Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

С какво точно са опасни магнитните бури

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

12:19 16.03.2013

Геомагнитните бури оказват влияние върху редица човешки дейности. Те са опасни най-вече за хората, страдащи от сърдечни болести, а така също и от високо или ниско кръвно налягане.

Около 70% от инфарктите, хипертоничните кризи и инсултите стават именно по време на т.нар. слънчеви бури.

Слънчевите изригвания често се съпровождат от главоболие, мигрени, учестено сърцебиене, безсъние, лошо самочувствие, понижен жизнен тонус и резки промени в кръвното налягане.

Учените обясняват факта с това, че при колебанията на магнитното поле се забавя кръвообращението и настъпва кислороден глад за тъканите.

През 1930 г. в Ница случайно било забелязано, че честотата на инфарктите и инсултите при възрастните хора рязко нараствала в дните, когато в местната телефонна станция имало нарушения и прекъсване на връзката.

Впоследствие било установено, че нарушаването на телефонните връзки става по време на магнитни бури.
Така се стигнало до извода, че инфарктите и инсултите също са свързани с това явление.

Взаимовръзката била установена още през 1928 г. от Александър Чижевский, съобщи РИА Новости. По-късно през 1950 г. германските учени Рейнхолд Ройтер и Карл Вернер, след анализа на 100 хиляди автомобилни катастрофи, отбелязали рядкото им увеличение на втория ден след слънчево изригване.

Няколко години по-късно руският съдебен медик Владимир Десятое регистрирал силно увеличаване на броя на самоубийствата (с 4-5 пъти), отново на втория ден след слънчево изригване. Именно вторият ден съответства на началото на магнитната буря.

На отрицателното влияние на магнитните бури са подложени от 50 до 75% от населението на Земята.

До 50% от хората са способни на адаптация по време на магнитни бури, които се редуват през 6-7 дни.

Установено е, че младите хора на практика не усещат влиянието им.

Критиците пък твърдят, че гравитационните смущения, свързани с промяната на взаимното разположение на Земята, Луната и планетите от Слънчевата система, са прекалено слаби, за да може да окажат влияние върху човешкото всекидневие.

Източник:

http://www.dnes.bg/health/2011…..uri.111781

Админ

Муси Дачева

мения291

12:21 16.03.2013

"

Човешкият организъм е зависим от действието на различните природни фактори. За здравето най-важните са колебанията на атмосферното налягане, температурните промени, влажността и измененията в йонизацията на въздуха, магнитните бури. И всички ние като живи същества непрекъснато сме подложени на колебания в жизнените си функции, причинени от тези промени.

При повишена йонизация на въздуха много хора се оплакват от вялост, отпадналост, чувстват се уморени, разбити, измъчени. Когато това се съчетава с повишена температура на въздуха и намаление на влажността, човек става потиснат (състоянието е известно още като фенова болест), склонен към прояви на хипотония (понижение на кръвното налягане) и депресии.

При обратното състояние – отрицателна йонизация, се чувстваме бодри, в душевен подем, тонизирани, със засилена работоспособност и със силен прилив на енергия. По тази причина в някои страни функционират камери, работещи с отрицателно йонизиран въздух, за лекуване на невротични разстройства, депресия и астенични прояви. За всекидневно приложение в бита на хората също бяха създадени йонизиращи лампи.

Върху организма най-мъчително въздействат прословутите магнитни бури. Какво представляват те? Периодично на определени цикли в Слънцето стават изригвания на големи количества плазма. Огромни потоци заредени частици се носят с висока скорост в пространството. Когато те достигнат магнитното поле на Земята, причиняват тежки смущения и нарушения в структурата му. Хората усещат това по неприятен начин.

Значителните промени в силата на земното магнитно поле причиняват осезателни разстройства във функциите на органите и системите в тялото. Особено чувствително реагират на тези магнитни аномалии хората със заболявания на сърдечно-съдовата система. Последиците са опасни: рязко се понижава кръвното налягане, намалява се обемът на количеството кръв, което циркулира в кръвоносните съдове. Това особено важи за коронарните съдове, хранещи сърдечния мускул. Промените може да провокират стенокардна криза или развитие на инфаркт на миокарда.

Много често магнитните бури могат да причинят нарушаване на нормалния сърдечен ритъм и различни видове аритмии – екстрасистоли, пристъпни тахикардии, тахиаритмии, както и засилване на съществуващите сърдечни блокове. Това се получава, защото настъпват смущения в провеждането на електрическите импулси по нормалния им път в проводната система на сърцето.Тъй като се нарушават кръвообращението и мозъчното оросяване, по време на такива резки магнитни промени може да се появят прояви на хипотония със световъртеж, загуба на равновесие и склонност към колабиране.

Когато се наруши електрическата дейност на мозъка по време на такива аномалии, се наблюдават разстройство и намаление на паметта, забавяне на реакциите, влошаване на вниманието, концентрацията и съобразителността. Човек става по-бавен, муден и потиснат в реакциите си, с нарушена ориентация. Настъпват и промени в настроението, най-често става раздразнителен, оплаква се от тежест в главата, замаяност или силно главоболие. Последното може да бъде провокирано при хора, страдащи от мигрена или невралгии.

По време на магнитна буря болните от артериална хипертония или атеросклероза с развитие на мозъчно-съдова болест, могат при рязко покачване на стойностите на кръвното налягане, да получат временни парези или трайни парализи като следствие от исхемичен или хеморагичен инсулт. Страда и вегетативната нервна система с прояви на гадене, пресъхване на устата, обилно и лесно изпотяване, болки в стомаха.

Всички тези здравословни отклонения тревожат сериозно хората и нарушават естествения им жизнен цикъл. Но приемането на каквито и да било лекарства трябва да става само след консултация със специалист."

http://health.bg/4985/vnimanie…..nitni-buri 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог