Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Да помолим феите

Етикети
Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

13:09 01.10.2013

Съдейки по приказките и легендите, феите – това са добри вълшебници, които са кръстници на децата. Те се надвесват над легълцата на новородените и щедро ги даряват с различни качества и таланти…
Но келтската митология приписва на феите
  много по интересни свойства. Според древните келти, феите са общо 12, като сред тях се открояват 4 кралици ( Парадис, Маб, Мелузина, Холда ), 4 принцеси ( Моргана, Вивиана, Естрела, Арил ) и 4 гранд-дами ( Гластинг, Ургания, Селкия, Мелиора). Всяка от тяха отговаря за един от природните елементи ( земя, въздух, огън и вода). Счита се, че феите помагат да се съхрани екологическото равновесие на планетата. Разбира се, те не са сами, всяка една си има помощници: гноми – те отговарят за елемента Земя, силфиди за елемента Въздух, саламандри за Огъня и русалки за елемента Вода.

Келтската митология е намерила отражение в традиционната зодиакална система. За всеки знак от Зодиака са характерни определени качества. За тяхното развитие и доминиране над останалите черти помагат феите. Ако искате вълшебните сили да ви помогнат – обърнете се към феите. Но бъдете внимателни в желанията си! ;)

Овен – Кралица Парадис

Тя е повелителка на зората и светлината. Парадис ще ви преведе през тъмнината и ще ви помогне да преодолеете всякакви препятствия. С нейната помощ даже това, което не очаквате, ще се осъществи и ще съумеете  да постигнете невиждани резултати.
На кралицата помагат саламандрите – духовете на огъня. Тя разрушава препятствията. Ако на вас ви предстои сложна задача, помолете за помощ кралица Парадис:
"Господарке на вълшебните духове, светлината и зората, преведи ме през тъмнината, помогни ми да…"

Телец – Принцеса Вивиана

Диамантите са най-добрите приятели не само на жените, но и на фея Вивиана. Принцесата подпомага финансовия успех и също така помага да достигнете вътрешна хармония и външна красота.
Нейни помощници са гномчетата – горските духове. Те увеличават материалното състояние.
Ако имате проблем и не можете да завършите някоя сделка, не ви върви на работа и парите бягат от вас, обърнете се към Вивиана: "О, принцесо, велика господарке, ела ми на помощ…"

Близнаци – ГрандДама Мелиора

На нея се подчиняват топлите, южни ветрове. На крилете си, те носят успех. Мелиора ще ви помогне да извървите житейския си път леко и щастливо. А препятствията пред вас ще бъдат премахвани от помощниците на феята – силфидите.

Ако сте разочаровани и дипресирани, Мелиора ще ви помогне да възвърнете желанието си за живот. Просто кажете: "О, Мелиора, госпродарке на ветровете, премахни препятствията от пътя ми. Помогни ми да…"

 

Рак – Кралица Мелузина

Стихията, която се подчинява на тази фея е дъждът. Мелузина е покровителка на влюбените. Нейната сила ще ви помогне да станете привлекателни и съблазнителни. Помощници са й прекрасните русалки.

Мелузина прави така, че сбъдва най-съкровените ви желания.
Просто ги споделете с феята: "О ,кралице, владетелко на водните стихии, помогни ми да осъществя мечтата си…"

 

Лъв – Принцеса Моргана
Страст – това е стихията на Моргана. Тя покровителства дръзките и изобретателни хора и им помага да постигнат успех. Помощниците на Моргана са саламандрите. Тя изгаря всички препятствия и ви помага във всички начинания.
Ако сте предприели нещо грандиозно, просто се обърнете към нея: "Моргана, смела принцесо, повелителнице на стихията страст, помогни ми…"

 

Дева – ГрандДама Ургания

Планините и горите са подвластни на Ургания. Тя ще ви дари с физическа сила и издържливост, а гномчетата, които й се подчиняват ще ви помогнат да се сдобиете с материално благополучие. Благодарение на Ургания, вие ще получите, това, за което страстно копнеете и което ви е необходимо незабавно.
Ако не можете да се справите с проблемите си по никакъв начин, обърнете се към феята: "Прекрасна фейо, господарке на планините и горите, помогни ми да не се загубя по пътя си…"

Везни – Кралица Холда
Тя управлява ураганните ветрове, като ви носи късмет във всяко начинание. Нейната сила е в предвиждането. Тя ще ви помага незабележимо. Знайте, че ако неочаквано ви потръгне в нещо или постигнете успех, за който дори не сте мечтали – това е дело на Холда.
Силфидите, помощници на кралицата, осветяват пътя ви, така че никакви сложни ситуации да не ви изненадат.
Ако сте загубили вярата в късмета си и в щастливата ви звезда, обърнете се към Холда: "О, кралице, Холда, повелителко на ураганите, върни ми късмета…"

Скорпион – Принцеса Естрела
Реките са подвластни на принцеса Естрелла. Феята защитава сърдечните и нежни взаимоотношения, като засилва вярата ви в собствените ви възможности и успех. А ако възникват трудности – тя ви помага да ги разрешите.
Заедно с Естрелла са и нейните помощници – русалките. Те обичат да правят изненади. Помнете, че ако някога съвършено неочаквано срещнете вашата перфектна половинка, това е дело на принцесата.
Ако копнеете да сбъднете някое ваше желание, не се колебайте да се обърнете към принцеса Естрелла: "Скъпа, принцесо, повелителко на речните води, покровителко на спокойствието и любовта по Земята, помогни ми…"

Стрелец – ГрандДама Гластинг
Духовно развитие и стремителна устременост към постигането на набелязаните цели – това са областите, които са подвластни на Гластинг. На нея е дадена силата да привлича успеха и да осигурява опора в живота, да ви озарява с внезапни блестящи идеи, с последващи неочаквано-благоприятни реултати.
Помощници на феята са саламандрите. Тя винаги е редом до вас на пътя на духовното развитие и постигането на успех.
А ако при вас нещата все пак не вървят гладко, обърнете се към гранд дамата: : Прекрасна, Гластинг, ти винаги си ми показвала правилния път, помогни ми и сега…"

Козирог – Кралица Маб
Сърцето на планините и скалите е в ръцете на кралица Маб. В допълнение, тя може да ви излекува от всеки недостатък – и духовен, и физически. Тя ви води по пътя на материалното благополучие и умножава финансовите ви успехи.
Нейни помощници са горските духове – гномчетата. Те знаят как да ви помогнат да увеличите благосъстоянието си.
Когато изпитвате необходимост от нещо, обърнете се към Маб: " О, кралице, господарке на планините и скалите, изслушай молбата ми…"

Водолей – Принцеса Арил
Вятърът на промяната се подчинява на Арил. Тя помага на Водолеите да звързват полезни връзки, да осъществяват приятни запознанства. Арил  има необикновената дарба да развива ума и творческите способности на своите подопечни. С нейна помощ можете да постигнете блестящ и бърз успех.
На принцеса Арил съдействат силфидите. Благодарение на тях Водолеите имат жив ум.
За да постигнете успех в дадено начинание се обърнете към Арила: " О, прекрасна принцесо, повелителко на променливите ветрове, помогни ми…"

Риби – ГрандДама Селкия
Подвластни на Селкия са езерата и моретата. Тя се грижи за това, в живота ви винаги да присъстват страстната любов и щастливото семейство. Мир и щастие в дома – ето към това се стреми Селкия. Ако все още не сте го постигнали – тя ще ви помогне.
Редом до Селкия винаги са русалките.Те внасят в дома хармонията и радостта.
Ако ви стане тъжно или случайно се скарате с любимите си хора, можете да се обърнете към нея: " О, прекрасна, Селкия, повелителко на езерата и моретата, пазителко на домашното огнище, върни ми радостта…"    

Етикети


 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни