Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Да помолим феите

Етикети
Изпрати
Новобранец

kalinka

мения68

13:09 01.10.2013

Съдейки по приказките и легендите, феите – това са добри вълшебници, които са кръстници на децата. Те се надвесват над легълцата на новородените и щедро ги даряват с различни качества и таланти…
Но келтската митология приписва на феите
  много по интересни свойства. Според древните келти, феите са общо 12, като сред тях се открояват 4 кралици ( Парадис, Маб, Мелузина, Холда ), 4 принцеси ( Моргана, Вивиана, Естрела, Арил ) и 4 гранд-дами ( Гластинг, Ургания, Селкия, Мелиора). Всяка от тяха отговаря за един от природните елементи ( земя, въздух, огън и вода). Счита се, че феите помагат да се съхрани екологическото равновесие на планетата. Разбира се, те не са сами, всяка една си има помощници: гноми – те отговарят за елемента Земя, силфиди за елемента Въздух, саламандри за Огъня и русалки за елемента Вода.

Келтската митология е намерила отражение в традиционната зодиакална система. За всеки знак от Зодиака са характерни определени качества. За тяхното развитие и доминиране над останалите черти помагат феите. Ако искате вълшебните сили да ви помогнат – обърнете се към феите. Но бъдете внимателни в желанията си! ;)

Овен – Кралица Парадис

Тя е повелителка на зората и светлината. Парадис ще ви преведе през тъмнината и ще ви помогне да преодолеете всякакви препятствия. С нейната помощ даже това, което не очаквате, ще се осъществи и ще съумеете  да постигнете невиждани резултати.
На кралицата помагат саламандрите – духовете на огъня. Тя разрушава препятствията. Ако на вас ви предстои сложна задача, помолете за помощ кралица Парадис:
"Господарке на вълшебните духове, светлината и зората, преведи ме през тъмнината, помогни ми да…"

Телец – Принцеса Вивиана

Диамантите са най-добрите приятели не само на жените, но и на фея Вивиана. Принцесата подпомага финансовия успех и също така помага да достигнете вътрешна хармония и външна красота.
Нейни помощници са гномчетата – горските духове. Те увеличават материалното състояние.
Ако имате проблем и не можете да завършите някоя сделка, не ви върви на работа и парите бягат от вас, обърнете се към Вивиана: "О, принцесо, велика господарке, ела ми на помощ…"

Близнаци – ГрандДама Мелиора

На нея се подчиняват топлите, южни ветрове. На крилете си, те носят успех. Мелиора ще ви помогне да извървите житейския си път леко и щастливо. А препятствията пред вас ще бъдат премахвани от помощниците на феята – силфидите.

Ако сте разочаровани и дипресирани, Мелиора ще ви помогне да възвърнете желанието си за живот. Просто кажете: "О, Мелиора, госпродарке на ветровете, премахни препятствията от пътя ми. Помогни ми да…"

 

Рак – Кралица Мелузина

Стихията, която се подчинява на тази фея е дъждът. Мелузина е покровителка на влюбените. Нейната сила ще ви помогне да станете привлекателни и съблазнителни. Помощници са й прекрасните русалки.

Мелузина прави така, че сбъдва най-съкровените ви желания.
Просто ги споделете с феята: "О ,кралице, владетелко на водните стихии, помогни ми да осъществя мечтата си…"

 

Лъв – Принцеса Моргана
Страст – това е стихията на Моргана. Тя покровителства дръзките и изобретателни хора и им помага да постигнат успех. Помощниците на Моргана са саламандрите. Тя изгаря всички препятствия и ви помага във всички начинания.
Ако сте предприели нещо грандиозно, просто се обърнете към нея: "Моргана, смела принцесо, повелителнице на стихията страст, помогни ми…"

 

Дева – ГрандДама Ургания

Планините и горите са подвластни на Ургания. Тя ще ви дари с физическа сила и издържливост, а гномчетата, които й се подчиняват ще ви помогнат да се сдобиете с материално благополучие. Благодарение на Ургания, вие ще получите, това, за което страстно копнеете и което ви е необходимо незабавно.
Ако не можете да се справите с проблемите си по никакъв начин, обърнете се към феята: "Прекрасна фейо, господарке на планините и горите, помогни ми да не се загубя по пътя си…"

Везни – Кралица Холда
Тя управлява ураганните ветрове, като ви носи късмет във всяко начинание. Нейната сила е в предвиждането. Тя ще ви помага незабележимо. Знайте, че ако неочаквано ви потръгне в нещо или постигнете успех, за който дори не сте мечтали – това е дело на Холда.
Силфидите, помощници на кралицата, осветяват пътя ви, така че никакви сложни ситуации да не ви изненадат.
Ако сте загубили вярата в късмета си и в щастливата ви звезда, обърнете се към Холда: "О, кралице, Холда, повелителко на ураганите, върни ми късмета…"

Скорпион – Принцеса Естрела
Реките са подвластни на принцеса Естрелла. Феята защитава сърдечните и нежни взаимоотношения, като засилва вярата ви в собствените ви възможности и успех. А ако възникват трудности – тя ви помага да ги разрешите.
Заедно с Естрелла са и нейните помощници – русалките. Те обичат да правят изненади. Помнете, че ако някога съвършено неочаквано срещнете вашата перфектна половинка, това е дело на принцесата.
Ако копнеете да сбъднете някое ваше желание, не се колебайте да се обърнете към принцеса Естрелла: "Скъпа, принцесо, повелителко на речните води, покровителко на спокойствието и любовта по Земята, помогни ми…"

Стрелец – ГрандДама Гластинг
Духовно развитие и стремителна устременост към постигането на набелязаните цели – това са областите, които са подвластни на Гластинг. На нея е дадена силата да привлича успеха и да осигурява опора в живота, да ви озарява с внезапни блестящи идеи, с последващи неочаквано-благоприятни реултати.
Помощници на феята са саламандрите. Тя винаги е редом до вас на пътя на духовното развитие и постигането на успех.
А ако при вас нещата все пак не вървят гладко, обърнете се към гранд дамата: : Прекрасна, Гластинг, ти винаги си ми показвала правилния път, помогни ми и сега…"

Козирог – Кралица Маб
Сърцето на планините и скалите е в ръцете на кралица Маб. В допълнение, тя може да ви излекува от всеки недостатък – и духовен, и физически. Тя ви води по пътя на материалното благополучие и умножава финансовите ви успехи.
Нейни помощници са горските духове – гномчетата. Те знаят как да ви помогнат да увеличите благосъстоянието си.
Когато изпитвате необходимост от нещо, обърнете се към Маб: " О, кралице, господарке на планините и скалите, изслушай молбата ми…"

Водолей – Принцеса Арил
Вятърът на промяната се подчинява на Арил. Тя помага на Водолеите да звързват полезни връзки, да осъществяват приятни запознанства. Арил  има необикновената дарба да развива ума и творческите способности на своите подопечни. С нейна помощ можете да постигнете блестящ и бърз успех.
На принцеса Арил съдействат силфидите. Благодарение на тях Водолеите имат жив ум.
За да постигнете успех в дадено начинание се обърнете към Арила: " О, прекрасна принцесо, повелителко на променливите ветрове, помогни ми…"

Риби – ГрандДама Селкия
Подвластни на Селкия са езерата и моретата. Тя се грижи за това, в живота ви винаги да присъстват страстната любов и щастливото семейство. Мир и щастие в дома – ето към това се стреми Селкия. Ако все още не сте го постигнали – тя ще ви помогне.
Редом до Селкия винаги са русалките.Те внасят в дома хармонията и радостта.
Ако ви стане тъжно или случайно се скарате с любимите си хора, можете да се обърнете към нея: " О, прекрасна, Селкия, повелителко на езерата и моретата, пазителко на домашното огнище, върни ми радостта…"    

Етикети


 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии