Номерологичен КалендарПловдив Консултации по астрология хороскопи номерология личен хороскоп годишен хороскоп статии по номерология книга за номерология. Номерологичен календар именник дневен хороскоп консултации Пловдив.Текущата САТУРНОВА КРИЗА на неподвижните знаци - ТЕЛЕЦ, ЛЪВ, СКОРПИОН, ВОДОЛЕЙ (2005-2007)

Сатурнови кризи са периодите от време, в които Сатурн преминава през невралгични точки от наталната карта, а това са съвпад, квадрат и опозиция към рожденото Слънце. Тези, наситени със събития отрязъци от човешкия живот, траят около 2,5 години, времето необходимо на Сатурн да премине през един зодиакален знак. Ритъмът на сатурновите кризи е през 7 години, т.е. на всеки седем години човек се среща с близки по характер проблеми, предположени от позицията на Сатурн по знак и по дом в рождения хороскоп.

На 17 юли 2005г. Сатурн навлезе в Лъв и ще се движи през него до 2 септември 2007г. За това време той беше ретрограден два пъти - от 23 ноември 2005г. до 5 април 2006г. и от 6 декември 2006г до 19 април 2007г.

Знаците от неподвижния кръст са Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Според астрологията, характерни качества на родените под тези зодиакални знаци са стабилност, решителност, задълбоченост, емоционална ангажираност, практичност, проницателност, гордост.

Под натиска на Сатурн по време на сатурновите кризи се разклащат основите на личността. Провокира се проявявата на негативните аспекти на характера като прекомерно честолюбие, неувереност, зацикляне в проблемите, манипулиране на околните, импулсивност в реакциите, себичност и отмъстителност.

Сатурновите кризи правят живота на хората, с рождено Слънце в неподвижен знак, много сложен и объркан като преминавайки през някой от четирите знака на твърдия кръст, планетата въздейства и върху останалите три зодиакални знака.

Общите влияния, характерни за сатурновите кризи, са вътрешно безпокойство, песимизъм, неудовлетвореност от себе си и от околните, пречки и затруднения в начинанията, лични и професионални разочарования, спад в жизнения тонус, поемане на по-голям товар по грижите за родители и деца. В материално отношение - застрашена е личната собственост, случват се загуби от измами, кражби, повреждане на предмети, отнемане или проиграване на големи суми пари.

Сатурновите кризи влияят на всички възрасти. В пубертета, най-вече при момичетата, са свързани с болести на храненето, като в отделни случаи се отключва анорексия или булимия. Стресът в тези периоди при по-възрастните нерядко води до отключване на психосоматични заболявания или на хронифициране на вече съществуващи.

При преминаване през зодиакалния знак Лъв, за продължително време Сатурн се намира съответно: в зоната на Венерения (разходящия) квадрат за родените под знака на Скорпион, в Опозиция на тези с рождено Слънце във Водолей и в Лунния (сходящия) квадрат за всички, родени под зодиакалния знак Телец.

Лъв

Родените под знака Лъв в момента преживяват сатурнова криза на Съвпада или иначе казано преминаването на Сатурн през зодиакалния знак на Рожденото слънце. Това се случва веднъж на 30 години и оставя дълбока следа в живота на човека. Сатурновата криза на Съвпада може да се нарече криза на Егото, затова през този период Лъвовете са изключително чувствителни и уязвими. Освен общите влияния Сатурн, господарят на Кармата, подлага на изпитание честолюбието и гордостта им като ги поставя в ситуации, в които се чувстват недооценени, пренебрегнати и унизени. Често обстоятелства около личността им се сгъстяват в тъмни краски и променят в негативна посока образа, който те са си създали за пред света. Налага им се да поработят повече върху себеоценката си и да търсят нови измерения за изява на собствената си индивидуалност. При част от Лъвовете здравето е атакувано от високо кръвно налягане, сърдечна невроза, инсулти и инфаркти, дископатии и други, присъщи на знака заболявания.

Телец

Родените под знака Телец през 2005-2007г. преживяват сатурнова криза на Лунния (сходящия) квадрат.

Когато Сатурн прекосява зоната на Сходящия квадрат личността често губи опората под краката си тъй като неща, които години наред са изграждани с много труд и търпение, изневиделица рухват. Човек се чувства разголен и омърсен, ограничен да се противопостави на падащата лавина и единственото, което може да направи е да послуша интуицията си, която му подсказва търпеливо да изчака подходящия момент. А Телецът умее да чака- краят на кризата наближава.

За някои телци тази сатурнова криза изкарва на повърхността грешки, неясноти или злоупотреби свързани с дом, родители, деца. Някои търпят загуби свързани с недвижима собственост като това може да са измами от покупко-продажба на имоти, забавяне и прекъсване на строителство на жилище, подвеждане от родственици. Както собственото, така и здравето на родители и деца може да се окаже в центъра на вниманието за дълъг период от време. Стресът при Телеца понякога води до проблеми с ендокринната система, особено щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, до нарушение функцията на бъбреците и отключване на диабет, рязко покачване или намаляване на теглото.

За много от жените родени под знака на Телец това е благодатно време за раждане на дете и стабилизиране на отношенията с партньора.

Водолей

Родените под знака Водолей преживяват сатурнова криза на Опозицията към рожденото Слънце. Движейки се в тази зона Сатурн, който е един от господарите на Водолей, освен общите влияния, подлага на изпитание връзките, дългосрочните договорености, съдружията и брака. Водолеите подобно на козирозите в голямата си част имат заложени по рождение сатурнови качества и затова по-лесно преминават през кризисните периоди. Тяхната категоричност и безцеремонност обаче сега по-често от друг път им създават проблеми в отношенията с околните. Неприемане, отхвърляне, непризнаване на заслуги, отчуждение и разочарование затварят общуването им в тесен кръг от хора.

Но сатурновата криза е време за промяна, за разтрогване на стари и изчерпани от съдържание взаимоотношения и начало на нови обещаващи връзки. Това е време за пълното разгръщане на реформаторската природа на Водолея, който получава шанс за излизане на светло, за представяне на себе си или на свое творение пред света.

Скорпион

Родените под знака на Скорпион до септември 2007г. са в сатурнова криза на Венериния квадрат. Освен общите влияния за неподвижните знаци промените при Скорпионите засягат най-вече емоционалната сфера и отношенията с противоположния пол. Брачните двойки изживяват свой катарзисен период на преосмисляне, преоценка и пренастройване към нови условия. При несемейните двойки назряват условия за сключване на брак, последван от раждане на дете. Често, по един или друг начин, се налага приемането на по-лоши условия на живот, с повече материални ограничения и изолация от околните.

След като Сатурн подмине точката, засегната от настоящата сатурнова криза, започва постепенен процес на изчистване и решаване на заплетените ситуации. Излизат наяве неизвестни обстоятелства, които оневиняват засегнатия, помиряват се враждуващи страни, разрешават се спорни въпроси. Краят на кризата нерядко, се отбелязва с професионален скок, с висока оценка на околните или получаване на отдавна заслужено отличие - награда, диплом, звание, знак за почест, признание за достигнато високо ниво в дадена област на живота.

Сатурновите кризи се понасят по-леко, когато са съчетани с възходящи Лични години- 1, 3, 5, 8. Тогава, още по време на кризата след поредицата изпитания, човек може да получи своя единствен шанс в живота, да направи рязък възход в кариерата си или да постигне връх в своята реализация. Обратно, при едновременно действие на деструктивни астрологични и номерологични фактори като Сатурнова криза съчетана с регресивна Лична година - 2, 4, 6 или 7, въздействието е много по-драматично.

Сатурн е господар на Кармата и на Времето, той управлява плътното материално равнище и концентрирания опит на душата. За един средностатистически човешки живот се преживяват близо 10 сатурнови кризи. През всяка една от тях ни се дава възможност променяйки се да научим някакъв урок и да направим крачка нагоре по стълбата на собствената си духовна еволюция.

Муси Дачева
6 май 2007г.Прочетете още: