Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Плутон в Козирог

Изпрати
Новобранец

Pipi

мения45

22:56 28.10.2009

Във форума от темата за позитивното мислене, дискутирайки Козирога ме накара да се замисля как ще ни повлияе Плутон навлизайки в този знак? Плутон и Сатурн са кармични планети, това ще довеле ли до кармична разплата, плащане на стари дългове и сметки, отговорност, честен труд и край на корупцията? Ще ни променили да сме по-отговорни към секса и парите? Дали ще фалират много банки или ще се появи нов вариант на СПИН? …или може би ще се появи отговорният политик, който да е честен и почтен и ще промени страната ни за добро.

Новобранец

Radost

мения34

15:11 29.10.2009

Тая тема ми харесва защото и аз си мислех за връзката на целия тоя шум дето се вдига около корупцията и астрологията. Само че Плутон от една година е в Козирог а нали това е знака на власта и вече севиждат доста промени и ново правителство и показване на нетърпимост към корупцията. Сега Сатурн като влезе в Везни щестане още по горещо май :)

Новобранец

kalinka

мения68

12:10 04.11.2009

Публикацията е редактирана 10:12 – 04.11.2009 от kalinka


Плутон носи трансформация навсякъде където попадне и наистина вече го усещаме по промените  и в държавата и по света. Муси е качила две статии в които коментира Плутон в Козирог. Едната е Плутон и пандемиите а другата Сатурн във Везни, а също така и в годишния и хороскоп има оценки но аз бих допълнила че ни очакват трудни дни и месеци докато Сатурн Плутон и Уран са в квадрат и опозиция. Знам че много сили бдят над нас и ни насочват в правилния път но трябва и ние да положим усилия а те са да мислим повече за общото за всички нас като цяло а не всеки за себе си. Към такава дълбока душевна трансформация ни насочва Плутон в Козирог.

Новобранец

Pipi

мения45

8:10 05.11.2009

Благодаря Калинка. Прочетох статиите и съм възхитена, много са изчерпателни и точни. Нека тогава да направим равносметка от нашите рождени карти, какво се случи с нас и с какво се променихме, кагото Плутон транзитира нашите рождени астродомове в предходните знаци. Например, когато Плутон беше в Скорпион и транзитира моят 4 дом, аз наследих голям имот и къща, роди ми се детенце.

Новобранец

smile

мения36

10:42 11.11.2009

аз също четох тези неща …не съм много на ти са астрологията но  ми стана ясно че не ни чака нищо добро през следващите години… и как ще я караме докато мине всичко това през главите ни ? хем ми е тревожно хем си мисля че нищо не е случайно и щом такъв е момента значи така трябва да стане и трябва да го преживеем някакси …нали така ?

Новобранец

Pipi

мения45

9:02 30.11.2009

Публикацията е редактирана 18:45 – 01.12.2009 от Pipi


Интересен пример за транзитен Плутон през рожденото Слънце на моя позната беше когато Плутон мина за първи път съпругът и се тежко разболя, а след повторното му завръщане човекът почина, когато беше в точен съвпад с наталното и Слънце.

Новобранец

kalinka

мения68

14:30 02.12.2009

Пипи това е вероятно частен случай и сигурно към слънцето има някакви напрегнати аспекти или то е в 4,6 или 8 дом, или Плутон владее тези домове.Искам да кажа че причината не е само Плутон а има и други аспекти които са действали едновремено с него.

Новобранец

Pipi

мения45

9:32 07.12.2010

Prodaljavam s razmislite za tranzitite na Pluton v Kozirog varhu natalnoto slance. Naskoro nabludavah nov primer za tozi tranzit, razbira se kakto kaza Kalinka tova sa samo chastni sluchai i az vi davam samo krainiat rezultat, ta kakvo se sluchi: pri parvoto minavane na tranzitnia Pluton prez natalnoto slance liceto imashe smarten sluchai v slujbata, pri retrogradnoto dvijenie na Pluton, vsichki v slujbata byaha prinudeni da si vzemat neplatena otpuska. Pri vtoroto zavrashtane na Pluton, liceto beshe uvedomeno, che firmata falira i se zakriva i liceto se pensionira.

Новобранец

Pipi

мения45

11:31 30.12.2010

Okolo 1 gradus sled transita na Pluton kam natalno slance ot gornia sluchai pochina maykata na liceto.

Новобранец

Pipi

мения45

18:27 08.01.2011

Shte dobavya, che smartta na maykata se sacheta i s minavaneto na tranzitnia Severen lunen vazel prez natalnoto slance.

Новобранец

Pipi

мения45

23:17 27.01.2011

Dobrata novina e che v dvata goreposocheni sluchaya Pluton im donese pari, imoti i drugi nasledstva. Molya, spodelyaite i vashi nabludenia za vlianieto na Pluton v Kosirog.

Админ

Муси Дачева

мения291

1:02 28.01.2011

Аз бих споделила един случай. Плутон транзитира рожден съвпад на Слънце и Нептун,разположен в 12 дом. Момичето преживя операция на киста на яйчника с усложнения. Рождената карта е спокойна, няма нито един напрегнат сходящ аспект, нито активност по 6, 8 или 12 домове. Но има разходящ квадрат на рожден Плутон в Скорпион с рождената Луна.

Админ

Муси Дачева

мения291

12:27 03.02.2011

Публикацията е редактирана 12:33 – 03.02.2011 от Муси Дачева


Плутон е планета с продължителен транзит и процесите на трансформация и деструкция в някои случаи могат да действат незабележимо в продължение на години. Подобно на изригването на вулканите :) енергията се натрупва с години и докато е уж спящ, изведнъж изненада … изригва. И пак тук нещата не стават мигновено, а има индикации от месеци по-рано. Подобно е влиянието на Плутон и в наталната карта.

Имам наблюдения върху един случай, който е в процес на развитие. Слънце в 12 Козирог, асцендент в 22 Близнаци. Меркурий е в 1 Козирог. В наталната карта  Плутон владее 6 дом, в Скорпион, Слънцето е на върха на 8 дом. Има Уран в 6 дом. Преди една година му откриха лимфом, веднага му бе направена операция и приложено лечение, в момента е добре с остатъчно, и временно,според лекарите, увреждане на гласните струни.

Откриването на проблема става в момент,когато Сатурн- ретрограден, е в квадрат с рождения Меркурий, а транзитният Меркурий е в 8 дом и в квардат с рождения Плутон, управител на 6 дом. Симптомите са били видими, но очакването е било за мастно образувание и поради близостта му до артерия,лекар не се наема да направи операцията месеци наред.

Транзитният Плутон,управлява 6 дом, преминава през Меркурий, който е в 7 дом, в предходните 2 години, оттогава всъщност мъжът работи една много доходна работа, която обаче го натоварва изключително много физически и емоционално. През тези години, заради характера на работата, той изпитва силно чувство на гняв и вина в много случаи, които според мен са предпоставката да се развие болестта и то в период, когато Плутон се движи от Меркурий, управител на 1 дом, към Слънцето.

Към транзитната обстановка има много съпътстващи аспекти от прогресиите и дирекциите. Например прогресивната Луна пресича IC и прави квадрат с Уран от 6 дом. В дирекциите Нептун е в 8 дом и прави квадрат към рождения Плутон и др…

Новобранец

Pipi

мения45

19:21 03.02.2011

Glasnite  struni pod vlianite na Bliznaci li sa ili na Telec?

Админ

Муси Дачева

мения291

11:23 04.02.2011

Гласните струни като орган на речта са под знака на Меркурий.

Новобранец

moon_in_taurus

мения48

9:47 24.02.2011

Муси,в момента тр плутон ми е точно върху юпитер в 6ти дом и активира тао квадратура плутон-юпитер- слънце.

Преди 2 седмици получих предложение за нова работа и започнах,но чувствам огромно вътрешно напрежение.Както и страх дали ще се справя.Това активиране на тао квадрата от плутон,тежък период ли ще бъде според теб?

Като знам,че тр плутон отново ще стане ретрограден,после пак директен и това ще бъде все върху юпитера……не ми се мисли.

Юпитер(стрелец)ми е интерсептиран в 5ти дом,съуправител на 9ти(риби),а плутон ми управлява 5ти дом,натално е в 3ти.

Помогни ми в тълкуването,моля:))

Админ

Муси Дачева

мения291

12:08 24.02.2011

moon_in_taurus,

нека отчетем най-напред факта, че започвате нова работа и всички съпътстващи особености с това. Нова среда, която те гледа и оценява, нови изисквания, които те ограничават в определено работно място и за определено работно време. Всичко това създава притеснения дори да няма нито един напрегнат аспект в прогностичните карти.

В допълнение идва Плутон в 6 дом. Там,където е Плутон всичко става по-задълбочено и подлежи на съществена трансформация. Плутон напредва бавно, по 2 градуса на година, затова влиянието му е разтеглено във времето и знаете,че става дума за процеси, а не точно,което не е изключено разбира се,на конкретни събития.

Често Плутон е свързан с чувството за страх и притеснения, които не винаги имат основание, така че в случая в 6 дом това може да са условията на работа или здравето.

Моето наблюдение е,че в 6 дом Плутон,когато транзитира планета, създава акцент върху някакво умение, което човек трябва да задълбочи, да усвои много добре, влагайки изключително много енергия и себеограничения. Може да е нещо съвсем ново, защото управлява 5 дом, но може да е нещо,което е практикувано като хоби например.

Тъй като имате Юпитер, а той има свойството да разпилява ресурсите,да се хваща с много неща,още повече в тауквадрата,в който участва, то може би тук е противоречието и трудността, която трябва да се преодолее в рамките на влиянието на транзита Плутон-Юпитер.

Имайте предвид и Сатурн, който ретрограден предстои да направи опозиция с транзитния Юпитер и то в зоната на вашия Уран. Опозицията Сатурн-Юпитер влияе недобре върху професионалните дела на участниците, в случая Юпитер е съуправителна Слънцето ви, което участва в активирания Тау квадрат.

Новобранец

moon_in_taurus

мения48

21:42 24.02.2011

Муси,много ти благодаря,че отдели време да погледнеш и отговориш на въпросът ми.

Сигурна съм ,че това което ми се случва сега,се дължи точно на този транзит.

Има и друго,слънчевото затъмнение на 4ти януари,ми се случи в 6ти дом,в точен тригон с натална венера в 10ти.Според мен и затъмнението е отключило,предложението за новата работа,която аз много желаех да започна.Имах представа за естеството на работа,но много бегла.Когато отидох да преговарям,ме приеха радушно и ми предложиха период от 2-3 седмици в които да ходя и да се обучавам.Просто да присъствам,да гледам,да наблюдавам.Сега изтичат тези седмици и аз изпитвам страх и паника,дали ще мога да се справя.В тази работа се изисква бързо мислене и реакции.Ако не успея да се нагодя,незнам:( Наистина е нещо което никога не съм работила,но е в сферата на което съм учила.Следният цитат от написаното от теб е невероятно верен и отговаря точно за моята ситуация:

"Моето наблюдение е,че в 6 дом Плутон,когато транзитира планета, създава
акцент върху някакво умение, което човек трябва да задълбочи, да усвои
много добре, влагайки изключително много енергия и себеограничения. Може
да е нещо съвсем ново
, защото управлява 5 дом, но може да е нещо,което е
практикувано като хоби например."

Просто нямам думи.аз наистина трябва да усвоя тези нови неща,за да мога да се нагодя в тази нова работа иначе,ще закъсам.Просто ме е страх и това е.

Началото на март,ще ми направят пробно нещо като изпит,да видят как ще се справя. 

Интересното е,че имам подкрепата и симпатиите на шефове и колеги,приемат ме добре,а мен ме е страх.Просто не искам да ги разочаровам.

Страхувам се и от това,че тази работа ще ме обсеби,ща не ща, и няма да мога да отделям нужното внимание на детето ми, което е още малко и това вътрешно ще ме разкъсва.

Работното време е различно и в един ден е много рано сутрин,после следобед и вечер.Разпокъсано и самата работа изисква пълна концентрация.

Заплатата не е нечувано висока,по скоро средна,но самата институция е престижна и друга по-добра работа няма да мога да намеря:((( 

Това е ,страх ме е ,ако се отдам изцяло на тази работа,понеже съм прекалено отговорна,емоционална и с желание да покажа ефективност в работата,ме е страх пък да не ме хване някоя болест с времето.

Мерси Муси,че ме изслуша.Ако се сетиш още нещо ,ми го кажи:)))

 

Поздрави.


Новобранец

Pipi

мения45

12:57 09.07.2012

Priateli, molia vi vsichki, koito imate astro poznania da poglednete kartata na edin chovek, koito umira i doktorite mu davat samo niakolko dni jivot.

28 Jully 1965, 1.43 am, Mumbai, India

Molia, komentiraite ako vijdate niakakvi aspekti, tranziti ili progresii, koito pokazvat kategorichno smart.

//

Новобранец

Pipi

мения45

7:44 12.07.2012

Za goliamo sajalenie, Chovekat pochina, no az vse oshte se macha da vidia znacite na smartta v negovata karta. Mussy, vie kak shte komentirate tazi smart? Postavih tozi vapros tuk zaradi Pluton, kato gospodar na smartta.

//



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии