Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Плутон в Козирог

Изпрати
Новобранец

Pipi

мения45

22:56 28.10.2009

Във форума от темата за позитивното мислене, дискутирайки Козирога ме накара да се замисля как ще ни повлияе Плутон навлизайки в този знак? Плутон и Сатурн са кармични планети, това ще довеле ли до кармична разплата, плащане на стари дългове и сметки, отговорност, честен труд и край на корупцията? Ще ни променили да сме по-отговорни към секса и парите? Дали ще фалират много банки или ще се появи нов вариант на СПИН? …или може би ще се появи отговорният политик, който да е честен и почтен и ще промени страната ни за добро.

Новобранец

Radost

мения34

15:11 29.10.2009

Тая тема ми харесва защото и аз си мислех за връзката на целия тоя шум дето се вдига около корупцията и астрологията. Само че Плутон от една година е в Козирог а нали това е знака на власта и вече севиждат доста промени и ново правителство и показване на нетърпимост към корупцията. Сега Сатурн като влезе в Везни щестане още по горещо май :)

Новобранец

kalinka

мения68

12:10 04.11.2009

Публикацията е редактирана 10:12 – 04.11.2009 от kalinka


Плутон носи трансформация навсякъде където попадне и наистина вече го усещаме по промените  и в държавата и по света. Муси е качила две статии в които коментира Плутон в Козирог. Едната е Плутон и пандемиите а другата Сатурн във Везни, а също така и в годишния и хороскоп има оценки но аз бих допълнила че ни очакват трудни дни и месеци докато Сатурн Плутон и Уран са в квадрат и опозиция. Знам че много сили бдят над нас и ни насочват в правилния път но трябва и ние да положим усилия а те са да мислим повече за общото за всички нас като цяло а не всеки за себе си. Към такава дълбока душевна трансформация ни насочва Плутон в Козирог.

Новобранец

Pipi

мения45

8:10 05.11.2009

Благодаря Калинка. Прочетох статиите и съм възхитена, много са изчерпателни и точни. Нека тогава да направим равносметка от нашите рождени карти, какво се случи с нас и с какво се променихме, кагото Плутон транзитира нашите рождени астродомове в предходните знаци. Например, когато Плутон беше в Скорпион и транзитира моят 4 дом, аз наследих голям имот и къща, роди ми се детенце.

Новобранец

smile

мения36

10:42 11.11.2009

аз също четох тези неща …не съм много на ти са астрологията но  ми стана ясно че не ни чака нищо добро през следващите години… и как ще я караме докато мине всичко това през главите ни ? хем ми е тревожно хем си мисля че нищо не е случайно и щом такъв е момента значи така трябва да стане и трябва да го преживеем някакси …нали така ?

Новобранец

Pipi

мения45

9:02 30.11.2009

Публикацията е редактирана 18:45 – 01.12.2009 от Pipi


Интересен пример за транзитен Плутон през рожденото Слънце на моя позната беше когато Плутон мина за първи път съпругът и се тежко разболя, а след повторното му завръщане човекът почина, когато беше в точен съвпад с наталното и Слънце.

Новобранец

kalinka

мения68

14:30 02.12.2009

Пипи това е вероятно частен случай и сигурно към слънцето има някакви напрегнати аспекти или то е в 4,6 или 8 дом, или Плутон владее тези домове.Искам да кажа че причината не е само Плутон а има и други аспекти които са действали едновремено с него.

Новобранец

Pipi

мения45

9:32 07.12.2010

Prodaljavam s razmislite za tranzitite na Pluton v Kozirog varhu natalnoto slance. Naskoro nabludavah nov primer za tozi tranzit, razbira se kakto kaza Kalinka tova sa samo chastni sluchai i az vi davam samo krainiat rezultat, ta kakvo se sluchi: pri parvoto minavane na tranzitnia Pluton prez natalnoto slance liceto imashe smarten sluchai v slujbata, pri retrogradnoto dvijenie na Pluton, vsichki v slujbata byaha prinudeni da si vzemat neplatena otpuska. Pri vtoroto zavrashtane na Pluton, liceto beshe uvedomeno, che firmata falira i se zakriva i liceto se pensionira.

Новобранец

Pipi

мения45

11:31 30.12.2010

Okolo 1 gradus sled transita na Pluton kam natalno slance ot gornia sluchai pochina maykata na liceto.

Новобранец

Pipi

мения45

18:27 08.01.2011

Shte dobavya, che smartta na maykata se sacheta i s minavaneto na tranzitnia Severen lunen vazel prez natalnoto slance.

Новобранец

Pipi

мения45

23:17 27.01.2011

Dobrata novina e che v dvata goreposocheni sluchaya Pluton im donese pari, imoti i drugi nasledstva. Molya, spodelyaite i vashi nabludenia za vlianieto na Pluton v Kosirog.

Админ

Муси Дачева

мения291

1:02 28.01.2011

Аз бих споделила един случай. Плутон транзитира рожден съвпад на Слънце и Нептун,разположен в 12 дом. Момичето преживя операция на киста на яйчника с усложнения. Рождената карта е спокойна, няма нито един напрегнат сходящ аспект, нито активност по 6, 8 или 12 домове. Но има разходящ квадрат на рожден Плутон в Скорпион с рождената Луна.

Админ

Муси Дачева

мения291

12:27 03.02.2011

Публикацията е редактирана 12:33 – 03.02.2011 от Муси Дачева


Плутон е планета с продължителен транзит и процесите на трансформация и деструкция в някои случаи могат да действат незабележимо в продължение на години. Подобно на изригването на вулканите :) енергията се натрупва с години и докато е уж спящ, изведнъж изненада … изригва. И пак тук нещата не стават мигновено, а има индикации от месеци по-рано. Подобно е влиянието на Плутон и в наталната карта.

Имам наблюдения върху един случай, който е в процес на развитие. Слънце в 12 Козирог, асцендент в 22 Близнаци. Меркурий е в 1 Козирог. В наталната карта  Плутон владее 6 дом, в Скорпион, Слънцето е на върха на 8 дом. Има Уран в 6 дом. Преди една година му откриха лимфом, веднага му бе направена операция и приложено лечение, в момента е добре с остатъчно, и временно,според лекарите, увреждане на гласните струни.

Откриването на проблема става в момент,когато Сатурн- ретрограден, е в квадрат с рождения Меркурий, а транзитният Меркурий е в 8 дом и в квардат с рождения Плутон, управител на 6 дом. Симптомите са били видими, но очакването е било за мастно образувание и поради близостта му до артерия,лекар не се наема да направи операцията месеци наред.

Транзитният Плутон,управлява 6 дом, преминава през Меркурий, който е в 7 дом, в предходните 2 години, оттогава всъщност мъжът работи една много доходна работа, която обаче го натоварва изключително много физически и емоционално. През тези години, заради характера на работата, той изпитва силно чувство на гняв и вина в много случаи, които според мен са предпоставката да се развие болестта и то в период, когато Плутон се движи от Меркурий, управител на 1 дом, към Слънцето.

Към транзитната обстановка има много съпътстващи аспекти от прогресиите и дирекциите. Например прогресивната Луна пресича IC и прави квадрат с Уран от 6 дом. В дирекциите Нептун е в 8 дом и прави квадрат към рождения Плутон и др…

Новобранец

Pipi

мения45

19:21 03.02.2011

Glasnite  struni pod vlianite na Bliznaci li sa ili na Telec?

Админ

Муси Дачева

мения291

11:23 04.02.2011

Гласните струни като орган на речта са под знака на Меркурий.

Новобранец

moon_in_taurus

мения48

9:47 24.02.2011

Муси,в момента тр плутон ми е точно върху юпитер в 6ти дом и активира тао квадратура плутон-юпитер- слънце.

Преди 2 седмици получих предложение за нова работа и започнах,но чувствам огромно вътрешно напрежение.Както и страх дали ще се справя.Това активиране на тао квадрата от плутон,тежък период ли ще бъде според теб?

Като знам,че тр плутон отново ще стане ретрограден,после пак директен и това ще бъде все върху юпитера……не ми се мисли.

Юпитер(стрелец)ми е интерсептиран в 5ти дом,съуправител на 9ти(риби),а плутон ми управлява 5ти дом,натално е в 3ти.

Помогни ми в тълкуването,моля:))

Админ

Муси Дачева

мения291

12:08 24.02.2011

moon_in_taurus,

нека отчетем най-напред факта, че започвате нова работа и всички съпътстващи особености с това. Нова среда, която те гледа и оценява, нови изисквания, които те ограничават в определено работно място и за определено работно време. Всичко това създава притеснения дори да няма нито един напрегнат аспект в прогностичните карти.

В допълнение идва Плутон в 6 дом. Там,където е Плутон всичко става по-задълбочено и подлежи на съществена трансформация. Плутон напредва бавно, по 2 градуса на година, затова влиянието му е разтеглено във времето и знаете,че става дума за процеси, а не точно,което не е изключено разбира се,на конкретни събития.

Често Плутон е свързан с чувството за страх и притеснения, които не винаги имат основание, така че в случая в 6 дом това може да са условията на работа или здравето.

Моето наблюдение е,че в 6 дом Плутон,когато транзитира планета, създава акцент върху някакво умение, което човек трябва да задълбочи, да усвои много добре, влагайки изключително много енергия и себеограничения. Може да е нещо съвсем ново, защото управлява 5 дом, но може да е нещо,което е практикувано като хоби например.

Тъй като имате Юпитер, а той има свойството да разпилява ресурсите,да се хваща с много неща,още повече в тауквадрата,в който участва, то може би тук е противоречието и трудността, която трябва да се преодолее в рамките на влиянието на транзита Плутон-Юпитер.

Имайте предвид и Сатурн, който ретрограден предстои да направи опозиция с транзитния Юпитер и то в зоната на вашия Уран. Опозицията Сатурн-Юпитер влияе недобре върху професионалните дела на участниците, в случая Юпитер е съуправителна Слънцето ви, което участва в активирания Тау квадрат.

Новобранец

moon_in_taurus

мения48

21:42 24.02.2011

Муси,много ти благодаря,че отдели време да погледнеш и отговориш на въпросът ми.

Сигурна съм ,че това което ми се случва сега,се дължи точно на този транзит.

Има и друго,слънчевото затъмнение на 4ти януари,ми се случи в 6ти дом,в точен тригон с натална венера в 10ти.Според мен и затъмнението е отключило,предложението за новата работа,която аз много желаех да започна.Имах представа за естеството на работа,но много бегла.Когато отидох да преговарям,ме приеха радушно и ми предложиха период от 2-3 седмици в които да ходя и да се обучавам.Просто да присъствам,да гледам,да наблюдавам.Сега изтичат тези седмици и аз изпитвам страх и паника,дали ще мога да се справя.В тази работа се изисква бързо мислене и реакции.Ако не успея да се нагодя,незнам:( Наистина е нещо което никога не съм работила,но е в сферата на което съм учила.Следният цитат от написаното от теб е невероятно верен и отговаря точно за моята ситуация:

"Моето наблюдение е,че в 6 дом Плутон,когато транзитира планета, създава
акцент върху някакво умение, което човек трябва да задълбочи, да усвои
много добре, влагайки изключително много енергия и себеограничения. Може
да е нещо съвсем ново
, защото управлява 5 дом, но може да е нещо,което е
практикувано като хоби например."

Просто нямам думи.аз наистина трябва да усвоя тези нови неща,за да мога да се нагодя в тази нова работа иначе,ще закъсам.Просто ме е страх и това е.

Началото на март,ще ми направят пробно нещо като изпит,да видят как ще се справя. 

Интересното е,че имам подкрепата и симпатиите на шефове и колеги,приемат ме добре,а мен ме е страх.Просто не искам да ги разочаровам.

Страхувам се и от това,че тази работа ще ме обсеби,ща не ща, и няма да мога да отделям нужното внимание на детето ми, което е още малко и това вътрешно ще ме разкъсва.

Работното време е различно и в един ден е много рано сутрин,после следобед и вечер.Разпокъсано и самата работа изисква пълна концентрация.

Заплатата не е нечувано висока,по скоро средна,но самата институция е престижна и друга по-добра работа няма да мога да намеря:((( 

Това е ,страх ме е ,ако се отдам изцяло на тази работа,понеже съм прекалено отговорна,емоционална и с желание да покажа ефективност в работата,ме е страх пък да не ме хване някоя болест с времето.

Мерси Муси,че ме изслуша.Ако се сетиш още нещо ,ми го кажи:)))

 

Поздрави.


Новобранец

Pipi

мения45

12:57 09.07.2012

Priateli, molia vi vsichki, koito imate astro poznania da poglednete kartata na edin chovek, koito umira i doktorite mu davat samo niakolko dni jivot.

28 Jully 1965, 1.43 am, Mumbai, India

Molia, komentiraite ako vijdate niakakvi aspekti, tranziti ili progresii, koito pokazvat kategorichno smart.

//

Новобранец

Pipi

мения45

7:44 12.07.2012

Za goliamo sajalenie, Chovekat pochina, no az vse oshte se macha da vidia znacite na smartta v negovata karta. Mussy, vie kak shte komentirate tazi smart? Postavih tozi vapros tuk zaradi Pluton, kato gospodar na smartta.

// 
Няма етикети.
 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни