Сатурн във Везни

Satr Vezni

Муси Дачева

, владетелят на времето и на кармата, на властта, забраните и ограниченията, но също така на мъдростта и осъзнаването, преминава в следващия знак на Зодиака.
Излизайки от огнения Лъв през 2007година, Сатурн навлезе в една сравнително комфортна за него част на еклиптиката. На територията на земната Дева, която е сродна по стихия на управлявания от него Козирог, той намери добри условия за разгръщане на основните постулати от задачите, които ни поставя и на уроците, които ни кара да учим. Зоната на въздушните   е още по-гостоприемна. Тук Сатурн е в знака сроден по стихия на управлявания от него Водолей и в десетото поле на своята първа обител, където се намира в екзалтация. Затова очакванията към това поредно пътуване са в голямата си част оптимистични.

На 29 октомври 2009г, четвъртък, в  19:10 часа сф. вр.,Сатурн премина в знака Везни.Това е началото на края на един близо три годишен период, през който планетата се движеше през знака Дева. В 13-я ден на месец януари 2010г., след като е достигнал 4-я градус на Везни,  за нас земните жители Сатурн тръгва в обратна посока. По време на ретроградната си  фаза планетата с най-големите пръстени ще се движи през два знака – Везни и Дева. В Дева, където прекара повече от две години, Сатурн отново ще навлезе на 7 април 2010г., и ще остане там до месец юли.

Ретроградната фаза на Сатурн ще продължи до 30 май, когато планетата ще стигне 27-я градус на Дева. Сатурн ще напусне окончателно Дева на 21 юли 2010г. Общите граници на преминаването на планетата през знака Везни са във времето между 29 октомври 2009г и  5 октомври 2012г.

Сатурн заедно с Юпитер, без да пренебрегвам влиянието на Уран, Нептун и Плутон, са планетите, които най-силно влияят на обществените процеси. Докато Сатурн действа организиращо и структуриращо,задавайки началната позиция и формата за период от близо 30 години, то Юпитер от своя страна в рамките на своите обиколки от по 12 години изпълва тези зададени форми и структури със съдържание.

Навлизайки във Везни, Сатурн преминава в горната (публичната) хемисфера на своя собствен астрологичен цикъл с начало в Овен. По този начин можем да очакваме по-отчетливо, по-ярко, по-силно заявено присъствие,което да намира широк отзвук,но също така и изразена полярност.

Везни е зоната на обществените отношения и отношенията с другите страни, на поемането на социалнозначими ангажименти, сключване на договори и външната политика като цяло. Под влияние на Сатурн можем да очакваме упражняване на постепенно усилващ се натиск отвън за сключване на определени договори и поемане на задължения, особено през зимата 2009-2010 и през есента на 2010, когато Сатурн и  Плутон от Козирог са в квадрат. Сатурн във Везни може да ни накара да бъдем по-твърди в отстояване на позицията си и по-критични и избирателни към международните ни партньори.

Сатурн има отношение към законите и тяхното привеждане в изпълнение като е свързан повече с “буквата на закона”, а не толкова с “духа на закона”. В този смисъл можем да очакваме през следващите две-три години увеличаване на бюрокрацията и задаването на строги административни рамки, промени в законодателството касаещи договарянето между различни физически и юридически субекти, които промени в някои аспекти на държавното управление могат да окажат положително, стабилизиращо влияние, но също така могат да бъдат задържащи и сковаващи стопанската инициатива на гражданите и фирмите.

Авторитарността в държавното управление, която дойде като тенденция от навлизането на Плутон в кардиналния Козирог през зимата на 2008г., ще се разгръща в следващите месеци под влияние на Сатурн в също така кардиналните Везни.
Борбата с корупцията на държавно ниво, която започна по време на Сатурн в Дева, ще продължи в по-големи мащаби  и при по-голяма показност и при Сатурн във Везни- знака на Темида, като нагласите на обществото ще бъдат в посока получаване заслужено наказание и неговото изтърпяване, нещо което Сатурн като господар на кармата, а оттам и на възмездието, подкрепя.

Везни са обитатели на седми дом- дома на брака и партньорските отношения като цяло. В социален аспект отразяват нагласите и  отношението на обществото както към брачната институция така и към принципите на договаряне между хората в полето на работните взаимоотношения. Идването на консервативния и строг Сатурн в тази зона на Зодиака ще насочи общественото внимание към тази тема посредством промени в законите (семеен кодекс, трудов кодекс и др.) и нови изисквания към институциите свързани с брачните и с трудово-правните взаимоотношения. Възможни са както увеличаване на таксите за сключване на брак, така и поставяне на административни ораничения и разширяване на кръга от документи, изисквани за тази цел.

В края на месец септември 2009г Сатурн, който тогава правеше опозиция с Уран, навлезе в обсега на квадрата към Плутон в Козирог, астрологична конфигурация, развиваща се до края на 2010г. Квадратурата става точна два пъти в един кратък отрязък от време – на 15 ноември 2009г. и на 31 януари 2010г.  и  също така няколко месеца по-късно за трети път на 21 август 2010г. Напрежението, което провокира “кръстосването на шпагите” на двете мощни планети ще влияе върху климата на земята. Можем да очакваме през следващите дни и месеци повече циклони и урагани, по-активна сеизмична дейност, а също така и раздвижване на някои от вулканите на земята.

Как Сатурн във Везни ще ни повлияе на личностно ниво?

С навлизането на Сатурн в знака Везни започва формално сатурновата криза на родените със Слънце в кардиналния кръст- Везни, Козирог, Овен и Рак. Влиянието на това особено астрологично обстоятелство е индивидуално  за всеки и зависи от разположението на рожденото Слънце, с което планетата прави аспект, къде се намира Сатурн в рождения хороскоп, а също така през коя част на хороскопа се движи транзитният Сатурн.

Родените със Слънце под знака на кардиналния кръст ще бъдат най-силно повлияни с характерните за сатурновите кризи вътрешна неудовлетвореност, понижен жизнен тонус, повишена раздразнителност и склонност към травматизъм. Сатурн във Везни влияе силно на взаимоотношенията, а сатурновата криза изисква промяна.
На родените под знака на Везни обаче Сатурн ще подаде твърда десница  и къде с добро, къде не, ще ги издърпа нагоре по йерархичната стълба. Везните могат да разчитат на неговата подкрепа като станат по-търпеливи, по-определени и отговорни за постъпките си.

Козирозите ще търсят ново поле за професионална изява, преминавайки през критични периоди на трансформиране, пренастройване, разрушение и съзидание. Раците ще търсят емоционална и материална стабилност у най-близките си, като промените ще засегнат отношенията с родственици, решаване на въпроси с наследства и имоти, а също така и устройване на семейно гнездо. Овните ще научат цената на коректните партньорски взаимоотношения, на верността и предателството, ще прекратяват и сключват договори, ще се женят или разведат, но при всички случаи емоционалната им природа ще бъде подложена на изпитание.

Движението на Сатурн през кардинален знак ще окаже трансформиращо влияние и върху родените с основни астрологични кардинални оси. Асцендент – Десцендент и(или) МС-ИС в кардинален кръст бележат за три години напред промени в основни житейски направления – вътрешна балансираност и здраве, професионална реализация, отношения с институции, родственици и брачен партньор и др.

30 октомври 2009 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

24 коментара so far »

  1. venec каза,

    Писа на октомври 30, 2009 @ 13:38

    Вие сте един голям професионалист!!! Много хубава и подробна статия !! Бъдете жива и здрава !!!

  2. moon_in_taurus каза,

    Писа на ноември 2, 2009 @ 14:04

    Чудесна статия!
    Муси,забравих за ретрограднато движение на сатурн:( И че пак ще престои в дева.Значи кризата за подвижните знаци не е свършила още.Лошо,ядосах се.:)
    То мен от друга страна ме е погнал сатурн,съвпад с плутон и опозиция слънце,ама нейсе….
    Но друго ми направи впечатление,че проява на сатурн във везни ще има и през кардиналните оси.А на мен везни ми е ИС,а овен МС. Значи продължава голямото дЪрво в живота ми:))))
    Благодаря ти още веднъж,желая ти здраве:)

  3. Ния каза,

    Писа на ноември 3, 2009 @ 11:40

    Уважаема г-жо Дачева,
    Благодаря ви за поредната прекрасна статия. Сигурна съм, че е реално полезна за много хора, които разчитат на вашия професионализъм и ви вярват.Искам да ви попитам следното. В продължение на няколко месеца изпитвах огромни трудности поради квадратурата на транзитиращия Сатурн с наталния ми Сатурн, който е в 21 градус на Стрелеца, в пето поле. Мислите ли, че този тежък период е приключил за мен?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 3, 2009 @ 17:53

    Ния,
    ако не прави други напрегнати аспекти с натални планети може да се очаква освобождаване от негативно влияние. При ретроградното движение най-голямото приближаване е на 6 градуса от точката на квадрата и в този период е възможно някакво ехо,но в общи линии ситуацията, която е провокирал трябва да се изчисти към момента на предстоящ секстил с наталния Сатурн.

  5. Ипотпал каза,

    Писа на ноември 5, 2009 @ 13:43

    каза Ипотпал че е зодия овен.

  6. libra каза,

    Писа на ноември 8, 2009 @ 0:08

    Наистина добра статия.Благодаря.Мен ме очаква сатурново завръщане при слънце съвпад със сатурн във везни….Така,че ще го изследвам отблизо сатурна съвсем скоро ;) :)
    П.П. Надявам се скоро да има още статии :) Вече съм фен :)

  7. Румяна каза,

    Писа на ноември 9, 2009 @ 8:28

    Затова ли стари много сериозни проблеми отново ми се появихааа!Зодия Овен съм,рождения ми Сатурн е в Овен,също.От октомври започна проблем,който се беще крокнал преди 2 г ,и сега /щото ми е доста натупорчена ситуацията и не мога да търпя повече/ако по някакъв начин успея да изчакам Сатурн да излезе от Везни ще се успокоят ли нещата по естествен път?/как всичко което ни се случва си има обяснение със звездите,стига да се интерпретират правилно,всъщност!!!/

  8. ипотпал каза,

    Писа на ноември 20, 2009 @ 15:03

    мерси за страхотната статия, определено си разбирате от работата

  9. пепър каза,

    Писа на декември 18, 2009 @ 12:02

    Здравейте, госпожо Дачева!
    Статията наистина е много полезна! Аз самата съм Овен и се надявам да мина през тази сатурнова криза невредима, до колкото е възможно :)
    Пиша Ви, защото един мой близък приятел е Рак. Сатурновата криза за него ще бъде истинско изпитание, защото страшната болест, носеща името на зодиакалния му знак, му се е изпречила на пътя. Бих искала да Ви помоля да погледнете наталната му карта и да кажете кога ще отмине тази сатурнова криза. Този мъж е с рожденна дата 02.07.1975. Вярвам, че с отминаването на сатурновата криза, болестта също ще отмине.
    Благодаря Ви!

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 18, 2009 @ 16:06

    пепър,
    да, права сте,че в този период той преминава през тежко изпитание.
    В рождената му карта, рождените светила,разположени в кардинални знаци, са ранени и по време на текущата сатурнова криза Сатурн преминава през позицията на Плутон. Ще му е нужна много вяра и желание за живот, за да премине през това изпитание на тялото и духа. Критичните му периоди са през януари и през септември 2010година. За оттичане на кризата може да се предполага времето на есента на 2012 година.
    Нека всеки,който прочете този коментар, изпрати позитивна мисъл-пожелание за здраве и подкрепа към този млад човек!

  11. пепър каза,

    Писа на декември 19, 2009 @ 9:31

    Искрено Ви благодаря за бързия отговор и добрите пожелания!!!

  12. Маги Линда каза,

    Писа на януари 13, 2010 @ 20:45

    Здравейте Муси,

    Поздравления за статията! Ясен и образен коментар сте направили! За мен беше изключително интересна и дава отговор на много възникнали в движение въпроси., т.к. имам рожденно Слънце във Везни м/у 7-и 8-ми градус, родена съм вечерта на 30 септ. и определно около рожденния ми ден миналата година преминах през доста труден период, но поне мисля, че си направих полезна равносметка за много неща. ЗА мен това май беше нещо като вододел…
    Поздрави и Ви желая много професионални и лични успехи и все така да помагате на хората с ценн и полезни съвети!!!!

  13. desi каза,

    Писа на юли 3, 2010 @ 20:17

    Здравейте Муси,
    аз съм зодия везни,и на 22.11.2009г.сключих брак,по време на сатурновата криза.Като цяло какво е човек да сключи брак точно в този период?Стабилни ли са тези бракове или са обречени?
    Благодаря предварително!

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 6, 2010 @ 13:28

    desi,
    зависи от много обстоятелства като на първо място е това дали имате взаимна хармония. Сключването на брак по време на сатурнова криза е начин човек да поеме отговорност и за друго човешко същество. Това е смисълът на сатурновите уроци, да се съобразяваме с потребностите и на другите, да бъдем търпеливи и ангажирани.

  15. miro каза,

    Писа на юли 13, 2010 @ 17:21

    Г-жо Дачева,
    аз съм Козирог-25.12.1975г.,и имам чувството,че сатурновата криза при мен вече е започнала-всичко около мен се разпада! Притесняват ме най-вече проблемите в брака ми,които са на път да го разрушат…И съпругата ми е Козирог-28.12.73г.Може ли да ми кажете как ще се отрази при мен влиянието на Сатурн,в най-общ план,и дали брака ми е застрашен!Разбира се,ако не ви затруднява!
    Иначе сайта ви е страхотен,и единствено тук откривам светлинка за проблемите си!

    С уважение: Миро

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 15, 2010 @ 22:58

    Ивелина и miro,
    тъй като очевидно и двамата сте еднакво притеснени за състоянието на връзката ви :) ,то това е добра основа да седнете заедно, да обсъдите проблемите си и да намерите път за тяхното решаване.

  17. Стефка каза,

    Писа на юли 24, 2010 @ 23:47

    Г-жо Дачева,

    ивах при вас са личен хороскоп преди около 2 години. Оттогава доста неща се промениха. Тогава ми казахте за Сатурновата криза, родена съм на 25/09/1979 в 17:45 часа в Асеновград. Моля Ви кажете ми докога ще бъда в така наречената Сатурнова криза и по специално ще повлияе ли тя на професионалното ми бъдеще?
    Благодаря!
    Позрави,
    Стефка

  18. Marisol Perry каза,

    Писа на декември 22, 2010 @ 4:43

    Вие сте един голям професионалист!!! Много хубава и подробна статия !! Бъдете жива и здрава !!!

  19. Martina каза,

    Писа на декември 29, 2010 @ 15:54

    Искрено Ви благодаря за бързия отговор!!!

  20. libra каза,

    Писа на април 16, 2011 @ 1:08

    до Стефка- ако не практикувате йога, съветвам ви да започнете.
    при вас погледнах, сатурн докато е везни се движи през 7дом- на партньорските взаимоотношения и прави напрегнат аспект с рождената ви луна в козирог(оттам ви е дискомфорта), а от есента на тази година през 8 дом- на общите финанси, където е възможно да има блокиране, забавяния в тази сфера
    напрежение при вас идва и от от плутон в козирог сега и през следващите години, който прави напрегнат аспект с рождения ви плутон везни в 7дом и съвпад с луната ви (проблем с майка, жени от семейството), но и ви носи много енергия от квадратурата с рожденото ви слънце, която трябва да употребите разумно в професионалната си реализация.

  21. Иванова каза,

    Писа на януари 10, 2013 @ 17:24

    За много години г-жо Дачева, здраве, пълнота и късмет!
    В очакване на статия за Сатурн в Скорпион…
    Благодаря!

  22. Петя каза,

    Писа на октомври 29, 2014 @ 15:05

    Здравейте,г-жо Дачева,бих искала да попитам за Сатурн в Стрелец.Какво отражение ще даде в живота на Стрелците пребивавайки там 2.5 години.Да очаквам ли кардинални промени в личен план или професионален?Аз съм зодия Стрелец,асцендент Дева.Някакъв страх ме обзема,нали е строгата планета.

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 31, 2014 @ 16:52

    Петя,
    преминаването на Сатурн през знака е свързано с различни по сила и характер събития. Не всички са с негативен знак. Често се дава добър шанс за растеж в кариерата. За всеки е индивидуално, но в основата е нуждата от промяна, осъзната промяна, и лична активност в тази посока.

  24. Петя каза,

    Писа на октомври 31, 2014 @ 18:33

    Благодаря Ви,дано промяната е за добро!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии