| Изпрати |
|
Админ
| Муси Дачева мения182 11:36 03.12.2009
| |
|
|
Ще си позволя да вляза в ролята на арбитър при този задочен спор
Хубавото е, че спорът не е по същество, т.е. страните са от една и съща "страна на барикадата" образно казано, а е за формата на поднасяне на информацията в коментарите.
Намирам Росен за интересна личност и чета с удоволствие коментарите му. И мен ме дразни небрежното му отношение към думите и вече съм му го казвала в лична кореспонденция. С радост забелязвам обаче,че напоследък има подобрение в начина му на писане, дори понякога прави цели параграфи без нито една правописна грешка. Така че опита,който трупа в писането, си казва думата Убедена съм, че ако положи малко съзнателни усилия, ще се избави и от останалите празни полета в граматиката си, защото човек се учи цял живот и няма нищо срамно в това.
Препоръката ми към Росен е да прави по-чести справки с Правописен речник на българския език и ето връзка към един сайт, който намирам за много добре направен http://pravopisen.onlinerechnik.com/
Към Калинка и Pipi, темата 2012 е толкова интересна, огромна и актуална, че можете и сами да задавате дискусии по нея във форума. И двете показвате завидни знания и аз ще се радвам да водим задочен разговор по тази или каквато и да било друга тема.
Нека думите не ни разделят, а да ни обединяват и да ни правят по-добри
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 10:06 02.01.2010
| |
|
|
това е коментара на 02.12.09 г. ….."Незнам,какво повече да ви пиша,затова спирам.Имате предостатъчно информация в интернет и ще е ГОЛЯМА ГРЕАХОТА,за Вашето Съзнание ,ако не се заинтересувате поне малко за предстоящите събитя,било то,верни или неверни. За мен,2010 година,ще бъде годината на доказателствата,за предстоящата промяна.И най-хубавото е,че до 2010г. остават 29 дена.Щом навлезем в нея,започвай те да броите." …. А,ето и доказателствато с което навлязохме на връх нова година …. http://www.az-jenata.com/index…..p;aid=4478 ….
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 18:27 09.01.2010
| |
|
|
Преди малко завърших една Страхотна книга "Ние от Космоса" на Арнолд Мостович. Немога да кажя,кога е писана книгата,но е излязла на българския пазар през 1990г. Това е важно да се споне,понеже е в такова време от Историята ,кадето няма толкова силни теми като 2012г. примерно и Информацията която е в книгата не е повлияна от такова естество. Книгата ми беше дадена от едно момиче,което също се Интересува от такава Информация.За което,и съм Много Благодарен,понеже в тази книга има Страшно много Сбита Информация.Обхващаща от пра-историята на човечеството до съвремието. А това съвремие,ако не бяха тези "пари",отдавна да сме разбрали кои сме,откаде сме дошли,защо сме дошли тук на планетата Земя и какво трябва да научим,за да може да подържаме Баланса на Живота -като цяло. Аз съм сигорен,че ако наистена Успеем да премахнем "парите" и всякакви други средства за власт,и променим Мисленото си в по-добра насока,ще Успеем да се Изтреляме на по-виско ниво..и то за много кратко време. Понеже имаме всичко от което се нуждаем,за да го постигнем.От нас се иска Малко по-Силна Воля.
В тази книга са посочени много "доказателства" които те карат да се Замислиш и то доста. Също така,в книгата са посочени близо 10 други автора които са написали поне по 2-3 книги още,което значи,че тази книга може да те Насочи за много неща.
За мен лично ,тази книга ми помогна да си допълня някои пропуски,но също така и да науча някои много ценни неща.Надявам се и вие да я намерите,и да я прочете ,защото тя е една от многото които запълват Големия Пъзел в ИСторията на Човечеството.
Леко търсене и приятно четене
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 8:05 06.05.2010
| |
|
|
Здравейте
Снощи писах един коментар, кадето казвам да Обърнете внимание на Доказателствата които посочват,че това което се предполага за 2012г. се потвърждава и то сериозно.Само,че този коментар ,нещо не се изпрати,което ме наведи на мисълта,че явно не му е било времето.Много неща писах там,но сега само ще ви насоча вниманието към тези доказателства.
Ако все още четете тези форуми и искате да се Промените,ще трябва да побързате защото когато дойде времете Земята да се се промени и да навлезе в по-горно ниво, Тя няма да чака Никой…. или се променяш и вървиш напред или оставяш в същия клас….
А за доказателствата,няма да лошо да си направите справка за земетресенията,за бедствените положения по цял свят,за вулканите,за цунамите и навсичкото отгоре сега и тази Мега Еко Катастрофа с това нефтено петно ,което се разраства всеки ден.
Обърнете внимание и на това…с колко е скочил магнитута на земетресенията…според мен,те са скочели с 2 магнитута от 2008 досега.
Обърнете внимание и на друго,че земния щит е отслабен и от там води до много промени …и единия пример от тях е че броя на заболели от рак е скочил драстично …осебенно при жените…
Неискам да ви изглеждам някъв Писимист,защото аз съм Оптимист. Но разликата,че аз виждам нещата и когато го споделя с хората..реакциите им е следната… "неме занимавай с глупости"…"кви са тия глупости които четеш или гледаш" … "абе ко да ги мисля тия,нали не е при нас тоя вулкан -бедствие… ако е тук до нас тогава ша ги мисля" …
Въпроса е,че Трябва да си промени начина на мислене ,за да може,да се Балансира ерегията първо вътре в човека и после да се споделя тази Положитена балансирана Енергия с другите и с Земята.Защото колкото повече Любов испитваш към Земята,толкова повече се успокоява,защото се балансира по този начин.
Помислете над тези неща…..защото ние човеците ТРЯБВА да се ПРОМЕНИМ иначе ще останем в историята на Земята като най-Голямото бедствие,което е заличило Живота от Земята.
Лек ден
|
|
|
Админ
| Муси Дачева мения182 13:45 06.05.2010
| |
|
|
Росене поздравявам те с добре дошъл!
Радвам се, че отново си тук!
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 20:55 08.05.2010
| |
|
|
Благодаря за Приветсвията Муси
Така като гледам,хем има близо 1000 посищения на този форум,но няма много мненния.Повечето коментари ся от мен Което ме води към една мисъл,че като видят колко много има за четене и размишляване…се отказват хехехе
Последните месеци се Убедих,че колкото и да им се показват Доказателствата,че чак им се навират в носа -така да се каже,те се отвръщат все едно им поднасяш амоняк под носа.
Тва човек ,дет се вика в една поговорка …"Вари го,печи го все Царвул си остава."
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 7:45 28.06.2010
| |
|
|
Здрасти Муси
Незнам дали си запозната много с астрономия и дали често гледаш здездите … защото аз не съм Но,наблюдавам звездите всяка вечер и наблюдавам две "звезди" които се раздалечават с голяма скорост.На всеки две вечери една от звездите се отдалечава с по един пръст разстояние ( меря ги с пръсти,защото няма с какво други ги меря ).А един пръст е близо 2 см,а 2 см от небосклона са голяма растояние. Което значи,че тази "звезда" се движи с ОГРОМНА СКОРОСТ….Щом се забелязва с просто око,тва значи ,че е наблизко.
Като разположение мога да те насоча така; .. кат застанеш с поглед на запад и погледне на дясно има една силно светеща "звезда" -планета Марс мисля,че е …та от тази планета измери една педя наляво с около 30" ..там ще има една слабо светеща"звезда" и от нея пак измери от ляавата една педя и три пръста по диагонал 20" до следващата по-силно светеща звезда. Именно тази по-силно светеща звезда се движи.До колко знам планетите отразяват почти постоянна светлина,а Звездите трептят…движещата се звезда трепти.И това малко ме обърква Ако ти се занимава Муси ..погледни ги тези звезди и ако знаеш нещо по въпроса ми отг.
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 7:45 28.06.2010
| |
|
|
Здрасти Муси
Незнам дали си запозната много с астрономия и дали често гледаш здездите … защото аз не съм Но,наблюдавам звездите всяка вечер и наблюдавам две "звезди" които се раздалечават с голяма скорост.На всеки две вечери една от звездите се отдалечава с по един пръст разстояние ( меря ги с пръсти,защото няма с какво други ги меря ).А един пръст е близо 2 см,а 2 см от небосклона са голяма растояние. Което значи,че тази "звезда" се движи с ОГРОМНА СКОРОСТ….Щом се забелязва с просто око,тва значи ,че е наблизко.
Като разположение мога да те насоча така; .. кат застанеш с поглед на запад и погледне на дясно има една силно светеща "звезда" -планета Марс мисля,че е …та от тази планета измери една педя наляво с около 30" ..там ще има една слабо светеща"звезда" и от нея пак измери от ляавата една педя и три пръста по диагонал 20" до следващата по-силно светеща звезда. Именно тази по-силно светеща звезда се движи.До колко знам планетите отразяват почти постоянна светлина,а Звездите трептят…движещата се звезда трепти.И това малко ме обърква Ако ти се занимава Муси ..погледни ги тези звезди и ако знаеш нещо по въпроса ми отг.
|
|
|
Админ
| Муси Дачева мения182 8:42 30.06.2010
| |
|
|
Да, интересувам се от астрономия
При първа възможност за наблюдение ще разгледам сектора от небето според твоите указания и ще ти пиша.
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 22:55 12.07.2010
| |
|
|
Здрасти отново ..още една "звезда" забелязах да се движи… ако поставим Марс на 12 часа то долу в дясно на 12:20 часа има една слабо трептяща звезда.Точно тя се движи по посока 12:20 часа. Преди няколко дена беше на 11:45 часа- на един пръст разстояние,а снощи като се изчисти небето,я видях на 12:20 часа- два пръста разстояние.-изпъваш ръката и мериш с пръсти.трябва да ти е изпъната ръката,защото ако не е пръстите,ще скриват повече или по малко в зависимост колко си си протеглнал ръката.Сега много по лесно ще се забелязва отдалечаването на тази слабо трептяща звезда,понеже е по близко до Марс като ориентир.
По начина който се отдалечават звездите които наблюдавам в известно време,ме навеждат на мисълта,че Слънчевия диск -Слънчевата система,е наклонена под някъв ъгъл,а не хоризонталана.
Тези наблюдения,ги споделям и показвам на другите кучкари в парка и в началото си мислеха,че си ги измислям,до като не видяха със собствените си очи….като има показах как да мерят по най-простия начин..:) Доста е интересно да наблюдаваш дижение на звездите с просто око. ..е поне за мен
|
|
|
Новобранец | Rosen мения70 23:41 30.08.2010
| |
|
|
ето ви още един много добър линк http://www.izvorite.com/text/text117.htm
беше ми пратен от едно момиче с което си говорим на тези теми.
лека
|
|