Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Земетресенията – можете ли да ги усещате?

Изпрати
Админ

Муси Дачева

мения291

12:55 05.08.2009

Росен, каква "файда" очакваш ? Много хора усещат промените в земната кора. Някои имат главоболие, други усещания в краката, в ръцете или в други части на тялото.

Какво очакваш- БАН да се позовават на усещанията на някого и да бият тревога ли? Ами животните също усещат земетресенията. В Япония, една от страните с най-много земетресения, където се предполага, че сеизмологията -науката за земетресенията, е най-напреднала, също смятат, че не е целесъобразно предварително известяване, защото предизвиква ненужна паника. Там работят по превенцията, т.е. хората се обучават как да се държат по време на земетресение. Разработват се строителни технологии, които намаляват вероятността за разрушения. Това се прави.

Новобранец

Rosen

мения70

18:35 05.08.2009

Здравей,Муси :D

Вижда,че и от предния ми отговоро по тази тема,не си ме разбрала,което е лошо :) Непомня точно каде ти отговорих,дали на емайла ти или на някой от коментарите ми,но водих ме шъщия диалог. :)

Сега ще отговоря пак и се надявам да ме разберете всички които четат този форум.

По начина който направих последния си коментар,се разбира (или аз си мисля,че се разбира,поради вече направенете ми коментари,по тази тема) че знам някои неща,дето в дадена ситоация … да речем,че съм някой богаташ и имам финасови възможности или направя силно впечатление с моите си коментари на някой който се занимава в тази насока и е достигнал до такова заключение,че човек може да предвиди земетресение с дни напред. И да търси такива хора.Що,да не ме  потърси или да потърси други хора които също могат да усетят раздвижването на земнната енергия и да се започнат изследвания,за да се направи някакъв прогрес в тази наука. Естесвенно е,че когато вече има 99% точност,тогава ще се започне предварителното известяване за земетресения.И аз Вярвам,че ще се направи Много Бърз прогрес,понеже сега,земетресенията са много по чести и данните ще се сверяват много по бързо.

Ей,го на ся ..например,преди 6 дни на 31.07 усетих едно земетр. беше в Папуа на 02.08 после на 02.08. усетхи второ..дето ся ни разлюля в България..и на 03.08 усетих трето… което значи,че тия дни ще има пак….но проблема ми е,че все още не съм се научил да казвам точните или предполагамите координати на активност…..но аз сам немога да почна изследвания щот немам финасова подкрепа..първо немам апаратура и второ това е много измурително.И друго което съм казвал в по горните коментари е,че съм си оставил чувствитеноста на минимално колкото да  усещам някое което ще си заслужава..щот все пак всеки ден стават малки земетресения.

Всяко едно велико 'материално' откритие е било АБСУРДНО. И кои хора правят тези велики открития? ..тези които вярват в себе си и в своите възможности ? или тези които вярват на другите,че НЕМОЖЕ да направи това открите,понеже те НЕВЯРВАТ на самите себе си . димек са ограничени.

Нали всичкия този научен и технологичен прогрес е прогресирал възоснова на тези така наречени 'ИЗМИШЛЬОТЕНИ ' и на ВЯРВАНИЯТА в тях от страна на техните създатели.

И като казвам 'каква полза от това,че ги усещам,като няма кой ги да разучава' нямам предвит, да стана известен…и да се правя на голяма работа…тва го мразя най много..ненавиждам хората които се мислят за нещо повече от другите..но това е друга тема…А ми имам предвит,това което казах в началото на този коментар :)

Новобранец

Rosen

мения70

18:53 05.08.2009

И другото,което исках да кажя е,че вече не ме интересува тази тема,поради факта,че по този начин,ще се огранича,ако ми се отдаде възможност  да се правят изследвания.

Кавам Огранича,понеже човек се фокосирва в дадена 'тема' за размисъл :) и забравя за всичко което е около него.

А на мен не ми треа това. Колкото повече си отварям съзнанието,толкова повече разбирам,че замисъла на живота не е да се фокосираш в едно или две неща и да се чувстваш ограничен,а ми да гледаш на живота от горе.Така може да видиш всичко и да научиш всичко,много много по лесно. :)

Админ

Муси Дачева

мения291

19:16 05.08.2009

Публикацията е редактирана 16:18 – 05.08.2009 от Муси Дачева


Росен, мисля че съм те разбрала добре и както виждаш те подкрепям да намериш съмишленици. Но, мисля че очакванията ти са нереалистични, не защото не вярвам в идеята. Знаеш,че аз самата съм интуитивен човек и предусещам някои от земетресенията. И съм оптимист, но реалността говори друго.

Незнам как е у нас, но съм убедена че в развитите страни, по-вероятно в Япония и в Китай, където стават много земетресения, учените работят по темата за биологичното им известяване – било чрез хората, било чрез животните. Потърси информация в тази посока, разрови се в интернет, търси контакти и може нещо да излезе.

Но от БАН не очаквай покана и не го приемай лично, просто всичко опира до средства и то много, и  едва ли някой ще ги вложи в такова начинание. За частно инвестиране също шансът е почти нулев.

А аз с каквото мога ще ти помагам :)

Новобранец

kalinka

мения68

21:25 09.08.2009

Муси това люлеене в последите седмици според теб от квадрата на Плутон и Уран ли е? Писала си го в статията ти за пълното слънчево затъмнение и затова питам.

Админ

Муси Дачева

мения291

20:17 10.08.2009

Според мен да. До средата на август влиянието на тази конфигурация е силно. А през тази седмица се добави и квадрат на Марс и Сатурн, другите два малфактора. И както четем по новините – земетресения много.

На 5 ти август се разлюля в Северна България, около нос Калиакра, сравнително силно – около 5 по рихтер.

На 6ти е имало три земетресеня – в Япония, Австралия и Нова Зеландия със средна сила 4 степен.

Вчера, на 9 ти август е станало доста силно земетресение,близо 7 по Рихтер в Япония.

Както се вижда повечето вървят по лунната сянка на Пълното слънчево затъмнение от 22 юли.

Новобранец

doreto

мения54

14:42 08.09.2009

Муси има ли някакви аспекти които да показват земетресения щото пак май започнаха да стават начесто и по лошото е че са наблизо- оня ден в Албания а вчера в Грузия.

А Росен , моите уважения разбира се, как е с усещанията? Има ли напрежение и да очакваме ли нещо по силно ? :)

Новобранец

Rosen

мения70

21:36 21.09.2009

Няма да е лошо,ако се заинтересувате за Индиго децата или Индиго еволюцията. Понеже то е свързано с темата за 2012г. и то много. Така кат гледам,хората като мен са доста малко,а другите хората които трябва да им показваме,са 95% от населението.Трудно би могло да се научи такава голяма аудитория.

Новобранец

Rosen

мения70

19:27 24.09.2009

Вчера имаше малко размествания,но днеска са Цял ден.А най-важното е ,че все едно Цялата Земя се люлее.Таково усещане ми е за първи път.Май цикъла започва хехехе.

Новобранец

Rosen

мения70

17:19 03.10.2009

Съжалявам ги тия   "УЧЕНИ" в БАН  Язък само дето толкова време са Учели …тови последните новини за земетресенията  http://dariknews.bg/search.php…..  ай нека после ми кажят,че земетресения немогата да се предвиждат  от последния ми коментар до днес са точно 9 ДНИ не СЕКУНДИ а ДНИ. Смешници….

Новобранец

Rosen

мения70

20:51 19.12.2009

Независимо,че казаха,че повече няма да пиша…все пак съм Голям мъж,за д асе държя като разглезено дете. Та,да си дойдем на думата….някой хора ще празнуват празниците без покрив на глаавата си и горе на небете :) …много ми е Интересно защо все по празниците стават някой неща,който да карат хората да се Замислят…и най-Лошото е,че се замислят,кажи речи само за момента и после все едно нищо не естанало …Голяма Еволюция Няма що :) ..Ай,Весели Празници и Умната :)

Новобранец

Rosen

мения70

16:18 30.12.2009

Весело ПРЕКАРВАНЕ :) на новата година.И ви Желая,Повече Здраве и Късмет през следващата година.Да се Надявам,че ще намерите Отговорите които Търсите в нак-близко време. :) Айде ЧНГ предварително хехехе



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии