Форум

 
Анонимните мнения са забранени. Влез Регистрация


Регистрация? | Загубена Секретна Дума?

Търси във Форумите:


 






Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Wilcard Употреба:
*  проверка на произволен брой символи    %  проверка на точно един символ

Земетресенията – можете ли да ги усещате?

Изпрати
Новобранец

Rosen

мения70

21:21 12.07.2009

Публикацията е редактирана 20:00 – 12.07.2009 от Муси Дачева


Правя този форум понеже разбрах,че има хора които усещат земетресенията предварително или настоящо време.

При мен нещата стоят по този начин. Когато усетя раздвижване на земната кора,то се състои по следния начин; все едно има земетресение,но само аз го усещам от околните.От доста време съм наблюдавал тези мои усещания,че даже си направих моя скала за земетресенията,за да мога да ги различавам по някакъв начин -силни или слаби.Както и дали ще бъдат продължителни или единични.

Както споменах във форума за “Росен за 2012″,че съм си оставил чувствителноста на моите сензори на минимум,колкото да улавят ако има нещо по сериозно.Но,ако наистина ми потрябва да се настроя,за да разбера дали ще има скоро земетресение,ще ми отнеме малко време.Ден два,там някъде.Но лошото е,че като ги активирам активноста им неспира веднага,ако поискам,ами отнема поне седмица,за да ги превидя в минимален рижим.

При вас как е ? Вие как сте се настроели сензорите,по този въпрос :)

Админ

Муси Дачева

мения291

13:54 13.07.2009

Публикацията е редактирана 10:55 – 13.07.2009 от Муси Дачева


Това си го писал на 11-ти юли:

“Вчера слетобед от 14;00 до 17;00 непомня точно имаше едно голямо раздвижване на земната кора.Беше някаде 5-6 моя скала,но беше много продължителна,някаде 4-5 сек.,а това е много.Което значи,че според моите наблюдения,някаде ще има земетресение,кадето вторичните трусове ще бъдат на много малки интервали.Или,ще има масово земетресение.

Това ми е първото най-продължително разместване което съм усещал до сега. Предните бяха неповече от 2-3 сек.,но това е много и то сача с близо 2 сек..

Да се надяваме,че няма да има много жертви или по точно “спасени”.”

Сетих се, когато го четох, че някъде мернах информация за земетресение в Китай.Потърсих тогава, но не я открих.

А днес случайно попаднах на нея :)

Земетресение с магнитут от 6 степен по Рихтер е станало в югозападната китайска провинция Юнан, съобщи агенция Блумбърг. Трусът е регистриран в 19:19 часа место време на около 200 км. от провинциалната столица Кунминг и е бил последван от осем по-слаби земетресения.”

Между нас и Китай има средно 5 часа разлика във времето.Земетресението е станало вечерта на 9 юли вероятно.

Новобранец

Rosen

мения70

14:43 13.07.2009

Не  е това :) това даже го гледах по телевидението :) Това което предстои,ще се усети доста осезаемо ) Никога до сега не съм получавал стара ифнормация :) Винаги съм бил с една крачка напред.Закакво ми е стара информация дето всеки ще я знае :) А,земетресението за което писах,ще се активира влизките два дни.Поне сега така усещам напрежението :)

Админ

Муси Дачева

мения291

15:15 13.07.2009

Нямам предвид старата информация, а това че земетресенията често вървят на серии. Едно земетресение от 6 степен по Рихтер не  е за пренебрегване при положение че предстои Пълно слънчево затъмнение на 22 ри юли. Ще проследим ситуацията и ще обсъдим пак.

Новобранец

Rosen

мения70

7:03 14.07.2009

Ето тук си сверявах прди за земетресенията.  http://dariknews.bg/search.php…..  Но,немога да преценя дали са тези които усетих.Има голяма вероятност да е първото,заради местонахождението си.Вероятно там са се раздвижели плочите и е имало верижна реакци,която е предизвикала 2-то земетресение.Което в същия район. :)

Админ

Муси Дачева

мения291

10:24 14.07.2009

Публикацията е редактирана 7:28 – 14.07.2009 от Муси Дачева


Ето затова говоря :)

Земетресенията вървят на серии. А тази серия е от висока степен.

На 10 юли в Китай 6 степен по Рихтер.

На 12 юли в Перу 6 степен по Рихтер. А в Л,Акуила в този ден е имало он  4 степен.

На 13 юли в Индонезия 6,4 степен.

Пак на 13 юли в Тайван – 6,3 степен.

Подобна ситуация беше през месец Април и съм го описала в статията ми “Земетресения и астропрогнози”.

Новобранец

doreto

мения54

23:14 14.07.2009

Уау много земетресеня са станали тия дни затова ми се мота главата и ми е гадно. Дано да не стане наблизо пу пу.

Новобранец

Rosen

мения70

8:34 15.07.2009

Във филма който споменах във форума за 2012  "2012 Doomsday" -бюджет 5 лева :) показват.че Земята има голяма земнна активност преди да спре. Ако…казвам Ако има такава активност (което е много вероятно)застрашените райони си заминават,но има и друго,че в едни такива филми винаги забравят Изразходените залежи на петрол или газ.А това са нмого големи Кухини в недрата.Което ще рече,че Арабияския свят несамо ще изчезне,ами и ще направи много голяма Екологична катастрофа,ако нефта излезе на повърхноста.Аз лично се надявам да не излиза,щот тогава няма да има кой да го изчисти.

Споменаван само за арабския свят,понеже там са по концентрирани залежите и следователно и празните кухини.Обстановката може да стане наистена много гадна.Поне имаме пример за това от времето,когато Садам Хюсеин нападна Кувейт и при изтеглянето си,запали петролните кладенци.А помнете ли колко време им отне да ги погасят? :) Е, аз непомня точно,но мисля ,че беше някаде около 5-6 месеца.Но,тези кладенци бяха на земята и оганя беше "контролерум". Сега си представете при една супер голяма земна активност която да изкара "арабския" нефт в моретата и океаните…понеже ако арбския свят потъне.Средеземно море,ще се свърже с Индийския океан. И сега си представете разлят горящ петрол с площ колкото Черно море. Представяте ли си колко голямо бедстви е ни премълчавят :)..кадето ако стане,Слънцето ще се скрие за стотици години.докато не изгасне петрола.Освен,ако Природата няма "кризесен" план :)

Ай,спирам вече,че се отплеснах :)

Новобранец

smile

мения36

11:11 15.07.2009

аз получавам главоболие при разваляне на времето но няколко пъти беше и преди да съобщят за земетресение в македония

Роско това за петрола дето го казваш е бял кахър защото като има огромно цунами с вълна стотици метри ще ти е все едно дали има пушек и колко време ще грее слънцето.

Новобранец

Rosen

мения70

13:50 15.07.2009

Мда,така е :) Ама вълната минава и заминава,а пушака си остава :) Все пак да не забравяме,че хората които са по високите места има голяма вероятност да оцелеят,ако има цунами. Но при едно горящо море,никой нема да оцелее. Но това са,само теорий,които или крият или не са им обърнали внимание. А това което сега споменавам само за арабския район,там ще е най критично.Все пак,да не забравяме,че кухини има навсякаде :)

Но това което всъщност се опитвам да кажя е,че ако човек знае как да използва подсъзнанието си,при една появила се теория,за каквото и да е.Ще научи много повече информация.

Smaily  :) да не би да имаш някаква травма на главата,че да се появява болка при промяна на времето? Като по този начин се явяваш,като биологичен барометър. Или просто си забелязал това явление-главоболието,при промяна на времето.? Понеже е доказано,че старите травми са като барометри за времето. Но,ако не е така и това главоболие те дразни или ти пречи на ежедневието.Опитай се да настроиш своя "сензор" (знам как ти звучи,но не ми идва друго на ум,как да ти го обесня)  на друга честота.Така,че само да го усещаш като разлюляване.Този вариянт е най-добър за ся.ПОсле само ще ги усещаш,че има раздвижване :) кадето ще много по-добре :)

Новобранец

smile

мения36

14:14 15.07.2009

не съм си падала на главата нито кон ме е ритал нито са ме изпускали като бебе на пода :)  ами просто съм си по чувствителна и това си е открай време откакто се помня :) обикновено ме боли глава преди да се развали времето и вече съм свикнала но забелязах че е свързано и с земетресенията не че ги улавям във въздуха но има някаква връзка благодаря за съвета :)

Новобранец

Rosen

мения70

17:49 15.07.2009

Smaily,радвам се,че имаш чувство за хумор. :) Аз самия Обожавам да се смея :) Това,че си забелязала твоите усещания и си ги категоризирала е добре.Защото показва,че се пробуждаш. Колкото повече се наблюдава човек,толкова по-добре за него. Отколко време си забелязала,че това главоболие преставля предизвестие.?  Някакви други усещания имаш ли.?

Новобранец

Rosen

мения70

20:00 15.07.2009

Сега гледах новините и видях за това земетресение  http://dariknews.bg/view_artic…..  :)

Админ

Муси Дачева

мения291

22:54 15.07.2009

Да, това е доста сериозно 7,8 като се има предвид че толкова силно земетресение е имало за последно през 1931 г, т е преди 78 години. По-късно има съобщение за друго в Чили-5,3.

Та да попълним статистиката:

На 10 юли в Китай 6 степен по Рихтер.

На 12 юли в Перу 6 степен по Рихтер. А в Л,Акуила в този ден е имало он  4 степен.

На 13 юли в Индонезия 6,4 степен.

На 13 юли в Тайван – 6,3 степен.

На 15 юли в Нова Зеландия- 7,8 степен.

На 15 юли в Чили -5,3 степен.

От 8 юли Уран и Плутон са в квадрат ( с орбис от 5 гр.). И двете планети са ретроградни, но поради различните скорости този квадрат няма да се развие до точен. Влиянието му е до 16 август 2009 и е възможно да има още силни земетресения.

Новобранец

Rosen

мения70

0:49 16.07.2009

Като гледах този трейлар  http://limpster.wordpress.com/…..  Видях,как си представят земетресенията,кадето цели градове "потъват" като някой кораб :) хехе Ефктно направено,но земната кора така непотъва :) Тя се разцепва и образува големи пропасти,като през това време двете страни на пропаста се руши-пропада.Или пропада изведнъж,ако някоя кухина неиздържи,както споменах в теорията си по-горе. :)

Новобранец

Rosen

мения70

0:52 16.07.2009

http://limpster.wordpress.com/…..  Упссс обърках линковете :) сори :)

Новобранец

Rosen

мения70

0:57 16.07.2009

аз ли съм тъп,че немога да копирам един линк или ко ? :) хехехех  чек ся да видим дали ще излезе както треа :)   http://limpster.wordpress.com/…..e-trailer/

Новобранец

Rosen

мения70

23:23 22.07.2009

Така кат гледам,май сам си говоря :) …жалко.

бая земетресения имаше,а никой не казва,че ги е усетил :)

Админ

Муси Дачева

мения291

12:13 29.07.2009

Росен,

отпускарско време е :)  хората са на почивка и не им е до обсъждане на земетресения.

Моята обаче свърши и отново съм в работна фаза.

Какво ще кажеш за последните земетресения,тези в Пловдивско. Слаби са, но наблизо. Снощи е имало също леко разлюляване.

Новобранец

Rosen

мения70

19:53 29.07.2009

Ами дразня се от това,че ги усещам,но всъщност файда никва.Щот нема смисъл да си правя труда да ги отбелязвам.

Ако БАН ми бяха обърнали внмание,щяха да разберат доста неща по тази насока. Явно обаче,не ми е било 'писано' да се занимавам стия неща,пък за какво да се  занимавам след като,ще има ОГРОМНИ КАТАКЛИЗМИ,дето и да ги отчетат полза нема да има :)

Филмовия трейлар дето ви го дадох като линк,са го махнали …лошо :(



 
Няма етикети.
  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии