Хороскоп 2020 за Овен

Ov12Хороскоп 2020 за Овен

Муси Дачева

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, 2020 година предлага много предизвикателства, но също така и много възможности за изява, и напредък. Стелиумът от планети в началото на годината, в зоната на кариерата, ви кара да фокусирате огромна част от енергията си в решаването на професионални проблеми. Ще ви трябва отлична организация, самодисциплина и много търпение в дните на лунното затъмнение, на 10 януари. Нуждата да разпределяте времето и енергията си между множество заявки, ангажименти, претенции напряга нервната система и това може да се отрази на здравето. Някои от възможностите не са за изпускане и затова не отлагайте, а събирайте сили и действайте. Ще ви бъде в подкрепа планетния управител. Марс се движи през сродния по стихия огнен знак Стрелец от 3 януари до 16 февруари, мотивирайки ви и насочвайки ви в подходящата за вас посока и цел.

До края на годината Юпитер ще се движи в Козирог. В тази зона планетата – благодетел е с правомощия да ви представя пред света в най-добрата светлина, да ви хвали, да ви вдига самочувствието, да разширява контактите, но също така да разпилява енергията в много посоки. Коректори на грандоманската тенденция на планетата гигант има в лицето на Сатурн най-вече, с ограниченията и препятствията, които залага. Плутон е също в силна позиция в тази зона, и неговата роля е да ви накара да променяте изначалните планове, да променяте себе си, както и отношението си към успеха, престижа, властта и славата. Да се научите да виждате дълбоките противоречия, които се обединяват в тях.

В средата на януари, когато е големият стелиум от четири планети, включая Слънцето, и Уран от зоната на финансите е вече директен, имате отворен прозорец за успешно придвижване на материални дела, за подобряване на финансовото състояние дали чрез намиране на нова работа, или като се преборите за по-високо заплащане. Добри резултати се очакват в дните на февруарското пълнолуние, в Лъв, и с благословията на Венера от вашия знак.

Първата ретроградност на Меркурий, от 17 февруари до 10 март, е в предходния знак Риби. Тя преминава на фона на Марс движещ се в зоната на кариерата. Така служебните битки,в които ви въвлича планетният управител могат да бъдат провокирани от недоразумения, от невярна или неправилно разчетена информация.

Планетата на любовта е във вашия знак между 7 февруари и 5 март, периодът е добър да направите нещо повече за себе си, за външния си вид, за това да се чувствате добре в собствената си кожа. Ролята на Венера в личния живот като подкрепа ще се прояви по-силно през септември, когато тя ще се движи през Лъв, между 6 септември и 2 октомври, в хармонична връзка с Марс от вашия знак.

Важен акцент през месец март е съвпадът на Марс и Юпитер, близо до Плутон, едновременно с навлизането на Слънцето във вашия знак на 20 март. Новолунието на 21март е отправна точка за плановете ви през настъпващата лична година.

Април е вашият месец,както винаги, но сега има допълнителни енергозареждащи планетни влияния. В началото на месеца Юпитер и Плутон са в съвпад, което подсилва вашата амбиция и упоритост. В средата на месеца те правят квадрат със Слънцето от вашия знак и това е времето, когато трябва да бъдете много стриктни и коректни както в личните, така и в служебните взаимоотношения.

През втората половина на месец май има вече четири ретроградни планети. СЛВ в началото на месеца е преминал в Близнаци. Това прави средата много подвижна и непостоянна, с повече задръжки и ограничения от различен характер.

Месец юни е почти изцяло в коридора на затъмненията. Второто за годината лунно затъмнение е на 5 юни в 15Стрелец,в квадрат с Марс от Риби. Периодът не е добър за тръгване на далечен път.

Втората ретроградност на Меркурий е между 18 юни и 12 юли, изцяло във водния знак Рак. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. Промени в най-близката среда, нови хора, нови обстоятелства, които ви карат да се чувствате нестабилни.

Марс идва на ваша територия на 28 юни, с него и самоувереността ви се възвръща, амбицията, волята за справяне и довеждане на нещата до успешен край. За разлика от друга година планетният управител ще ви гостува значително по-дълго, повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. Причината е в ретроградната му фаза, която сега ще бъде на ваша територия, между 10 септември и 14 ноември.

За последно Марс е бил ретрограден в Овен през август 1988 година, за два месеца. По този начин родените след октомври 88-ма година ще преживеят за пръв път ретрограден Марс в собствения знак.

Ретроградният планетен управител,за тези малко повече от два месеца, ще ви кара да забавите темпото, да пренасочите вниманието си от външни, притеглящи ви хора или ситуации, към вътрешни, към най-близките, към домашната среда. В тази зона на слънчевия хороскоп се случват, по изключение, две новолуния и две пълнолуния, което я прави арена на важни за вас житейски събития и емоционално я противопоставя на активната зона на професионалната изява.

За личния живот благоприятен месец август, особено след новолунието в Лъв на 19-ти. Не е така по време на третата и последна меркуриева ретроградност, между 14 октомври и 3 ноември, която преминава в Скорпион и отчасти във Везни, след 27-ми, в зоната на партньорството, но също така и на фона на марсовата ретроградност. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, която засяга зоната на влияние върху отношенията с близки на сърцето ви хора – деца, близки приятели.

Последните два месеца на годината могат да се окажат много успешни за мнозина от групата. След като Слънцето влезе в Стрелец, на 21 ноември, в юпитеровия период на личната година, предстоят две затъмнения. На 30 ноември лунно и на 14 декември -пълно слънчево, двете по оста Стрелец-Близнаци, най-динамичната и комуникативна зона на слънчевия хороскоп. При Марс в Овен, Слънце-Меркурий-Венера в Стрелец, дните между 15 декември и 21,когато е последния съвпад на Юпитер и Сатурн,могат да бъдат най-значимите за тази календарна година.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии