КЛЮЧ И ХАРАКТЕР

blog Nom1-9Вибрацията на личното име, неговото номерологично изражение, се нарича . В номерологичната литература това понятие се среща също така като Число на личното име, Ключово число, Златно число, Число на късмета. Ключът е основна в номерологичната карта на всеки човек.

В числовата прогностика той може успешно да се синхронизира с вибрациите на Личната година, на периодите и циклите по Житейския път. Ключът е изключително важен в междуличностното общуване - в ежедневните служебни и лични контакти, в семейните взаимоотношения.

Какви врати отваря вибрацията на личното име Ключ?
– описва черти от характера на човека;
– посредничи в общуването като привлича хармоничните и отблъсква нехармоничните според личното име на човека;
– насочва човек в избора на определена професия;
– посочва подходящо място за живеене- държава, град, улица;
– подкрепя избора на подходящ партньор и др.

На основата на деветте вибрации Ключ се създава Номерологичната типология.
Всяка от 9-те вибрации представя човешки тип с определени черти на характера.

В Българската именна система има хиляди имена. Тук са посочени малки извадки от всеки Ключ.

 

Ключ 1

Лични имена с Ключ 1 са:
Ангел, Бранимир, Весела, Георги, Десислава, Денка, Ева, Здравка, Илиана, Камелия, Коста, Лиана, Любка, Маргарита, Мартин, Милка, Олег, Поля, Руси, Славка, Станимир, Таня, Христина, Христо и др.

Характерови особености:
Ключ 1 са амбициозни, самоуверени и пробивни. Често се раждат с голяма дарба, която ги отличава от останалите хора. Ако имат другите необходими качества като упоритост, търпение и всеотдайност, правят успешна артистична кариера или стават изключително ценни специалисти в дадена област. Имат в изобилие самочувствие, гордост и егоцентризъм, но са щедри към хората, които харесват. В отношенията си с околните могат да бъдат много доминиращи, импулсивни и да не обмислят добре постъпките и приказките си. Прекомерното им честолюбие не понася критика и не им позволява да са в подчинена позиция нито в семейството нито в работата.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 2

Лични имена с Ключ 2 са:
Блага, Божидар, Виктор, Виолета, Гергана, Галя, Дора, Даниел, Дарина, Илко, Игнат, Ирена, Костадин, Лидия, Мариана, Мартина, Нина, Нора, Павел, Росица, Светлана, Стела, Цветелин, Явор и др.

Характерови особености:
Ключ 2 са уравновесени, интуитивни и чувствителни. Раждат се с умението да се интересуват от околните и да ги разбират. За да развият дарбите си им трябва изключителна подкрепа от средата, в която растат. Силно привързани са към корените си и не се чувстват добре далеч от родното място. Стремят се към успех, но не са демонстративно-амбициозни. Често не им достига самочувствие и остават в сянката на другите докато не дойде подходящият за тях момент за изява. Ключ 2 са конформисти – сработват се добре с всякакъв тип хора и бързо се приспособяват към нова среда. Могат да бъдат вярна опора на по-силни личности като например такива с Ключ 1 или Ключ 8.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 3

Лични имена с Ключ 3 са:
Асен, Бистра, Ваня, Валери, Григор, Даниела, Екатерина, Елвира, Елена, Иванка, Илияна, Лазар, Магдалена, Мариета, Миряна, Михаил, Надежда, Недялко, Пенка, Пенчо, Радой, Робин, Симеон, Сия, София, Тома, Татяна, Цветан и др.

Характерови особености:
Ключ 3 са подвижни, въодушевени, артистични, стремят се към изява,обичат да се отличават по един или друг начин от средата си. Може да изглеждат не много сериозни и малко безотговорни. Често имат дарба, която не оценяват и разпиляват. Това, което най-много ценят в отношенията си с околните, е зачитането на правото им на лична свобода. Не се нагърбват с прекалено много отговорности, нито за работа нито за отношения, а предпочитат да бъдат наблюдатели и коментатори на това, което става около тях. Имат отлично чувство за хумор и очи за смешното в живота. Привличат ги риска, предизвикателствата, хазарта. Разчитат на късмета си, който рядко им изневерява.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )


Ключ 4

Лични имена с Ключ 4 са:
Александър, Ася, Венета, Деница, Емил, Живка, Захари, Ива, Йоан, Кирил, Красен, Кръстю, Марияна, Милан, Милица, Мира, Митко, Николина, Орлин, Петко, Петранка, Петър, Райчо, Стефка, Филип и др.

Характерови особености:
Ключ 4 са разумни и методични, обичат да планират и добре да обмислят действията си. Консервативни са, не обичат демонстративните и прибързани действия. Обикновено се ангажират с много работа и отговорности като по този начин се чувстват полезни и значими. Изключително конкурентноспособни са. Притежават невероятна издържливост при трудни за другите условия, способни са да понасят голямо и продължително физическо и психическо натоварване и да оцеляват. Но не издържат и рухват при резки промени в средата, в условията на живот и работа.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 5

Лични имена с Ключ 5 са:
Александра, Биляна, Борислав, Веселин, Виктория, Галина, Дияна, Евтим, Енчо, Жана, Запрян, Ивайло, Ирина, Йоана, Красимир, Кремена, Лъчезар, Миглена, Мирон, Момчил, Надя, Найден, Наталия, Нели, Огнян, Роза, Светла, Светослав, Теодор, Тихомир, Трифон, Юлияна, Ясен и др.

Характерови особености:
Ключ 5 притежават забележителни комуникативни способности, пъргави и непосредствени са в отношенията си с околните. Лесно усвояват нови знания. Приляга им да говорят, да пишат, да смятат. Харесва им разнообразието в ежедневието, пътуванията наблизо и надалеч. Обичат да започват нещата, обаче понякога не смогват да ги завършват, тъй като не им достигат постоянство и търпение. Обожават промените. Често подхващат няколко неща наведнъж. Имат младежко излъчване, което запазват и в зряла възраст. Обичат средата на млади хора.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 6

Лични имена с Ключ 6 са:
Апостол, Ани, Валентин, Владимир, Валерия, Евгени, Здравко, Илия, Стоян, Светозар, Богдана, Вяра, Глория, Зорница, Златю, Илка, Ина, Катерина, Красимира, Лили, Лиляна,Марта, Магдалина, Теодора, Тончо, Цветомир, Чавдар и др.

Характерови особености:
Ключ 6 са артистични, сантиментални и романтични, чаровни и привлекателни. Често се раждат с голяма дарба в изкуството, за която са готови да полагат старателни грижи и да я развият възможно най-добре, но при условия че получават безрезервна помощ и съдействие от средата, в която растат и се развиват. Поддържат широка приятелска среда и дълготрайни приятелства. Избягват раздорите и безмислените спорове. Влагат много енергия да изглаждат недоразуменията и обтегнатите отношения между близки и приятели. Обичат да раздават правосъдие.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 7

Лични имена с Ключ 7 са:
Ангелина, Белослава, Бисер, Богомил, Борис, Боряна, Боян, Валентина, Васил, Гена, Дони, Емилия, Златка, Зорка, Катя, Крум, Кубрат, Любомир, Мария, Мирослав, Недялка, Пеньо, Райна, Росен, Румен, Сергей, Слави, Стефан, Теменужка, Теодосий, Цвета и др.

Характерови особености:
Ключ 7 са много сензитивни и улавят фини вибрации, които другите хора не усещат. Притежават таланти, натрупани знания и умения от предишни превъплъщения и по-лесно от останалите хора си спомнят за това. Повечето са ндивидуалисти и самотници, които останалите често не разбират. Твърде прозорливи са и не са склонни да приемат човешките слабости, невежеството и посредствеността. Харесва им да манипулират тези, които поддават или пък се оставят да бъдат манипулирани от по-силни личности.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 8

Лични имена с Ключ 8 са:
Андрей, Благовест, Бойко, Венцислав, Диляна, Доротея, Желязко, Зоя, Йордан, Константин, Кристина, Люба, Любомира, Людмил, Мая, Мирослава, Невена, Никола, Петя, Пламен, Радка, Радостин, Рияна, Спас, Стамен, Тодор, Юлия и др.

Характерови особености:
Ключ 8 са силни и волеви личности. Разчитат най-вече на себе си, на невероятната си физическа енергия и издръжливост. Притежават здрав разум и целенасоченост. Издържливи, устойчиви и приспособими са. Те са бойци, преследващи целта си до край. Не се страхуват да прилагат сила, там където считат за необходимо. Умеят да се грижат добре за себе си, да се нагаждат при промяна на обстоятелствата и да се възползват от тях. Обичат да доминират в отношенията си с околните. Имат дарба да организират и управляват, уважават закона, авторитета и йерархията.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ключ 9

Лични имена с Ключ 9 са:
Албена, Анастас, Атанас, Анелия, Антоанета, Антон, Генка, Дамян, Димитър, Драгомир, Евгения, Жени, Жоро, Иван, Ивелина, Иво, Камен, Лилия, Лора, Любен, Людмила, Марин, Милен, Николай, Пламена, Радослав, Рангел, Ренета, Силвия, Стоянка, Тинка, Яна и др.

Характерови особености:
Ключ 9 са жизнени и импулсивни. Често са сприхави и избухливи. Обикновено имат амбиция и постигат целите си. Трудностите и препятствията не са в състояние да ги откажат, а обратно мотивират ги да доведат нещата до край. Силно се влияят от средата, в която растат и се развиват -семейство, приятели, колеги. Могат да бъдат много всеотдайни или пък абсолютни егоисти. Изпитват особено влечение към придобиване на знания за глобалните закони, движещи Вселената и човека. Притежават щедрост на духа, алтруизъм и готовност да се жертват в името на значима кауза.
(виж повече в книгата “Номерологичен именник” )

Ако името ви се изписва на език различен от българския, Ключът се пресмята според съответната азбука. Ето тук латинската азбука, която важи за езиците английски, немски и френски.

lek-azbuki-2

Муси Дачева 01 11 2007

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

126 коментара so far »

  1. Ani каза,

    Писа на януари 16, 2008 @ 12:19

    kak da razbera koe ime s koe e harmoni4no?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 17, 2008 @ 10:26

    Към Ани,
    отивате на този адрес:
    http://www.temura.net/article_012.php

  3. Деси каза,

    Писа на февруари 6, 2008 @ 0:41

    За пръв път прочетох тема за ключовете…очарована съм и заинтригувана.Интересно ми стана ,защото моето лично число е 1,ключът също е 1…имам двама сина,които много обичам.Имената им сама ги избрах,без въобще да съм чувала за ключовете…оказа се че и на двамата ключът е 1.Даже ми стана малко странно :)

  4. илиана каза,

    Писа на юли 6, 2008 @ 20:58

    Благодаря Ви за чудесната страница.моля Ви да ми пишете има ли бъдеще връзка между два Телеца,жената е с ключ 6,а мъжът е 1.тя е в лична година 4,а той в лична 8.Благодаря Ви.Желая ви всичко най добро и най вече здраве.

  5. Дони каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 0:15

    Интересно. С човека, с когото съм, сме и двамата Ключ 1. От характеристиката разбирам защо ни се случва да стигаме до желание да се изпотрепем и понякога става какафония. Не разбирам само, защо, след като сме с една характеристика се различаваме толкова много, чак се чудим как намираме начин да сме заедно и да има привличане, което на моменти ми се струва странно, а друг път да сме меки и нежни един към друг, както трябва да е. Това не разбирам. Може ли малко разяснение по в-са, относно двама човека с един и същи ключ, но с които се получава така?

  6. Дони каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 0:29

    Извинявам се, бих желала да попитам и 3-те имена на човек ли се изчисляват или само малкото, понеже го изчислих само с малкото по-горе, иначе и с 3-те имена сме, аз 8, а той 5…

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 10:15

    Към Дони,
    вибрацията на личното име Ключ играе много важна роля в привличането между двама души и създаването на трайни отношения между тях. Ключ1-Ключ1 е съчетание между две силни и волеви личности, при които е нужно време, за да се ошлайфат ръбовете и “да започнат да мелят брашно заедно”.Но като двойка е много силна и креативна (съзидателна)и работи добре стига в останалите вибрации в номерологичните карти да няма силна конфронтация.
    Вибрацията на пълното име се нарича Съдба (или Израз), 8 и 5 са хармонични. Ако си промените фамилията обаче трябва да се смята с новата вибрация.

  8. десислава каза,

    Писа на януари 22, 2009 @ 3:10

    kak мога да разбера нещо за име Десислава след kaто нефигурира?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 22, 2009 @ 10:09

    десислава,
    името ви фигурира в Ключ 1.

  10. Вероника каза,

    Писа на февруари 4, 2009 @ 15:16

    Здравейте, прекрасен сайт. С удоволствие разтоварвам стресови ситуации четейки вашите статии.
    Бих искала да Ви попитам как мога да разбера в кой ключ фигурира моето име Вероника?
    Благодаря Ви :)

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 5, 2009 @ 10:36

  12. стела василева александрова каза,

    Писа на февруари 14, 2009 @ 11:37

    Колко време като интервал е необходимо да си запиша час във вашият кабинет?Във София провеждате ли консултации?Благодаря!

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 14, 2009 @ 18:03

    стела василева александрова,
    за информация по въпроса ми пишете на m_dacheva@abv.bg

  14. Светлана Г.К. каза,

    Писа на май 14, 2009 @ 12:44

    Здравейте, поздравявам Ви за този сайт и целия труд който е вложен. Когато ми предстоят важни събития винаги поглеждам в номерологичния хороскоп за деня. Дори за един изпит за който трябваше сама да си избера дата си я избрах след като си погледнах дневния хороскоп за няколко дни и се представих доста добре на изпита.

    Имам следния въпрос когато проверявам съвместимостта по двойка ключове моят е 2 и в скоби пише: освен ако 2 не е 11, а аз как да разбера? И също не ми стана ясно как се изчислява другият ключ ако не е на български език или просто се пише името на български?

  15. айнъс исмаилова каза,

    Писа на август 31, 2009 @ 22:12

    бих искала да рабера дали зодия козирог и зодия лъв си пастват
    стеви бида благодарна ако ми отговорите

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 1, 2009 @ 10:12

    айнъс исмаилова,
    Козирог и Лъв като зодии не си “пасват” особено добре, но това не значи че не могат да се харесват и обичат, защото освен връзката между рождените слънца има много други между останалите планети в хороскопите.

  17. Теодора Б. каза,

    Писа на септември 8, 2009 @ 15:47

    Не мога да измисля име за бъдещото си бебе(момиче). Трябва да родя скоро, но още не сме измислили име. Първото ми дете стоя 5 дена без име,докато решим и накрая- Анна я кръстихме. Посъветвайте ме от какво да се водя при избора? Благодаря!

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 9, 2009 @ 11:51

    Теодора Б.,
    хармонизирайте името с вероятната дата на раждане на детето и с вашите лични имена.

  19. Десислава каза,

    Писа на ноември 10, 2009 @ 16:30

    Здравей Муси!

    Приятеля ми е чужденец, как да използвам приложената таблица?Просто да събера числата на оделните букви на името и да ги сведа до едно число?

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 10, 2009 @ 21:05

    Да, това е начинът :)

  21. Десислава каза,

    Писа на ноември 11, 2009 @ 16:36

    Благодаря! Ключът на името ми 1, а неговия според таблицата е 4. Какво бихте казали за тази комбинация…добра, не толкова добра или критична?:)

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 16, 2009 @ 10:30

    Между Ключ 1 и Ключ 4 има много добра хармония. Ако двете страни имат готовност да правят дребни компромиси отвреме навреме, могат да бъдат изградени трайни лични или служебни взаимоотношения.

  23. Десислава каза,

    Писа на ноември 16, 2009 @ 15:38

    Мерси Муси! Вие сте просто страхотна! А и правилно казвате за компромисите- налага ни се и на двамата да ги правим, но ги правим с удоволствие, защото всеки път те водят до нещо хубаво..а и за служебните отношения, което казвате ме радва, понеже ние сме и колеги:) Хубав ден

  24. lilituu_sss каза,

    Писа на февруари 21, 2010 @ 6:14

    Здравейте казвам се Лилия,интересуваме каква е съвместимоста между ключ 9 и ключ 7 ,тъй като на посочения линк по горе,просто не става :(… благодаря предварително! :)

  25. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2010 @ 10:38

    7-9 **
    Мъдра комбинация. Добра е за съжителство. При необходимост от съвместна работа, най-силното поле за реализация е техниката – конструиране, изобретателство, там където е нужна енергия на мисълта – задълбочените проучвания и изследвания.

  26. lilituu_sss каза,

    Писа на февруари 21, 2010 @ 14:47

    Благодаря за бързия отговор!
    Пожелавам много упехи,здраве и щастие!

  27. Рени каза,

    Писа на април 23, 2010 @ 10:14

    Моето лично число е с вибрация 0 .Не мога да намеря обаче нищо за този ключ.Ще бъда благодарна ако напишете основните характеристика за него.

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на април 23, 2010 @ 10:55

    Рени,
    как получихте вибрация 0 ?

  29. Рени каза,

    Писа на април 23, 2010 @ 17:51

    Като записах името си на калкулатора в сайта.Само малкото си име и така ми го изчисли .
    .

  30. Муси Дачева каза,

    Писа на април 23, 2010 @ 22:00

    Рени,
    името се пише на кирилица. Вибрациите са от 1 до 9.

  31. Рени каза,

    Писа на април 28, 2010 @ 7:50

    Благодаря!

  32. Miro каза,

    Писа на май 10, 2010 @ 0:46

    Здравейте, искам да попитам нещо.
    Избрах име за детето си (не е родено все още), и при изчисляването на трите имена ми излизат следните резултати – ключ 2 (за първото), съдба 9(за трите). Наръчник ми е вашата книга Нумерологичен Календар. Там информацията за 9-ките е доста смущаваща, бих казала даже негативна… Моля Ви само ми кажете, според вас да променя ли името докато е време. Знам че това е само една малка астица от целия хороскоп, но все пак. Кое число играе по голяма роля- на личното име или това на трите имена.
    Благодаря ви много ако ми отговорите.

  33. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2010 @ 12:51

    Miro,
    на ниво рождено име Ключът влияе по-силно върху характера, личните качества и основни предпоставки в живота. Съдбата или вибрацията на пълното име подсказва повече обстоятелства в средата,в която човек се ражда от една страна и тази, която впоследствие сам си изгражда посредством познати, колеги, приятели, собствено семейство.
    Девятката като Съдба има плюсове и минуси, но не бих казала, че е негативна като цяло.
    По-скоро трудно би се сработила с Двойката на Ключа.
    Важно е да синхронизирате Ключа на детето с вашите, на родителите Ключове, а също така и с вероятната рождена дата.
    Това е обяснено по-подробно в “Номерологичен именник”.

  34. Miro каза,

    Писа на май 10, 2010 @ 13:22

    Много Ви благодаря, аз търся книгата по книжарниците, засега без успех, но от Хеликон обещаха да ми я поръчат.
    Благодаря още веднъж за светкавичния отговор!

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2010 @ 13:56

    Miro,
    Номерологичен именник можете да си поръчате онлайн на temurabooks@abv.bg

  36. аволокин каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 5:09

    Здравейте. Впечатлена съм от подробната информация и личния контакт на сайта Ви. Аз и ‘половинката’ ми сме родени в България, но от доста години сме и двамата в чужбина. В зависимост от това дали изчислявам ключа според българския вариант или според английския, в който е ежедневното ни изписване (паспорти, работа, банки, поща и т.н.), аз съм съответно ключ 7 – бълг. или 5 – англ, а той – 9 или 8.
    Как трябва да разглеждам зависимоста и вибрациите – аз 7 или 5 съм? Какви са взаимоотношенията между 7 и 9 ( а между 5 и 8)?
    С пожелание за здраве и благоденствие, благодаря!

  37. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 14:56

    аволокин,
    рождената вибрация е базова, тя задава основни черти на характера, заложени по рождение, и някои обстоятелства в живота като цяло.
    Промените, които произтичат от смяна на местоживеенето и другият език, на който се произнасят и пишат имената, също имат значение и то трябва да се отчита в ежедневните контакти.
    Двете комбинации между имената ви са вътрешно хармонични.
    В българската 7 и 9 може би има повече интелектуалност, идеализъм и непрактичност,докато 5 и 8 е много силна, предприемчива и устойчива комбинация.

  38. zarincheto каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 8:12

    Здравейте, Муси
    Може ли да ми кажете каква е съвместимостта между ключ 5 и ключ 6. Имаме ли бъдеще заедно? Благодаря ви предварително!!!

  39. Муси Дачева каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 15:50

    zarincheto,
    само по ключове не може да се даде генерална оценка дали имате бъдеще заедно. Слюч 5 и Слюч 6 имат добра поносимост и могат добре да се сработят.

  40. zarincheto каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 15:56

    Изпращам Ви рождените дати,аз съм родена на 18,05,1980, а той на 31,07,1967. Можем ли да бъдем заедно? Благодаря!

  41. Муси Дачева каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 16:45

    zarincheto,
    погрешно сте ме разбрали, не съм ви искала рождените дати, такъв анализ за съвместимост според рождените данни се прави на поръчка.

  42. Р-Роси каза,

    Писа на юни 1, 2010 @ 12:07

    Госпожо Дачева, един технически въпрос- само в Пловдив ли приемате за лична астроконсултация? Става дума за среща с вас с такава цел.Имате ли практика и в друг град да организирате такива срещи?

  43. Р-Роси каза,

    Писа на юни 1, 2010 @ 12:14

    И още нещо- ключ 3 и ключ 9 добра комбинация ли са? Виждам, че едното число е кратно на другото, може би затова така мисля…

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 1, 2010 @ 15:53

    Р-Роси,
    да, кратността има значение, защото 3 се съдържа 3 пъти в 9, но не е само това :)
    3 и 9 са мъжки вибрации, принадлежат на групата на изявените и т.н.
    Имат много добра хармония.
    Да, лични консултации “очи в очи”, давам само в Пловдив. Но в който и град да съм, това няма значение, защото все за някой ще съм му далече :)
    Затова има интернет!

  45. Р-Роси каза,

    Писа на юни 2, 2010 @ 9:29

    Благодаря, Муси, права сте за разстоянието.Със сигурност при първа възможност, ще се срещнем.Все пак, отново благодаря за всичко, което публикувате в сайта и форума, защото осъзнавам какво ви струва като време, най- малко.

  46. Дора каза,

    Писа на юли 10, 2010 @ 14:13

    Здравейте г-жо Дачева,
    каква е съвместимостта между ключ 2 и ключ 6? Предварително ви благодаря.

  47. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 11, 2010 @ 14:17

    Дора,
    между Ключ 2 и Ключ 6 има много добра съвместимост. Двойката е Лунна, а Шестицата е Венерина. И двете вибрации са от групата на женските, пасивни, което ги прави подходящи за двойка за съвместен живот и работа. Кой ще бъде водещ,зависи от другите вибрации в рождената номерологична карта.

  48. dayzi каза,

    Писа на юли 22, 2010 @ 18:23

    Здравей,Муси!Има ли хармония между партньори с Ключ1(жената)иКлюч9(мъжа).Благодаря ти!

  49. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 27, 2010 @ 23:29

    dayzi,
    да, двете вибрации са хармонични. Поради огненият им характер,Ключ1 е Слънчева, а Ключ 9 Марсова вибрация, връзката обаче може да бъде много бурна в началната фаза и да прегори бързо. Уравновесяващо влияят пасивни вибрации 2,4,6,8, ако ги има в наталните номерологични карти.

  50. Емилия каза,

    Писа на октомври 1, 2010 @ 22:33

    Здравей Муси, казвам се Емилия.Ключът на името ми е 4, което носи доста стабилност , но и трудности. Чудя се ако си променя името на по-съкратената форма Еми, при което Ключът ще стане 1, дали ще се промени характера ми и събитията, които се случват в живота ми ?

  51. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 2, 2010 @ 10:05

    Емилия,
    имате Ключ 7 на името Емилия :)

  52. Емилия каза,

    Писа на октомври 2, 2010 @ 20:35

    ДА, верно че съм сбъркала нещо в изчисленията , но принципно смяташ ли , че ако човек си смени името това ще се отрази на характера му и на събитията в живота му? Да вземем за пример фолкпевиците , които си слагат разни псевдоними

  53. Емилия каза,

    Писа на октомври 2, 2010 @ 20:36

    А, и още искам да те попитам кое число е по-важно за характера и съдбата на човек- числото на рожденната дата или числото на Личното име според теб?

  54. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 4, 2010 @ 15:39

    Емилия,
    има различни начини на промяна на името. Най-широко употребяваният е със звателното име. Понякога то остава от детството, но човек ако не го харесва, може да го промени, и да изисква от приятелите си да го наричат по определен начин.
    Промяната в името, която правят артистите, с приемане на псевдоним, е нещо подобно, но по-значимо, защото новото име се употребява много активно, както устно, така и писмено – по плакати, по обложки на дискове. То оказва влияние върху кариерата най-вече, но повлиява и личните взаимоотношения,защото променя в някаква степен характера. Ако човек е имал име, което е вибрирало на 2 например,а го смени с 1-ца, това след време му придава по-високо самочувствие. Но нека да имаме предвид, че това е козметична промяна, защото личните документи си остават с рождените имена. Нали не мислите, че Азис си е сменил името Васил в личната карта.
    Най-значима е промяната, ако става със смяна на името в личните документи. И към това трябва да се подхожда много внимателно. Трябва да се разделят и оценяват поотделно благозвучието на името и неговата вибрация. Последната влиза в пълната номерологична карта на човека и се съчетава с останалите вибрации, които произлизат от пълното му име, а също така от рождените дата и час. Една неуместна промяна може да доведе до дисхармония в рождената номерологична карта. Разбира се може да бъде и благоприятна, но това трябва добре да се прецени от специалист.

  55. Емилия каза,

    Писа на октомври 7, 2010 @ 22:27

    Муси,
    благодаря ти за изчерпателния отговор, но докато го четях ми хрумна още един въпрос. Когато жената се омъжи тя приема нова фамилия, означава ли това , че след като се променя вибрацията на името й и номерологичната карта, ще се промени и характера и съдбата?

  56. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 8, 2010 @ 12:13

    Емилия,
    да, в случаите,когато се променя вибрацията, защото има и такива, при които смяната на фамилията не променя вибрацията. Новата вибрация на пълното име може да промени някои параметри в живота на жената. Описание на вибрацията на пълното име има в книгата ми “Номерологичен календар”.
    Промяната на вибрацията Съдба (пълно име) може да промени рождената номерологична карта в положителна или в отрицателна посока.

  57. Даниела каза,

    Писа на октомври 13, 2010 @ 19:55

    Здравейте г-жо Дачева ,
    имат ли съвместимост ключ номер 3(жена) и ключ номер 5(мъж)
    Предварително Ви благодаря !

  58. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 15, 2010 @ 12:47

    Даниела,
    да, разбира се, има чудесна съвместимост между Ключ3 и Ключ5. Влиянието е много добре изразено на ментално ниво- активно общуване, общи итереси и хобита, може да бъде добра основа за връзка.

  59. Нора каза,

    Писа на ноември 29, 2010 @ 21:02

    Здравейте г-жо Дачева ,
    Аз също останах възхитена от вашия сайт и Ви благодаря за положения труд.Искрено Ви пожелавам много успехи и най-вече здраве!
    Бих искала да задам следния въпрос-имат ли съвместимост ключ номер 2(жена) и ключ номер 9(мъж)?

  60. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 30, 2010 @ 11:50

    Нора,
    съвместимост между Ключ 2 и Ключ 9 може да се търси на принципа на привличане на противоположностите.Едното е лунна, а другото марсова вибрация,задаващи различен тип характер. Ако в останалата част на рождените данни има омекотяващи съставки, то двойката може да бъде обещаваща и трайна.

  61. Нора каза,

    Писа на ноември 30, 2010 @ 21:10

    Благодаря Ви!Но бихме ли могли да приемем,че такава омекотяваща съставка е фактът че жената е зодия Водолей с асцендент и Луна в Близнаци и Венера в Риби,а мъжът е зодия Близнаци с асцендент Дева,Луна в Овен и Венера в Телец?

  62. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 1, 2010 @ 15:06

    Нора,
    в астрологичната картина явно има плюсове и минуси. Това,че слънцата ви са от една стихия, в случая въздух, е много силен показател за хармония. Ако обаче асцендентите са в близък до точен квадрат, а и Слънце в Водолей и Венера в Телец са в квадрат, комбинацията е напрегната и уязвима в критични периоди. Също така Луна Близнаци и Луна в Овен трудно се съчетават в екип, заради импулсивността и желанието за изява заложено и в двете позиции.

  63. Габриела каза,

    Писа на декември 9, 2010 @ 19:15

    Здравейте, госпожо Дачева,
    искам да попитам: има съвместимост между ключ 2(мъж) и ключ 7(жена) ?
    Благодаря Ви предварително!

  64. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 10, 2010 @ 14:01

    Габриела,
    да, има много добра хармония, това е една спокойна и уравновесена комбинация с много силен притегателен и емоционален момент, заложен в нея.

  65. Здравка каза,

    Писа на юли 10, 2011 @ 8:23

    Здравейте!Искам да попитам дали ще е успешна и щастлива връзката между Скорпион което съм аз с ключ 1 и Везни – моя приятел – ключ 8.
    Благодаря предварително.

  66. Здравка каза,

    Писа на юли 10, 2011 @ 8:25

    И само да уточня датите на раждане аз съм на 09.11 а той е на 18.10

  67. Муси Дачева каза,

    Писа на август 15, 2011 @ 11:24

    Здравка,
    На тези и на други ваши лични въпроси се търсят отговори в астроконсултация, за което е необходимо да ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  68. Прекрасна каза,

    Писа на август 26, 2011 @ 11:18

    Здрасти Муси!

    И мен ме интересува какво би казала за съчетание ключ 1- 8.
    И двете числа са много лидерски.Това би могло да се разтълкува като проблем или поражда партньорство?
    Муси, имала съм връзка с човек с ключ 4- описанията, дадени тук са изключително точни!! Поздравления!

  69. Ана каза,

    Писа на август 28, 2011 @ 11:57

    Моето име не го видях Ани има но аз съм записана Ана?

  70. Plamena каза,

    Писа на януари 25, 2012 @ 14:24

    Здравейте Муси,искам да попитам относно името на моето бебе:
    Кое име е по-подходящо за момче водолей – Антон или Антоан (фамилията е Димитров)?

  71. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 26, 2012 @ 13:08

    Plamena,
    и двете имена са силни,
    Антон е Ключ 9, а Антоан е Ключ 1.
    Избор на име обаче се прави върху датата на раждане като се построява наталната номерологична карта, а не само според слънчевия знак.

  72. Стефка каза,

    Писа на февруари 9, 2012 @ 0:44

    Чакам неродената си дъщеря да се появи месец май,избрали сме име София.Добър ли е избора и ще и носи ли късмет името?Благодаря.

  73. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2012 @ 12:31

    Стефка,
    София е много хубаво име, и като семантика и като вибрация. Ключ 3 е носител на позитивизъм и късмет :)

  74. Стефка каза,

    Писа на февруари 9, 2012 @ 20:02

    Mного благодаря за подкрепата и съвета,вече съм категорична,благодарение на вас!Мислим го вече 6 месеца!..:)

  75. Aлегра каза,

    Писа на март 24, 2012 @ 16:57

    Бях приятно изненадана от сайта ви. За мое увидление името ми и това, с което обикновено се обръщат към мен, в случая като моя характеристика се допълват, т.е. ключ 2 плюс ключ 5. Възможно ли е това – става въпрос не за избор на ново име, а по съвсем естествен начин за “смяна” на името, при това само като обръщение? Вероятно с годините “второто” ми име ми е повлияло. В някои отношения е за добро…

  76. Росица каза,

    Писа на март 26, 2012 @ 14:31

    С какъв ключ е името Младен? Питам, защото никъде не го видях… Имам и още един въпрос: почти във всеки вестник и всеки сайт има дневни, седмични, месечни и годишни хороскопи. Защо обаче за една и съща зодия се пишат толкова различни неща?

  77. Муси Дачева каза,

    Писа на март 26, 2012 @ 21:00

    Росица,
    в българската именна система има хиляди имена, тук съм дала само примери за различните ключове.
    Младен е с Ключ 6.
    Хороскопите се пишат от хора, а хората са различни,с различни знания, възможности, умения, стилове и начини на писане. Ако хороскопите се пишат от астролози обаче,то винаги има една обща тенденция, около която се прави интерпретацията,така че съществена разлика не би трябвало да има.

  78. Муси Дачева каза,

    Писа на март 28, 2012 @ 11:39

    Aлегра,
    почти всеки човек има рождено име и звателно име, с което околните се обръщат към него.
    Звателните имена могат да бъдат различни и често те отразяват връзката между нас и другия човек.
    Понякога има едно доминиращо звателно име,което почти измества рожденото.
    Например Димитър и Митко като звателно име, но оттам почват Мите, Миташки, Митенце и т.н.различни варианти :)
    И двете, рожденото и звателното име, имат значение. Рожденото си остава като базова характеристика, която влиза в рождената номерологична карта.
    Звателното име е вибрация на ежедневието, тя ни влияе в контактите с околните.

  79. ани каза,

    Писа на юни 5, 2012 @ 14:16

    Здравейте г-жо Дачева,
    каква е съвместимостта между ключ 8/жена и ключ 7/мъж? Предварително ви благодаря.

  80. Росица каза,

    Писа на юни 7, 2012 @ 21:38

    Здравейте,бих искала да попитам за съвместимост между ключ 2-жена и ключ 9-мъж?Благодаря:)

  81. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 26, 2012 @ 11:29

    ани,
    комбинацията, ключ 8/жена и ключ 7/мъж, е силна и успешна по принцип. Жената с ключ 8 е мотивирана, целенасочена и прагматична, ако разбира се има подкрепа в тази посока от останалите аастрологични и номерологични фактори в рождените данни. Но, жената с ключ 8 може да бъде много материална и обсебена от парите и властта.
    Мъж с Ключ 7 може да бъде много интелигентен и пробивен. Или пък може да бъде пасивен и дистанциран, защото вибрация 7 е с известен нематериален отенък.
    В първия случай се допълват много добре. Ако е вторият случай, отношенията ще буксуват.

  82. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 26, 2012 @ 11:31

    Росица,
    тази комбинация вече съм обсъждала. Вибрации 2 и 9 изискват подкрепа от други астрологични и номерологични знаци в рождените данни и при двамата, за да работят добре в двойка.

  83. Ема каза,

    Писа на юни 27, 2012 @ 7:28

    Здравейте, Муси. За комбинацията ключ 8 – ключ 7 важи ли същото, което отговаряте на Ани и ако жената е с ключ 7, а мъжът – 8? Благодаря Ви за отговора и на Ани – за зададения въпрос.

  84. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 27, 2012 @ 9:45

    Ема,
    по принцип да, но нека отчитаме различните социални роли на жената и на мъжа,които все още си имат специфика.
    Мъжът е водещ, по-често, при изграждане материалния статус на семейството (двойката) и вибрация 8 се реализира по-добре тук. За разлика от обратната комбинация. Но всичко е относително, защото трябва да се разгледа цялостната картина. Ключът,като вибрация на личното име, е само едно парче от пъзела.

  85. Даниела каза,

    Писа на юни 29, 2012 @ 14:51

    Здравейте г-жо Дачева,
    каква е съвместимостта между ключ 3 жена и ключ 9 мъж? Предварително ви благодаря.

  86. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 2, 2012 @ 14:37

    Даниела,
    отлична съвместимост, 3 и 9 са мъжки, огнени, 3-та е юпитерова,а 9-марсова вибрация.
    Ако и рождените ви слънца са от една стихия, връзката може да бъде много съдържателна.

  87. Мариана каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 8:48

    Здравейте,
    Никъде не успях да открия ключ за името Михаил.
    Също моля за мнение, относно жена с ключ 2 и мъж с ключ 4, добра съвместимост ли е??

    Благодаря!

    Поздрави,
    Мариана

  88. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 10:54

    Мариана,
    Михаил е Ключ 3.
    Когато няма име в посочените извадки, ползвайте Номерологичният калкулатор към който съм дала линк.
    Комбинацията “жена с ключ 2 и мъж с ключ 4″ е много хармонична,може да бъде основа за разбирателство и дълги партньорски взаимоотношения. Ако няма нещо, което да и противоречи, в останалите вибрации или астрологични характеристики.

  89. Мони каза,

    Писа на октомври 2, 2012 @ 18:45

    Здравейте г-жо Дачева ,
    Аз също останах възхитена от вашия сайт и Ви благодаря за положения труд.Искрено Ви пожелавам много успехи и най-вече здраве!
    Бих искала да задам следния въпрос-имат ли съвместимост ключ номер 3(жена) и ключ номер 2(мъж)?

  90. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 3, 2012 @ 17:12

    Мони,
    имат относително добра съвместимост.
    Добре се разбират на битово ниво, за притежания и собственост също.

  91. ЯНА каза,

    Писа на октомври 8, 2012 @ 16:06

    Здравейте! :)
    Каква е съвместимостта между ключ 9 жена и ключ 9 мъж? :D
    Благодаря! :)

  92. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 12, 2012 @ 0:16

    ЯНА,
    отлична!

  93. Дес каза,

    Писа на ноември 9, 2012 @ 13:57

    Здравейте Муси!

    А каква би могла да е комбинацията между жена ключ 1 и мъж ключ 7

  94. georgieva каза,

    Писа на ноември 19, 2012 @ 10:16

    Как се изчислява ключ на името?

  95. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2012 @ 14:13

    georgieva,
    Посочено е как :) “Ако не намирате дадено име в посочените, на тази страница има Номерологичен калкулатор , с помощта на който можете да си изчислите вибрацията Ключ на всяко лично.”

  96. Вера каза,

    Писа на декември 9, 2012 @ 21:26

    Здравейте, госпожо Дачева,
    искам да попитам: има съвместимост между ключ 2(мъж) и ключ 7(жена) ?
    Благодаря Ви предварително!

  97. Mi каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 9:14

    Муси ,личния ключ освен да оказва влияние върху общуването ни с партньора ,влияе ли и върху отношенията ни с децата? Може би е добре, ако е така майката да се съобразява с имената на децата ,за да има съвместимост ? Би ли ми казала също има ли някакво значение и деня в който си роден /или прекалено много задълбавам и това не е астрономия- извини ме /?Бях чувала преди време ,че
    Неделя =ден на Слънцето= ден на Господ=отговаря на числото 1
    Понеделник=ден на Луната=ден на Богородица=2
    Вторник=Марс=не знам на кой светия е =9
    Сряда=Меркурий=и този не знам на кой светия е =5
    Четвъртък=Юпитер= не знам кой светия=3
    Петък=Венера=св.Петка=6
    Събота=Сатурн=Архангел Михаил =9

    Какво ще кажеш за съвместимост между партньори с ключ 1 и 5 ?

  98. Mi каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 9:17

    ох, обърках съботата е на числото 8 нали ?

  99. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 12:25

    Вера,
    хармонична комбинация, нежна и любвеобилна,но е малко пасивна. За да работи добре, е нужно да има огнени влияния от други елементи в рождените данни.

  100. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 12:55

    Mi,
    по тези въпроси съм писала подробно в книгата ми “Номерологичен именник”

  101. Mi каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 13:12

    Благодаря Муси !
    Много съм отнесена тази сутрин …даже сбърках астрология с астрономия…Извинявай !

  102. Вяра каза,

    Писа на юли 8, 2013 @ 12:58

    Здравейте,
    Статията е много интересна, но всъщност ме интерсува как се избира име според датата на раждане и имената на родителите (самият алгоритъм на смятане). Бихте ли ме упътили къде мога да прочета такава информация, тъй като до момента нищо конкретно не съм намерила в интернет?
    Благодаря!

  103. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 8, 2013 @ 20:46

    Вяра, ето специално за вас :)
    ИЗБОР НА ИМЕ НА НОВОРОДЕНО

  104. Вяра каза,

    Писа на юли 12, 2013 @ 15:49

    Много благодаря :) :) :)

  105. petia_r каза,

    Писа на октомври 8, 2013 @ 11:51

    Здравейте!
    Статията много ми хареса. Но искам да попитам за дъщеря ми, която се казва Деси(не Десислава), като вибрацията на името било числото 11 и не е било подходящо за нея, защото имала( в хороскопа си) Луна в Скорпион и годината й на раждане била четворка.Родена е на 21 януари 1998г. Посъветваха ме да сменя името на дъщеря ми като към Деси прибава Слава (Деси-Слава), защото така нямала да има трудности и щяла да гледа по-оптимистично.
    Моля Ви да ми кажете и вашето мнение!!!
    Благодаря Ви!!!

  106. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 8, 2013 @ 16:41

    petia_r,
    за да се даде съвет за промяна на името,трябва да се направи пълна номерологична карта на раждането и анализ по нея с различните варианти.
    Който е дал съвет,вероятно го е направил.

  107. Людмила Pуменова Mихайлова каза,

    Писа на октомври 8, 2013 @ 17:50

    Здравейте как бихте описали взаиомоотношения между жена лъв ключ9 и мъж стрелец ключ5….

  108. petia_r каза,

    Писа на октомври 8, 2013 @ 19:21

    Много Ви благодаря за бързия отговор!!!

  109. Ани каза,

    Писа на февруари 5, 2014 @ 20:57

    Здравейте г-жо Дачева ,
    Аз също останах възхитена от вашия сайт и Ви благодаря за положения труд.Искрено Ви пожелавам много успехи и най-вече здраве!
    Бих искала да задам следния въпрос-имат ли съвместимост ключ номер 3(жена) и ключ номер 9(мъж)?

  110. moon_in_taurus каза,

    Писа на февруари 25, 2014 @ 22:09

    А името Стоян, какъв ключ е Муси?

  111. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 25, 2014 @ 22:29

    moon_in_taurus,
    Ключ 6

  112. daniela каза,

    Писа на март 11, 2014 @ 18:12

    здравейте,бих искала да попитам ….живеем цялото семейство в чехия от 3 год.По коя таблица трябва да си изчислим имената—–кирилица или латинеца…..благодаря много.

  113. Муси Дачева каза,

    Писа на март 12, 2014 @ 17:17

    daniela,
    по българската като базова и по чешката като новопридобита. Промяната след 3 години пребиваване там,вече би трябвало да се усеща. Променя се личното име ,но и пълното име съобразно начина, по който се изписва на чешки език.

  114. Петя каза,

    Писа на октомври 20, 2014 @ 13:53

    Здравейте г-жо Дачева,
    бих искала да попитам,когато името e(Петя),а в ежедневието се обръщат с галеното(Пепа)кой ключ се взема в предвид?От 6 год.съм в Гърция с коя азбука да изчислявам и променя ли въобще местоживеенето върху съдбата на човек.Хороскопите които публикувате идентични ли са за Гърция?

  115. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 20, 2014 @ 14:35

    Петя,
    ако Петя е рожденото ви име- Ключ 8, то си остава, независимо как ви наричат околните.
    Могат да се обръщат с Пепа, Пепи, Пепина и др, според удобната за тях вибрация.
    За 6 години престой в друга държава е добре да си пресметнете пълното име на съответния език.
    Ако има промяна във вибрациите на Личното име- Ключа, и на пълното име – Съдбата, то естествено ,че това влияе на взаимоотношенията ви с околните, на енергиите, които привличате към себе си.
    Хороскопите, които публикувам, са астрологични и важат за всички.
    А, ако имате предвид програмата Номерологичен календар, то там се взима пълното име на български.

  116. Петя каза,

    Писа на октомври 20, 2014 @ 17:35

    Благодаря Ви г-жо Дачева за бързия и точен отговор.Следя с интерес вашите публикации да сте жива и здрава.Желая Ви приятен ден!

  117. гинка каза,

    Писа на март 23, 2015 @ 12:17

    Здравейте,името Гинка не фигурира никъде,тогава кой ключ е то?Благодаря ви много.

  118. Катрин каза,

    Писа на април 5, 2015 @ 10:18

    Здравейте,
    Бих искала да попитам за моето име Катрин към кой ключ съвпада понеже не го открих при изписаните имена.

  119. Муси Дачева каза,

    Писа на април 6, 2015 @ 22:22

    Катрин е Ключ 8.

  120. Муси Дачева каза,

    Писа на април 6, 2015 @ 22:22

    гинка е Ключ 3.

  121. Муси Дачева каза,

    Писа на април 9, 2015 @ 23:48

    Тази моя статия е открадната от този сайт, с променено заглавие. http://iwoman.bg/uspeshna/silna/Kakyv-%D0%B5-klyuchyt-na-im%D0%B5to-ti-i-kakvo-kazva-toj-za-t%D0%B5b-464872.html?fb_action_ids=10205047293920981&fb_action_types=og.comments

    2015 iWoman.bg Всички права запазени. Интернет изданието е част от медийна група WebGround.

    ADMINISTRATIVE CONTACT:
      Kiril Apostolov
    office@themags.com

  122. Мег каза,

    Писа на септември 6, 2015 @ 18:38

    Здравейте,г-жо Дачева!За първи път се обръщам към специалист в тази област,защото сайта много ми хареса.Ключовете на личните ни имена са 5 и 9 и двамата сме родени на 21.09-аз през 1972,а той през 1970г.За 20г.брак сигурно има на какво да стъпим,но ще ми е интересно и мнението на специалист.

  123. Румелия Маринова каза,

    Писа на април 25, 2018 @ 0:10

    Здравейте, бихте ли ми казали каква е вибрацията на името ми Румелия?

  124. Муси Дачева каза,

    Писа на април 25, 2018 @ 21:20

    Румелия е Ключ 8

  125. Христо Христов каза,

    Писа на септември 13, 2021 @ 20:13

    Здравейте,може ли да има сходство между мъж с ключ 1 и жена с ключ2 Благодоря Ви предварително

  126. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 14, 2021 @ 10:16

    Христо Христов,
    да, К1 и К2 е добро начало за една връзка. Ако има и хармония в Път, Дата, Ден, Зодия, Асцендент, това са все знаци за намиране на подходящия човек.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии