Седмичен хороскоп 19-25 май 2014 година

Марс директен от вторник

Слънце в Близнаци от сряда

Юпитер-Сатурн в тригон в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица ни радва с едно важно астрологично събитие. На 20 май, във вторник, Марс излиза от ретроградната си фаза, която за нерадост през тази пролет продължи дълго време. От 1 март до 20 май Марс се движеше назад през Везни, изминавайки 16 градуса, между 27 и 9 градус. Всички, които имат планети или върхове на домове в тази зона, усетиха острото марсово въздействие върху волята, амбициите, а най-много във взаимоотношенията си с околните.

Напрежението, което предизвика Марс с преминаването си през критичната зона в средата на кардиналния кръст, където се движат бавно Уран и Плутон, и малко по-бързо Юпитер, се отрази и на международните отношения. Да се надяваме, че директния Марс ще помогне с канализиране на позитивната хармонизираща енергия във Везни и умиротворяване на горещите точки по планетата. Въздушната стихия, а това е сферата на мислене, говорене, преговори, договаряне, постигане на съгласие, получава подкрепа и от Слънцето, което в сряда влиза в знака Близнаци, в който до 28-ми май се движи Меркурий. Така предстоящата и следващата седмица са под силно влияние на начеващия тригон на Слънцето и Марс, който ще повлияе благоприятно делата на родените в знаците Близнаци, Водолей и Везни.

През идващата седмица се случва още едно важно астрологично събитие – тригонът на Юпитер и Сатурн. Двата гиганта на Слънчевата система имат сложен цикъл с продължителност около 20 години, и периодично попадат както в напрегнати аспекти, така и в хармонични такива.

Началото на настоящия цикъл Юпитер-Сатурн започна през май 2000 година, когато двете планети бяха в съвпад в Телец. Средата на цикъла бе по време на опозицията им през 2010-2011 година. Докато първата половина на всеки цикъл е период на натрупване, то втората половина е период на изразяване и реализация. Така сега във втората половина на цикъла Юпитер-Сатурн, продължаващ около 10 години, се намираме във вътрешен благоприятен период, когато двете планети са в хармоничния аспект – тригон.

Поради ретроградностите на Юпитер и Сатурн, тигонът се развива няколко месеца и точният аспект се случва три пъти. Първият тригон бе на 17.07.2013 г., вторият на 13. 12. 2013 година, а третият ще бъде през тази седмица, в събота, на 24.05.2014 година.

Юпитер, е планета на разгръщането, благоденствието и късмета. Сатурн от своя страна е в голяма степен негова противоположност – планета на задържането, ограниченията и консерватизма. Хармоничната връзка между тях създава възможност за извеждане на преден план и обединяването на позитивното във влиянието на двете планети, като например широта и мащабност в мислене и действия, съчетани с разум и разполагане в наличните ресурси. В подкрепа на този тригон е и директният вече Марс.

В международен план очакването е благоприятната астрологична обстановка през втората половина на месец май да доведе до успокояване на напрежението и до конструктивни стъпки за укрепване на доверието между държавите.

В личен план тригонът Юпитер-Сатурн в 19-я градус на водните знаци Рак и Скорпион, благоприятства стремежите на хора от водната и земната стихия – Рак, Риби, Скорпион, Дева, и донякъде, при наличие и на други фактори – Телец и Козирог. Подкрепа ще имат и всички, които имат асцендент и МС в зоната около 19 -я градус на воден знак, или рождени Луна, Марс, Венера там. Също така тези, които имат аспект на Юпитер и Сатурн в рождения хороскоп. Добро развитие на делата, и практически резултати, очаква сферите, които са под влияние на домовете от натала, в които се намират транзитните Юпитер и Сатурн, особено тези, по които е работено от средата на миналата година. Успех и материализиране на възможностите ще имат предимно общите начинания и работата в екип.

В събота Луната е в Овен като преминава през позицията на Уран и отново „включва“ напрегнатите аспект в кардиналния кръст между Уран-Марс-Плутон-Юпитер. За някои хора въздържанието преди изборния ден може да се окаже сериозно изпитание.

Проливните дъждове и топлото време са чудесна среда за поникване на горските гъби и сигурно мнозина се изкушават да излязат в планината и да напълнят торбите с тях. Но в неделя са изборите за една институция, към която сме се привързали, за добро или не, преди седем години. Всички сме отвратени от политиката и политиците. Всички искаме да живеем по-добре, да има бъдеще за нас и за децата ни. Но на този свят нищо не се дава даром. Човек трябва да прави избори, да се включва в живота, да участва в промените, ако иска те да се случват.

Затова отделете време и идете до урната, за да заявите своя избор! Никоя ситуация не е толкова безнадеждна, колкото изглежда и винаги има начин тя да бъде променена.

Нека Юпитер и Сатурн ни помагат да се обединим за доброто на всички,които милеем за тази наша прекрасна България!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е забележителна с обръщането на Марс. Планетата, управител на знака ви, излиза от своята ретроградност във вторник. За няколко дни, до края на седмицата, тя ще увеличава своята скорост, устремена към тригона със Слънцето, който ще стане точен в края на месеца. В първите дни на седмицата може да ви се струва, че нищо около вас не се развива със скоростта, с която бихте искали. Забавяне може да има в дейности, в които зависите от предприемчивостта на други хора, от тяхното включване в нещата, които ви касаят. Тригонът на Юпитер и Сатурн ще ви съдейства за уреждане на формалности по сделки за придобиване на недвижима собственост – земя, парцел за строеж, къща, апартамент или фирмено имущество. Периодът е добър за договаряне на условия по съдружие, за предприемане на стъпки за крупна инвестиция, подготвяна през последните шест месеца. „Помощ от приятел“ е печелившият жокер през тази седмица. В петък вечер Луната влиза във вашия знак и в събота, когато „включва“ напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, можете да се окажете в центъра на ярки и драматични събития.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои резултатна седмица. В понеделник, когато светилата са хармонично свързани, можете да разчитате на подкрепата на хората около вас. Вслушвайте се в това, което ви се казва и показва. От вторник, когато Марс тръгне в права посока, ви очакват предизвикателства, които ще ви карат да бъдете в непрекъснато мисловно и физическо движение. Нарастването на безпокойството е свързано и с реализация на някои ваши намерения по преустройване в бита, ремонти, преместване, подготовка за бъдещо пътешествие или предстоящо участие в образователни начинания. Участия в представителни акции, конкурси, артистични изяви пред публика, ако са предварително добре обмислени и подготвени, през тази седмица ще бъдат успешни, защото вашият чар и обаяние са забележителни. Но избягвайте соловите акции, търсете сътрудничество и подкрепа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата подсказва повече активност в социалните контакти. За времето, през което Марс се движеше назад, някои от вашите приятели може да са изчезнали от полезрението ви, дали преднамерено или поради стечение на техни лични обстоятелства. От вторник нататък статуквото в тази сфера ще бъде възстановено. Дори нещо повече, ще има повишен интерес към вас от хора, които споделят сходни възгледи и интереси, и желаят да ви бъдат приятели. От сряда нататък, когато Слънцето навлезе в срещуположния знак -Близнаци, ще има причини да насочите вниманието си повече към делата на партньора. Вашата повишена сензитивност ще ви подскаже начинът, по който можете да бъдете най-полезни. Собствените проблеми и преживявания ще трябва да отстъпят пред намеренията и целите на двойката.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, започват седмицата нахъсено. Тригонът на светилата ще ви подкрепя във всяко отношение, но особено много в сферата на професионалната реализация. Директният, от вторник нататък, Марс ще ви мотивира да се включвате по възможно най-ефективния начин, за да виждате и пипнете резултата на това, върху което работите от известно време. Колкото повече удоволствие изпитвате от труда си, толкова по-успешен ще бъде той. Работата ви по дела, които искат писмена или устна защита, ще се придвижват по-лесно напред. Имате шанс да раздвижите от „точката на замръзване“ разработка, проект, новаторска идея, преподавателски план, тренировъчен курс и всичко, в което разчитате на сътрудничеството си с други хора от вашия бранш. От сряда Слънцето навлиза в зона, от която ще ви подкрепя да намирате финансово обезпечение на проектите си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои в голяма степен успешна седмица. Към удовлетворителни резултати ви водят и трите акцента на настоящата астрологична обстановка. Марс, който тръгва в права посока през Везни, ще ви прави инициативни и активни в сферата на финансите. Вашите умения да разработвате планове в тази сфера сега ще намерят приложение. С подкрепата на социалните планети Юпитер и Сатурн, заради тяхната хармонична връзка в следващите дни, ще можете да привличате в полза на ваша кауза, намерение, план, повече хора, или поне тези, които биха били най-полезни. Много е важно да бъдете отлично информирани, и да имате готовност да поемете отговорност в бъдеще време, така ще направите и своята най-добра инвестиция. Слънцето, което от сряда влиза в другия, подвластен на Меркурий, знак ще ви даде покровителство и перспективи в следващите четири седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в седмица на промените. За някои от тях ще бъде причина Марс, който тръгва в права посока от вторник. В последните месеци, от март насам, неговата роля бе в голяма степен задържаща особено що касае професионалната сфера. Сега Марс, набирайки постепенно скорост през Везни, ще ви прави по-енергични, амбициозни и целенасочени. Мина времето на отстъпките и компромисите. Марс е войн и макар Везни да задават среда на хармоничност и баланс, то това все пак е територия на кардиналните знаци, където се водят най-ожесточените сражения за територия и надмощие. Успокоително и подкрепящо през тази седмица е влиянието на тригона на Сатурн, управителят на знака, с Юпитер, големият благодетел. Той ви дава успех в съдебни спорове, сключване на изгодни работни договори, както и ефективна работа в екип с хора, със сериозни намерения и интереси, но и при високо взаимно доверие.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Главният мотиватор е Марс, който тръгва напред в сродния ви по стихия знак Везни. Набирайки скорост, в следващите дни и седмици, Марс ще ви подтиква към активност, себеизразяване и отстояване на собствената позиция в дейности,където досега сте имали задръжки и спиране поради различни обстоятелства. Значителна част от вашата активност ще бъде насочена към децата, тяхното бъдеще и реализация. Вашият талант, вашите лични идеи и творчески проекти ще бъдат подкрепени както финансово, така и ресурсно, особено ако досега не сте се разпилявали, и сте се придържали към висока ефективност на труда. От сряда Слънцето идва във вашия знак и огрява личните амбиции и стремежи. Директният Марс ще ви помогне да намерите посоката, и да си формулирате ясно една, или малко на брой, но важни цели.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, настъпва успешен период. Напрежението, което създават планетите в кардиналния кръст, и още повече напрегнатите аспекти между тях, е на път да утихне, макар и за кратко. Марс,който се движи през вашия знак от месец март насам се обръща в права посока и това си има своите плюсове. Донякъде директното движение, което започва от вторник, ще ви помогне да канализирате енергията си в една посока и да намерите своя личен център. На помощ идва и Слънцето, което навлиза в сродния по стихия знак Близнаци и ви прави по-вдъхновени, и позитивни през следващите четири седмици. Тригонът на Юпитер и Сатурн през тази седмица, ви дава големи шансове за успех в обществените дела. Но, при условие, че сте искрени, уважавате труда на другите и поемате полагащата ви се част от отговорността.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Обръщането на Марс в права посока, в сродния по стихия знак Везни, е от важно значение за вашите планове. Особено за тези, свързани с нови начинания, с проекти зад граница, пътешествия, работа, придобиване на образование или повишаване на квалификацията. Директният Марс ще ви прави по-активни, амбициозни и успешни в тази посока. Проявявайте повече такт и разбиране в общуването с хора с различна от вашата среда, култура, разбиране, вяра и ценности. Едно запознанство, станало при странни обстоятелства, може да стане основа за добро приятелство или трайна връзка от сряда нататък, когато Слънцето навлезе в другия сроден по стихия знак – Близнаци. Навлизате в своя любовен период от личната си година, който може да има щастливо продължение през лятото, когато Юпитер навлезе в Лъв.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои успешна седмица. Нещо, което е дало знаци, преди дни по пълнолуние, сега ще изкристализира и ще стане ясно видимо не само за вас, но и за околните. Тригонът на социалните планети Юпитер и Сатурн е чудесна база за реализация на плановете, за постигане на увереност в себе си и ясна визия за бъдещето. Директният Марс в кардиналните Везни също ще ви помага, сега и в следващите два месеца, да наложите своите правила в близката среда, да „стъпите на краката си“ и да излезете от сянката на неопределеността като отхвърлите нечие покровителствено и потискащо влияние. В личния живот настъпва сериозна промяна, „на хоризонта изгрява нова звезда“, вниманието ви ще бъде привлечено от някого отдалеч. И това може да положи началото на сериозна и трайна връзка.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои поредната силна седмица. След пълнолунието в знака ви, което задейства някои механизми, предстои тригон на Юпитер и Сатурн във водната стихия. Той ви насочва към нови предизвикателства, отваря ви нужните врати, и ви прави харесвани от околните. Марс, съуправителят на знака, тръгва в права посока, а с това отпадат някои задръжки и ограничения, на които сте се натъквали в последните месеци. Особено такива, резултат на активната работа на добри „приятели“. Създавайте си хармонична вътрешна нагласа, изчиствайте се от негативните мисли, разтоварете тялото и душата си от вредните наслаги, така ще ви бъде по-лесно да вървите напред като марсов човек. Обръщайте достатъчно внимание на близките си, бъдете в течение на техните грижи и проблеми – приоритетни неща до средата на седмицата.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава добрата тенденция от предходната седмица. Едната е под влияние на развиващия се тригон на Юпитер и Сатурн в сродните по стихия знаци Рак и Скорпион. Той спомага за укрепване на самочувствието, за отхвърляне на някои прекалено обвързващи ангажименти и съсредоточаване на вниманието във важни, и перспективни дела. Марс, който тръгва в права посока от вторник, ще ви подкрепя в честолюбивите начинания и в тези, в които са заложени на карта авторитета и професионализма ви. В следващите дни ще можете да сключите важна за вас сделка, да придобиете собственост или да продадете такава на добра цена.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 20.05.2014 г., в 4:31 ч. Марс от 9°Везни излиза от ретроградната си фаза.

На 21.05.2014 г., в 4:59 ч. Слънцето навлиза в Близнаци.

Юпитер в точен тригон със Сатурн на 24.05.2014 г., в 20:47 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

19.05.2014 г в 10:02 ч – 19.05.2014 г в 12:58 ч

21.05.2014 г в 1:21 ч – 21.05.2014 г в 15:18 ч

23.05.2014 г в 9:25 ч – 23.05.2014 г в 19:01 ч

25.05.2014 г в 18:58 ч – 26.05.2014 г в 0:28 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

3 коментара so far »

  1. tedi123 каза,

    Писа на май 19, 2014 @ 11:52

    Муси , привет !
    Можеш ли да ми кажеш как ще ми се отрази периода в професионално отношение /търся нова работа/ ако имам слънце в Телец и асц. в Телец ? Благодаря предварително!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2014 @ 13:09

    tedi123,
    периодът е добър, търсете и дано имате успех. :)

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 21, 2014 @ 23:33

    Астрологически благоприятна седмица за сключване на дългосрочни договори. И ето резултат.
    Русия и Китай подписаха 30-годишен газов договор
    21 май 2014 / Редактор Виктор Стефанов /
    Русия ще доставя на Китай по 38 милиарда кубични метра газ годишно

    „Газпром” и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) подписаха договор за доставката на руски газ за Китай.
    Договорът е подписан в присъствието на руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Дзинпин, съобщиха руските агенции.

    По силата на договора в рамките на 30 години Русия ще доставя на Китай по 38 милиарда кубични метра газ годишно от 2018 г.

    Русия и Китай започват разработването на “Западния маршрут” за доставки на газ за Китай с възможно диверсифициране на доставките, заяви пред журналисти Путин.

    Изпълнението на договора за четири години ще стане най-големият строеж в света, каза руският държавен глава. Инвестициите, които ще направят Русия и Китай, са за над 70 милиарда долара.

    Цената на газа по договора – тайна

    Цената на газа за Китай е обвързана с пазарната цена на петрола и петролните продукти, каза пред журналисти Владимир Путин.

    Председателят на “Газпром” Алексей Милер заяви, че цената е “търговска тайна”. Той разкри само, че общата стойност на договора с Китай е 400 милиарда долара за целия 30-годишен период.

    “Такъв договор нямаме с нито една компания”, каза Милер.

    По-рано вестник „Ведомости” съобщи, че цената е в диапазона 360-400 долара за 1000 куб. метра.
    Според други съобщения обаче цената е дори по-ниска – 350 долара за 1000 куб. метра.

    Хронология на подготовката за сделката

    През октомври 2009 година “Газпром” и КНПК подписаха рамково споразумение за основните условия на доставки на природен газ от Русия за Китай, предполагащо износ на китайския пазар за до 68 милиарда кубични метра газ годишно от 2018 г., предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

    През септември 2010 година бяха подписани разширения на основните условия на доставките на газ от Русия за Китай.

    През март 2013 година “Газпром” и КНПК подписаха меморандум за взаимно разбирателство в областта на сътрудничеството между двете компании по проекта за доставки по тръбопровод на природен газ в Китай по “Източния маршрут”. Тогава Алексей Милер заяви, че доставките на руско синьо гориво в Китай могат да бъдат авансирани.
    Мнение:

    Украинската криза може да подобри структурата на китайския енергиен внос, смятат тези специалисти. Днес КНР внася горива през Малакския проток – фактор, възпиращ растежа според Пекин. ”Отвори ли се възможност да увеличим доставките на горива по североизточния и северозападния маршрут, това безспорно ще подсигури Китай допълнително в енергиен план. И днешната ситуация спомага да го постигнем”, смятат китайците.
    Михаил Сергеев, ”Независимая газета”
    Прочети още »

    Днес, 21 май 2014 г., руският енергиен министър Александър Новак и ръководителят на държавното енергийно управление на Китай У Синсюн подписаха меморандум за взаимно разбирателство между двете страни за доставки на природен газ по “Източния маршрут”.

    Ще пострадат ли доставките за Европа?

    Междувременно председателят на Европейската комисия Жозе Барозу изпрати писмо до Владимир Путин, в което изразява очакването Москва да не прекъсва доставките на газ за ЕС.

    В писмо до европейските ръководители Путин ги призова да направят повече, за да помогнат на Украйна да преодолее икономическата криза и газовия проблем (дълг към “Газпром” от над 3.5 млрд. долара), като отново заплаши да спре износа на газ, ако Киев не плати авансово за юнските доставки.

    Барозу отбелязва, че преговорите за цените на руския газ, доставян за Украйна, продължават и следва да бъдат съобразени с пазарните условия. Задължително е договарящите се страни да продължат участието си в преговорите. Докато преговорите продължават, доставките не бива да бъдат прекъсвани, пише Барозу.

    Русия настоява Украйна да купува газа по 485 долара за 1000 куб. метра. Украйна обяви, че е готова да плати до края на май около 4 милиарда долара за руския газ, ако бъде върната предишната цена от 268,5 долара за 1000 кубични метра.
    http://dnes.dir.bg/news/rusia-ukrina-china-dogovor-iztochen-marshrut-16733070

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии