Земетресения и астропрогнози

zemia5Муси Дачева

През 2009 -та месец април се оказа месец на земетресенията, нещо което се очакваше заради аспектите, които правят малфакторите Марс, Сатурн, Уран и . През този месец се срещат в един градус на Зодиака Марс и Уран, а десетина дена по-късно Марс прави квадрат с , в кардиналните знаци, на фона на противостоенето по оста Дева- на Сатурн и Уран.

На 6 април рано сутринта градчето Акуиля   бе разтърсено от най-разрушителното земетресение в последните 30 години в Италия. В този ден Марс прави точна опозиция със Сатурн.

В следващите дни,когато Марс се движи към съвпада с Уран на територията на централна Италия са регистрирани близо 10000 вторични труса като два от тях на 9-ти и 14-ти април бяха с мощност около 5 по скалата на Рихтер. През този период леки земетресения бяха отбелязани у нас в Кърджалийско и в столицата на Португалия-Лисабон.

Тазгодишният се оказа драматичен за жителите на град Хасково. Тъй като избягвам да чета вестници нямах представа за какво става дума докато във вторник – 14 април не се беше получило това запитване в сайта:

“Lina, април 14, 2009,9:37 ·
Здравейте, Муси!
Изключително разтревожена от някои публикации в пресата и изразявайки всеобщото притеснение на хората около мен, се обръщам към Вас с молба да ни разясните ситуацията иколо 19 април в гр.Хасково. Тук хората са на ръба на паниката. Пубкликуваната от Емил Лещански в пресата прогноза за разрушително земетресение от 6,5 по скалата на Рихтер, за сриване на града из основи и за “черен Великден” за жителите кара всички нас да се притесняваме и плашим. Човекът се опира на астрологически изчисления, цитира съвпада на Марс и Уран, Вие самата в общата характеристика за седмицата говорите за “неприятни изненади на Уран, провокирани от Марс”. Тук хората наистина са изплашени. Моя съседка с малко бебе сподели, че майки масово вадят копия на актове за раждане на децата си в случай на разрушения, търсят се по магазините под дърво и камък фенерчета, разгововорите се въртят само около тази тема.
Моля Ви, бихте ли разсяснили малко повече тази шокираща новина. Да, знаем, че никой не е по-силен майката-природа и че всичко е в Божиите ръце, но ако няма потвърждаващи научни и астрологически данни за очаквания ад в Хасково, то тогава кой има правото да експериментира с емоциите и психиката на хората. Ако ли пък наистина ни грози тази опасност, не трябвали да бъдем предупредени всички ние, живеещите в града по съответния официален начин….”

Бях меко казано изненадана от такава прогноза, в която се фиксира населено място, ден, час, последователност на трусовете, сила на земетресението. И също така много, много разтревожена представяйки си притеснението и дори ужаса на родители, на стари и болни хора, и на такива, които са в невъзможност да отидат където и да е.  Интересувам се от земетресенията и тяхната връзка с планетните конфигурации, имам и неголяма статистика за последните години, затова възможно най-бързо отговорих на Lina от Хасково:

“ април 14, 2009, 10:55 ·
Lina,
астрологичната обстановка е непредсказуема, заради включването на Уран през месец април.
На 15 април Марс и Уран са в съвпад. Проблемът е, че опасността нараства в следващите дни, когато Марс пренася енергия от Уран към Плутон посредством квадрата, който прави с него на 27-ми април. Така периодът от 15 до 27 април е вероятен за земетресения, но ПО ЦЯЛАТА .
На Балканите има няколко земетръсни зони, а Южна България е една от тях.
Възможно е в този период от 15 -ти до края на април, да има земетресение у нас или в Гърция, или в Турция.
Вероятно това е имал предвид г-н Лещански и надявам се да е имал добри намерения, обявявайки прогнозата си.
Не е етично обаче да се прави локализация на земетресение и да се всява паника у хората от определен регион.
Знаете, че сеизмолозите винаги предупреждават, че земетресенията не могат да се предсказват поради намесването на различни по характер фактори.
Същото е и в астрологията. Предсказването на драматично събитие за конкретно място и неговото сбъдване е изключение. Още повече, че по астрологичен път не може да се предскаже, с голяма степен на вероятност, мястото и силата на труса, което е от по-голямо значение.
Възможно е г-н Лещански да има освен астрологичните си разчети и ясновидска визия за нещо, което ще се случи на 19-ти. Но каквито и да са основанията, не е това начинът.
Аз не се присъединявам към такава прогноза!”

Опровержение в следващите дни направи и уважаваната от мен Алена и част от напрежението у хората спадна. Впоследствие  прочетох доста коментари за това колко са лоши астролозите и всякакви там гадатели, към които ни приравняват.  Прокуратурата се самосезира и вероятно ще има граждански дела по този случай. Имаше дискусии в различни предавания, в които деянието на “колегата” бе разнищвано от социологическа и психологическа гледна точка. Говореше се за това какви щети нанася масовата психоза и колко са податливи хората на внушение, особено във времена на криза и как някои се възползват от това. Аз също съм безкрайно възмутена от такава, бих я нарекла “хазартна прогноза”, и все още не мога да намеря разумно обяснение на случилото се.

Но Земята продължава да се тресе.
Един ден след като Марс се срещна с Уран, съвпадът бе на 15 април – на 16 април, бяха регистрирани две мощни земетресения – 6 и 6,6 по Рихтер в един от най-сеизмично активните райони на Земята- индонезийския архипелаг.

На 17 април земята се разлюлява с магнитуд 6,3 по Рихтер по крайбрежието на Чили.

Сутринта на 19 април земетресение с магнитуд 5,5 е регистрирано в района на островите Фиджи, а вечерта  земята се разлюлява отново под краката на живеещите в Италия- близо до град Торино. Пак на 19-ти април земетресение със сила 5,5 по Рихтер, за кой ли вече път, удря Китай.

На 21 април са регистрирани 5 земетресения в различни части на света със сила над 4 по Рихтер. Едното от тях бе в Гърция- 4,5 по Рихтер.

Сутринта на 23 април бе поредното силно земетресение в Китай- с магнитуд 5 по Рихтер.

А вчера, в събота на 25-ти вечерта, се разлюля отново Вранча и хората от Северна България изкараха една неспокойна нощ, припомняйки си ужаса отпреди 32 години.
Тогава става така нареченото Свищовско земетресение – на 4 март 1977г. в 21:20 местно време . Земетресението е с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е в Източните Карпати.

Спомням си много добре как тичахме тогава по люлеещото се стълбище в студентското общежитие в София, а какво е ставало на север разбрахме много по-късно.
В този ден астрологичната обстановка е красноречива и може да се види на картата, която прилагам по-долу. Сатурн и Уран са в точен квадрат в 11 градус на Лъв-Скорпион, а Марс прави квадрат с Юпитер.Всичко това на фона на Плутон в кардиналните Везни.

През цялата 2009 година астрологичната обстановка е сложна и натоварена с множество напрегнати аспекти, нещо което  не го казваме за пръв път, а присъства като очакване в годишните прогнози. През август и септември 2009г, когато Марс  тръгне през Рака и застане срещу Плутон, а Сатурн и Уран отново са в опозиция, вероятността за силни земетресения по Земята нараства.

Възможно е силно земетресение да засегне и нас. Не искам да всявам паника, но си мисля, че не трябва да си заравяме главата в пясъка, а да погледнем истината в очите. Земетресения ще има. Спомняйки си наводненията в предишни години обаче се питам, а ако у нас стане силно земетресение, ще има ли както в Италия и кой да изкара хиляди палатки за нуждаещите се, да раздава топла храна и дрехи?

zemetresenie-77

26 април 2009 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 коментара so far »

 1. Венета каза,

  Писа на април 28, 2009 @ 13:56

  Имам главоболие от вчера и ми е някак криво и потиснато. Сега прочетох че е станало отново силно земетресение нищо че е на другиа край на света в Мексико.Това пише в соъбщението:

  Земетресение с магнитуд 6 разтърси столицата на Мексико – Мексико сити, съобщи Геоложкият институт на САЩ, цитиран от Ройтерс.

  Епицентърът е бил на около 240 км южно от столицата на 40 км дълбочина.

  Трусът е регистриран в 11.46 часа местно време и е усетен най-силно по високите сгради в Мексико сити.

  Няма сведения за жертви, но има нанесени материални щети.

  Земетресението ужаси населението, което и без това е в паника заради огнището на “свински грип” в страната

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на април 29, 2009 @ 10:40

  Да, и аз се чувствах дискомфортно в тоя ден и с главоболие, а и други около мен. :)
  Много хора, с изострени сетива, усещат земетресенията.При някои е главоболие, при други болки в крайниците. У нас има доста такива хора, които много точно могат да определят в коя географска посока ще бъде трусът и дали ще е силен. Нашето лично електромагнитно поле реагира на промените в земното електромагнитно поле, които са предизвикани от сеизмичните процеси и оттам влияе на настроението ни и на централната нервна система.
  Трябва да свикваме, защото това ще се случва все по-често, колкото и да не ни е приятно.

 3. Росен каза,

  Писа на май 8, 2009 @ 15:10

  Здравйе те :)
  Първо искам да предупредя,че съм неграмотен и ви моля да обърнете внимание на това което пиша,а не на граматиката . хехехе
  Казвам това щот вече ми писна хората да се заяждат заради правописа ми :) :)
  Та да си дойдем на темата :)
  Вени,откога чувстваш тези “земетресения”? ..и само чрез главоболия ли ги усещаш.?
  Питам те понеже аз също ги усещам,но при мен е малко по различно.
  Понякога също имам главоболие,но те са рядкост и си го обяснявам с факта
  че или съм настинал или нещо ми е развалило настроението,но както казах това са рядкост.В повечето случаи усещам раздвиждането на земните маси чрез виене на свят,все едно има има земетресение,но само аз го усещам,а човека до мен не -в общи линии е това.
  Даже бях си направил моя скала за измерване и винаги моята скала беше близо до тази която обявяват,плюс минус една скала.Дет се вика голям праз :) дали ще е 5-та или 6-та по рихтер,страха си е налице :)
  А..забравих да кажя,че започнах да обръщам внимание на тези усещания за земетресения преди 6-7 години.
  И Вени,ако наистена това ти пречи,дето усещаш раздвиждането на земните маси,можеш да го изключиш по този начин като си казваш ;
  “Сега не ми трябва тази информаци.Когато ми потрябва,тогава ще я търсия.Сега не ми е нужна.”Тези изречения или подобни и по-добре е,ти да си измислиш Твои изречения,защото те ща са твоя ключ за спирането на тази информаци която в такива случаи е ненужна,трябва да си ги повтаряш всеки път когато почувстваш някакво раздвиждане.Но тука има една уловка.Когато си повтаряш Твои те думи,трябва така си ги повтаряш
  че да накараш подсъзнанието и то да ги повтаря и по този начин ще се изключат.
  В общи линии е това.Това което ти казвам е от мои личен опит,но от там нататък ти трябва да си намериш правилните думи-ключ с които да ги изключиш. Всичко опира до Подсъзнанието,а подсъзнанието за мен,го определям като Душата на човек.

  до др. път :)

 4. Светла каза,

  Писа на юни 10, 2009 @ 20:33

  Странното е ,че аз отскоро имам някакви такива усещания,като Росен,само че придружени с някакви трептения във въздуха и започнах да си мисля,че съм нещо побъркана или по скоро ми трябва преглед,знам ли,страшничко и плашещо си ми е!Сега малко се поуспокоявам:)

 5. Росен каза,

  Писа на юни 11, 2009 @ 7:31

  Светле :) споко Душата,нема от ко да се плашеш.Всичко това ще се Проясни в близко бъдеще.Толкова близко,че даже неподозираме :)

  Прегледай статията за 2012г от този сайт.Там имам достата коментари и съм посочил други сайтове за четене.
  Прочетеш ли тази информация още по Спокойна ще станеш :)

  можеш да погледнеш долу на страницата кадето има колонка за последни коментари.Там по-бързо ще намериш статията за 2012г :)

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на март 15, 2011 @ 20:27

  Дали могат да се предсказват земетресенията? Може би има различни начини, които съчетават науката и усещанията на хора и животни. Но няма за сега надежден метод, който да дава гаранция ,достатъчна за да бъдат предупреждавани хората и евакуирани от мястото, където се предполага че то ще се случи. Доказателство за това е последното и рекордно по своята сила земетресение, от близо 9-та степен по скалата на Рихтер, в Япония на 11 март, предшествано от две по-слаби от 6,3 и 7,3 стапен, два дни по-рано.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни