Астрокалендар март 2008 г.

Муси Дачева

Месец март е наситен с интересни астрологични събития.

На 4 март планетата Марс навлиза в знака Рак и до края на женския месец ще премине първата декада на знака. Марс е символ на физическата активност и в голяма степен влияе върху жизнения тонус на човека.

Придвижвайки се през Рака през месец март, Марс ще дава своята позитивна енергия особено много на родените в първата декада на водните знаци. А това са за зодия Рак, родените между 22 юни и 2 юли, за Скорпион между 22 и 29 октомври и за зодия Риби всички, родени в интервала 19-24 февруари.

В същото време водните знаци по това време са в своите активни периоди на личните си жизнени години. Риби са в Слънчев период, Скорпион са в Марсов период, а Рак са в своя Юпитеров период (в

иж “Номерологичен календар”). Наслагването на двете влияния тонизира, подтиква към по-активен начин на живот – с повече движения, ангажименти и физическо натоварване, което от своя страна позволява по-леко да се премине през периода на пролетната умора, характерна за този сезон.

От друга страна Марс в Рак активира хората родени в кардиналния кръст на Зодиака – Рак, Козирог, Овен и Везни. Прави ги по-импулсивни, напрегнати и непредпазливи, склонни към спорове, остри реакци и насилствено налагане на собственото мнение.

На 7-ми март- петък, по обяд, Марс в Рак застава в точна опозиция с Плутон в Козирог. Този напрегнат сам по себе си аспект влияе върху всички хора като пусков механизъм, с който се отприщват сдържани емоции, намалява способността за себеконтрол и чувството за себесъхранение. Това влияние е много по-силно изразено в негативната си страна предимно за кардиналните знаци, Рак, Козирог, Везни и Овен, и особено много за тези, които са родени в дните между 19-23 март, 20-24 юни, 21-24 септември и 20-24 декември.

По тази причина в първата половина на март са възможни повече от обикновено травми и наранявания при битови аварии, злополуки на работното място, особено в сферата на строителството, пътни инциденти, домашни или земеделски пожари. Всичко това е с намесата на човешки фактор, но също така са възможни и природни бедствия като активиране на свлачища, срутвания на земни маси, .

На 13 март Венера, планетата на любовта, преминава от Водолей в Риби. След Телец и Везни, където Венера е в най-добрата си позиция, зодиакалният знак Риби е третият по привлекателност знак, където тя “плува в свои води”. Тук Венера задейства най-фините струни на човешката душа, повишава способността да се възприема по един нежен, фелтриран, идеализиран начин красотата на природата и на човека.

При Венера в Риби се усилва интуицията, възможностите за възприемане на информация от по-високи духовни нива при всички хора, но най-вече при тези, които имат рождено Слънце, Асцендент, Луна, Венера или Меркурий във водните знаци – Риби, Скорпион и Рак. При тези, които имат Венера в Риби в наталната си карта, сега планетата прави поредното си възвръщане и освен че засилва интуицията, тя увеличава потребността от хармония, нежност, съпричастност и романтика в емоционалния живот. Венера в Риби биха могли да имат само хората родени в някой от зодиакалните знаци Риби, Овен,Телец, Водолей и Козирог.

На 15 март Меркурий влиза в Риби, което е много вдъхновяващо за всички хора на перото – журналисти, писатели и поети, защото засилва въображението, прави речта по-изразителна и умела. За хората на точните науки обаче движението на Меркурий през Риби до края на март, ще създава немалко грижи с объркването на сметки и разчети, с неяснота в приемането и предаването на информация от слаба концентрация и разпиляност на мисленето.

На 16 март Венера и Меркурий от Риби застават в опозиция на Сатурн в Дева, което ще се отрази неблагоприятно нахората със Слънце в подвижния кръст на Зодиака, в зодиите Риби, , Стрелец и Близнаци, които са в поредната си сатурнова криза, и по-конкретно на родените между 20-24 февруари, 22-26 май, 24-28 август, 23-27 ноември. Противопоставянето на двете планети със Сатурн може да доведе до напрежение както в деловите така и в личните взаимоотношения, породени от неискреност, некоректно отношение и особено от ревност.

На 20 март малко преди 9 часа настъпва пролетното като Слънцето влиза в знака Овен.

На 29 март Юпитер в Козирог застава в секстил към Уран в Риби. Това астрологично събитие е благоприятно за хората работещи в сферата на образованието, културата и науката, като води до научни открития, до пораждането на нови съвременни решения на злободневни социални проблеми.
Добри предложения за работа, признание, полезни творчески контакти очакват родените между 6 и 15 януари и 5 и 16 март.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни