Астрокалендар 1- 6 юли 2008 г.

От месец юли нататък Астрокалендарът ще излиза всяка седмица.

Муси Дачева

В първия ден на юли Луната е в Близнаци в последната четвърт от своята поредна обиколка по Зодиака.

В първите часове на 1 юли Марс прави точен тригон към . Аспектът свързва двата огнени знака Лъв и Стрелец и неговото влияние започва да се усеща още в дните на последната седмица на месец юни – повишава жизненият тонус и активността на родените в последните градуси на огнените знаци – Лъв, Стрелец и Овен. Също така дава подкрепа на амбициозни проекти, на по-голяма решителност при взимане на важни бизнес решения.

Време подходящо за високи спортни постижения, за напредък в области, където е нужна както по-голяма физическа сила, така и повече воля и настойчивост. Добра възможност да отстояват собствените си принципи, да наложат волята си или да докажат правотата си имат родените в дните около 17-18 април, 20 – 21 август, 19-20 декември.

През тази седмица Луната се движи през Близнаци, , Лъв и .

Лунното преминаване през Близнаци в понеделник и вторник подкрепя общуването, всяка ангажираност на ума, както мисленето така и писането и говоренето, но същевременно се съпътства от разсеяност и пилеене на времето в празни приказки и излишни неща. Тези дни не са благоприятни за начало на нови дейности, но пък се подкрепя приключването на стари сметки и изчистването на задължения.

На 1 юли вечерта Марс влиза в Дева и ще остане там до 19 август. За родените под знака на Дева настъпва период на висока жизнена активност, много добра работоспособност и силна вътрешна мотивация, когато целите стават по-ясни и пътищата към тях по-проходими. На тези, които имат работа, Марс обещава натоварени работни дни. А тези, които нямат работа или искат да сменят настоящата, ако положат известни усилия в търсенето й, то по Пълнолуние ще се радват на нови възможности и на по-добри перспективи за развитие.

Периодът юли-август, макар и отпускарски, е добър за всички, които искат да повишат квалификацията си и да станат по-конкурентни на пазара на труда.
През следващата седмица, в четвъртък, предстои среща на две, неблагоприятни от астрологична гледна точка, планети – Марс и Сатурн. Пътувайки към тази съдбовна среща, която се случва веднъж на малко повече от две години, през тези девет дни, Марс ще предизвиква редица конфликтни ситуации най-вече в работната среда, ще провокира аварии и инциденти. При високите температури огненият Марс в съчетание със Сатурн може да създаде много работа на огнеборци, на бърза помощ и на полиция.

Двете планети имат отношение към природните бедствия, с които в последните десетилетия Земята ни показва своето недоволство от нас, нейните обитатели. През първата половина на юли е голяма вероятността за поредното силно земетресение.

Съвпадът на Марс и Сатурн разбунва низките страсти у човека и води също така до по-голяма активност на хората от подземния свят. Сатурн, планетата на възмездието, обаче е в стремящата се към почтеност Дева, поради което през следващите две седмици можем да очакваме успешни акции на органите на реда.

В сряда, четвъртък и петък до обяд Луната е в зодиакалния знак Рак.

В четвъртък на 3 юли, малко след 5 часа сутринта Луната и Слънцето са в космческа прегръдка. Настъпва поредното Новолуние като сега то се случва в Рака. В този ден Луната пренася голямо количество емоционална енергия от Слънцето към Венера, която е също в знака Рак. Това влияе много позитивно на личните взаимоотношения на всички, но особено много на водните знаци. Родените в средата на зодиите, втората декада на Рак, Риби и Скорпион, могат да внесат нежна нотка в интимната си връзка, да направят своето признание в любов, да предложат брак на любимия човек и то по един оригинален начин, към което ги подтиква приятелски от Риби.

В петък следобяд и през почивните дни Луната се движи през Лъв. Прилив на жизнена енергия ще усетят не само огнените знаци, но и всички, които обичат движението и общуването с природата.

В двата почивни дни Меркурий прави последователно два точни, но много различни по своето влияние, аспекта с Уран и по-късно с Нептун. Квадратурата с Уран в събота по обяд на фона на растящата Луна предизвиква още от сутринта превъзбуденост, въодушевеност и по-голяма раздразнителност предимно в меркуриевите и урановите хора. Но тъй като ситуацията се случва в подвижния кръст, по-голямо нервно напрежение ще се усеща в реакциите на родените между 11-14 юни, 12-16 септември, 11-14 декември, 10-13 март. Ако шофирате в този ден, бъдете по-съсредоточени в това, което се случва на пътя.

В неделя следобед, 6 юли, Луната навлиза в Дева като активира съвпада Марс -Сатурн. Аспектът може да се нарече “скандалджийски” тъй като провокира към безмислени спорове и конфликти, а също така и “криминален”, защото създава предпоставка за измами и кражби по домове и офиси. По-внимателни трябва да бъдат родените в първата декада на подвижните знаци – Дева, Близнаци, Риби и Стрелец, т.е. между 23 август – 1 септември, 21 – 30 май, 19 – 28 февруари, 22 ноември – 1 декември. Много често конфликтите се предизвикват от хора с нисък енергиен потенциал, които посредством кавгата си доставят нужната им за момента енергия. По желание можете да се включите в този процес като станете енергиен донор или да го туширате със собственото си контролирано поведение.

Тези, които имат добра интуиция, могат да й се доверят, защото един много хармоничен аспект на Меркурий и Нептун в неделя по обяд, ще ги предпази от неприятна ситуация. По-силно ще го усетят въздушните знаци и по-специално тези, родени в третата десетдневка на месеците февруари, май и октомври.

Добър завършек на тази седмица правят Венера и Уран като вечерта в неделя ще са в помощ на всички приятелски и семейни двойки, които направят поне малко усилие да си простят реченото и стореното от предните дни.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Коментарите не са разрешени.

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни