Годишен хороскоп 2009 г. за СТРЕЛЕЦ

Муси Дачева

През последните 13 години, от 1995 година насам, далечният и мистичен Плутон се движеше през знака Стрелец. За много от родените под този знак, Плутон заедно с от Водолей, почти едно десетилетие даваше нови насоки за развитие на живота им, внесе корекции къде забележими, къде не, в начина на мислене, в разбирането на света и на хората, които го населяват.

В края на 2008-ма Плутон окончателно напусна границите на Стрелец, но навлизайки в , през следващите 16 години той ще създаде онези условия, в които идеите ще намерят своето практическо приложение и живота на голяма част от стрелците ще се развива върху по-широка и стабилна основа. За родените в третата декада на знака 2009-та е годината на най-силно проявление на промените, предизвикани от текущата сатурнова криза на подвижните знаци.

В началото на годината, на 5 януари, господарят на Стрелец , преминава от знака Козирог, където се движеше през 2008-ма, в знака Водолей. За родените под огнения знак това е обстоятелство, което подкрепя оригиналността и нестандартното в подхода към проблемите, нещо, което съвсем не е чуждо за характера на Стрелеца.

През януари фокусът на вниманието е върху финансовите въпроси, наличните средства и обезпечаването на разходите. Астрологичната обстановка благоприятства доброто справяне с материалната страна на живота в този период, макар че в дните след 11 януари, когато Меркурий тръгне в обратна посока, трябва да бъдете по-внимателни в боравенето с документи.

Новолунието на 26-ти януари може да бъде съдбоносно и да ви донесе контакти с интересни хора, които да окажат силно влияние в живота ви през следващите месеци. Месец февруари е благоприятен за всякаква посредническа работа, за напредък в творчески проекти, за пътувания, свързани с професията. Опозицията на Сатурн и Уран на 5 -ти февруари ще накара да правят трудни избори между и семейство при част от родените в дните между 7 и 17 декември.

В средата на февруари, когато Юпитер е в съвпад с Марс и със Северния Лунен възел, е момент подходящ за избор на ново направление в професията, за обмисляне на смяна на работата или за започване на самостоятелен бизнес. Световната криза в съчетание със сатурновата криза на Стрелеца обаче не са най-добрият фон за самоволна и необмислена добре промяна.

През март ентусиазмът и физическата ви енергия ще бъдат насочени повече към решаване на въпроси от бита, ангажиране с проблемите на близките роднини и създаването им на по-добри условия за живот. Венера, която се движи през Овен ще прави така че да имате необходимата подкрепа за осъществяване на плановете си. В края на март ще настъпи оживление в емоционалния ви живот.

Месец април е наситен с много енергия, движение и позитивизъм, което дава възможност на свежи струи да навлязат в живота ви -нови идеи, нови хора, по-големи перспективи за развитие. В първата десетдневка на април Марс прави опозиция със Сатурн, което ще даде отражение върху живота на родените в средата на стрелец като противопостави професионалните ангажименти на обстоятелства в семейството. Допълнителен неблагоприятен ефект предизвиква и ретроградната Венера, която в края на месеца може да предизвика безпокойство от недостига на средства за посрещане на семейните разходи.

Май изисква по-голяма организираност и съсредоточеност в ежедневните ангажименти. В средата на месеца някои нови запознанства, които са изглеждали перспективни, могат да ви разочароват и да охладят очакванията ви. В края на май и началото на юни съвпадът Юпитер-Нептун-Хирон във Водолей внася оживление и промени в средата, в която живеете. Създава ви превъзбудено настроение, прави ви по-открити и доверчиви в общуването, поставя ви в центъра на събития, от които да се поучите и да натрупате нов опит.

За творческите личности това е период на подем, на навлизане в среда, в която таланта ви да получи по-голяма подкрепа и възможности за изява. Възможно е да станете част от екип, където да се съобразявате с нови правила, но и с който да постигнете в бъдеще нещо значимо.

В първата седмица на месец юли физическото претоварване може да ви дойде в повече и да ви забави принудително, изключвайки някой орган или система. Бъдете по-внимателни към здравето си и оптимизирайте труда си, така че да бъдете по-ефективни и да не пилеете силите си на вятъра.

Първата половина на месец август е подходящо време за почивка и разтоварване. През втората обаче ще трябва да бъдете по-активни и служебно ангажирани. Може претенциите на околните към вас да ви дойдат в повече в дните между 17 и 20 август, когато Марс и Уран са в квадрат.

Месец септември не е подходящ за започване на нова дейност особено в периода на ретрограден Меркурий между 7 и 29 септември. В средата на септември Сатурн и Уран правят третата си и последна опозиция, когато настъпва и пика в сатурновата криза на родените в третата декада на Стрелец. Септември може да стане повратен момент в кариерното ви развитие.

През октомври тенденцията към раздвижване и трансформации в професионалната сфера продължава. В средата на октомври Марс навлиза в знака Лъв и придава на усилията ви по-голяма целенасоченост и амбиция. Повишената делова активност може да ви донесе успех в корпоративен бизнес, застраховане, банково дело. В края на октомври Венера и Нептун могат да ви помогнат в превръщането на обикновени служебни отношения в нещо повече, в една романтична и перспективна връзка.

Ноември месец е не по-малко предизвикателен от месец октомври. Квадратът на Сатурн към Плутон поставя на дневен ред запазването на достигнатите до сега позиции с цената на повече усилия. Разкриване на тайни любовни отношения може да бъде причина за дисхармония в брака ви.

В началото на декември Венера навлиза в знака Стрелец и ще се движи през знака до . Тя ще ви накара да се чувствате харесвани от околните и да увеличите приятелите и поддържниците си. Астрологичната обстановка в края на годината създава благоприятен емоционален фон за да се чувствате комфортно сред близки или приятели в новогодишната нощ.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 коментара so far »

 1. Христина каза,

  Писа на януари 29, 2009 @ 16:30

  Страхотен хороскоп.Много от нещата които пише тук съм ги планирала още преди да го прочета.Удивлена съм.

 2. Маргарита Ангелова каза,

  Писа на март 1, 2009 @ 11:12

  Отново се опитвам да намеря личния си отговор:имам ли полезен ход по време на Сатурновата криза да си намеря работа?Родена съм на 17.12.1957 в 12.32 часа

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на март 2, 2009 @ 10:31

  Маргарита Ангелова,
  тази седмица е сравнително благоприятна за търсене на работа. За вас по принцип месец април и май са най-силни. Въоръжете се с търпение и бъдете готова на компромиси.

 4. траян каза,

  Писа на март 27, 2009 @ 21:46

  Роден съм на 23.ХІ.1956г. Ще имам ли проблеми с оставането на работното ми место през септември? Ще си купя ли кола през тази година?

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на март 29, 2009 @ 19:33

  траян,
  въпросите ви са за лична астроконсултация.

 6. ИВАНКА ДИМЧЕВА ДАНЧЕВА каза,

  Писа на май 9, 2009 @ 17:44

  РАЗВЕДЕНА СЪМ ОТДАВНА.ПСИХИЧЕСКОТО МИ СЪСТОЯНИЕ Е МНОГО ЛОШО.НЕ КОНТАКТУВАМ С МЪЖЕ.ЩЕ ИМАМ ЛИ ВРЪЗКА С МЪЖ?ЩЕ СЕ ОМЪЖА ЛИ?У НАС ИЛИ В ЧУЖБИНА?

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на май 12, 2009 @ 12:12

  ИВАНКА ДИМЧЕВА ДАНЧЕВА,
  тези и други въпроси, на които търсите отговор, могат да бъдат разгледани в лична астроконсултация

 8. силвия каза,

  Писа на май 13, 2009 @ 16:07

  Здравейте…реално погледнато всичко ми е наред,но съм на кръстопът и незнам кой от всички пътища ще е най-добре за мен и моето бъдеще…Англия,Франция,Швейцария или България….четири държави,хора които ме чакат там,но кой път да избера. Благодаря ви предварително

 9. moon_in_taurus каза,

  Писа на декември 7, 2009 @ 14:00

  Здравей Муси,
  нали човек който е роден днес на 7.12.новата му лична година ще бъде 3?
  Ще бъде в тройка до 7.12.2010г.

 10. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 7, 2009 @ 14:18

  moon_in_taurus,
  да ! :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни