Детски хороскоп според зодията

blog-deca.jpg

Муси Дачева

Едно от главните предназначения на астрологията е да ни учи да разбираме не само себе си, но и хората около нас. Раждането в определен ден и час предполага черти на характера, които се проявяват още в ранното детство. Ролята на родителя е да умее да направлява процеса на развитие на детето си съобразно неговите особености като му помага да прояви и затвърди позитивните страни на формиращата се личност.

Към децата от различните зодиакални знаци трябва да се подхожда различно, с разбиране на техните индивидуални зодиакални потребности.

ОВЕН

Детето Овен има огромен, неизчерпаем запас от енергия. То не е в състояние да сдържа импулсите си, във всичко иска да участва и да бъде първо. Грешките му обикновено са от невнимание и прибързване. Малкият Овен тежко понася упрек или подигравка. Може да реагира светкавично като направи още

по-голяма грешка или да се заинати и да откаже да направи какъвто и да е опит да поправи стореното. Нуждае се от силна доза поощрение и непрекъснато засвидетелстване на родителка вяра в неговите способности и най-вече в умението му да се справя САМ. Има потребност от малко да се занимава със спорт.

Детето Телец гледа на света с очите на художник. То възприема форми, цветове и звуци, за които само хората от неговата порода имат сетива. То не бърза, с каквото се захване го прави бавно, премерено и с вкус. Може да закъснява за час, може да си предаде последно домашното, но то ще бъде най-красиво написано и с най-хубавите рисунки. Малкият Телец е прагматичен и ще влага усилия и време в онези учебни предмети, които счита за полезни. Склонен е да формира комплекс към вещите, затова родителите трябва да се постараят да има всичко необходимо и то да е с високо качество.

На детето Близнаци учението се отдава с лекота. Има много добра памет, в която складира всичко още в учебните часове и му трябва много малко време в къщи, за да си подготви уроците. Трудности има в горните класове, когато материалът е с голям обем и иска по-дълго време да се учи, а моделът за постоянство и търпение не е усвоен. Често срещан при Близнаци е синдромът на неустойчивото внимание, което кара някои учители поради неразбиране да обявят детето за бавноразвиващо се.
Малките Близнаци са много податливи на чуждо влияние и родителите трябва да обръщат повече внимание на приятелите, с които детето им дружи.

За детето Рак периодът на преминаване от домашната към училищната среда е труден до момента, в който се почувства в свои води, т.е. когато усети, че е харесвано от съучениците си и от учителите. Тогава училището става втори дом за него. Усвояването на учебния материал не върви гладко, на приливи и отливи, със силна привързаност към предмети, които му се отдават. В къщи има нужда от силен родителски контрол, за да бъде изрядно с домашните си.
Лунното дете има склонност да формира чувство за вина по най-дребни поводи, затова трябва да му се отправят забележки по много деликатен начин. То реагира остро на микроклимата в семейството и рязко влошава успеха си, когато отношенията мужду родителите са обтегнати.

ЛЪВ

Детето Лъв обича изявата. За него училището е сцена,на която може да демонстрира своите многобройни таланти. Обича да бъде в центъра на вниманието на съучениците си и на учителите.То е изпълнено с енергия, целеустремено и самолюбиво, затова когато усети сила в себе си да изпъкне в някаква област, дава всичко на,което е способно, за да играе главната роля. Най-травмиращо за детето Лъв е, когато социалният и материален статус на семейството, го поставя на опашката на класа, на приятелския кръг.

ДЕВА

На меркуриевото дете от зодия Дева пъпът му е хвърлен в училище. То с лекота преминава през този етап от живота си като обикновено не създава проблеми на родителите си, свързани с оценки и усвоявяне на знания. Има склонност да формира ниска себеоценка и се нуждае от позитивна подкрепа, за да си поставя по-високи цели и да напредва. Девата е пословична със своето трудолюбие и постоянство и затова успява тихо, незабележимо, но настойчиво да следва своя път и да се изкачва стъпало по стъпало нагоре.

ВЕЗНИ

Детето Везни обича да живее в хармония с всички, да е добре прието и да бъде харесвано, затова се старае всячески да поддържа доброто настроение на околните. Може да обръща повече внимание на това как изглежда и да се застоява дълго пред огледалото, повече отколкото над учебниците. Ако няма достатъчен родителски контрол лесно се понася по течението. Често притежава дарба да играе, пее, свири или рисува, но е необходима голяма и продължителна подкрепа от страна на семейството, за да постигне добри резултати. Трудности във възпитанието му създава недостига или понякога направо липсата на състезателен дух и борбеност. Ролята на родителите е да подкрепят в детето си Везни целеустременост и взимането на самостоятелни решения.

СКОРПИОН

Детето Скорпион от малко държи да налага свои правила, с които другите деца трябва да се съобразяват. Кръгът му от приятели не е голям, но който влезе в него, остава там дълго – докато не опровергае оказаното му доверие. На родителите се предоставя нелеката задача да насочват мощната плутонова енергия в правилната посока. Малкият Скорпион може да се справи с всичко, което си постави за цел, без да се щади, и обикновено успява да бъде между най добрите. Но също така може да бъде и между най-лошите – стига да намери основание за това. Чувствителната му природа реагира остро на всяка промяна в семейната среда, най-вече на лъжата и лицемерието.

СТРЕЛЕЦ

Детето Стрелец е ученолюбиво и обикновено родителите нямат проблеми с него в началното, и в първите класове на средното училище. В горния обаче многостранната му природа го отвява в толкова много посоки, че е необходимо родителите да налагат ограничения върху заниманията му, за да може все пак да завърши гимназия и да влезе във ВУЗ – където му е мястото. Малкият Стрелец мисли идеалистично и глобално, затова от малко трябва да му се обяснява, че оценките в бележника имат значение и че дипломата не е просто къс ненужна хартия. За него е много полезно да пътешества по страната и в чужбина, да има достъп до колкото се може повече полезна информация за света, да учи чужди езици, което удовлетворявайки любознателността му да разширява хоризонта му.

Детето Козирог е възрастен индивид в детско тяло. Още 3-4 годишно ще учудва близките си със сериозни въпроси от рода на “Защо живеем, след като ще умрем?”. От малко може да е много вглъбено и дисциплинирано, съсредоточавайки вниманието си в някакво любимо занимание, а уроците си да готви между другото. Обикновено е отличен ученик, но ако някой учител не му допада, зарязва предмета му. Малкият Козирог отрано има визия за това в каква област на знанието има потенциал и какъв иска да стане. Колкото и малка дарба да има в нещо, в крайна сметка с много труд и постоянство ще я развие във възможно най-широките и граници. Детето Козирог уважава авторитета на възрастните и добре се разбира с родителите си, с бабите и дядовците, дори нещо повече, ако се налага, още в ранна възраст може да поеме върху плещите си грижата за близките си.

ВОДОЛЕЙ

Детето Водолей е независимо и дръзко, и показва своята уникална природа още докато е с памперси. В училище ще напредва, ако му е интересно. Тежко и горко на учителите, които не владеят добре предмета си – подигравките няма да им бъдат спестени. Създавайки кръг от съмишленици, категоричният малък Водолей не цепи басма никому. Обича интелектуалните предизвикателства и с желание се включва във всякакви състезания и конкурси, където печели първите места. Обикновено има разнообразни интереси, които изпробва последователно в годините, но в крайна сметка сатурново-урановата му натура се ориентира в една посока, където влага цялата си енергия и постига отлични резултати. Това рядко се случва без твърд контрол от страна на родителите. И с много любов, разбира се.

РИБИ

Детето Риби е благодат както за родители, така и за учители. То е отзивчиво, старателно, винаги изрядно и готово с домашните си, като междувременно е помогнало на половината клас да си реши задачите. Ако е прекалено обгрижвано като малко, заради крехкото си здраве, ще му бъде по-трудно впоследствие да се откъсне от опеката на родителите. Стаята и вещите на малката Рибка, а и на голямата, са в особено състояние на подреден хаос, в който единствено тя може да се ориентира. Но пък с приятелите нещата са регулирани – те говорят, тя слуша и съчувства. В учението напредват онези Рибки, които си поставят цели и не се губят по пътя към тях. Най-големият проблем за родителите е да се преборят с нерешителността и апатията, които ги обхващат в определени периоди.

3 март 2008 г

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 коментара so far »

  1. Теодора Колева каза,

    Писа на октомври 28, 2008 @ 19:39

    Браво на този който го е писал.

  2. emi каза,

    Писа на май 11, 2009 @ 16:57

    Здравейте, госпожо Дачева,
    Напоследък все по-често се замислям защо поколението, родено в края на осемдесетте и началото на деведесетте години на миналия век, е толкова агресивно? Ако се замислите,през последните 1-2 години всички случаи на убийства на млади хора и техните извършители, са от това поколение. Имам син, който е роден на 9.08.1988г и като майка не мога да не се притеснявам от това, как младите хора са готови да стигнат до такава крайност само заради една подхвърлена реплика. Според Вас има ли астрологична причина за тези трагични инциденти или са случайни съвпадения?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 11, 2009 @ 23:05

    emi,
    астрологична подложка има доколкото Плутон е в Скорпион през 90-те. Родените с такава позиция на планетата в наталната карта имат склонност да прибягват до насилие, за да доказват правотата си. Но не трябва да се генерализира това влияние, защото е голяма ролята на наследствеността и на възпитанието. Децата растат в толерираща агресията среда и естествено приемат това за нормален начин за уреждане на отношения. Каквото посяваме, това и жънем. За съжаление.

  4. ива каза,

    Писа на юли 14, 2009 @ 16:58

    здравейте г-жо Дачева
    бременна съм в 9-ти месец.терминът ми е на 5/08/09 понеже бебето е седалищно,моята лекарка ми каза че трябва да е секцио-избрахме дата 27/07/09 понеделник.много бих се радвала ако коментирате датата дали е подходяща.благодаря предварително.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 14, 2009 @ 22:20

    ива,
    незнам защо решихте че датата,когато трябва да се роди вашето дете се избира във форум.
    Това е сериозен ангажимент и се прави в лична астроконсултация на основата на пълните ви рождени данни и други обстоятелства.

  6. dima каза,

    Писа на юли 19, 2009 @ 12:20

    Здравейте,Муси!!!

    Бременна съм и термина ми е на 17.09.2009г.,което означава, че синът ми ще бъде от зодия Дева.Аз ще раждам естествено-поне засега,и едва ли детето ми ще се роди точно на посочената дата,но най-вероятно това ще стане през м. Септември.Знаем обаче,че почти през целия Септември Меркурий е ретрограден…Въпросът ми е,какво по принцип означава когато в рожденната карта Меркурий е ретрограден, още повече когато рожденното слънце е в Дева-знак,чийто управител е Меркурий?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 28, 2009 @ 19:54

    dima,
    ретрограден Меркурий в рождената карта само по себе си не е нещо лошо. Ретроградността на планетата прави човек по-силно свързан със словото,затова много писатели имат рожден ретрограден Меркурий. Във вашия случай Меркурий може да е във Везни или в Дева, което разбира се е по-благоприятно за интелекта и развитието на речта. По-голямо значение имат в случая аспектите на Меркурий с другите планети и позицията му по дом.

  8. dima каза,

    Писа на юли 29, 2009 @ 11:09

    Много благодаря за отговора,Муси!!!

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на август 13, 2009 @ 11:58

    Този задочен разговор е към друга статия,но касае тази.

    Детски хороскоп | Зодиите.нет
    Писа на август 13, 2009 @ 10:03
    [...] и търпение не е усвоен. Често срещан при Близнаци е синдромът на неустойчивото внимание, което кара някои [...]

    Муси Дачева
    Даа, историята с краденето на статии явно няма да има край. В този сайт бяха откраднали и програмата ни Номерологичен календар. Когато затворихме достъпа им до нея ми писаха писмо да искат съгласие. Всъщност ако обърнете внимание в този сайт няма една авторска статия и то е защото са взимани по същия начин както Детски хороскоп- меко казано заимствани и „случайно“ пропуснати атрибути като автор и сайт източник. Позната история отпреди една година по повод на която написах Плагиатствата на един феномен.
    Благодаря ви за инфото!”

  10. Детски хороскоп | Зодиите.нет каза,

    Писа на август 13, 2009 @ 13:19

    [...] Автор: www.temura.net [...]

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на август 13, 2009 @ 13:22

    Да, бърза, но частична промяна.Няма автор и заглавието е променено.

  12. Детски дрехи каза,

    Писа на юли 28, 2010 @ 12:59

    Да, това е голям проблем в интернет за съжаление. Много малко хора измислят качествено съдържание.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии