“Йод”- Пръстът на Съдбата

Муси Дачева

 „“ или „Пръст на Съдбата“ сега, средата на декември 2012 г, се образува  от Сатурн и Плутон, намиращи се в секстил, който става точен през следващата седмица, а във фокуса на конфигурацията е Юпитер, правещ сега куинконси с двете далечни планети.

„Пръстът на Съдбата“ е рядко срещана фигура за външните планети, тези извън Марс. Затова, когато се случи, с нейното участие могат да бъдат провокирани някои драматични промени в социалния живот, особено в сферата на взимане на управленски решения и тяхното прилагане върху голяма прослойка от населението.

Почти идентична астрологична конфигурация, като настоящата, е имало през 1989 г., на 17-19 май. Тогава Пръстът на Съдбата е образуван също между Юпитер-Сатурн-Плутон, заемащи същите знаци- Близнаци, Козирог и Скорпион, но разменени. Двете планети са били в собствените си знаци, Сатурн в Козирог, а Плутон в Скорпион.

Връщайки се два юпитерови цикъла, около 24 години назад, се оказва,че през месец май,между 19-ти и 25-ти, у нас има масови протести срещу „възродителния процес“, със жертви. Последва категорична и остра реакция на властта, в лицето на Тодор Живков, с което започва „едно от най-големите в историята на Европа след Втората световна война принудително изселване на хора от родните им места“. През есента на 1989 г.,времето, когато Юпитер застава в опозиция на Сатурн, веднъж на 10 септември и за втори път на 14 ноември, се оказва критично, особено датата 10 ноември 1989 г, бележещо финала на 45 годишния режим.

Настоящата фигура „Пръст на Съдбата“ (Йод), при участието на Юритер-Сатурн-Плутон, е продължителна и се развива в рамките на тази седмица от месец декември 2012 г, при ретрограден Юпитер и през месец март 2013 г., при директен Юпитер, като свързващо звено е секстила на Сатурн и Плутон. Критичен момент, следствие на тази космична фигура е лятото на 2013 г., когато Юпитер застава в опозиция на Плутон. Кармичният елемент в картата на зимното слънцестоене 2012, се подсилва и от септилите на Слънцето към Сатурн, на Нептун към Плутон, както и от съвпада на Юпитер с Лилит.

Особеното при Йод (Пръст на Съдбата) е ефекта на бумеранга. Това е аспект на възвръщането и възмездието, който обединява в едно енергиите на планети, намиращи се в три различни стихии. Той дава възможност за осъзнаване и поправяне на грешки, направени в миналото, но при нежелание, отхвърляне на възможностите и неадекватност, води до разрушителни резултати. Пръстът на Съдбата, в който участва Юпитер, планета свързана с морала, етиката, обществените норми на поведение, като средна точка (фокус) между Сатурн (прилагането на закона) и Плутон (събития засягащи много хора) поляризира социалните противоречия. Той насочва,включените държави и хора към поправяне на минала грешка, или обратно към нейното повтаряне и съответно задълбочаване на проблема.

Имайки предвид опита отпреди около 24 години, сега, последните седмици на годината и през месец март на следващата, са важни за управляващите, защото взимайки подходящите решения, могат да намерят баланс между външния натиск и нарастващото вътрешно недоволство. В световен мащаб също назрява момент за изправяне на някои грешки. Например след последната трагедия в САЩ, в която бяха убити десетки малки деца, се заговори сериозно срещу свободния достъп до оръжията и въвеждане на строг контрол върху тях.

На личностно ниво настоящият „Пръст на Съдбата“ има по-слабо въздействие. Може да окаже влияние върху тези, които имат фигура „Йод“ в наталната карта, или в случай,че Юпитер-Сатурн-Плутон попадат на важни натални точки.

16 декември 2012 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии