Лилит – Черната Луна

Luna anim

Муси Дачева

Под името в астрологичната литература са познати три понятия: астероидът , който се намира в пояса на астероидите между Марс и Юпитер, хипотетичната – “Тъмната Луна”, която е втори невидим спътник на Земята и – Черната Луна, абстрактна геометрична точка от лунната орбита,нейният апогей.


Тук ще говорим за Лилит като хипотетична точка, свързана с лунната орбита. Има различни мнения по това дали да е точката намираща се в апогея на лунната орбита или тази в незаетия и от земята фокус.Но от геоцентрична гледна точка и в двата случая Лилит има една и съща еклиптична дължина тъй като двете точки лежат на една линия с центъра на Земята – линията Апсид.
Лилит преминава през Зодиака за 8.85 г. Средното и движение за денонощие е 6’41”, а за година- 40°40’42”. По този начин Лилит преминава през даден зодиакален знак средно за около 9 месеца.

Какво казва митологията?

В наши дни се знае, че названието “Лилит” идва от еврейското “Лил” – нощ, мъгла, тъмнина.
Но в историческите източници Лилит се появява доста по-назад във времето, още в шумерската митология отпреди 5000г.. Тя е помощница на Богинята Инана – Небесната кралица, с която заедно в определено време през годината се спускали при мъжете на Земята за ритуални церемонии.
Най-разпространена обаче е еврейската история за Лилит.
Лилит била първата жена изобщо и съответно първата жена на Адам. На шестия ден Бог решил да сътвори човека по свой образ и подобие. Думата «adam» идва от «adamah» (прах) и се отнася както за мъж така и за жена. Та двамата с Адам били създадени от прах като равни, но Адам искал да доминира в техните взаимоотношения и да я държи в подчинение. Лилит била непокорна и свободолюбива, избягала, скрила се около Червено море и се присъединила към низшите демони. По този начин Лилит станала «първата феминистка в света»

Как се проявява Лилит в наталната карта?

Сред астролозите няма еднозначно отношение към Лилит и нейното влияние върху родения. Някои са много крайни в оценките си и  ѝприписват всички негативни страни на човешката личност – най-долните страсти, неосъзнаните тъмни желания и противоестествените наклонности, физическите уродства и психичните отклонения. Други изцяло отричат нейното влияние върху характера и съдбата на човека.

Какато обикновено става – истината е някъде по средата. Влиянието на Лилит в рождествения се проследява по няколко астрологични пътеки. Тя се задържа в един зодиакален знак за около 9 месеца- достатъчно дълъг период, сравним с този на Юпитер (12 месеца). Този факт придава стойност на позицията и по знак в наталната карта. Хората,които имат рождени дати с разлика до 9 месеца, често имат и Лилит в един и същ или в съседен зодиакален знак.

Другата линия на анализ идва от разполагането на Лилит по дом, нещо което се проследява в уточнена с дата, час, минути, натална карта. И третата позиция от която се разглежда влиянието на Лилит е връзките, отношенията, аспектите, които тя прави с останалите елементи на рождествения хороскоп и особено с рождените светила.

Лилит в наталната карта на жените е по -силно проявена и се свързва най-вече с дълбоките емоционални изживявания, сексуалната страст и физическата привлекателност – оръжията на женската власт над мъжете. Например сексуалност и силно магнетично привличане на другия пол притежават жените, при които рождената Лилит прави аспект с рождените Слънце, Луна, Асцендент и (или) МС(зенит).
Лилит се смята за съуправител на Скорпион и екзалтираща в Риби.

Някои изследователи на Черната Луна, след анализ на хиляди натални карти на хора, водещи много активен начин на живот, са стигнали до следните изводи:
– съвпадът и опозицията на Лилит с Луната в наталната карта влияе неблагоприятно върху разкриването на творческите способности и социалната реализация на човека.
– няма доказателства за това, че съвпадът и опозицията на Лилит и Луната носят фаталност в хороскопа. Но при някои астрологични съчетания като разполагане по осите Дева-Риби, Лъв-Водолей и Овен-Везни плюс съвпад на Лилит с рожденото Слънце се наблюдава завишен риск за живота.

Лилит в наталната карта е фокус на неосъзнатите желания и пристрастия. При включването й в хороскопа, било от транзити към нея или самата тя транзитираща някои рождени точки, човек става много по-чувствителен и раним като дълбоко и продължително преживява обстоятелства привнесени от обективния свят.

При транзитите на Лилит през ъглите на хороскопа личността преминава през някои драматични събития, свързани с позицията й в рождената карта и областта, върху която тя влияе. Например Лилит в Скорпион в пети дом на хороскопа прави човек способен да задържа дълбоко в себе си както обида така и силно чувство за вина. Когато транзитната Лилит навлезе в кардиналния четвърти дом, се създават обстоятелства за освобождване от вината, натрупана през текущия цикъл на черната Луна към близък човек, на основата на прошката и взаимно разбиране. Тригоните и секстилите към рождената позиция от своя страна създават обстоятелства около децата,които са повод за голяма родителска гордост.

Лилит и Кармата

Наред със Сатурн, дванадесети дом и Лунните възли, Лилит в астрологията е показател за проявленията на Кармата- законът на причинно-следствените връзки в поредицата от животи на Душата..
Деветгодишният цикъл на Лилит е белязан с изкушения и провокиране на негативното у човека. Това е период, в който се проверява чистота на помислите, желанията и действията му. Законът на Кармата действа най-силно, когато Лилит пресича ъглите на хороскопа като в зависимост от рождената и позиция (знак, дом, аспекти) , въздействието е различно и много индивидуално.

Когато Лилит е неблагоприятно свързана наталната карта – в квадрат или опозиция с Луната, с малфактор или е в съвпад с Южния възел, при нейните транзити през кардиналните домове настъпват остри драматични събития в живота на човека.

Когато Лилит е свързана благоприятно с Луната, Слънцето, Венера, Юпитер или Селена в наталната карта, чрез съвпад, тригон или секстил, при преминаването и през кардиналните домове, не се усеща толкова голям драматизъм и напрежение. Наротив, в тези периоди човек се чувства в голяма степен удовлетворен, не съзнавайки дори причината за това. Подсъзнателно се насочва към конкретните хора, с които предстои да има емоционално наситени, кармични взаимоотношения и те са в повечето случаи с положителен знак.

4 юни 2008г

Всички права запазени!

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени, едно към едно са заглавие и текст.
2. Автор: Муси Дачева
3. Активен линк към:  www.temura.net


*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

Етикети: , , ,

174 коментара so far »

  1. Спаска каза,

    Писа на юни 5, 2008 @ 20:02

    Здравейте. Моите уважения към Вас и Вашата работа. Бих искала да Ви попитам – какво бихте ми казали за Лилит във Везни. Благодаря.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 6, 2008 @ 9:11

    Към Спаска,
    Лилит пребивава във Везни в периодите:
    …от 15.11.1944г. до 09.08.1945г.;
    от 20.09.1953г. до 14.06.1954г.;
    от 27.07.1962г. до 20.04.1963г.;
    от 01.06.1971г. до 24.02.1972г.;
    от 06.04.1980г. до 30.12.1980г.;
    от 09.02.1989г. до 04.11.1989г.;
    от 15.12.1997г. до 10.09.1998г.;
    от 20.10.2006г. до 16.07.2007г….
    В астрологията всяка позиция си има самостоятелно значение, но когато се прави анализ, се взимат всички съпътстващи тази позиция астрологични и други фактори.
    Така Лилит във Везни най-общо казано дава изострено чувство за справедливост. То може да се е формирало от различни обстоятелства в предишни съществувания. Човек може да е бил съдия и да е раздавал правосъдие,но може също така да е бил жертва на лъжливи обвинения.
    В сегашния си живот, ако например Лилит е в квадрат към рожденото му Слънце, едно от проявленията е трудно сработване с шефове. Такъв човек ще сменя често работата си, защото няма да бъде доволен от отношението към него, винаги ще се чувства подценен и пренебрегнат. Друго проявление на тази позиция е недоволство от бащата, от това как той отстоява себе си.
    Ако в една натална карта с Лилит във Везни имаме и ос на хоризонта Близнаци-Стрелец, то човек дори да има дълъг и външно добър брак, винаги ще изпитва неудовлетвореност от брачния партньор и съмнение дали е направил правилният избор.
    Ако Лилит във Везни например се съчетава с раждане на 19-то число, което носи кармата на егото,човек неколкократно ще преживява подлост, изневяра, предателство от брачен партньор или от човек, с когото е емоционално обвързан.
    И така има голямо разнообразие на комбинации и проявление. Но също така и на отработване, защото кармичните наслаги се повлияват от това какви избори правим във всеки момент, как постъпваме със себе си и с околните.

  3. Liliya Lozeva каза,

    Писа на юни 6, 2008 @ 13:24

    Здравейте! С изключителен интерес следя Вашите публикации и се прекланям пред знанията Ви! От статията за Лилит, научих непознати неща за мен и тя ме накара да се обърна, към Вас, вече с лична молба. Неприятна ситуация, с много близък човек, породи в мен обида, която месеци не мога да преодолея. Не зная дали съм подвластна на Лилит, точно в този период /януари 2008 – до сега/ или трябва да търся сама пътя за изчистване на негативната си емоция. Молбата ми към Вас е, ако е възможно, да ми отговорите. Аз съм родена на…
    Ще Ви бъда изключително благодарна, ако ми помогнете!
    Желая Ви светлина и радост!
    Лилия Лозева

  4. Спаска каза,

    Писа на юни 6, 2008 @ 19:07

    Благодаря за отговора. Всичко, което обяснихте се отнася до мен. Всичко е вярно – и това за шефовете, за предателство и изневери от интимният ми партньор. Въпросът ми е как да преодолеем това. Как можем да си помогнем сами и какво е нужно да направим. С уважение.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 7, 2008 @ 8:37

    Към Спаска,
    може би ще ви стане по-леко, ако си представите, че много отдавна, в предишен живот, вие сте била шеф, който се е отнасял с пренебрежение към подчинен. Била сте съпруг, който е изневерявал и не е зачитал чувствата на любимия човек. Сега ролята ви е да бъдете от другата страна и да изживеете цялата гама от негативни емоции, които сте предизвикали в миналото и по този начин сте създали емоционалният фон на сегашния си живот. Поразсъждавайте върху това и се опитайте да го приемете. Това е начина за справяне- разбиране на дълбоките причини за настоящата ситуация и нейното приемане.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 7, 2008 @ 9:26

    Към Liliya Lozeva,
    вашата Лилит е в Рак и в 3-ти дом, активирана от няколко аспекта с останалите планети в наталната ви карта. В Рак Лилит дава притеснения, провокирани от родственици и често свързани с обстоятелства около собственост. Намирайки се в 3- ти дом, кръгът на близките се разширява с братя, сестри, племенници и дори съседи.
    В наталната ви карта е силно представен кардиналният кръст. Освен, че Слънцето ви е в кардиналния Рак, и осите на хороскопа ви 1-7, 4-10 домове са в кардинални знаци.
    Тази вътрешна сила се съчетава с изразеното присъствие на водния елемент- имате 4 планети във вода – Рак и Скорпион.
    Това е така наречената предиспозиция, т.е. по рождение зададена черта на характера – да се изживяват дълбоко емоциите и да се задържат продължително време.
    На 9 януари транзитната Лилит е направила аспект с рождената ви Лилит,така че можем на нейна сметка да запишем ситуацията, за която споменавате. :)
    По-важното е ,че в началото на месец май тя навлиза в страстния 8 -ми дом и прави квадрат с рождения ви Плутон от 5-ти дом, домът на децата. И ще бъде там до ноември 2008 г.
    Най-вече от вас зависи дали ситуацията ще се задълбочи или ще намери позитивно решение, тъй като Лилит е господар на Скорпион (8 дом), така както и Плутон.
    Не позволявайте обидата да ви обсеби и да ви попречи да мислите разумно, като типичен мъдър Рак.
    Казвайте си по няколко пъти на ден: “Простено да ти е! Простено да ти е! Простено да ти е!”, но много искрено. По този начин ще изчистите връзката си с дадения човек от вашата страна и ще дадете възможност за балансиране на кармата си в тази зона.

  7. Liliya Lozeva каза,

    Писа на юни 7, 2008 @ 10:54

    Изключително съм Ви благодарна! Помагате ми много с отговора си. На човек му става по-лесно, да прости и сам на себе си, когато разбере, че поведението му е продиктувано от сили извън него. Съветът Ви е много важен за мен. Благодаря от сърце!

  8. Girl каза,

    Писа на юни 10, 2008 @ 16:35

    Бихте ли определили моя Лилит – мисля, че е Везни, не съм сигурна че разбрах обаче това което трябва :о)))…

  9. Girl каза,

    Писа на юни 10, 2008 @ 16:38

    Принципно съм родена м/у 17 и 18ч. с по-голяма вероятност 17:30 -18ч., но винаги пиша средата 17:45ч.. :о)) Чудя се дали има значима разлика при определянето на личния хороскоп интервала от 30мин в този случай?

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2008 @ 21:02

    Към Girl,
    вашата Лилит е в Рак.
    Точното време до минути е много важно за ориентиране на наталната карта и последващата я интерпретация. За 30 мин. реално време Асцендентът се променя с повече от 7 градуса, някои домове (вкл. Асцендента) могат да сменят знаците, а някои планети – домовете.

  11. Girl каза,

    Писа на юни 10, 2008 @ 22:28

    Благодаря! :о)

    Хм..намерих инфо за черна луна в Рак, но защо ли не намерих общо със себе си .. и едно изречение.. всъщност едно – възможност от удавяне – два пъти, ако не се лъжа, като дете. Но пък всеки ли, който е бил на косъм от удавяне има Лилит в Рак.. Другото се раминава,може би имам нещо в хороскопа което подтиска влиянието и? Според Вас? :о)

  12. наталия кирилова кабакчиежа-милкова каза,

    Писа на юни 17, 2008 @ 10:12

    здравеите!приветсвам знанията,уменията и усилията,които полагате за да бъдете максимално полезна!многократно съм чела ваши публикации в интернет.интересува ме влиянието на ,,лилит,,в ,,дева,,.родена съм на ….ште ви бъда много благодарна,ако ми отговорите. с уважение-наталия

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 20, 2008 @ 10:02

    Към наталия кирилова кабакчиежа-милкова,
    Лилит в Дева имат родените в следните отрязъци от време:
    от 19.02.1944г. до 14.11.1944г.;
    от 25.12.1952г. до 19.09.1953г.;
    от 30.10.1961г. до 26.07.1962г.;
    от 04.09.1970г. до 31.05.1971г.;
    от 10.07.1979г. до 05.04.1980г.;
    от 14.05.1988г. до 08.02.1989г.;
    от 20.03.1997г. до 14.12.1997г.;
    от 23.01.2006г. до 19.10.2006г.;
    Общото за Лилит в Дева е поведение на крайностите. По отношение работата – човек или е съзнателен безделник или абсолютен работохолик, който тормози колегите си, създавайки им излишни ангажименти.
    Тази позиция на Лилит оказва силно влияние върху отношението към здравето. Човек може да се занемари и да води крайно нездравословен начин на живот, да руши здравето си с много храна, много алкохол, много цигари… С обратен знак – да прилага изтощителни диети, желаейки да отслабне, но като също уврежда здравето си. Често попада на неподходящи лекари, объркват му се диагнозите.
    Кармичното значение на Лилит тук е човек да се научи да се себехаресва и да постигне вътрешно равновесие.

  14. venec каза,

    Писа на юни 20, 2008 @ 19:33

    Здравейте, непрекъснато чета Вашите статии в сайта . Много интерестни неща пишете и много задълбочени анализи правите.Вярвам в хороскопите и съм чела за тази ЧЕРНА ЛУНА-ЛИЛИТ. Мисля ,че моя ЛИЛИТ е в ЛЪВ .Бихте ли го определила и казали за влиянито му , родена съм на…сутринта. БЛАГОДАРНОСТИ !!!! Възхитена съм от знаният ВИ !!!!!!

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 20, 2008 @ 23:30

    Към venec,
    Лилит в Лъв имат родените в дните
    от 25.05.1943г. до 18.02.1944г.;
    от 29.03.1952г. до 24.12.1952г.;
    от 01.02.1961г. до 29.10.1961г.;
    от 08.12.1969г. до 03.09.1970г.;
    от 13.10.1978г. до 09.07.1979г.;
    от 19.08.1987г. до 13.05.1988г.;
    от 24.06.1996г. до 19.03.1997г.;
    от 29.04.2005г. до 22.01.2006г….
    Едно от проявленията на Лилит в Лъв е свързано с егото. Човек изпитва силна потребност да заяви високо своето Аз съм, да получи одобрението на околните, да се отличава с нещо от останалите. Същевременно е изпълнен с твърде много комплекси и е много неуверен в себе си. Това води до усложнения в интимния живот особено при жените, тъй като повечето смятат, че все нещо не им достига, за да бъдат обичани.
    Друго проявление на Лилит в Лъв е свързано с децата. Такава кармичната нишка може да свързва поредица от предишни съществувания със сегашния живот, в който човек трябва да се отнася към децата изобщо, без значение свои или не, с голяма и безкористна любов и всеотдайност. Понякога,при ранена Лилит в Лъв има затруднения при зачеване.

  16. venec каза,

    Писа на юни 21, 2008 @ 5:59

    СУПЕР СТЕ !!!!!!!! Благодаря , Ви за отговора !!!! Весело прекарване на уикенда! Бъдете жива и здрава11111

  17. venec каза,

    Писа на юни 21, 2008 @ 6:03

    Всичко , което писахте е вярно и за децата и за любовта .

  18. наталия кирилова кабакчиежа-милкова каза,

    Писа на юни 21, 2008 @ 10:26

    Горешто БЛАГОДАРЯ,госпожо Да4ева! деистжително ми е трудно да се себехаресам и да намеря баланса,въпреки 4е без да искам винаги съм се стремила без да искам към него.Деиствително съм работохолик,но като крайност мога да определя емоционалната си несигурност,която е смутитела при взимането на решения.Въпреки трудностите,за мен най-важни си остават: позитивната нагласа към всичко,добронамереността,състраданието ,взаимната помошт-раздаваики се.Желая Ви почивните дни за Вас,да бъдат пълноценни,независимо как ште ште ги осъштествите!Желая ви горешто успешни нови проучвания и публикации!с преклонение към личността Ви-Наталия

  19. наталия кирилова кабакчиежа-милкова каза,

    Писа на юни 21, 2008 @ 12:26

    Извинявам се,госпожо ДА4ЕВА, за правописната грешка на “Щ” със съчетанието “ШТ”.Без да искам съм пренесла търсенето на близки букво съчетания пишейки на латиница в писането на кирилица.

  20. quiks каза,

    Писа на юни 30, 2008 @ 14:29

    Госпожо Да4ева!
    Много е интересно вси4ко,което 4ета тук!
    Благодаря,4е Сте така отзив4ива.
    Но се 4удех…при Сланце в Рак,Асцендент в Рак,Луна в Риби и Лилит в Скорпион…какво правим?:))))
    Това е 5-ти дом и аз съм жена:))))
    Започнах вече:)))
    И тъй като наталните ми Меркурий,Юпитер и Уран са също в Рак,от Вашата прогноза излиза,че другата седмица в моя хороскоп ще тече Гооолям купон:)))))

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 1, 2008 @ 11:05

    Към quiks,
    да,
    предстоят ви интересни дни преди рождения ден. :)
    На този стелиум в Рака и силно представен воден елемент, единствено Венерата в Дева действа като охлаждащ душ. Още повече, че Сатурн се е насочил към нея.
    Ами действайте! Сега е момента! :)

  22. quiks каза,

    Писа на юли 1, 2008 @ 19:01

    Благодаря….
    Вашата категорична ,ясна,пестелива краткост ми усмихна деня!
    И ме зареди с веселяшко настроение….а последните ми дни никак не бяха такива,вярвайте ми!
    Ще действам! (като начало,може би,ще измия прозорците):))))))))
    Благодаря Ви!,наистина!!!

  23. quiks каза,

    Писа на юли 1, 2008 @ 19:09

    П.П.
    Само малко ме притесни думата “стелиум”….
    Трябжа да е нещо звездно…:)))) но не открих какво:)

  24. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 4, 2008 @ 8:59

    Към quiks,
    “стелиум” означава гслям съвпад или струпване на няколко планети в един зодиакален знак, а понякога и на границата между два.

  25. Нели каза,

    Писа на юли 7, 2008 @ 15:12

    Здравейте,искрено се радвам ,че попаднах на вашия сайт.интересуваме влиянието на звездите върху моя живот,в случая Лилит,родена съм …другото което ме озадачава е, че Сатурн минава през Близнаци.Очакват ли ме много промени?Благоря ви предваритело.

  26. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 8, 2008 @ 11:41

    Към Нели,
    за да се прецени влиянието на Лилит върху вашия живот, трябва да ви се изготви рождествен хороскоп.
    Сатурн се движи не през Близнаци, а през Дева.

  27. илиана каза,

    Писа на юли 18, 2008 @ 19:27

    здравейте!Моята лилит е в Лъв,асцендента ми също е Лъв.Бихте ли обяснили какво значи ранена лилит в Лъв,.Благодаря Ви!

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 21, 2008 @ 8:47

    Към илиана,
    Лилит в Лъв е коментирана по-горе. Раняването и означава по-голяма чувствителност към нейното проявление.Това,че е в един знак с асцендента показва, че е в 1 или в 12 дом, но къде точно има значение.
    Всеки елемент от рождената натална карта има самостоятелно значение, но то не е меродавно, защото се коментира в контекста на целия хороскоп.

  29. Toma каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 2:36

    Доколкото разбирам Лилит действа по-силно в женския хороскоп отколкото в мъжкия?

  30. Антония Митева каза,

    Писа на ноември 18, 2008 @ 21:01

    Моята Лилит прави квадрат към лунните възли. Има ли това някакво значение?

  31. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2008 @ 9:29

    Антония Митева,
    да, всеки елемент на наталната карта има както самостоятелно значение, така също влиза в общата схема на човешката жизнена програма.
    Лилит и лунните възли по-силно влияят в женската карта като носят кармичен отенък. Зависи обаче в какви знаци са и в какви домове се разполагат.

  32. жаси каза,

    Писа на декември 5, 2008 @ 15:12

    имам една молба бихте ли определили и моят лилит …
    немога да разбера защо периодично ми се повтарят едни и същи неща с хора от една и съща зодия .

  33. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 5, 2008 @ 21:01

    жаси,
    вашата Лилит се намира в 15-я градус на Телец в 12 дом на рождествения ви хороскоп.

  34. Алина каза,

    Писа на декември 6, 2008 @ 15:02

    Здравейте г-жо Дачева !Страхотен сайт с много интересна информация имате!

    Бих искала да разбера какво предполага Лилит в Овен ,в 1 дом ,но не знака на Асцедента ми ,който е Риби.

    Благодаря ви за отделеното внимание !

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 8, 2008 @ 13:23

    Алина,
    Лилит в Овен най-общо показва, че в предишни животи, сте били буйна, импулсивна натура.В настоящия живот независимо къде е Слънцето ви, вероятно сте запазили твърди,мъжки нотки в характера си. Това ви прави самостоятелна личност, която се справя сама с живота.
    В 1-ви дом Лилит и в Овен, макар и да не е точно на асцендента, създава дисбаланс между Първи (Аз) и Втори (другите)дом. По този начин Лилит прави 1-ви дом в хороскопа ви тежък, а вас самодостатъчна,т.е. на подсъзнателно ниво нямате нужда от друг, за да се чувствате пълноценна личност. Мъжете усещат,пак на подсъзнателно ниво, силата на жени като вас и бягат от обвързващи връзки.
    Този коментар обаче е върху Лилит в Овен в 1-ви дом взета изолирано от другите съставки на наталната карта. Ако например Меркурий като господар на 7-ми дом, който при вас е в Дева, е в хармонични аспекти с Нептун, Юпитер, Венера или Луна, то Лилит няма да оказва толкова силно влияние върху връзките ви.

  36. Алина каза,

    Писа на декември 10, 2008 @ 10:38

    Благодаря,

    това ми обяснява ,защо не се получава да съм от типа”слаби” жени ,които ги глезят и тази самодостатъчност и тя е така,имам и Луна във Водолей в 12 дом ,а Слънцето ,Венера и Меркурий са в съвпад във 2 ри дом.Все нещо ми липсва и се чувствам самотна и имам големи очаквания ,а явно така стоят нещата ,че не могат да се оправдаят на 100%.

  37. Йорданка каза,

    Писа на декември 15, 2008 @ 15:21

    родена съм на … с Черна Лилит в Овен цял живот яка борба за всичко Везна съм но много упорита скоро ми отговориха , че съм пасивна нищо вярно всичко постигам с много труд и по трудния начин обучавам се сама –астрология и номерология имам таланта доволна съм от себеси Приемам чужди мнения и съвети Благодаря

  38. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 15, 2008 @ 21:39

    Към Йорданка,
    не знам кой и какво ви е отговорил, но определено не съм аз.
    Какво би могло да се отговори на това:
    “На 50 год.съм дали ще си намеря другар в живота ще очаквам отговор по имейла Благодаря”?
    Затова уточнявам, че на въпроси,които са лично отправени към мен тук в сайта, отговарям тук в сайта, а не на имейл.
    Не е ясно защо си оставяте рождените данни и какви “чужди мнения и съвети” очаквате да получите след като твърдите “обучавам се сама –астрология и номерология имам таланта доволна съм от себеси”.

  39. Албена каза,

    Писа на декември 16, 2008 @ 20:31

    Здравейте г-жо Дачева,
    радвам се че открих Вашия сайт и тук прочетох доста интересни неща. Родена съм на …Доколкото знам Лилит ми е в Риби в 1-ви дом , в съвпад със Сатурн/ квадрат със Слънце, опозиция с Уран и Плутон и тригон с Нептун/ – какво означава това ? От януари т.год. съм в доста затруднено положение – най-вече професионално и финансово – това има ли връзка с Лилит или е породено от Сатурновата криза? Има ли шанс скоро да ‘изляза’ от тази криза?
    Предварително Ви благодаря!

  40. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2008 @ 11:27

    Албена,
    да, Лилит е “вързана” в Тау квадрат във вашата натална карта, което поддържа високо ниво на напрежението при вас дори и при не толкова сериозни поводи.
    От месец юни 2008 г. та досега,тя преминава през дома на професията и насочва притеснението в тази област. По-скоро го подсилва, защото съсредоточаването на вниманието върху 10 дом идва от по-рано и повече от Асцендента в Козирог в солара за 2007-2008 г.
    Професионалните проблеми към този момент при вас са повече от сатурновата криза. Господарят на 10 дом,в Стрелец, Юпитер през тази година е в Козирог, а господар на този знак е Сатурн.
    Сатурн сега транзитира 7-ми дом – договорни отношения и особено трудовите договори. В момента е между Плутон и Уран, които са при вас в 7-ми дом. А господар на 7-ми дом във вашата натална карта, в Лъв, е Слънцето, което се намира в 10-ти дом (кариера, професионално развитие). Сатурн се движи към квадрат с вашето Слънце (в 10 дом и господар на 7-ми дом). Допълнително утежняващ фактор е опозицията му с Уран, който в рождената ви карта е в 7-ми дом, а сега се движи през 1-ви дом и носи неочаквани промени.
    Картината за съжаление не е благоприятна, но като един истински Стрелец, трябва да бъдете борбена и оцеляваща.
    Най-трудно ще ви бъде през януари-февруари и през август-септември. Набележете си стратегия за справяне според условията, в които се намирате, и оставете емоциите настрана – те само ще ви пречат.
    Подкрепящо ще ви действа Лична година 3, в която навлизате от днес.
    Честит Рожден Ден!
    :)

  41. Албена каза,

    Писа на декември 17, 2008 @ 18:39

    Благодаря Ви г-жо Дачева за обстойния отговор и окуражаването , както и за поздрава :) . Наистина се старая да се преборя с усмивка, вяра и оптимизъм – като истински стрелец :) , нищо че на моменти е почти непоносимо трудно . Но не се оплаквам ,защото ‘кризата’ си има и хубавите и полезни страни – освен закаляването на волята и характера, напоследък отсях и кой са истинските ми приятели и партньори , и кои са били около мен заради облаги, успях да видя и какви грешки съм допускала в ‘по-щастливите’ си периоди. :) Единствено малко ме притеснява ‘финансовата’ ми криза, защото съм поела отговорности към хора, зависещи от мен и в момента и те страдат, но се надявам скоро да се справя с нея . Бизнесът ми /недвижими имоти/ върви добре – имам и клиенти , и бизнес партньори с перспективи, но тази година все имаме/ всички/ спънки при освобождаването на пари… или приходите се оказват недостатъчни.. :) Хубаво е ,че от днес влизам в лична година 3. :) В тази връзка искам да Ви попитам – имам път на живота 33, което е рядко срещано, а и в литературата намирам малко информация – Вие можете ли да ми кажете нещо повече?
    Както и за Лилит в Риби.
    В отговора си ми пишете ,че имам асц Козирог? – мислех ,че е Водолей. Още веднъж Ви БлагоДаря! :) Пожелавам и на Вас , и на всички тук, идващата година да донесе мир и любов, хармония, благоденствие, щастие и късмет!

  42. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2008 @ 20:03

    Албена,
    рожденият ви Асцендент е във Водолей.
    Това,което съм писала е:
    “Асцендента в Козирог в солара за 2007-2008 г.”
    и се отнася за Годишен хороскоп.

  43. ТЕРЕЗА ОГНЯНОВА каза,

    Писа на март 3, 2009 @ 12:18

    Дата на раждане …. – Бих искала да определите разположнието на ЛИЛИТ в наталната ми карта .БЛАГОДАРЯ ВИ!

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на март 4, 2009 @ 11:21

    ТЕРЕЗА ОГНЯНОВА,
    17 гр. Скорпион, 1 дом

  45. Iovana Popova каза,

    Писа на април 3, 2009 @ 11:13

    Здравейте, моля за Вашия компетентен съвет.
    Родена съм на ….
    Миналата година, на 19.08.08 паднах, получих травми на костите, които не са отминали и досега. На другия ден,на 20.08.08 ми откраднаха скъп лап-топ, който полицията не намери до сега. Тогава транзитната Лилит беше в съвпад с транзитния Сатурн в І дом на прогресивния ми хороскоп /по метода ден-година/.
    Сега, във вторник, на 07.04.09 транзитната Лилит е в съвпад с транзитната ми Луна във ІІ дом на прогресивния ми хороскоп. Страхувам се да изляза от дома си. Какво да очаквам?
    Освен това, на 02.10.2005 година приятелят ми ме напуска без никаква причина. От тогава съм сама и вече 3 години и половина нямам никакви контакти с мъже. Предполагам, че и тук е намесена Лилит. Можете ли да ми кажете кога ще свърши този период? Ще Ви бъда много благодарна.
    Йована Попова

  46. Муси Дачева каза,

    Писа на април 3, 2009 @ 13:46

    Iovana Popova,
    имате Лилит в 16 градуса Водолей в 5 дом, подкрепена от благоприятни аспекти с няколко планети. Не мисля, че тя ви създава посочените проблеми. По-скоро това е рожденият Голям кръст от Слънце-Луна, Марс, Уран и Нептун. разположен в 5-11,2-8 домове. Разгледайте си Соларите за 2005 и 2008 година.

  47. Катя каза,

    Писа на август 23, 2009 @ 9:17

    Здравейте,направих си рождена карта с една програма и там показа,че имам съвпад на Селена и Лилит на върха на десцедента.Дали това е така и какво означава.И безпаричието има ли си край,много ме тормози,ако не ,поне да се настроя.Предварително благодаря,родена съм на 12.06.68г. в 18.10ч. в София.С уважение Катя

  48. Муси Дачева каза,

    Писа на август 24, 2009 @ 10:15

    Катя,
    да, в този момент има съвпад на Лилит и Селена в 29-я градус на Телец.
    Но вашият Асцендент е в 17 гр Скорпион и съответно Десцендента ви е в 17 Телец.
    Така че съвпадът Лилит-Селена не е на върха на Десцендента ви.

  49. стефка каза,

    Писа на септември 19, 2009 @ 7:51

    родена съм на …,какво ще ми кажете като хороскоп,лилит моля обяснете ми нещо повече

  50. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 23, 2009 @ 13:19

    стефка,
    въпросът ви е твърде общ.

  51. moon_in_taurus каза,

    Писа на декември 16, 2009 @ 18:09

    Здравей Муси,
    видях че в момента транзита на черна луна-лилит минава през ДС.
    По натал ми е в 4ти скорпион.
    Тревожен ли е транзитът й през десцендента? Подложен ли е бракът на изпитание?

  52. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2009 @ 1:32

    moon_in_taurus,
    чак на изпитание едва ли,но може да създаде вътрешен дискомфорт и усещане за нестабилност, ако от тази позиция прави аспект към планети свързани с брака.

  53. Pipi каза,

    Писа на декември 17, 2009 @ 18:17

    Здравей Муси,През Януари Лилит преминава през ДС, тогава планирам да сключа брак. Това знак ли е за неуспешен брак? В натал Лилит ми е Дева,2 дом и прави полож.аспект с Уран,който е господар на ДС.

  54. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 18, 2009 @ 15:49

    Pipi,
    възможно е за този период от време да предизвика притеснения от финансов характер-плащане на общи задължения,общи разходи.
    Към момента на подписване на брака си постройте карта и вижте там къде попада Лилит.

  55. Pipi каза,

    Писа на декември 18, 2009 @ 18:06

    Здравей Муси,финансовите притеснения са напълно възможни,защото и двамата сме безработни. В брачната карта Черната луна е в 10 дом, Водолей и е в опозиция с Марс в 4 дом, Лъв.

  56. Валентина каза,

    Писа на май 13, 2010 @ 10:51

    Имам следния въпрос към вас – родена съм на… през нощта. Виждам, че моята Лилит е в четвърти дом – Скорпион.
    Към момента тя транзитира към моя осми дом – има ли според Вас от какво да се страхувам и пазя и това, че ще направи тригон с рождената Лилит дали все пак облекчава положението?
    Ако можете да ме насочите към по-подробна информация за транзитите на Лилит ще съм Ви много благодарна. С най – добри пожелания.

  57. Муси Дачева каза,

    Писа на май 14, 2010 @ 17:13

    Валентина,
    в момента Лилит транзитира вашия 7 натален дом. В осми дом и в тригон към рождената позиция ще бъде през февруари 2011 година. Излишно е да се настройвате негативистично и да очаквате нещо лошо при положение, че рождената ви Лилит е добре аспектирана, а тригонът е благоприятен, улесняващ аспект. За друга астрологична информация, свързана с Лилит, питайте чичко Гугъл :)

  58. natalia каза,

    Писа на май 14, 2010 @ 19:25

    здравейте,как бихте коментирали Лилит в Дева в 4 дом?Някаде бях чела,че се свързва също с периода на бременност -9 месеца

  59. Муси Дачева каза,

    Писа на май 15, 2010 @ 11:34

    natalia,
    Лилит не е планета, а астрологична точка-понятие, която е функция на движението на Луната. Луната е свързана с майчинството, а в същото време, заради знака Рак, тя управлява мунданен 4 дом. Лилит преминава през един зодиакален знак за 9 месеца. Това е, което създава аналогията с бременността.Дали обаче Лилит ще подкрепи или не една бременност, зависи от много допълнителни фактори.
    “как бихте коментирали Лилит в Дева в 4 дом?”
    Лилит в Дева е коментирана по-горе.
    Лилит в 4 дом в някаква степен влияе върху наследствеността- в това, което получаваме от своите родители и това, което предаваме на своите деца.
    Но анализ не се прави само по това “Лилит в Дева в 4 дом”. Зависи как Лилит се вписва в цялостната картина на наталния хороскоп, какви взаимоотношения има с останалите елементи и т.н.

  60. Радостин каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 13:19

    Здравейте!!! Много ми е приятно да чета вашите анализи и предпоръки към масата от хора,които с голям интерес ви пишат,затова ще задам и моя винаги тревожещ въпрос.Роден съм на (лични данни).Каквото и да правя,където и да отида,не мога да намеря истинска,хубава и едновременно с това,ЕМОЦИОНАЛНО обвързана жена,която да желае СЕРИОЗНА връзка.Мразя пошлото,не харесвам сексуалните контакти за една нощ,а съм млад и добре изглеждащ мъж.Защо “моя Лилит” не позволява това и какво мога да направя,ако е възможно.Благодаря ви сърдечно!!!Радостин

  61. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 17:17

    Радостин,
    “Каквото и да правя,където и да отида,не мога да намеря истинска,хубава и едновременно с това,ЕМОЦИОНАЛНО обвързана жена,която да желае СЕРИОЗНА връзка.”
    Тази фраза много често я чувам, но … от млади жени по отношение мъжете. :)
    Очевидно и от камбанарията на мъжете нещата изглеждат по същия начин.
    Първо, отчитайте фактора съвремие.
    В днешно време жените са много по-самостоятелни и нуждата от партньор не е защото търсят сигурност, закрила или просто да се махнат от опеката на родителите. Затова много от тях не бързат да се обвържат докато биологичният им часовник не ги пришпори. А сега вече и със свободния достъп до инвитро, за някои изобщо може да отпадне нуждата от мъж като партньор за съвместен живот.
    Тук анализът ми може да е много дълъг … :)
    Второ, защо решихте,че вашата Лилит ви пречи на връзките?
    Тя е в 6 дом и е в тригон с Луната,което я прави добре поставена по отношение емоциите. В Козирог и в 6 дом влияе повече на деловата страна на живота ви.
    По-скоро проблемът е в твърде кардиналната ви природа. :)
    Имате стелиум във Везни и кардинален кръст в ъглите на хороскопа…
    Венера във Везни и Козирог на 7 дом ви правят мнооого взискателен към партньорката.
    Вероятно сте перфекционист към себе си и изисквате същото и от отсрещната страна. Може би ви привличат по-големи от вас жени, с по-улегнали разбирания за живота…
    Тази взискателност плаши повечето жени.
    Мисля, че с времето сам ще премоделирате представата си за вероятния човек до вас, така че да бъде по-реален и пълнокръвен образ, който все пак може да бъде достигнат от някоя жена от средата ви.
    След две години, през 2012 та, вероятно ще имате удовлетворяваща ви в много отношения връзка.

  62. Р-Роси каза,

    Писа на юни 19, 2010 @ 15:15

    Муси, ако Лилит съвпада по знак с луната на партньора, това негативно ли ще влияе на отношенията.При мен по знак /козирог/ има такъв съвпад, но като съобразявам същността на Лилит…

  63. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 20, 2010 @ 9:58

    Р-Роси,
    зависи на кого е Луната и на кого Лилит.

  64. Р-Роси каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 10:00

    Муси, Лилит е моя….

  65. libra каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 11:20

    Здравейте г-жо Дачева!
    Лилит на мъжа е съвпад с десцендента на жената 13 гр. риби, а лилит на жената е в тригон със сатурн-рак на мъжа в неговия 5д. как си взаимодействат?

  66. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 18:35

    Р-Роси,
    по-скоро може да предизвика някакви притеснения с майката на партньора.

  67. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 18:36

    libra,
    по различни начини могат да си взаимодействат, зависи каква е цялостната картина.

  68. valentina каза,

    Писа на юли 20, 2010 @ 10:04

    Здравейте Муси,родена съм на 14.09.76г.,къде се намира Лилит при мен какво влияние оказва,предварително благодаря,желая ви успехи!!!

  69. capricorn6 каза,

    Писа на юли 20, 2010 @ 20:39

    Здравей, Муси.
    Аз съм родена на 25.12.1974 в 6,30 сутринта – Варна. Моят Лилит, доколкото виждам аз, се пада във 2 дом – Водолей. 2 дом отговаря за материалното състояние и доколкото чета из нета и за таланта и здравето.
    Това положение на Лилит означава ли “вечно безпаричие” (силно и образно казано)……………или склонност към финансови спекули, както го тълкуват някои? За здравето направо ме е страх да попитам, но и без това съм чест гост на различни лекари, по различни поводи. :))))) В някои сайтове, които дават възможност човек да види домовете и знаците в картата си, 2 дом при мен е изцяло в Козирог. Това интерсептиран знак ли означава и намалява ли влиянието на Водолей тогава?

    Поздравииии :))))))))))

  70. Мариела каза,

    Писа на юли 25, 2010 @ 14:46

    Здравейте!Много ми беше интересна статията ви!Поздравявам ви за нея!
    Аз разбрах,че Лилит при мен в наталната карта е в Риби,но не знам в кой дом и доколкото прочетох влиянието на Лилит в Риби не е никак благоприятно.Можете ли да ми разясните горе-долу какви са влиянията и в кой дом е моя Лилит и какво значи следователно то?Аз съм родена на 17.12.1992 в 01.30 през ноща,в Панагюрище.
    Благодаря ви

  71. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 29, 2010 @ 8:22

    valentina,
    вашата Лилит се намира в Риби. Какво влияние ви оказва,зависи от много обстоятелства. Едно от тях е в кой дом се намира.

  72. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 29, 2010 @ 8:37

    capricorn6,
    Лилит сама по себе си не влияе отрицателно върху печеленето на пари в случая, а по-скоро провокира притеснения в тази посока. Причината за честото безпаричие, ако се е случвало и преди икономическата криза, търсете в управителя на знака. Сатурн при вас не е в добра позиция и оттам влияе неблагоприятно. Ефекта се засилва в сатурнови кризи. За болестите-да, втори дом има отношение,може да даде отражение върху ендокринната система -жлезите с вътрешна секреция.

  73. valentina каза,

    Писа на юли 29, 2010 @ 17:27

    Извинявайте Муси ,а при мен в кой дом се намира лилит/род.14.09.76г в 12 ч.обяд,видин/,какво е влиянието му в съответния дом,предварително Ви благодаря!!!

  74. valentina каза,

    Писа на юли 31, 2010 @ 23:15

    Извинявайте Муси ,а при мен в кой дом се намира лилит/род.14.09.76г в 12 ч.обяд,видин/,какво е влиянието му в съответния дом,Не разбрах сега ли се намира Лилит в риби при мен или когато съм се раждала,мислех че лилит и бил в Телец при раждането.Предварително Ви благодаря!!!

  75. Муси Дачева каза,

    Писа на август 2, 2010 @ 14:39

    valentina,
    вашата Лилит се намира в Телец, в 5 натален дом и това очевидно си го знаете.
    В статията не съм правила изследване по знаци и домове,защото не е била това идеята.
    Моля ви не ми задавайте настойчиво лични въпроси, които касаят единствено вас и не представляват интерес за други потребители на сайта.

  76. valentina каза,

    Писа на август 2, 2010 @ 19:30

    Извинявайте Муси ако съм ви притеснила,но в отговорите по нагоре,виждам че те са на лични въпроси на потребителите!?!

  77. Муси Дачева каза,

    Писа на август 2, 2010 @ 22:10

    valentina,
    отговорила съм на сегашния ви въпрос, както и на още 12 лични въпроса, зададени от вас от ноември 2009 година насам към различни теми в сайта.

  78. Милена Георгиева каза,

    Писа на септември 14, 2010 @ 14:47

    Уважаема госпожо Дачева,
    Интересуват ме много въпросите, свързани с астрологията, но до сега не съм имала възможност да установя как и от къде се добиват организирано тези познания. Моля за съвет /или уроци!?/. По образование съм юрист.
    Разбира се интересува ме и личният ми хороскоп в аспект бъдеще.
    За мен е важно обаче преди всичко да разбера кога, според Вас, Слънцето, Луната и Юпитер ще бъдат в един дом. Няма да се учудя, ако това е след 200 години, но може и да е този век.
    Ще съм Ви много благодарна, ако имате възможност за отговор.

    Милена Георгиева

  79. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2010 @ 12:26

    Милена Георгиева,
    да, това ще бъде не след 200 години, а след няколко месеца, но защо за вас е важно “кога … Слънцето, Луната и Юпитер ще бъдат в един дом” ?

  80. К. Георгиева каза,

    Писа на октомври 14, 2010 @ 18:18

    Здравейте!Имам следния въпрос към вас – родена съм на (лични данни). Днес узнах, че моята Лилит е във Водолей.
    Ако можете да ме насочите към по-подробна информация за транзитите на Лилит ще съм Ви много благодарна. С най – добри пожелания

  81. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 15, 2010 @ 13:15

    К. Георгиева,
    бих ви препоръчала да потърсите една книга, на български автор е, казва се “Черната Луна”, търсете в гугъла подробности.

  82. киара каза,

    Писа на октомври 24, 2010 @ 21:44

    здравейте! Прочетох предишните коментари и мисля, че е много мило от Ваша страна, че така безрезервно отговаряте на конкретните въпроси. Това ме накара и аз да задам моя, който никак не е по- различен от останалите. Родена съм на (лични данни). Казвали са ми, че асцедента ми е Рак, а лилит- Лъв. когато се поразрових за лилита в лъв, прочетох, че жените с тази черна луна са едва ли не жертва на нещастна и несподелена любов. като го видях ми се изправиха косите, защото съм преживяла такава любов и ужасно ми беше трудно след това. бих искала да попитам, това вярно ли е или е въпрос на самовнушение от моя страна и страх.

  83. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 27, 2010 @ 12:49

    киара,
    не виждам къде е въпроса тука :), очевидно сте изпитали влиянието на Лилит в Лъв. Но бих казала,че при вас като преживяване то е подсилено от Скорпион заемащ 5 дом, този на любовта.

  84. capricorn6 каза,

    Писа на октомври 28, 2010 @ 13:08

    Здравейте Муси:)
    Бих искала да попитам, какво би било влиянието на Лилит върху характера, взаимоотношенията на човек с околните /особено към жените- ако изобщо влияе там де :))))/, когато се намира в 1 дом?
    1 дом, доколкото съм чела е свързан със себеизявата на индивида, с неговото аз, реализация, представяне пред другите……Позиционирането на Лилит в 1 дом, означава ли някакви трудности пред самия човек, в областите,за които този дом отговаря? В случая Лилит е в знака Риби.
    /Човекът е със Слънце в Телец – 3 дом; Юпитер в Овен – 2 дом; Марс в Риби- 2 дом; Луна и Меркурий в Близнаци – 4 дом; Венера и Сатурн в Рак – 6 дом; Уран във Везни – 9 дом; Нептун в Стрелец- 10 дом; Плутон във Везни – 8 дом; Хирон в Овен – 2 дом; Раху в Стрелец – 10 дом….. Всъщност, не знам дали бе нужно да посочвам тези данни в случая. Ако не, извинете ме!/

    Поздрави и много усмивки, въпреки студа!

  85. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 30, 2010 @ 14:36

    capricorn6,
    Лилит е проявление на Луната и като такова е свързана с женското начало както при жените, така и при мъжете. В първи дом, особено ако няма планети в него, може да окаже по силно влияние върху характера,защото той е най-персонализираният дом в наталната карта. Но Лилит не действа самостоятелно, а в съчетание с всички други участници.
    При това поляризирано разположение на планетите, Уран, Нептун и Плутон срещу всички останали, характерът изначално е противоречив и склонен към крайности и двойнственост.
    Силната интровертност от доминирането на долната хемисфера също изкарва на повърхността присъщите на Лилит потайност и дистанцираност, а също така една твърде голяма съсредоточеност в собствените стремежи, проблеми и задръжки.
    Има работохолизъм и креативност заложени в тази карта, които са на приливи и отливи, с драматични изживявания и в двете позиции.
    Към жените отношението може да е силно повлияно от семейната среда, най-вече от майката.

  86. capricorn6 каза,

    Писа на октомври 30, 2010 @ 17:02

    Благодаря много за отговора, Муси!
    Ах, тези мъже :))))))))))

    Сърдечни поздрави от мен и много слънце и усмивки!!!!!!!!

  87. Боряна каза,

    Писа на ноември 23, 2010 @ 15:21

    Здравейте! Родена съм на… И аз, също като Радостин (писал на юни 18, 2010, 13:19), съм във вечното търсене. Днес се разделих с приятеля си, когото смятах за по-различен от тълпата разгонени мъже. Уви, лъгала съм се. Мразя простотията, порнографията и лъжата. Толкова много ли искам от един човек? Светът е пропит от пошлост. Понякога се питам защо въобще съм се родила, щом не мога да намеря човек на “моята вълна”. Има ли изобщо такъв? Отчаяна съм до болка. Чувствам се изхабена, а съм толкова млада.

  88. Меглена Ничева каза,

    Писа на август 6, 2011 @ 19:14

    Здравейте Муси,
    Случайно попаднах на Вашия сайт,и съм много благодарна че помагате на хората,които имат интерес да научат малко повече за себе си!Имам следния въпрос:Преди доста години /на майтап/ ми правиха някакъв хороскоп.Но ме втрещи едно от обясненията в него,/другите дори и не си ги спомням/но това с невероятна упоритост се доказва в годините,казаха ми:Имаш черна луна в../ не помня в кой дом/,и никога няма да имаш брак и деца!Дете имам,родено преди тази случка,но не живее с мен и не мога да имам контакт с нея/така че,все едно нямам/.В момента съм пред втори развод…няма да навлизам в повече подробности.Интересува ме:това наистина ли е заради позицията на тази Черна луна,къде е позиционирана тя,и променя ли и се мястото с годините,или е като”черен печат”за цял живот?.Родена съм на (лиечни данни).Благодаря Ви за вниманието!

  89. Михаела каза,

    Писа на август 10, 2011 @ 16:37

    Здравейте! Какво бихте ми казали за Лилит във Водолей, и изобщо съвкупността от знаците в зодията ми, които сами по себе си са много противоположни:
    Зодия: Риби
    Асцедент: Скорпион
    Черна Луна: Водолей
    Луна: Везни

  90. Муси Дачева каза,

    Писа на август 15, 2011 @ 11:28

    Илиана Викторова Петрова,
    На този и на други ваши лични въпроси се търсят отговори в астроконсултация, за което е необходимо да ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  91. Муси Дачева каза,

    Писа на август 15, 2011 @ 11:41

    Меглена Ничева,
    да, както виждате не е добре да се правят хороскопи “на майтап”!
    От прогноза направена от лаик можете да останете не само втрещена, но и да си докарате сериозно заболяване,защото думите имат сила,която влияе върху всичкие ни тела,с които си служим във физическия свят.
    …никога няма да имаш брак и деца!…
    Дете имате, а брак не само един, а два.
    Лилит при вас е в 5 натален дом, в Риби, което има отношение към децата и към емоционалния живот,но в никакъв случай не е единствено указание за това което ви се случва в живота. Има много други астроолбстоятелства.

  92. Муси Дачева каза,

    Писа на август 15, 2011 @ 12:22

    Михаела,
    Лилит във Водолей изостря чувството за лична неприкосновеност и свобода, кара човек да реагира остро срещу всякакви посегателства от този порядък.
    В една натална карта е нормално да има противоположни знаци.

  93. Али каза,

    Писа на септември 8, 2011 @ 11:24

    Здравейте г-жо Дачева,
    бих искала да ви попитам за влиянието на транзитен Южен възел съвпад с Лилит в 2 дом -близнаци. Респективно опозоция на Северен лунен възел с Лилит. Имам в наталната карта тригон на Лилит с Слънце, Луна, Меркурий и Плутон – мисля, че е от значение.

  94. Лили Попова каза,

    Писа на януари 28, 2012 @ 17:03

    Здравейте г-жо Дачева,
    Родена съм на (лични данни) по време на новолуние. Знам, че имам Черна Луна в Овен в 8-ми дом. Прочетох тълкуванията в интернет, но никъде не мога да намеря информация за аспектите на Черната Луна с другите планети. Моята Черна Луна е в квадрат с Марс (Козирог в 5-ти дом), квадрат с Уран (Козирог в 5-ти дом) и в квадрат с Нептун (пак Козирог в 5-ти дом). Бихте ли ми помогнали да разбера значенията им?
    Благодаря Ви предварително за помощта и изгубеното време.

  95. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 28, 2012 @ 20:54

    Лили Попова,
    подробен анализ на позицята на Лилит и нейните аспекти се прави в контекста на анализа на цялата натална карта.

  96. Аника каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 14:18

    Здравейте,
    Тук прочетох много интересни неща относно Лилит. При мен има някакво струпване на Лилит, Вертекс, Хирон, Северен лунен възел и Локус Фортуна. Родена съм на 27.01.1976 в Стара Загора точно в 22 часа. Ще се радвам, ако ми кажете как струпването на тези точки ще влияе най-общо върху живота ми

    Поздрави

  97. Аника каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 19:10

    Пуснах едно въпросче, а то изчезна-защо така?

  98. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 21:20

    Аника,
    нямате струпване на цитираните астроточки. Северен възел при вас е в 18 градуса Скорпион,Хирон е на 23 гр Овен, а Лилит на 9 гр Овен.

  99. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 21:25

    ИЗБЯГВАЙТЕ ПУБЛИКУВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ!

  100. Аника каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 22:14

    Ами те не са в съвпад, но все пак Хирон, Лилит и Вертекс са в Овен, в седми дом. Какво може да се очаква, при положение, че две от три са доста злотворни-ще се наслагва ли влиянието, или ще се неутрализира някак-това исках да попитам всъщност

    Поздрави

  101. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 22:26

    Аника,
    да, присъствието им в дома на дългите връзки има своето влияние и то е свързано в някои случаи с болка,тревога и неразбиране.
    Уран например ще ги транзитира в следващите години, и вероятно ще предизвика трансформация в лични и служебни дългосрочни взъимоотношения. Сатурн транзитира първи дом в ретроградната си фаза и в съчетание с урановото влияние ще ви провокира към взимане на важни, кардинални решения.

  102. Аника каза,

    Писа на февруари 2, 2012 @ 23:19

    Благодаря за бързия отговор!
    Значи влиянието на трите точки ще се проявява при точен транзит с някоя планета, а в наталния хороскоп не са толкова фатално разположени-или това влияние ще се повтаря като тенденция през целия живот с различни проявления, в зависимост от транзитиращата планета?

  103. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2012 @ 10:36

    Аника,
    фатализмът като нагласа сам по себе си привлича неблагоприятни ситуации в живота на човека. Съсредоточете вниманието си върху чудесния аспект на управителя на 7 дом с рожденото Слънце в 5 дом, тук има много повече основания за позитивизъм, и той може да ви носи радост в живота.

  104. Аника каза,

    Писа на февруари 3, 2012 @ 12:18

    Ами за сега ми носи :) – слава Богу!
    Благодаря пак!

  105. Donika каза,

    Писа на февруари 4, 2012 @ 7:38

    Да,м… Моите Лилит и Луна са и двете в Риби. Засега 4 пъти щях да умра :-). Единия път е “мистика” с неизвестни за медицината причини. Винаги съм казвала, че комбинация като моята – Близнак, асцендент Дева, Луна и Лилит в Риби, е невероятна.

  106. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2012 @ 12:12

    Donika,
    да, плюс още няколко интересни астрокомбинации :)

  107. Снежана каза,

    Писа на март 10, 2012 @ 8:39

    Здравейте!
    Много интересна статияв, моя Лилит е в Скорпион, но как разбирате в кой дом е в момента , не е ли статичен? Аз съм родена на 18.11.1972 в 03.28 часа сутринта във Варна, ако може да ми разясните в момента как ми влияе, защото и аз изпитвам в момента силна неудотвореност и търся решение на проблема си.
    Благодаря много!
    Приятен и щастлив ден!!

  108. Муси Дачева каза,

    Писа на март 10, 2012 @ 12:34

    Снежана,
    наталната карта е снимка на разположението на планетите в момента на раждане. Но, както всичко в нашия живот е в движение, непрекъснато променящо се и обновяващо се, така и планетите не застиват в рождената позиция, а продължават по пътя си.
    В статията съм го писала, но ето пак: Лилит има период на въртене около 9 години, през 9 месеца се измества в нов знак и съответно в нов дом на наталната карта.
    Рождената ви Лилит е на 29 градуса Скорпион, а транзитната сега е на 9 градуса Телец, на върха на 8 натален дом. Възможно е да даде повод за някои притеснение от материален характер, грижи по наследство, имоти, наеми.
    А чувството за неудовлетвореност по-скоро е от ретроградния Сатурн, който се движи през вашия първи натален дом, правейки някои аспекти, с което може да повлияе семейните взаимоотношения.

  109. Снежана каза,

    Писа на март 15, 2012 @ 6:42

    Благодая много за отговора,
    Хубав и щастлив ден!

  110. Елина Ангелова каза,

    Писа на август 26, 2012 @ 16:46

    Здравейте,госпожо Дачева! :) Аз съм родена на 07.04.1988г. видях,че имам Лилит в Лъв. За съжаление имам един аборт,а прочетох,че не е бивало. Вечно търся нещо и все бързам. Имам сериозна връзка и пак не съм сигурна дали това е човека. Общо взето на никой не вярвам и в нищо не съм сигурна. Това има ли нещо общо с Черната Луна?? :(

  111. Муси Дачева каза,

    Писа на август 27, 2012 @ 11:20

    Елина Ангелова,
    да, Лилит в Лъв влияе върху връзките. Но ако “Общо взето на никой не вярвам и в нищо не съм сигурна”, никога няма да бъдете сигурна дали това е човекът.
    Зависи къде е разположена Лилит в рождената ви астрологична карта, но със съзнателно усилие можете да намалите нейното неблагоприятно влияние.

  112. Краси каза,

    Писа на август 27, 2012 @ 12:08

    Муси ,ако Лилит е в 3 дом съвпада с IC в Овен

  113. Муси Дачева каза,

    Писа на август 28, 2012 @ 8:46

    Краси,
    имате предвид в 3 дом, но много близо до IC,предполагам.
    Влияе върху отношенията с най-близките хора-братя,сестри, родители също.
    Когато я транзитират планети се получават ситуации,в които се чувствате повече свързана с техните проблеми.

  114. veronka каза,

    Писа на август 29, 2012 @ 19:09

    Здравейте, моята Лилит е в края на втори дом, Везни, в съвпад с Луна и Плутон, аз самата съм Скорпион и от това, което разбирам от коментарите и отговорите ви, е от голямо значение за една жена.Бих искала да разтълкувате тази позиция, благодаря предварително!

  115. Нели Ст каза,

    Писа на септември 7, 2012 @ 21:05

    Привет Муси!
    Изчела съм почти всичко което си публикувала, но винаги съм „отбягвала” Лилит. Наскоро се случи нещо което прикова вниманието ми върху тази точка от хороскопа ми. Хванах се и върнах назад по дати всички важни събития откак съм се родила. Бях изумена- Лилит е „участвала” във всички важни , дори съдбоносни промени в живота ми. Няма да те моля за анализ, а по скоро за препоръка и насока- неща които могат да послужат и на други хора с подобни аспекти.
    Лилит е на 1.54 градуса в Рак в моя седми дом в Тао квадратура със северен възел на 0.17 Овен и Уран 1.37 Везни /Уран е на върха на 3 дом, на 28,34/. Това което прочетох за Лилит в седми дом е точно така- винаги съм имала в някаква форма предателства от партньори /по често в работата/, от друга си мисля, че със северния възел в овен трябва да действам самостоятелно, но пък това което „нося” от южния възел във Везни при мен е много силно-винаги искам да подкрепям и очаквам подкрепа, сигурно Уран не случайно е кацнал там горе. Честно казано едва сега ми просветнаха някои неща :)
    Как според теб Муси, човек може да отработи това.. възможно най-безболезнено :).
    Поздравявам те за професионализма и всичко което твориш!

  116. Нели Ст каза,

    Писа на септември 7, 2012 @ 21:15

    И още нещо, прочетох нещо което ми се стори твърде крайно и не логично : “да се откаже от общуване с противоположния пол, да се уедини”. Аз мисля и ми се иска да бъде – да се научи да общува с противоположния пол в най-пълния смисъл. И изобщо имаме ли възможност да се противопоставим,да учим, ако сме кармично обвързани с нещо?

  117. Ралица каза,

    Писа на септември 9, 2012 @ 14:25

    Здравейте, госпожо Дачева!
    Аз съм родена на 14.05.1991г. в София и до колкото знам асцендентът ми е близнаци. Разбрах, че моята Лилит е в козирог и бих искала да знам тази Черна луна по какъв начин ми влияе сега и като цяло на характера ми? Ще ви бъда много благодарна, ако ми кажете и в кой дом е.
    Благодаря предварително!

  118. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 17, 2012 @ 11:42

    veronka,
    зависи колко е в края на дома и дали не влияе повече върху следващия. Съвпадът с Луната и Плутон във Везни е указание за много активно проявление на емоциите във връзките, с отенък на покровителство и доминиране. В активния полюс може да е под формата на твърде голяма взискателност и избирателност към партньора. Влиянието може да се простира и върху майчинството като възможност за зачеване и нагласа за отглеждане на дете.

  119. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 21, 2012 @ 10:33

    Нели Ст,
    благодаря ви за хубавите думи :)
    Влиянието на Лилит е изразено при вас заради позицията и на фокус на тао квадартите. Това я кара да участва във важните събития в живота ви,които обикновено се случват при активиране на квадратурите от транзита на планетите.
    Обаче има някаква грешка в записа ви. Не може Лилит да е в Рак и в 7 натален дом и ” Уран 1.37 Везни /Уран е на върха на 3 дом, на 28,34″.
    Влиянието на Лилит е многообразно, но по принцип е свързано с крайностите, с поляризация, с преувеличение на нещо, на някаква страна на личността,в зависимост от позицията и по дом и знак. В случая в Рак, в женска карта, Лилит задсилва качества от пасивен тип- себесъхранителност, предпазливост, себичност, страх да се отдава безпричинно енергия другиму.Също желание за откъсване от корена, от миналото, от спомените. По отношение на връзките,тъй като е в 7 дом, понякога дава безразсъдно,твърде емоционално отношение към партньорството,преживяване на болка, на дълбоко разочарование и може би подсъзнателно отбягване на дълбоко и трайно обвързване с друг човек.
    ” И изобщо имаме ли възможност да се противопоставим,да учим, ако сме кармично обвързани с нещо?”
    Не е нужно да се противопоставяме,а да проявим разбиране. Когато човек осъзнае собствените си задръжки, ограничения предразсъдъци, които са в основата на кармичната тъкан, тогава преминава на друго ниво и се освобождава по естествен начин от всичко, което го дърпа назад.

  120. Нели Ст каза,

    Писа на септември 21, 2012 @ 11:21

    Много благодаря за отговора,много полезен и ясен както винаги. Силно ме впечатли – “откъсване от корена”, интересно става с моето рождено слънце в Овен в 4 дом, в прибавка с Венера и Сатурн-двете в съвпад…Сега ми стават ясни още неща:) /вярно, разбрахте веднага грешката – за 3 дом, не мога да си обясня защо съм го написала/. Пожелавам ви здраве и много успехи!

  121. Eva каза,

    Писа на март 9, 2013 @ 22:20

    Здравейте, г-жо Дачева! Имам Лилит в Скорпион (11’54) в 5 дом, която прави секстил с Луна в Дева в 3 дом и квадрат със Северен възел в Лъв в първи дом. Моля за Вашия кратък коментар, защото срещам трудности да намеря тълкувания за аспектите на Черната луна. Благодаря Ви!

  122. Муси Дачева каза,

    Писа на март 13, 2013 @ 18:04

    Eva,
    Луната и Лилит,всяка поотделно е свързана с емоциите. Хармоничният аспект секстил между тях дава по-голяма чувствителност,ранимост, обидчивост, особено ако и асцендентът е в Рак. Това важи повече за детството. Интуицията е много добра,но има вероятност за емоционална неувереност,създаваща проблеми с вързките, което се подсилва от квадрата на Лилит с лунните възли разположени в 1-7 дом. Квадратът към възлите е значим само при точност до 1 градус.

  123. Христина каза,

    Писа на март 19, 2013 @ 19:31

    Здравейте,
    моля да ми дадете малко повече информация за мен: родена съм на 13.05.1988, 05:50ч. гр. Пловдив. Благодаря Ви много:)

  124. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2013 @ 13:45

  125. ирина андреева каза,

    Писа на ноември 30, 2013 @ 12:49

    Здравейте,чета с удоволствие вашите статии.Темата за лилит ме вълнува от известно време.Родена съм на 16.03.1984 в 19.50 ч.в гр.Пловдив.Лилит се намира в риби в 5 дом,където също е поставена и венера.Лилит прави аспект с юпитер-секстил,квадрат с уран.Нещото,което ме притеснява е,че лилит е в един и същи дом с венерата.Чудя се дали това е свързано с любовта и сексуалността или по-скоро е нещо фатално с децата.Ще ви бъда благодарна,ако ви е интересно да ми кажете вашето експертно мнение.Благодаря.

  126. Tsveta каза,

    Писа на ноември 30, 2013 @ 20:17

    Здравейте г-жо Дачева,
    наскоро си взех вашия Номерологичен календар и искам да ви поздравя за чудесната книга.
    Желая да се включа по темата за Лилит,родена съм на 05.09.1983 в 09.20ч и изчислявам,че тя е в 5 дом Водолей и отделно в момента транзитира през 7 дом(дано са правилни изчисленията ми).Възможно ли е,тя да предизвиква трудния емоционален период,през който преминавам и неподходящия партньор ….Отскоро астрологията ми е хоби…чета ващите книги и на една американска астроложка на име Каръл Ръшман и се интересувам провеждате ли курсове по астрология.Благодаря ви предварително!

  127. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 2, 2013 @ 15:57

    ирина андреева,
    Лилит в пети дом е свързана и с любовта, и със сексуалността и с децата,защото 5 -ти дом е всичко това, а Лилит е провокатор. Не мисля, че има нещо фатално с децата. По-скоро,заради квадрата на Уран, У5д, към нея, темата за децата да е изтласкана настрани за определен период от време. Страхът от нежелана бременност в последствие може да окаже влияние,когато искате да имате деца. Венера е далеч от Лилит и относително автономна. Проблем може да има ,когато Лилит или малфактор преминават през (-)аспекти към Венера-Лилит или през средните им точки в Риби и в Дева.

  128. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 2, 2013 @ 16:12

    Tsveta,
    Лилит в момента е в Рак и не може да транзитира вашия 7-ми дом, който е в Овен-Телец. Но тя има отношение към неподходящия, според вас, партньор. Сатурн от Скорпион прави квадрат към рождената ви Лилит във Водолей и към Марс,който е управител на 7 дом. А също така сте и в пасивната любовна Лична година 2.

  129. Tsveta каза,

    Писа на декември 2, 2013 @ 20:12

    Благодаря ви за отговора,явно нищо не съм изчислила правилно.Може ли връзката да бъде трайна с аспекта квадратура,която имам в момента.

  130. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 10:59

    Tsveta,
    връзката е от двама души, така че трябва да се гледат и двете карти.
    Да кажем,че квадрата на Сатурн към управителят на 7 дом при вас ще предизвика обстоятелства,които да изпитат здравината на връзката от ваша гледна точка.

  131. Деси каза,

    Писа на декември 3, 2013 @ 13:39

    Здравейте, астрологията ме привлича от дете и с годините все по-силно става влечението. С огромен интерес чета вашите публикаций. Има нещо странно, което открих в моята натална карта: аз съм водолей с асцендент водолей. Уран и локус фортуна са в скорпион и в девети дом. Луна и Лилит и двете са в скорпион и двете в в осми дом. Плутон също е в осми дом, но във везни. Какво мога да очаквам от тази комбинация и по-специално в любовта.
    Благодаря ви предварително

  132. Latina каза,

    Писа на декември 5, 2013 @ 22:59

    Здравейте , имам два въпроса към Вас : къде се намира Лилит в момента ? И вторият въпрос е : имам Северен възел на 6 градуса във Водолей и партньор , чиято Луна съвпада на 5 градус във Водолей и Лилит на 3 градуса в Лъв. Въпросът ми е – как бихте тълкували съвпада на неговата опозиция с моите възли ? Ситуацията определено е нестандартна и ме насочва към предположения за ситуации , чиято завръзка е в миналото .. Благодаря Ви , сайтът Ви е интересен и полезен! :)

  133. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 7, 2013 @ 16:47

    Деси,
    “Има нещо странно, което открих в моята натална карта:…” С две думи, кое е странното?

  134. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 7, 2013 @ 16:49

    Latina,
    в момента Лилит е на 20 градуса Рак.
    “Ситуацията определено е нестандартна…” Кое е нестандартното на ситуацията?

  135. Desi каза,

    Писа на декември 7, 2013 @ 18:28

    ами малко съм обезпокоена от факта, че и луна и лилит са в скорпион и в осми дом. Това значи ли, че се усилва двойно негативното влияние, в смисъл фаталност, нещастни връзки, драма, тежка трагична смърт и т. н. А и плутон, управителят на 8 дом си е в дома. Освен това Водолеят въобще не си пасва със скорпион, тожа може би значи, че цял живот ще изпитвам напрежение, като че ли двама души ще живеят в мен.
    Незнам как да тълкувам тези луна и черна луна и двете в скорпион и двете в 8 дом. Доста четох по темата и съвсем се обърках. Много ще съм ви благодарна ако ми споделите вашето мнение. Поздрави Деси

  136. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 9, 2013 @ 16:13

    Desi,
    Луна и Лилит в съвпад ли са? Луната кой дом управлява?

  137. Desi каза,

    Писа на декември 9, 2013 @ 17:41

    Здравейте, току що погледнах, в съвпад са. В осми дом… Поздрави Деси

  138. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 9, 2013 @ 19:02

    Desi,
    В кой градус са в съвпад и
    Луната кой дом управлява?

  139. Desi каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 12:08

    здравейте отново, видях, че луната е на 9°13’45, управлява осми дом. А Лилит е на 9°16’16. Да ви кажа ли рожденните ми данни за всеки случай? Благодаря ви много. Поздрави Деси

  140. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 12:50

    Desi,
    Не, напишете ми градусите на рожденото Слънце и се уточнете Луната кой дом управлява. Не може да е 8 ми дом при условие,че 8 дом е във Везни.

  141. Desi каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 13:19

    Съжалявам, аз нещо се бях объркала. Слънцето е в 8°14’59. Луната управлява дввети дом. Благодаря ви, Деси

  142. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 13:26

    Desi,
    в такъв случай 9-ти дом би трябвало да е зает от Рак, което няма как да бъде при условие, че 8 дом е във Везни.

  143. Desi каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 13:34

    ами шести дом е зает от рак, осми от везни, а девети от скорпион. Проверих няколко пъти, къде може да съм направила грешка

  144. Desi каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 13:36

    вече си видях и грешката…. луната управлява рак и разбира се шести дом….

  145. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 14:53

    Desi,
    в такъв случай, тъй като съвпадът Луна- Лилит показва, че Луната е в най-отдалечената точка на орбита си, а и в скорпион, и в 8 дом, където е в слаба позиция,влиянието и не е по-линия на значенията на 8 дом и няма от какво толкова да се притеснявате.

  146. Desi каза,

    Писа на декември 10, 2013 @ 15:40

    благодаря би много. Поздрави Деси

  147. Стефани каза,

    Писа на декември 19, 2013 @ 17:44

    Здравейте,родена съм на 07.08.1991 в 21:10 до колкото знам ацендента ми е водолей,а черната луна е в козирог ако може да ми кажете нещо повече за това положение.Благодаря предварително.

  148. mimi каза,

    Писа на юли 18, 2014 @ 14:51

    Здравейте,
    Прочетох статията ви .Искам да попитам родена съм на 11,11,1987 г. Лилит в Лъв и когато прочетох за осите , които описвате доста се притесних.Моля ако може да ми кажете нещо повече.Благодаря много.

  149. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 19, 2014 @ 13:09

    mimi,
    Лилит в Лъв и Слънце в Скорпион не са в съвпад.

  150. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 19, 2014 @ 13:11

    Стефани,
    тук не правя лични консултации.

  151. mimi каза,

    Писа на юли 24, 2014 @ 14:30

    Значи няма опастност :)Благодаря ви много .

  152. Десислава каза,

    Писа на януари 8, 2016 @ 16:50

    Здравейте, попаднах на тази интересна дискусия търсейки повече информация за Лилит. Бих искала да задам въпрос: Какво е влиянието на Лилит съвпад с Плутон във Везни в тригон с Луна в наталната карта? Случайно попаднах на други мнения, че това било свързано с магии. Вярно ли е това? Благодаря

  153. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 19, 2016 @ 23:31

    Зависи в кой дом. Съвпад Лилит-Плутон във Везни определено би повлияло отношенията. ревността може да бъде проблем във връзката. И амбицията за доминиране.

  154. Десислава каза,

    Писа на януари 20, 2016 @ 16:30

    Здравейте Муси, съвпадът е в 5-ти дом:) и Меркурий е в този съвпад с Лилит и Плутон.Предполагам, че влияе на отношенията по неблагоприятен начин, тъй като не стигам до по-сериозни отношения

  155. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 21, 2016 @ 14:08

    Десислава,
    определено има влияние, но едва ли всичко идва от нея.

  156. NnnNnn каза,

    Писа на април 26, 2016 @ 14:46

    Родена съм на 23 май 1986. С луна в Скорпион в 8 дом и рожден Лилит в Близнаци. Предстои ми транзит на Лилит тази година през Скорпион и 8 дом, при което ще направи съвпад с рождените Луна и Плутон. Какво да очаквам и от какво да се пазя през настоящата година?

  157. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2016 @ 11:04

    За лични астроконсултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  158. Stela каза,

    Писа на януари 29, 2017 @ 21:22

    Здравейте,г-жо Дачева,ще се радвам ако можете да ми дадете някакво разяснение за това положение на Лилит.Силно ли е представен,какво значение има ,притесняваме,че е в 8 дом.Не знам дали са необходими всички тези данни :)
    Лилит в 8дом(Овен),Слънце-Скорпион(3дом),Луна-Близнаци(10дом).Лилит в секстил с Луна и Хирон,трогон с Меркурий и Уран,квадратура с Юпитер.Изчислявала съм го в 0.50мин,но не съм сигурна за точния час между 0.30-1.00ч.
    Благодаря.

  159. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2017 @ 23:30

    Stela,
    кое от написаното в статията и от разположението на вашата Лилит ви притеснява?

  160. Станислава Николаева каза,

    Писа на февруари 10, 2017 @ 0:44

    Здравейте,

    След като съм загубила вече 2ма много, да не кажа най-близки хора, попадам на човек, който от скоро забелязах, че има съвпад на Лилит със Северен възел в 8ми (Телец) в точна опозиция с моята Венера (Скорпион). Селена също е наблизо до Южния му възел, където е огромния стелиум в Скорпион(но тя не е точен съвпад). Проследих изключителни събития под влияние на Лилит, не само в моя, но и в мъжките хороскопи на загиналите мъже, на майка ми също(инфаркт, след който я спасяват,аз не съм в Бг по това време)…Въобще Лилитка, абсолютно винаги е замесена. Хирон също.Според Вас, знак за фаталност има ли при транзитите на партньора ми в следващия месец – когато Уран (управлява 5ти) опизиционира Луната му от 8ми (Телец), тогава Лилит е в съвпад с Урана му – опозиция с рожд. му Хирон (които сключват Т-квадратура към Нептун в 6ти за щастие)? Прилича ми на професионална драма, с извинение на израза? Имайки предвид професиите ни, те също са свързани с хора и опасност от падания.
    Разбира се, има и полож. аспекти по това време, но какво мислите за този?

  161. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 11, 2017 @ 21:20

    Станислава Николаева,
    знак за фаталност в случая не коментирам без да разгледам цялата картина.
    Транзитният Уран е в Овен, а не в Телец, освен ако 8 дом не обхваща и Овен.
    Лилит е на 2гр.Стрелец, твърде далеч от опозицията Хирон-Уран в 14 гр Близнаци-Стрелец.
    Така че оттук няма ситуация.
    Добре е обаче да внимава с екстремните участия в следващите месеци, заради Сатурн в 4 дом, Марс в 8-ми в опозиция с Плутон, и Хирон в 6-ти в опозиция със Слънцето.

  162. Станислава Николаева каза,

    Писа на февруари 12, 2017 @ 19:06

    Здравейте Муси,
    Явно не ме разбрахте. Написала съм: “човек, който …има съвпад на Лилит със Северен възел в 8ми (Телец) в точна опозиция с моята Венера”:в рожените ни хороскопи.
    “Южният му възел, където е огромният стелиум в Скорпион” е в съвпад с моята Венера.Отново имам предвид рождени хороскопи с идеята да ви въведа малко, без да има нужда разглеждате.

    Написах също :-):”когато ТРАНЗИТНИЯТ Уран (управлява 5ти) опизиционира Луната му (“ОТ 8ми”,огромна част от 8ми е в Телец, да).

    Уран управлява 5ти и в следващите месеци има момент (на 12.05), когато е в точна опозиция с Луната 8-2ри дом.
    Лилит е в абсолютно точен съвпад с рожден Уран и в точна опозиция с рождения Хирон 9 (Близнаци)също, но малко по-късно. Там е и транзитният ДСЦ. Точен Т-квадрат с Нептун (26.06).

    Интересно, че по нито едно от изреченията нещо не сме се разбрали.Няма нищо. Надявам се сега да е по-ясно.:-)

    Екстремни участия при Сатурн в 4ти? Сатурн влиза в 4ти през декември, ако не се лъжа.

    Поздрави!

  163. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 13, 2017 @ 12:13

    Станислава Николаева,
    много добре съм ви разбрала и коректно съм ви отговорила.
    Прочетете си текста.
    “Според Вас, знак за фаталност има ли при транзитите на партньора ми в следващия месец – когато Уран (управлява 5ти) опизиционира Луната му от 8ми (Телец), тогава Лилит е в съвпад с Урана му – опозиция с рожд. му Хирон (които сключват Т-квадратура към Нептун в 6ти за щастие)?”
    Отново, фаталистични предположения не коментирам.
    Следващият месец на февруари е март.
    Тогава Уран е на 22 гр. Овен, в неточна опозиция на Луната му в 26 гр. Везни.
    Лилит е на 2 гр Стрелец и не е нито в съвпад с Уран на 14гр Стрелец,нито в опозиция с Хирон на 14 гр. Близнаци.
    Затова съм ви отгорила: “Така че оттук няма ситуация.”
    Излиза че съм ви разбрала изреченията. :)
    Сега уточнявате,че става дума за транзити през месеците май и юни,когато картината е различна от тази през март:
    “Уран управлява 5ти и в следващите месеци има момент (на 12.05), когато е в точна опозиция с Луната 8-2ри дом.
    Лилит е в абсолютно точен съвпад с рожден Уран и в точна опозиция с рождения Хирон 9 (Близнаци)също, но малко по-късно. Там е и транзитният ДСЦ. Точен Т-квадрат с Нептун (26.06).”
    Да тези аспекти ще се случат.
    Опозицията Уран-Луна, която управлява 11 дом, при Марс в 10 дом, в опозиция с Уран от 4-ти дом (при домификация по Плацидус) може да подсказва инцидент. Но по-вероятно е това да бъде с дете, деца, ако той работи с деца, както и с майка му, при по-конкретни обстоятелства,като тук вероятностите са повече, и могат да бъдат свързани с наследствени дела.
    Съвпадът на Лилит с Уран през месец юни е притеснителен, още повече, ако той прави квадратура към хоризонта АС-ДС.
    И отново, всичко това на фона на транзит на Сатурн през 4 дом, в квадрат към рожденото Слънце.
    Отговорила съм:
    “Добре е обаче да внимава с екстремните участия в следващите месеци…”

  164. Станислава Николаева каза,

    Писа на февруари 18, 2017 @ 7:49

    Благодаря, всичко най!

  165. Стефка каза,

    Писа на октомври 30, 2017 @ 12:22

    Здравейте Муси, много интересна тема! Моля, бихте ли ми казали, моят Лилит в кой знак е и какво означава това? Родена съм на 06.12.1985г в 5.00 сутринта.
    Предварително Ви Благодаря!

  166. Гери каза,

    Писа на ноември 6, 2017 @ 7:04

    Здравейте Муси следя всичките Ви статии с интерес. Тъй като съм стрелец родена съм на 25.11.1986г в 9.30ч. Преминавам през доста тежка сатурнова криза, чудя се дали и лилит оказва влияние. Бихте ли ми казали лилит в наталнта ми карта в кой знак е? Какво е влиянието му? Тъй като сте писали че скоро влиза в знак козирог, това оказва ли ми някакво влияние или е по силно влиянието в наталната карта?

  167. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 8, 2017 @ 12:26

    Гери,
    Рождената Лилит е в първия градус на Рак. Разбира се ,че и тя, транзитната, е допринесла за утежняване на сатурновата криза, тъй като в последните 9 месеца се движи през Стрелец, знакът,в който е и Сатурн.
    Какво е влиянието и, е предмет на анализ на рождените ви данни.
    За лични астроконсултации ми пишете на имейл.

  168. Нина каза,

    Писа на ноември 30, 2018 @ 12:24

    Здравейте , бихте ли коментирали съвпадите на Лилит в синастрията
    Например : Лилит(той) съвпад Слънце(тя) , Лилит(той) съвпад Меркурий(тя) и Лилит(той)съвпад Юнона и същата Лилит квадрат с Вертекс
    Благодаря предварително

  169. Nataliq каза,

    Писа на декември 13, 2018 @ 17:39

    Здравейте,имам близнаци родени с Лилит на АСЦ.мНОГО НЕГАТИВИ прочетох за това разположение.Какви са Вашите наблюдения и наистина ли е непопртавимо лош аспект?Благодаря предварително!

  170. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 16, 2018 @ 16:57

    Nataliq,
    Лилит на асцендента не е от най-добрите позиции в един рождествен хороскоп.
    От наблюденията ми бих обобщила, че прави човек чувствителен към отношението на другите,особено към оценяване и критика.
    Дава склонност да се фиксира в собствените несъвършенства, и да се стреми да ги компенсира с други качества.
    Недоверие към мотивите на другите, придирчивост, подозрителност, себеизолация,чувства се добре със себе си, може да работи много за изграждане на лични качества, които намира за привлекателни.Сексуалният подтик,който се приписва на тази позиция на Лилит, се надценява. Може да доведе до пълен аскетизъм.

  171. мария каза,

    Писа на февруари 9, 2019 @ 12:32

    Здраейте!
    Родена съм на 05,05,1985г 16ч. Лилита ми е в 8 дом в Овен ,какво значи това? Слънцето също е в този дом?

  172. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 11, 2019 @ 21:58

    мария,
    “какво значи това?” е кратък въпрос с дълъг отговор.
    За лична консултация ми пишете на имейл.

  173. Мира каза,

    Писа на май 1, 2019 @ 3:23

    Здравейте, г-жо Дачева! Поздравления за сайта и статиите, които пишете!
    Бихте ли споделила информация за Лилит в 4-ти дом, Рак. Предстои й съвпад с транзитиращия Северен Лунен Възел, което малко ме притеснява.
    Поздрави!

  174. Калина Василева каза,

    Писа на май 5, 2019 @ 18:50

    Здравейте! Имам ваши книги, които ползвам с удоволствие!
    Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет и светлина по пътя ви!
    С уважение : Василева

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии