Луна без курс

Муси Дачева

или Луна на , е астрологично понятие, въведено преди около четири десетилетия от американския астролог Ал Морисън (Al H. Morrison).

Казваме,че Луна е без курс, когато тя се придвижва (най-често) през последните градуси на даден знак и не прави мажорен аспект с никоя планета, до навлизането си в следващия го зодиакален знак. Периодът от време, в което Луната не е ангажирана, може да продължава от няколко секунди до ден-два, като последното се случва изключително рядко. Това е време, в което е неблагоприятно започването на каквото и да е, защото за да има събития и резултати, Луната трябва да е ангажирана с планетарното семейство, а това става посредством аспектите.

Това, което се прави на Луна без курс, няма сила и не носи резултат, трудът е ниско ефективен, усилията са безплодни, а обещанията не се спазват.

В периодите на Луна без курс не е благоприятно да се сключват сделки, да се насрочва първа среща, да се прави годеж,да се подписва граждански брак, да се правят планирани операции, да се започва терапия, да се купуват ценни вещи, да се зачева дете, да се започва нов проект, да се прави първа копка и да се започва полагане на основи на сграда, да се открива офис или магазин, да се пуска пилотно медийно предаване или да започва конкурс и т.н.

Трябва да се подбира внимателно времето за отпочване на всяко начинание, в което е вложено очакване за резултат, и да се избягват онези кратки или по-дълги периоди, когато Луната е на свободен ход, т.е неангажирана или Луна без курс.

15 януари 2010 г

Етикети: ,

2 коментара so far »

 1. Добрин каза,

  Писа на декември 15, 2011 @ 20:53

  Как се изчислява курса на луната към даден ден и час? Например 18.12.11 година 20ч? Данните ги има за същият ден в 12ч. Интересно ми е как се изчислява и ако може да е по простичко. БЛагодаря ВИ!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 15, 2011 @ 23:53

  Добрин,
  На 18.12.2011 г., Луната е без курс между 4:29 ч. и 10:06 ч..
  На 18.12.2011 в 4:28:56 ч. Луната, която се намира на 26° Дева,прави точен тригон с Венера, която е на 26° Козирог.
  След това, до напускането на знака Дева в 10:06:15 ч. тя не прави други значими аспекти.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог