Лунно затъмнение

Муси Дачева

 

Като астрономическо явление Лунното затъмнение наблюдаваме, когато  образът на Луната бива закрит, напълно или частично, от сянката на Земята преминаваща през нея. Това се случва в момент,когато центровете на Луната, Земята и Слънцето са на една линия, като Земята е по средата. По този начин всички лунни затъмнения се случват по време на пълнолуние.

За разлика от слънчевите затъмнения, които могат да се наблюдават само от определени области на земята, то лунните затъмнения се виждат от всяка точка на  Земята,  в която е  нощ. Продължителността на лунното затъмнение е между 90 и 120 минути.

Астрологически Лунните затъмнения стават в период,когато двете светила, дневното и нощното,застават едно срещу друго. Но не всяко пълнолуние е съпроводено с лунно затъмнение. За да се случи това е необходимо опозицията на Слънцето и Луната да е в зоната на 22 градуса, плюс-минус, около Лунните възли. Така слънцето се намира в близост до единия лунен възел, а Луната – до другия.

Лунното затъмнение се случва в средата на цикъла Слънце-Луна, на 14 или 15 лунен ден, когато енергията е в излишък и трудноуправляема. На физическо ниво се повлияват органите и системите подвластни на знака, в който се намира Луната.

В емоционално отношение лунните затъмнения, още повече пълните, повлияват силно хората с лабилна психика. Хората имат усещане за забавяне на времето и уплътняване на емоционалния фон. Всичко,което се случва, може да изглежда твърде значимо и съдържателно, поне за момента на протичане на затъмнението, плюс-минус един ден

 

 

Лунното затъмнение често следва слънчево затъмнение, състояло се две седмици по-рано. Характерът на лунното затъмнение се повлиява от това дали Луната се намира в близост до Северния,възходящ, лунен възел или обратно- до Южния, низходящ.

Когато Луната е близо до Северния Лунен възел,тя е в относително  силна позиция, като случващото се е наситено с повече позитивизъм. Обратно,при лунно затъмнение с Луна в близост до Южния възел, тенденцията е към усложняване на ситуациите, деструктивност и депресия.

Когато Лунното затъмнение следва Слънчево затъмнение, то до голяма степен е свързано със събитията случили се 10-14 дни по-рано. Ако при слънчевото затъмнение, при Нова Луна е започнато нещо, то първата значима реакция,може да се очаква в дните на следващото го лунно затъмнение.

 

11 юли 2010 г.


Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Четете всеки ден своят астро-номерологичен хороскоп в Номерологичен календар.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

2 коментара so far »

 1. Дани каза,

  Писа на февруари 7, 2017 @ 12:10

  Здравейте Муси,

  Предвид предстоящото лунно затъмн се запознах със тази Ви статия и леко се притесних. При мен то ще е в съвпад с южен лунен възел от натала в 6 дом в лъв.
  Какво означава този съвпад?

  Очаквам с нетърпение и нумерологичните хороскопи за тази година :)

  Благодаря Ви

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 9, 2017 @ 0:30

  Дани,
  ако имате здравословни проблеми, хронични заболявания, наднормено тегло,
  болести на сърцето и кръвообръщението, бъдете внимателна в дните около затъмнението.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог