Меркурий става ретрограден във Везни

Седмичен

22 – 28 септември 2008 г.

Муси Дачева

Най-интересното в астрологичната обстановка през тази седмица е това, че Меркурий става ретрограден. На 24 септември, сряда, малко след 10 часа планетата ще тръгне назад за нас земните обитатели, в своята трета и последна ретроградност за годината. Движението на Меркурий в обратна посока започва от 22 -я градус на Везни и ще има продължителност 22 дни – до вечерта на 15 октомври, когато ще достигне 7 -я градус на Везни.

Меркурий влияе на комуникациите, на приемането, обработката и предаването на информация. Когато е ретрограден в тези области настъпват смущения – по-често се провалят срещи, объркват се сметки и доставки, забавят се изпълненията на договори. Хората казват едно, а мислят друго, не разбират това, което им се обяснява, по често са разсеяни или направо отнесени. Намирайки се във Везни и прави по-трудни всякакви дипломатически преговори и води до недоразумения от криворазбрани послания.

Меркурий влияе върху концентрацията и устойчивостта на вниманието, върху възприятията при движение, нещо изключително важно за тези, които управляват различни видове подвижна техника – било то лични автомобили, трактори, багери, самолети или влакове.
Меркурий е покровител на търговците и адвокатите, а оттам влияе върху тяхната работа или по-точно върху риториката и сключването на различни видове сделки. В дните, когато е ретрограден, не се препоръчва поемането на дългосрочен ангажимент за нещо или някого, сключвнето на сделки за продажба на движимо и недвижимо имущество, започване на съдебни дела.

Периодът 24 септември – 15 октомври не е благоприятен за сключване на брак.

Меркурий е планета също така на крадците и измамниците. В дните на неговата ретроградност те се чувстват по-уверени и активират дейността си, злоупотребявайки с човешкото доверие по един или друг начин.
Най-засегнати от сегашната ретроградност на планетата ще са тези, които имат рождени планети в кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак в интервала между 7-я и 22-я градус.

На 22 септември вечерта настъпва есенното равнодействие, когато Слънцето навлиза в знака Везни. През следващите тридесет и един дни ще започва новата Лична слънчева година на родените под този зодиакален знак.

В понеделник продължава макар и с по-слабо влияние квадратурата между Слънцето и Плутон, допълнена до Тау квадрат с участието и на Луната. Тя ще държи в напрежение родените в граничната зона между Риби и Овен, т.е. в дните:
16 – 26 март, 16 – 26 юни, 18 – 28 септември, 17 – 27 декември.
За тях седмицата може да отбележи поврат в кариерата и да открие нови перспективи за професионално развитие.

Добри дни за емоционалния живот на родените в края на Везни и Стрелец или по -точно в дните:
19 – 23 октомври, 17 – 23 декември.
Секстилът между Венера и Плутон носи за тях обещание за нови интересни лични и служебни запознанства, благоприятни условия за подобряване отношенията с половинката, както и повече възможности за добри финасови постъпления.

За въздушните знаци продължава добрата серия от предишните седмици, особено за тези, родени в третата декада на знаците или в
14 – 22 октомври, 9 – 19 февруари, юни 11 – 22 юни.
Добрата интуиция ще ви помага да намирате решение на трудни въпроси, да виждате напред развитието на ситуация, да разгадавате задкулисни игри и същевременно ще ви предпазва от измамници. Обръщайте внимание на сънищата си.

Земните знаци от средата на зодията с помощта на Юпитер и Сатурн, имат много добри шансове да напредват в професията, да развиват бизнеса си, да направят добри инвестиции и да си създадат полезни връзки.

На 24 септември Венера навлиза в знака Скорпион, през който ще се движи до 18 октомври т.г.. За родените във Водната стихия настъпва благоприятен период за решаване както на емоционални проблеми,така и за справяне с нелеки чисто материални задачи. По-чувствителни и раними ще бъдат онези, които имат Венера в Скорпион в рождената си карта, а това са немалка част родените под Дева, Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог. Усилване на сексуалните желания, на ревността и стремежа за контрол над хората, които обичате. Игнориране на всякакви забрани и ограничения, изпадане в пълно владение на силните емоции, остри реакции на всяко предизвикателство и взимане на прибързани решения. При подходящо поставена рождена Венера благоприятен период за увеличаване на доходността, за намиране на допълнителен източник на приходи, за по-голямо доверие във възможностите на партньора да издържа семейството.

През тази седмица Луната се движи през Близнаци, Рак, Лъв и Дева, в четвърта четвърт от своя път около Земята.

Сатурн през тази седмица е в 14 -15 градус на Дева, което дава пик на сатурновата криза при родените в дните: 7 -8 септември, 7 – 8 декември, 5 – 6 март, 5 – 6 юни.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , ,

18 коментара so far »

 1. Веселина Върбанова Хараланова каза,

  Писа на септември 23, 2008 @ 22:43

  Здравейте, г-жо Дачева,
  за Вас научих от моя приятелка, която е Ваш редовен читател и ми препоръча и аз да се възползвам от Вашите знания и умения. Аз съм родена на 18.01.1961г. С първият ми съпруг се разведохме, от него имам един син, вторият ми съпруг наскоро почина. Чувствам се много отчаяна и самотна – карма ли е това, предстои ли ми да изживея ново чувство и да свържа живота си с някой или трябва да се примиря с мисълта за самотата си? Благодаря Ви!

 2. Екатерина Симеонова каза,

  Писа на септември 25, 2008 @ 10:56

  Здравейте г-жо Дачева!
  За Вас научих от сайта Астрокалендар, който чета вече почти 2 год. Няма ден, в който да не отворя сайта! Обичам астрологията и всеки ден уча по малко за нея! Много бих искала един ден да стана и аз астролог.
  Но въпреки желанието ми все още нямам необходимите знания. Затова би искала да Ви питам за съвместимостта на мен и моя съпруг – аз съм родена 3 август 1976 г. в 13.30 ч., а той на 14.12.1976 г. в 06.00 ч. Искам да предупредя, че знам къде са се намирали планетите ни по време на нашето раждане, но ме интересува по-скоро какво значи това за нас,като съпоставим двете ни натални карти! Не искам подробен хороскоп, по-скоро да ми кажете нещо с две думи, ако е възможно!?
  Благодаря Ви!

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 25, 2008 @ 21:24

  Към Веселина Върбанова Хараланова,
  трябва да мине известно време, за да поутихне малко болката ви, но в никакъв случай не се обричайте на самота. Краткото съжителство със съпрузите ви е част от жизнената програма, с която сте поели в настоящия си живот. Но той не се изчерпва само с това. Имате дълъг житейски път и ще срещате много хора по него.
  Следващата ви Лична година – 3 е заредена с повече оптимизъм и надежда. А през тази година Юпитер е във вашия знак и ще ви подкрепя във всяко усилие да разширите контактите си.
  Вие сте млада, а вероятно и привлекателна като повечето жени Козирог, също така сте в период под властта на Марс- вибрация 9, която е вибрацията на рождената ви пътека, така че имате шансове за нова връзка.
  Винаги можем да направим астроконсултация за по-подробен анализ, но ще трябва да ми пишете на m_dacheva@abv.bg

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 25, 2008 @ 21:39

  Към Екатерина Симеонова,
  това че се интересувате от астрология много ме радва, защото мога директно да ви кажа, че синастричен анализ не се прави “с две думи”.
  :)

 5. Румяна Димитрова каза,

  Писа на септември 26, 2008 @ 20:46

  Здравейте,госпожо Дачева!
  В момента съм в процес на развод и синът ми сериозно страда от това/което е основния ми проблем,всъщност/.Ще продължи ли дълго този период за детето ми/род на 16.05.1992г – 13:40ч, ако са нужни моите данни-06.04.1970г-15:30ч/?

 6. venec каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 10:03

  4ета с удоволствие хороскопите ВИ!!!!! родена сьм на 05.06.1961г. – близнак . Втора седмица 4ета за рик на сатурнова криза .В ли4на година 3 сьм . До кога ще продължи този период? Мъжът ми по4ина преди 12 години и съм сама ? Имам ли щансове да свържа живота си с друг 4овек? С най – добри 4увства?

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 11:10

  Към venec,
  пик на сатурновата криза означава, че през тази седмица Сатурн прави точен квадрат към рожденото ви Слънце. Тъй като сте Близнаци, това е зоната на Лунния квадрат, в който вниманието е съсредоточено върху домашни грижи, проблеми с родители, деца, чувство за несигурност за бъдещето и мн.др.
  Сатурновата криза знаете продължава около 2,5 години, като първата половина, когато Сатурн навлиза в зоната и се движи към аспект с рожденото Слънце, е по-натоварващ. Вие сте преминали този етап. Предстои ви да извървите и останалата част,която ще продължи около година.
  Лична година 3,в която сте сега е позитивна и хармонична на вашия Път 1, тя в голяма степен ще компенсира негативното влияние на сатурновата криза. През октомври сте в своя Марсов период, когато много от нещата, които ще ви се случат зависят от вашата инициатива, от вашето активно участие и ангажираност. През тази лична година хора от зодия Стрелец и(или) с Ключ 3 ще играят важна роля в живота ви.
  Не се фиксирайте в проблема “мъж до мен”. Гледайте да бъдете винаги ангажирана с нещо и му се отдайте изцяло. По този начин ще освободите събитийното си поле от вашето настойчиво желание и ще дадете възможност на Съдбата да си свърши работата.
  :)

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 11:23

  Към Румяна Димитрова,
  всеки развод е една малка война, в която няма победители и в която най-много щети понасят децата. Няма начин семейството, което е най-скъпото за едно 6 годишно дете, да се разпада и то да не страда. Колкото по-дълъг и мъчителен е процесът на раздяла – толкова по-зле се отразява това на детето. Независимо по чия вина се развеждате, и двамата носите отговорност за това как ще се отрази раздялата ви върху него.Затова не го правете заложник, не го карайте да взима страна, защото то обича и двама ви и има нужда от двама ви.
  Направете така, че то да е далеч от скандали и грозни сцени, защото това слага дълбок отпечатък върху детската психика.
  Всичко е във вашите ръце.

 9. venec каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 11:26

  Хиляди БЛАГОДАРНОСТИ !!!!!! Вие сте целуната от БОГА и СЛЪНЦЕТО!!!!!

 10. venec каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 11:43

  Р.S. искате да кажете , 4е съдбата ще бъде благосклонна в един момент към мен. Благодаря за вси4ко!!!!!

 11. Румяна Димитрова каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 13:19

  Благодаря Ви!
  При нас няма война,което е по-кофти,само дето баща му заживя с друга жена и не в България,а синът ми е на 16/лоша възраст,нали/!!!
  Бъдете здрава!

 12. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 20:25

  Е, това е ретрограден Меркурий в действие- 1992г., 16г. Извинявайте!
  :)
  Да, така е.
  Няма лек развод за децата. На 16,в пубертета, децата преживяват също толкова драматично, колкото и ако са малки. Ще ви бъде много трудно да се справяте сама. Но вие сте Овен, имате сила и воля, научена сте да се справяте сама от малка. А и трябва да дадете пример на детето си как се преминава през такава ситуация.

 13. Румяна Димитрова каза,

  Писа на септември 28, 2008 @ 11:14

  Благодаря и да Ви е успешна седмицата в делови и личен план!

 14. ЛИНА каза,

  Писа на октомври 6, 2008 @ 11:55

  Впечатлена съм от задълбочения ви анализ. Родена съм на 03.10.1954 г. Изпитах силно разочарование от човек, на когото държах повече от всичко, можете ли да надникнете в бъдещето как ще се развият нашите взаимоотношения? Предварително ви благодаря.

 15. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 6, 2008 @ 14:12

  ЛИНА,
  надявам се, че нямате предвид ясновидско надникване в бъдещето :)
  А за да се направи астрологична прогноза, трябва анализ на пълните ви рождени данни.

 16. SPRIT каза,

  Писа на октомври 10, 2008 @ 9:41

  Жалко че не го знаех по рано. Подписах един договор и нещо ме глождеше отвътре да не бързам.

 17. Веско каза,

  Писа на ноември 13, 2008 @ 23:28

  Интересно нещо е това астрологията!

 18. Димитринка Алексова каза,

  Писа на декември 5, 2008 @ 11:10

  Здравейте, госпожо Дачева,
  Бих искала да ми помогнете с избора на дата за сватбата на моят син. Бъдещото семейство иска това да се случе през януари или февруари 2009 год. Ще Ви бъда много благодарна да ме насочите, коя е подходящата дата през тези два месеца. Благодря Ви! Оставям Ви емейла на една моя позната, тъй като аз не ползвам електронна поща.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни