Планирано секцио и консултация с астролог

LOVE2

Муси Дачева

В последните години все по-често имам запитвания за препоръчване на дата за секцио. Затова от една страна като практикуващ , а от друга като майка, а вече и баба, не може да нямам формирано мнение по този въпрос, което мога да споделя.
В медиите тази тема често се дискутира, и за радост по-голямата част от изразяващите мнение застъпват тезата, към която съм съпричастна, че към планирано секцио трябва да се подхожда много отговорно.
Желанието обаче на някои млади жени, които искат да раждат в 7-я месец от бременността, защото се притесняват за фигурата си, ми изглежда толкова жалко,абсурдно и инфантилно, че не заслужава внимание. По мое мнение, те са достигнали възраст, когато са в състояние да се възпроизведат, но в никакъв случай не са емоционално и психически съзрели, за да бъдат готови да станат майки.

Душите, които те привличат да им станат деца и да приемат да се родят по този насилствен начин, имат специални, кармично обусловени, причини да го направят и не ми се иска да си представя какъв живот им предстои.

Родила съм по естествен начин три деца, при това първото сравнително тежко. В нито един момент от бременностите и ражданията ми не съм се чувствала унизена, подценена, омърсена или както и с други думи да го наречем. Болезнено е било, да, но тази болка е много малка част от всичките усилия и жертви, които прави една майка, за да отгледа децата си. Разбира се в никакъв случай не е нито задължително, нито препоръчително раждането да се свързва с болка. Слава богу анестезията в последните години напредна много, което намалява значително травмиращият ефект на естественото раждане.

Когато една жена носи с радост плода на любовта си под своето сърце, тя излъчва особено сияние, аурата и се уголемява и става по-лъчиста от всякога. Често околните може да и казват, че грее.
Бременната жена е красива! И много жалко за тези около нея, които нямат сетива, за да го усетят.

Какво е “планирано секцио”?

Това е необходима, препоръчана от лекар операция по отделянето на бебето от утробата на майката. Да, секциото е операция, т.е. една интервенция в тялото, съпроводена с всичките особености и рискове както за майката, така и за детето, но съвременната медицина дава гаранции в много голям процент да няма проблеми.

Акушер-гинеколозите са тези, които преценяват дали едно естествено раждане крие рискове за майката, а в някои случаи и за детето. По-честите причини, поради които насочват към планирано раждане са: малък таз, болни бъбреци или сърце, болести на ретината, проблеми на кръвта и кръвоносната система, неправилно разположение на плода и плацентата, твърде голям плод или многоплодност, възраст, предхождащо раждане в разстояние на по-малко от две години и др.
Лекарят обикновено насрочва секциото в рамките на 5- 10 дни до датата на термина. Идеята е хем бременната да е навлязла в 9 -я месец, хем риска от започване на естествено раждане да е по-малък. Този факт на мен лично ми е странен, тъй като голяма част от естествените раждания стават около две седмици преди термина.

Дали обаче да оставим в ръцете на лекаря изборът на деня и часа, в който да се роди нашето дете?
Акушер-гинеколозите са една особена група от лекарското съсловие. Голямата част от тях са хора, които обичат професията си, но преди всичко са хора, които обичат живота. Това са души, които не случайно избират жизнена програма с поприще, което се упражнява на входа към живота за тези, които идват след тях. По начина, по който упражняват професията си, те балансират и изчистват кармата си в тази област или обратно я разбалансират и създават нови кармични възли, които да разплитат в следващите си прераждания.
Доверието към тях е много голямо, но още по-голяма е отговорността им.

Нужно ли е обаче лекарите освен другите си задължения, да поемат и тази отговорност – да изберат момента, в който да се роди човек. Изключвам спешните случаи, когато да, това е наложително, защото обстоятелствата отреждат лекарят да вземе съдбата на майката и на детето в свои ръце.

Когато разработвам детски хороскоп, винаги питам майката как е родено детето – естествено или със секцио, ако да – дали то е било планирано или е било по спешност. Няколко пъти обаче  попадам на планирани раждания, които са по избор на лекар и са станали в неблагоприятна астрологична обстановка не толкова за майката, колкото за детето като му задават тежка рождена астрологична карта. В такава може да има неблагоприятни конфигурации, които иначе се срещат много рядко при естествените раждания. Например една такава планетарна фигура е Големият кръст, който включва 4 квадратури и 2 опозиции. Астрологическата статистика сочи, че тази фигура е много рядко срещана. И естествено, ако и когато може, тя трябва да бъде избягвана.

Избор на време за планирано секцио

Когато на лекаря е дадено правото да избере дата и час за планирано секцио, той обикновено се води не толкова от интереса на майката, а най-вече от личния си график, от това кога е на смяна или кога може да разчита на другите специалисти от екипа си.

Когато обаче астролог избира времето на раждане, той трябва да се съобразява единствено с това, което е най-добре за майката и за детето, и да не изпуска от вниманието си няколко неща.

1. Астрологичната картина на планираното секцио трябва да е максимално близка до тази, ако раждането би било естествено.
2. Елективната карта на времето на раждане трябва да изключва риск за здравето на майката.
3. Евентуалната рождена карта на детето трябва да дава възможно най-добрата база за пълноценен човешки живот – добро здраве, добри умствени способности, добри перспективи за развитие.
4. Избраното време трябва да позволява известна гъвкавост, когато се дава възможност Съдбата да нанесе своите корекции.

Номерологията също има своето място в процеса на избиране на най-добрия възможен . Всяка рождена дата, заедно с рожденото име натрупва набор от вибрации, които съпътстват човека през целия му живот. При естественото раждане датата е непроменяема и нито родител, нито роден може да внесе някакви корекции. Затова при планираното раждане е много важно да се подбере такъв ден, който създава набор от вибрации, придаващи жизненост и сила на рождената номерологична карта на новороденото.

Идеалният вариант е, когато астрологичната карта и номерологичната карта, всяка поотделно е много добра и същевременно двете взаимно са хармонични. Истината е обаче,че понякога различните изисквания взаимно се изключват и в такъв случай е много важно на кое от тях ще се даде предимство. Има случаи, когато астрологичната обстановка е толкова напрегната, че е много трудно да се подбере добър момент и тогава трябва да се избира между лошо и по-малко лошо.

Миналата година една млада двойка дойде при мен на консултация да изберем ден за планирано секцио по медицински показатели. Спазвайки всички свои астрологични и номерологични правила, превъртях много и най-различни варианти докато накрая се спрях на перфектната, според мен, дата и часови интервал. Остана бъдещите мама и татко да говорят с лекаря, който се беше ангажирал да води раждането и да се запишат в графика му.

След няколко дни обаче ми позвъниха угрижени, че лекарят е ангажиран в определеното от мен време и че им предлага други варианти. С голяма неохота, тъй като бях убедена,че определеният от мен ден е идеален, но в същото време, уважавайки авторитета на лекаря, направих нови изчисления, този път съобразявайки се вече и с неговия график. Посочих нова дата и час, която не бе толкова добра като първата още повече, че бе и няколко дни по-рано.

Минаха повече от два месеца, бях улисана в работа, когато телефонът ми извъня и младият татко ми съобщи с възторжен глас, че току що им се е родила прекрасна дъщеричка и че всичко е минало отлично. На моя въпрос: “Ама нали лекарят не можеше днес?” той ми отговори: “Ами, сменихме лекарят!”.

15 септември 2008г.

Допълнение на 29 май 2013 г.

Разговор по темата  “Планираното секцио” в предаването на Марта Вачкова “Апартаментът”, излъчено на 28 май по БНТ1.  http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/32133/apartamentyt_28_maj_2013

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

58 коментара so far »

  1. Boriana Veleva каза,

    Писа на септември 23, 2008 @ 14:50

    :-) Много хубава статия, кара те да се замислиш за много неща! Благодаря Ви! С уважение.

  2. Маргарита каза,

    Писа на септември 24, 2008 @ 20:35

    Здравей Муси:)
    Аз родих планово секцио.
    Лекарят каза,че може да е седмица или 10 дни преди термина и аз сама си измислих датата.През годините съм се интересувала от номерология и астрология.Така или иначе детето щеше да се роди в знака близнаци (меркурий),избах ден сряда(меркурий),числото 6 и сборът от ден ,месец и година 3.
    Часът не можах да го избера,тук вече не можех да се меся,но часът пък му сложи венерата на асцендента,което на мен ми се нрави :) Все още не се ровя в хороскопа на детето,но виждам че има огнен тригон.
    Дали съм на прав път според теб?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2008 @ 22:03

    Към Маргарита,
    по-добре е бъдещата майката, ако по някаква причина не може да се консултира със специалист, да се довери на интуицията си, както си направила ти. Знаеш, че по време на бременността интуицията на жената се усилва многократно.
    Както се вижда при теб резултатът е налице :)
    С Венера на асцендента детето ще бъде много привлекателен млад човек (младеж или девойка). А огненият тригон в Овен, Лъв и Стрелец през целият му(и) живот ще дарява оптимизъм, амбиция и воля за живот.

  4. Defile каза,

    Писа на октомври 9, 2008 @ 19:59

    харесва ми статията

  5. Кларита каза,

    Писа на октомври 10, 2008 @ 23:36

    На една приятелка и бяха казали подходяща дата за секцио но детето се роди по-рано. Какво значи това?

  6. валя каза,

    Писа на октомври 11, 2008 @ 10:07

    Темата е актуална и я прочетох с интерес. Имам много въпроси,но ще ви пиша на имейла. :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2008 @ 18:22

    Кларита,
    възможно е датата да не е избрана правилно и Духът на детето да е предпочел друга дата.
    Възможно е датата да е избрана според астрологичните правила, но Духът, който се въплътява да има по-трудна програма в този живот и затова да е избрал друга дата, която и съответства.

  8. Нели каза,

    Писа на октомври 27, 2008 @ 11:01

    Муси, вярно ли е че инвитро децата се раждат доста по-рано от термина?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 27, 2008 @ 20:04

    Нели, има нещо такова и понякога раждането може да започне две, дори три седмици преди термина, т.е. още при навлизането в 9-я месец. Това създава неудобства при планирано секцио, защото лекарят иска да се избере дата в рамките на 10 дни до термина. Но нали знаете “Човек предполага, а Господ разполага”. :)

  10. Поли каза,

    Писа на октомври 30, 2008 @ 11:53

    Здравей Муси! Темата ме вълнува страшно много и аз искам да се консултирам с теб. Предстои ми раждане със секцио. Терминът ми е на 17 март и според лекаря всичко до момента върви нормално, така че да съм решавала за дата някъде в интервала 7-14 март. Аз съм се спряла на 10-ти, пада се ден вторник. Този ден винаги ми е носил късмет, а и самата аз съм родена във вторник и всички важни неща в живота ми са ставали във вторник. Какво би ме посъветвала ти? Знам, че е още доста рано, но все пак искам да имам готовност.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 30, 2008 @ 23:08

    Поли,
    датата, която сте си избрали, 10 март 2009 г., е неподходяща дори само заради това, че е пълнолуние.

  12. Милена каза,

    Писа на октомври 31, 2008 @ 11:51

    Здравейте,

    предстои ми секцио, което трябва да се състои в периода между 17 и 20 ноември, като терминът ми трябваше да е 27. Можете ли да ме посъветвате коя от датите в този период е най-подходяща за появата на моето детенце? Какво значение има фактът, че така вероятно ще променя зодията му? Предварително благодаря!

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 31, 2008 @ 12:04

    Милена,
    избор на подходящо време за секцио е много сериозно нещо и е предмет на лична астроконсултация.

  14. Поли каза,

    Писа на ноември 3, 2008 @ 9:03

    Здравей, Муси! Много ти благодаря за отговора. В такъв случай моля те да ми препоръчаш най-подходящата дата според теб.

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2008 @ 9:38

    Поли,
    ако прочетеш коментарите по темата, ще се убедиш, че отношението ми е еднакво към всички.
    Планирането на секцио е сериозен ангажимент, прави се на основа пълните рождени данни и в лична астроконсултация.

  16. Поли каза,

    Писа на ноември 26, 2008 @ 9:59

    Благодаря ти Муси, прочетох внимателно всичко и разбрах как става. Ще се свържа с теб. Поздрави!

  17. Свилена каза,

    Писа на декември 18, 2008 @ 9:08

    Здравейте, Муси,

    На мен също ми предстои раждане със секцио, по медицински причини… Може ли да ми кажете дали датата, която сме си избрали за раждането на първото ни дете (момченце) е удачна? Спряли сме се на 19.01.2009г. (при термин 27.01.2009), пада се в понеделник като ден. Много благодаря!

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 18, 2008 @ 11:31

    Свилена,
    сигурно си имате основания да изберете тази дата.
    Но!
    От гледна точка на номерологията 19 01 2009 е неблагоприятна, заради това че съдържа 19 и формира Път 4 (13).
    От гледна точка на астрологията също е неблагоприятна, дори само защото Луната е в Скорпион и тогава не е добре да се правят планови операции.
    Как обаче тази дата се наслагва върху вашата рождена карта, благоприятна ли е за раждане или не, за да се отговори на това, трябва да се работи с рождените ви данни.
    Когато избирате дата и час (това не трябва да се пренебрегва) за секцио, всъщност избирате рождената астрологична карта на вашето дете. От вас зависи какъв ще бъде асцендента му, къде ще бъде неговата Луна, как ще бъдат разположени планетите му по домовете. Всичко това ще формира в голяма степен него самият като характер, условията му на живот, предпочитанията му, бъдещото му развитие.

  19. Свилена каза,

    Писа на декември 23, 2008 @ 17:47

    Здравейте, Муси!

    Благодаря за отговора! Така или иначе, датата 19.01 отпадна като вариант и лекарката ме записа за 15.01. Надявам се, че това все пак е по-добър избор.. Може ли да ме посъветвате отново дали наистина е по-удачно като имате предвид моята рождена дата, която е 11.01.1982г. (родена съм по обяд, но точно в колко часа не зная – или в 12.30 или в 13.30). За съжаление, върху часа на операцията не мога да окажа влияние, тъй като зависи и от ангажираността на екипа..

    Отново ви благодаря много и ви желая весели празници!

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 23, 2008 @ 20:38

    Свилена,
    неразбирам какъв съвет мога да ви дам при условие,че сте избрали датата, а и върху часа не можете да окажете влияние.
    Избирането на ден и час на раждане, съобразени с личните рождени данни, е процедура, която се прави преди да се уточнява време с лекаря.
    Съжалявам не мога да ви бъда полезна.
    Весели празници!
    Желая ви късмет!

  21. Мали каза,

    Писа на декември 27, 2008 @ 10:18

    Много добра статия. За съжаление, на мен ми се наложи да родя със секцио, непланирано – малкото човече си беше потанцувало доста в утробата на мама и си беше увъртяло пъпната връв около вратлето (също като майка си, защо ли?), та при контракциите се “спасяваше” нагоре, вместо надолу! Иначе никога не бих избрала секцио, дори и тогава, когато не ми беше известно, че посявката на полезните бактерии лактобацилус бифидус в организма на бебето става при преминаването му през нормалните родови пътища – оказва се, че бебето първо се облизва, после изплаква. Та после, поради липсата на бифидус си имахме проблеми – но това е друга тема. Осъзнах причината доста по-късно. Добре поне, че можах да го кърмя – комбинирано с козето мляко, на което се спряхме в болницата – т.е., това беше млякото, което му понесе, защото следващите две по ред (и последни) възможности за хранене не бяха много желателни. Желая на всички бъдещи майки да осъзнаят колко е важно и да КЪРМЯТ бебетата си! Та сега си имам един прекрасен и чаровен ВОДОЛЕЙ! В същност, роди се точно 2 седмици преди действителния термин – казвам действителния, защото лекарите сочеха един термин, но аз си знаех кога точно е заченат! Не планирано, но с много любов. Но дори и да бях искала, не бих избрала друга дата, не знам как е от астрологична/номерологична гледна точка, но е свята, светла дата – 24 май.

  22. Анелия каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 2:19

    Здравейте, г-жо Дачева,
    прочетох статията Ви и коментарите на един дъх и останах силно впечатлена….синът ми е роден “естествено” с Голям фиксиран кръст, като едната от опозициите лежи точно върху оста MC/IC. Това разположение силно ме притеснява и от доста време търся повече информация за значението му. Бихте ли могли по-подробно да интерпретирате как се отразява върху живота такава конфигурация?
    Искам също така да споделя, че имах едно много трудно раждане, което завърши с форцепс и бебето едва беше съживено… и да попитам, смятате ли че кармата на майката може да се отрази върху децата й?
    Предварително благодаря, искрено Ви се възхищавам!

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 10:07

    Анелия,
    когато голям кръст се появява в рождена карта при естествено раждане, значи че въплътяващият се Дух е избрал да изживее определени обстоятелства в този живот, които са в съответствие с неговата карма.
    Всички, които сме в момента на Земята имаме кармична свързаност. Колкото са по-близки връзките помежду ни, кръвни или не, толкова е по-силна кармичната ни свързаност.
    Градацията започва от връзки между познати, после са приятелите, после са широкия кръг роднини, а на по-горното стъпало са членовете на едно семейство.
    Най-силно са свързани майката и детето. С нашите майки и с нашите деца от този живот сме извървяли дълъг път на много животи, в които сме развивали отношенията си според тази йерархия. Сега сме на финалната права, която може да се простре върху няколко живота на Земята или на друго място във Вселената.
    По отношение Големия кръст.
    Интерпретация “на парче” не е добре да се прави, защото в една натална карта има взаимозависимост между всички елементи.

  24. десислава каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 16:36

    Здравейте!Много интересна тема!Казвам се Десислава Иванова Цветанова
    /по съпруг/-Байчева е старата ми фамилия.Родена съм на 07,01,1979г.
    Съпруга ми се казва Йордан Димитров Цветанов и е роден на 15,02,1777г
    Предстои ми планирано секцио /поради проблем в тазобедрените стави/Термина ми е за 19.03.2009г.но доктора ми каза да си избера дата в порядъка на две седмици преди термина.В деветия месец влизам на 19.02.2009г.Бебета най вероятно ще се казва Деян.Моля ви помогнете ми за избор на дата,ден и час за моето бебе.Благодаря пред-
    варително!

  25. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 16:53

    десислава,
    “избор дата за секцио” не се прави тук на сайта, в което можете да се убедите като си направите труда да прочетете коментарите преди вашия пост.
    “Избор на дата за секцио” е предмет на лична астроконсултация.

  26. Росица каза,

    Писа на май 26, 2009 @ 8:14

    Муси, на мен ще ми предстои раждане със секцио, поради ред причини. Терминът ми е “около 10-12 декември 2009″. Аз съм родена на 28 ноември и виждам, че се пада горе-долу две седмици преди термин, така че ще се радвам секциото да е на рождения ми ден, ако докторите разрешат (понеже е раничко още и не сме говорили). Бих искала да ми кажеш благоприятна ли е датата, подходяща ли е? Благодаря ти

  27. Муси Дачева каза,

    Писа на май 26, 2009 @ 11:05

    Росица,
    планирането на секцио е сериозен ангажимент, прави се на основа пълните рождени данни и в лична лична астроконсултация.

  28. Анелия каза,

    Писа на август 14, 2009 @ 23:47

    Здравейте, Муси,

    На мен също ми предстои раждане със секцио. Може ли да ми кажете дали датата, която сме си избрали за раждането на нашето момиченце е удачна? Спряли сме се на 31.08.2009г. (при термин 13.09.2009), пада се в понеделник като ден. Може ли да ме посъветвате отново дали наистина е най-удачно като имате предвид моята рождена дата, която е 01.10.1984г. Много благодаря!

  29. Ани каза,

    Писа на май 17, 2010 @ 12:47

    Здравейте,
    Имам следният проблем – преди години ми беше направен хороскоп, астролога спомена нещо от сорта, че детето ми (момче) може да има обратни наклонности. Скоро плануваме с приятелят ми да имаме дете и се присетих за тези думи на астролога. Не ми се иска детето ми да е с обратни наклонности и затова си мисля, че при плануваното секцио, когато насрочиш дата и час на раждането, по този начин определяш, както по-нагоре в един от коментарите беше споменато – характер, условията му на живот, предпочитанията му, бъдещото му развитие – да избегна тези разположения на планетите. Правилно ли разсъждавам, възможно ли е да избегна такова сексуална ориентация при детето, ако предварително астролог ми определи дата и час на раждането? Не съм сигурна какво точно да разбирам под “обратни наклонности”, но дори и в малка степен да са, ще ми се да ги избегна…

  30. Муси Дачева каза,

    Писа на май 18, 2010 @ 11:32

    Ани,
    да, в рождената карта има заложени различни особености като хомосексуализъм, склонност към алкохолизъм и други зависимости, безплодие, твърде много здравословни проблеми, забавеност в развитието, прекомерна агресивност и мн.други.
    Това са вероятности, които не е задължително да се развият, защото зависи, кой ще изпълва тази рождена карта :) Но при всички случаи, когато се избира време за секцио, ден и часови пояс, част от тези неща могат да бъдат избегнати като се подбере такава рождена карта, в която да ги няма като предпоставка.

  31. Maggda каза,

    Писа на януари 25, 2011 @ 2:21

    Прекрасна статия, винаги актуална.
    Но искам да изкажа и моето мнение по въпроса. Не знам Муси и тук четящите дали са запознати как преминава едно естествено раждане в България в наши дни.
    Когато отидеш с болки в болницата, те настаняват в предродилна зала и от този момент, ти разполагаш с определен СРОК в който трябва да се случи раждането. Продължителността зависи дали ти е първо или следващо, около 10 часа мисля че беше. Може би си има причините и лекарските обяснения за това. Не мога да споря по тези въпроси, но е факт че в 95% от болниците е така. За да се случи раждането по-бързо, уж за удобство на всички, се поставя система окситоцин, болките от която не мога да сравня с нищо. А колко много случаи има в които се поставя втора система…. Не познавам нито една жена раждала в последните 10 години, която да се е разминала без окситоцин, който ускорява излизането на бебето. Доказателства колкото искате, има хиляди в бгмама форуми.
    От астрологична гледна точка, едно дете родено по този начин, отново не излиза на бял свят в точно определения момент в който би се появило, ако раждането се случваше без медикаменти и пришпорване. Дори 2 часа по- рано да се роди, те доколкото съм запозната, са достатъчни да разместят картата, а понякога дори да сменят датата, че дори и зодията.
    Извинявам се за дългия пост, но исках да ви кажа че дори естествено роденото дете не винаги се появява на датата и часа в която е трябвало.

  32. Maggda каза,

    Писа на януари 25, 2011 @ 2:28

    И друго сега ми дойде на ума.
    Откъде да сме сигурни че бебето не знае предварително кога точно ще се роди, независимо по какъв начин ще се появи. Например то си е решило на 08.12 в 13 ч. , и моето решение да родя планово на 08,12 е само част от плана и съдбата на бебето. С една дума аз си мисля че съм избрала, но то предварително е било решено. Не отхвърлям такава възможност, но ще потърся и информация по въпроса.
    Бъдете живи и здрави!

  33. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 25, 2011 @ 11:09

    Maggda,
    в родилния процес в днешно време се наблюдават ужасни тенденции. Раждала съм много отдавна, три пъти, и по три различни начина. Раждането и преди е било трудно, много трудно, с болки и нерядко с усложнения. В някои случаи са се отнасяли добре с родилката, в други случаи зле. Но поне на този процес се гледаше като на нещо изключително за майката. Ролята на жената-родилка беше много важна.
    А сега раждането се свежда до едно просто изваждане на бебето от коремната кухина на жената. И за това се използват различни начини, като стремежът е това да става по-бързо. С въвеждането на сурогатното майчинство, с причина или без такава, постепенно отиваме към инкубаторното създаване на живот.
    Та за момента на раждане.
    Идвайки във физическо тяло се придържаме към една програма на протичане на живота ни, в която са указани основни неща. В нея, освен другите неща, влизат срещата с подходящия, или неподходящия, за нас човек, зачеването, или липсата на такова, и раждането, или нераждането, на дете.
    В някои случаи има фиксиран точен момент на раждане, който да зададе определена натална карта и тогава всичко върви с лекота според божествения план. Раждането може да бъде естествено или с външна помощ. Душата, която се преражда има пълен контрол над процеса.Обикновено това са стари души, с или без важна мисия в тоя живот, но при всички случаи с голям опит. Между душата, която се преражда и майката има пълна хармония. Майката е насочвана при кой лекар да отиде, в коя болница, ако се налага секцио по медицински причини, тя е подтикната да потърси съответния астроконсултант и така нататък.
    В други случаи програмата за настоящия живот е по-гъвкава и позволява много варианти. Или в кармичния план има заложени трудности при зачеването и раждането. Между прераждащата се душа и майката няма добър синхрон, или двете души са млади и неопитни.Вариантите са безброй. Може по някаква причина да е избран труден път на раждането. Дори да се планира секцио за определен ден и часови пояс, то прераждащата се душа решава друго и тръгва по-рано.Или ако приеме избрания ден, то провокира други пречки – като спешни раждания, заета родилна зала,липсващ лекар от екипа и т.н. Обикновено причината е в това, че програмата му включва изпитания и то трябва да се роди с трудна натална карта, а не с възможно най-добрата от гледна точка на астроконсултанта.
    Така че процесът е много сложен, и никой не знае какво точно е планирано.
    “Човек предполага, а Господ… разполага”

  34. Нуша каза,

    Писа на февруари 21, 2011 @ 23:21

    Здравейте! Искрени уважения!
    Синът ми се роди планирано в последния момент секцио, понеже раждането вече беше започнало. Секциото беше по медицински показания-ретинопатия. Почти познах и рождената дата-питах гинеколожката, дали не може да стане около 13-14, като тя упорито настояваше да не е по-рано от 20-ти, 23-ти. Детето се роди на 14.11.2008-ма, в 14:15, а термина беше определен за 28ми. Вашето кратко мнение за тази рожденна дата, за което предварително Ви благодаря.

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 22, 2011 @ 11:05

    Нуша,
    с две думи, силна номерологична картина ориентирана към интелектуални постижения,с материален привкус :) ,ден на раждането 14->5, и Път 8.
    Астрологичната карта е добре структурирана в конфигурация ведро, с фокус планета Луната. Целенасоченост, задълбоченост и всеотдайност, развити на фона на смесица от артистичност и техничарство. Рано ще взимате компютър :) ,ако вече не сте му взели,макар че няма 3 годинки. Има силно доминиране на горната хемисфера, което дава силен стремеж за изява. Асцендентът е в Риби,но в кой градус, зависи от това къде е родено детето,защото между София и Варна,например, има 7-8 градуса разлика. При всички случаи Уран е близо до асцендента, а това дава нестандартност в мислене, възприятия, начин на живот.

  36. Нуша каза,

    Писа на февруари 22, 2011 @ 15:59

    Искрени благодарности за отговора, най-вече защото ако този потенциал се реализира ще сбъдне и най-смелите ми очаквания. Роден е в гр. Бургас. Отново искрени благодарности за вниманието!

  37. Маги каза,

    Писа на март 11, 2012 @ 17:06

    Здравейте!
    Прочетох статията Ви “Планирано секцио и консултация с астролог” и сериозно се притесних. Родих на 23.02.2012г. чрез планирано секцио(не по мое желание). Бях избрала друга дата, но лекарят не можеше да ме оперира на нея. Не разбирам нито от астрология, нито от номерология, просто се доверих на шестото си чувство, когато сама си избрах датата. Реших да сменя лекарят, но бях убедена от близките си да не го правя в последния момент (явно наплашени от скорошните смъртни случаи с родилки).
    От както съм родила съжалявам много, че не го смених. Все за това мисля и се притеснявам много дали тази дата е добра и дали не съм съсипала бъдещето на детето си.Просто не мога да намеря покой и много се терзая!
    Как вие определяте тази дата? Какво е вашето компетентно мнение?
    Предварително Ви благодаря!

  38. Муси Дачева каза,

    Писа на март 12, 2012 @ 12:10

    Маги,
    били сте в точка на Избор и сте тръгнали по една от пътеките. Никой не може да каже дали е била по-добрата.
    В избора на времето на раждане участваме не само ние като родители, лекари, консултанти и др.
    Душата, която се преражда, също насочва събитията, и то по такъв начин, че момента на раждане да съответства на избраната програма за този живот.
    Каква е тя? вие не можете да знаете,затова не се измъчвайте от чувство за вина.
    Важното е,че раждането е минало успешно и че имате едно чудесно детенце, което да обгрижвате с любов.
    Рождената му дата е силна и според мен нямате основания за притеснения.

  39. Маги каза,

    Писа на март 12, 2012 @ 13:06

    Муси, много Ви благодаря за отговора! Сега съм по-спокойна! Въпреки, че ме беше страх да се обърна към вас по-рано, сега се радвам, че се престраших!
    Бъдете здтрава и продължавайте да помагате на хората!

  40. Маги каза,

    Писа на март 12, 2012 @ 13:15

    а иначе бях избрала 25.02.2012

  41. Муси Дачева каза,

    Писа на април 4, 2012 @ 12:37

    Незнам как да го напиша по-ясно.
    Многократно обяснявах в коментарите, че изборът на датата за секцио е нещо сериозно и не се прави “на крак”. На основата на рождените данни се прави избор най-напред на дата (дати) за операцията като такава, и на второ, но не на последно място по значение, се подбира възможно най-добрата рождена карта на детето.
    Този процес изисква специално внимание от астролога,затова ви препоръчвам да ми пишете на mussydacheva@abv.bg
    Тъй като продължаваме да получаваме въпроси с данни, и с дати, тук, ви го пиша с главни букви.
    НЕ ПРАВЯ КОНСУЛТАЦИИ ОНЛАЙН ЗА ИЗБОР НА ДАТА ЗА СЕКЦИО!
    ВЪПРОСИ С ПОДОБЕН ХАРАКТЕР НЕ СЕ ДОПУСКАТ В САЙТА И БИВАТ ИЗТРИВАНИ!

  42. Петя каза,

    Писа на април 21, 2012 @ 10:03

    Здравейте !
    Имам дете което родих секцио. Според термина то трябваше да се роди в зодия рак ,а с операцията се роди в зодия близнаци. Странното е ,че детето ми определено не прилича на близнак ,а на рак .Това означава ли ,че дори да предизвикаме раждане не променяме съдбата и характера на детето ? Т.е. то ще носи чертите си на момента в който е трябвало да се роди .

  43. Муси Дачева каза,

    Писа на април 21, 2012 @ 16:16

    Петя,
    терминът е приблизителна дата за раждане, и раждане на термин се случва относително рядко.
    Това, че детето проявява някои черти на характера, които вие смятате, че са присъщи на Близнаци, може да се дължи на други астрологични знаци в наталната му карта. Може да има планети в Близнаци, 12 дом, ако е в Близнаци също в ранните години детето проявява характерови черти от този знак, и т.н.

  44. Нина каза,

    Писа на юли 31, 2012 @ 13:29

    Здравейте!
    Предстои ми раждане със секцио,термина ми е на 07.10.2012,но раждането ще бъде седмица или две по-рано.Много ще ви бъда благодарна,ако ме насочите коя според вас е най-подходящта дата в този период.
    Имам предишно раждане при което загубихме бебето.То се беще родило на …2010 в 18.13 часа все съм си мисла,че иам нещо лошо в тази дата,така ли е според вас?
    Благодаря!

  45. Мая каза,

    Писа на октомври 13, 2012 @ 21:24

    Здравейте, четох ваши статии и ме заинтригува относно моето предстоящо раждане със секцио, термина ми е на 7 януари, а трябва да родя на 31 декември, коя дата е удачна според вас, дали да е в старата или в новата година. Аз съм родена на 13.05.1976 а мъжа ми на 12.05.1968
    благодаря ви предварително

  46. Еми каза,

    Писа на ноември 22, 2012 @ 15:58

    Госпожо Дачева,
    Бихте ли ми отговорили дали 13.12.2012г е подходяща дата за планирано секцио, като се има впредвид, че тогава е Новолунието в Стрелец и ако не е кога е по-добре да се направи в периода между 12 и 17 декември?

  47. popova каза,

    Писа на януари 10, 2013 @ 1:24

    Бих искала да попитам за най-благоприятни дни за раждане до 04.03.2013г. защото е планирано секцио.

  48. Светла каза,

    Писа на октомври 24, 2013 @ 10:05

    Здравейте, четох ваши статии бихте ли ме консултирали, тъй като ми предстои раждане със секцио, термина ми е на 24 ноември, а трябва да родя на 14 ноември, коя дата е удачна според вас и час. Аз съм родена на 11,03,1985 а мъжа ми на 16,02,1984
    благодаря ви много

  49. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 24, 2013 @ 11:18

    Тъй като продължаваме да получаваме въпроси с данни, и с дати тук в сайта, ви го пиша с главни букви:
    НЕ ПРАВЯ КОНСУЛТАЦИИ ОНЛАЙН ЗА ИЗБОР НА ДАТА ЗА СЕКЦИО!
    ВЪПРОСИ С ПОДОБЕН ХАРАКТЕР НЕ СЕ ДОПУСКАТ В САЙТА И БИВАТ ИЗТРИВАНИ!

  50. Николай каза,

    Писа на февруари 23, 2017 @ 1:42

    Здравейте, имаме планирано секцио за 24.03.2017 Подходяща ли е

  51. Николай каза,

    Писа на февруари 23, 2017 @ 1:45

    Извинявам се 24 февруари 2017

  52. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 23, 2017 @ 10:53

    Николай,
    това е несериозно.
    Въпросът се обсъжда преди да се планира, а не след това.

  53. Viara каза,

    Писа на май 19, 2019 @ 12:57

    Здравейте Муси,
    Напоследък много мисля и разсъждавам относно бременността. Чудя се има ли начин астрологията да покаже дали едно раждане би протекло нормално или ще се наложи секцио? Може ли да се направи хороскоп на налична бременност?
    Отразяват ли се върху детенцето конкретният хороскоп на лекарят ,който води раждането и съответната болница в която ще се появи бебчето?
    Много ви благодаря за коментара и мнението.

  54. Муси Дачева каза,

    Писа на май 21, 2019 @ 11:29

    Viara,
    прави се пренатален хороскоп, хороскоп на зачеването. Но това значи,че трябва да се знае точния момент на зачеване.
    Това не е времето на половия акт. Знаете, че годната за оплождане яйцеклетка пътува за срещата със сперматозоидите
    по фалопиевата тръба,където става оплождането. Закрепването на оплодената яйцеклекта за стената на матката е другият важен момент от цикъла на зачеване. Всичко тук е мистерия и неизвестно като време, затова и такъв хороскоп обикновено е неточен. Но в прогностиката на двойката могат да се намерят някои отговори дали ще бъде бременността с естествен завършек или не.

  55. Анастасия каза,

    Писа на юни 18, 2020 @ 10:16

    Здравейте,
    Терминът ми е на 20 юли, но по медицински причини се налага секцио. Бихте ли ми помогнали с избора на дата за периода до 12 юли.

  56. Анастасия каза,

    Писа на юни 18, 2020 @ 13:23

    Видях, че тогава е ретрограден Меркурий. Като се върна назад може би съм забременяла на ретрограден Меркурий и сега най-вероятно ще родя на него. Още един въпрос какво е значението и има ли такова, ако родиш иии си забременяла на ретрограден Меркурий ?

  57. Петя каза,

    Писа на юни 14, 2021 @ 10:08

    Здравейте, кой е по-удачният вариант за раждане със секцио – да се изчака започването на естественото раждане т.е спешно секцио или да бъде планирана най-подходящата дата за планово секцио. Възможно ли е чрез планирана дата да се промени кармата и живота на бебето към по-добро от това, което би било при естествено започване на раждането и секцио по спешност.

  58. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2021 @ 11:11

    Петя,
    ако при всички случаи ще е секцио,например заради медицински причини като малък таз, проблеми с очите, сърцето или друго подобно, то по-добре да е планирано.
    Другото е естествено раждане, при което секциото е спешна необходимост.
    Съдбата взима участие и когато се планира раждането.
    С избора на ден на раждането могат да се избегнат някои астрологични/номерологични конфигурации, които задават проблемен характер, лошо здраве или трудни отношения с родителите. Но самият избор не е толкова лесен, защото се спазват много изисквания за даден кратък период от време.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии