Ретрограден Меркурий във Водолей

Муси Дачева

Късно вечерта на 28-ми януари Меркурий, най-близката планета до Слънцето, тръгна в обратна посока

за нас земляните. Това е първата от трите ретроградности, които той ще направи през 2008 година. За почти 22-та дни между 28 януари и 19 февруари Меркурий ще се придвижи назад от 23-я до 5-я градус на зодиакалния знак Водолей.

Меркурий оказва влияние на всичко свързано с комуникациите, с приемането, обработката и предаването на информация. Затова, когато той е ретрограден по-често от всякога се случват ситуации от рода на “развален телефон”. Провалят се уговорки за срещи, забавят се планирани доставки, появяват се незнайно как неточности в количества и обеми. На част от хората мисленето добива ирационален отенък и това води до поредица от недоразумения заради казани неща по един начин, но разбрани съвършено различно и погрешно.

Меркурий влияе и върху транспорта, пътищата, автомобилите и особено върху шофьорите и тяхната преценка за пътната обстановка. Между 28 и 31 януари Марс е все още ретрограден и то в Близнаци и това увеличава още повече риска за пътни инциденти заради непремерена скорост, неправилно изпреварване или просто поради слаба концентрация.

Меркурий е планета на търговците и сключването на сделки от всякакъв характер. Когато той е ретрограден, не е препоръчително човек да слага подпис под документ, с който поема ангажимент за нещо или някого. Това могат да бъдат както договори за работа така и сделки за покупко-продажба на имоти, за закупуване на стоки или на автомобили, на строителни машини, транспортни съоръжения, движеши се механизми и др.подобни. Тяхното окончателно оформяне е по-добре да се отложи за след 19-ти февруари.
През тези 22 дни не е добър момент за сключване на брак.

Меркурий е планета и на мошениците. Вероятността за измами, кражби, злоупотреби с човешкото доверие по един или друг начин нараства през дните на ретроградния му ход.

Най-засегнати от сегашната ретроградност на планетата ще са хората, родени със Слънце в неподвижните знаци – Водолей, Лъв, Скорпион и Телец.

Ретроградното движение на Меркурий има и положителна страна. В този период се намират загубени или забравени някъде вещи, осъзнават се стари грешки. Това е също така времето на новите идеи и нестандартните решения, времето на писателското вдъхновение, когато Музата каца на рамото най-вече за тези, които имат в рождения си .

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни