Рожден СЛВ във Везни

Продължение

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Липса на опит

Стилът на воина… Това съм просто аз!

Поради миналите животи във военна обстановка, на родените със северен възел във Везни им липсва опит в личните взаимоотношения. Във военна среда взаимоотношенията се установяват от протокол и строги, обективни правила, които се разбират от всички. Когато става въпрос за обвързване отвъд строгите кодекси, тези хора не знаят как да го направят. Най-простото нещо за една връзка – споделянето, взаимното помагане и обвързаност – което е толкова естествено за всички други възлови позиции, е съвсем нова област за родените със северен възел във Везни. Когато те правят грешки в своите връзки, това не е е преднамерено, а се дължи на навика им да следват правилата, вместо да се обвързват с хората. Друг проблем е, че воините обикновено не остават в града, за да създадат семейство – те просто отиват на следващото бойно поле. Тези хора могат да бъдат от класическия тил партньори за една нощ, като правят завоевание и след това преминават към следващия човек. За тях любовта и секса могат да бъдат състезание. Те обичат играта на романтика. След като веднъж успеят (и другият човек е бил завладян), те имат нужда да се изправят лице в лице със следващото предизвикателство. Това е всичко, което знаят. Но като стил на живот тази склонност към бързи, повърхностни връзки ги оставя с чувства на невероятна празнота.

Иронията е, че когато хората със северен възел във Везни разберат как действат взаимоотношенията, могат да станат много добри в това отношение. Те имат огромни латентни таланти за такт и дипломатичност, след като веднъж разберат как да ги събудят и приложат. Тъй като целта им е да балансират миналите си животи като си партнират с другите, около тях винаги ще има много хора.

Някои от тези хора се страхуват да обичат, защото не са свикнали да обменят любов. В този живот техните ранни опити почти винаги се провалят, защото не са се научили как да обменят любов. В резултат на това те се затварят емоционално. Но родените със северен възел във Везни се учат, че някои хора ще ги обичат заради вътрешния им дух, а други няма да ги обичат. В края на краищата хората са различни. Не става въпрос за това как те представят себе си, което определя как другите реагират на тях, а става въпрос и за природата на другия човек. Следователно те имат нужда да се отворят и да позволят на околните да видят кои са в действителност. Тогава могат да се почувстват сигурни като знаят кой ги обича такива, каквито са, и да бъдат предпазливи с онези, които не ги приемат.

Дискриминация… Имаш предвид, че наоколо има и други хора?

Тези хора искат да имат партньор, с когото да могат да споделят радостите от живота на равнопоставени начала, който ще им отвърне, подхранвайки ги със своята признателност. Но за да се върне тази енергия към тях, те трябва да изберат подходящия човек. Част от една успешна връзка включва способността за правене на разлика – да се види кой наистина е потенциалният партньор, а не просто как той задоволява нуждите на родените със северен възел във Везни.

Понякога тяхната склонност е да проектират аспекти от собствената си идентичност върху другия човек и от това хората се чувстват неудобно, когато са около тях. Родените с лунен възел във Везни чувстват, че няма да бъдат разбрани или задоволени, затова каква е ползата? Този проблем може да ги лиши от истинска интимност. Един пример е клиентка, чиято майка беше с тази възлова позиция. Когато тази клиентка беше повишена и започна да си купува скъпи костюми, подходящи за новото й място на мениджър, тя знаеше, че майка й ще се противопостави на подобни разходи. Тъй като не искаше да бъде принудена да се чувства неудобно, тя криеше дрехите си в гардероба в антрето, докато не останеше сама, за да ги прехвърли в своята стая. Това отнемаше и на нея, и на майка й радост просто да разглеждат покупките заедно, което би ги сближило.

Друг начин, по който тези хора подхождат неправилно към една връзка, е като се концентрират само върху качествата в другия човек, които харесват. Те могат да не харесват всички черти в характера на един човек да останат блокирани за непривлекателните качества и по този начин да пропуснат какво наистина се случва. Първата стъпка за родените със северен възел във Везни е да пожелаят да научат нещо за другия човек. Дали той има цели и идеали подобни на техните? Дали има цели, които те чувстват, че могат да подкрепят? Дали той обича да дава, или да взема? Какви са неговите ценности? Каква идентичност иска да изгради? Хората с лунен възел във Везни трябва да бъдат достатъчно скромни, за да изпитват истинско любопитство по отношение идентичността на другия човек и да проектират собствените си идеи върху него. За да разберат ценностите на своя близък, те трябва да питат, да се отделят от своята идентичност и да позволяват понякога да се потапят в мисленето на другия.

Обикновено е по-добре, когато родените със северен възел във Везни първо питат другия човек и след това заявят своята позиция. Склонността им е веднага да казват: “Ами, искам да имам брак без деца, в който и двамата партньори работят, за да печелят много пари. Ти какво искаш?” Ако другият човек поиска да угоди, той ще отговори с позиция, подобна на вече изявената. И ето така тези хора си навличат неприятности.

Тяхната индивидуалност е толкова силна, че другият човек може да се отдръпне от директна конфронтация, за да не сложи край на връзката. Другите обикновено се отдръпват или като разбират важността на собствената си позиция, или като се примиряват с желанията на родените с тази възлова позиция.

Имах клиент, който не се разбираше много добре с първата си жена. Във втория си брак той невероятно обичаше жена си, която беше дванадесет години по-млада. Имаше едно дете от първия си брак и втората му жена се бе съгласила да нямат деца. Това беше негова идея, но тя се бе примирила, защото прекалено го обичаше. След като веднъж беше постигнато съгласие (което се смяташе за взаимно), той си направи вазектомия. Първите четири години изглеждаше, че бракът върви, и той беше много щастлив. След това дойде един опустошителен уикенд, когато тя помоли за развод, защото искаше деца. Бракът беше задоволил неговите нужди, но не и нейните. Той беше травматизиран и възстановяването от това изживяване му отне години. Разочарованията за двете страни можеха да бъдат избегнати, ако моят клиент беше отделил време наистина да открие нуждите на своята съпруга. Тогава той можеше да реши дали я обича достатъчно, за да направи компромис с първоначалното си предпочитание и да задоволи нейната нужда да има дете.

Родените със северен възел във Везни трябва да вярват във вътрешното си чувство за щастие при избиране на партньор. Те няма да могат да се осланят на логиката, но могат да вярват на чувствата си на любов и привличане да бъдат техни верни водачи. След като определят подходящ партньор и влязат в една връзка, предизвикателството за тези хора е да бъдат нащрек за променящите се нужди на техния партньор. Когато култивират у себе си навик да разговарят и да не губят връзка с другия човек, те създават такива изпълнени с любов чувства в своите партньори, че резултатите са невероятно положителни.

Очаквания… те са нещо извън мен

Тези хора често се разочароват от връзките си, защото изграждат очаквания, без правилно да преценяват нуждите, идеите, предпочитанията или синхрона с другия човек. Те мислят, че е по силите им да постигнат една цел със свой собствен труд. Във връзките си те търсят да намерят подходящи факти, които ще им помогнат да постигнат целта си с този човек. Тогава се отдръпват и планират стратегия, основна на онова, което вярват, че са качествата, нуждите и желанията на другия човек. Единственият проблем е, че никога не питат своя близък дали е така!

Родените със северен възел във Везни често приемат, че знаят какви качества се крият зад поведението на някой. Но когато грешат, това води до болезнени неразбирателства и за двете страни. Те също могат много да се ядосат, защото мислят, че другите не ги ценят. Очакват партньорите им да видят как техните таланти могат да повлияят и да подобрят живота на другия човек. Понякога хората с лунен възел във Везни стават арогантни, подценяват интелекта на другия човек, защото не изглежда, че той съзнава те колко трябва да дадат. Затова се ядосват и издигат помежду си стена от осъждане, което държи другите встрани от тях.

Тези хора трябва да разширят своята перспектива, за да се сдобият с по-обективна гледна точка в процеса на комуникация. Често, когато чувстват, че другите не ги оценяват, в действителност не са разбрали ясно тревогите на близкия човек. За да избегнат чувствата, че са изолирани и предадени, те трябва да помолят другия човек да изрази своята гледна точка; това ще помогне на хората с лунен възел във Везни да получат вярно разбиране и много по-реалистични очаквания.

Липса на разбиране… и аз ли трябва да мисля за интересите на другите?

Тези хора могат да изглеждат много груби. Те не вземат предвид реакциите на другите хора, техните желания и нужди, когато вземат решения. Родените със северен възел във Везни действат, без да получават обратна връзка от другия човек.

Например имах клиентка, чийто съпруг беше с такава възлова позиция. Когато отивали на почивка, той прекарвал цялото си време като разглеждал забележителности и изследвал околностите. Моята клиентка протестирала, че иска да си почине. Когато се връщала в къщи обаче, тя развълнувано разказвала на всичките си приятели за различните неща, които са видели. От нейното поведение съпругът й приемал, че тя се наслаждава също като него. Той не приемал протестите й сериозно, защото знаел, че така тя се чувства добре. Човекът със северен възел във Везни често приема, че знае какво ще даде сили на другия човек независимо от онова, което той говори.

Истината е, че тези хора често наистина знаят какво ще се хареса на техния близък, но трябва да получат знак от него дали знанието им е вярно. В горния пример това би означавало да се вслуша в протестите на съпругата си и да и задава въпроси, за да определи причините за тревогата й. След като веднъж съпругът разбере желанията й, той може да разработи план, който да задоволи изразените й нужди, и като награда ще получи нейното одобрение за своето водачество. Ето как работата в екип е от полза за тези хора.

Синхронизиране… и те ли имат нужди?

По въпроса за даването родените с лунен възел във Везни трябва да обръщат повече внимание на синхрона с партньора си. Когато партньорът изрази една нужда, това е мигът, в който те трябва да дадат. Те трябва да оставят всичко друго настрани и да се вслушат в това, от което техният партньор се нуждае в момента. Ако те чакат, докато се почувстват готови да започнат да дават, възможностите ще им убягват.

Например партньорът може да помоли за помощ при даден проект. Човекът с лунен възел във Везни може да каже: “О, хайде. Можеш да го направиш и сам.” Той не иска да насочва енергията си в друга посока и да бъде отвличан от проблема на своя партньор. Този инстинктивен егоизъм може да има разрушителен ефект върху връзката. Хората с лунен възел във Везни не могат да се наслаждават на ползите от партньорството без взаимност при даването. Когато открият някой, с когото искат да бъдат, те трябва да се синхронизират с него, ако това е човекът за тях. Това е живот, отреден за връзки, и когато те ги поставят на първо място, всички печелят.

Страхове

Страх от емоционални затруднения

Макар че родените със северен възел във Везни искат и се нуждаят от партньор в това прераждане, част от тях с изплашена. Те се страхуват да не изпаднат в неудобна ситуация – но желаят тази специална връзка с другия човек толкова силно, че просто трябва да рискуват. Един от техните страхове е да не останат без изход – да направят лош избор и след това да не могат да се освободят от връзката. Те са такива перфекционисти, че искат основната им връзка да бъде идеална. Ако изберат неподходящ човек и връзката не се получи, тогава ще трябва да признаят, че имат проблеми. Онова, което наистина казват, е: “Аз не желая да се обвързвам, защото не искам да изглеждам като глупак в очите на другите, ако нещата не вървят добре.”

Тъй като “да изглеждат добре” е много важно за тези хора, важно е също и техният партньор да изглежда добре. Ако открият някои по-неприятни качества у него, ще поискат той да се промени и може да започнат непрекъснато да му правят забележки. Това никога не дава резултати, ако мотивът на хората с лунен възел във Везни е да изглеждат добре пред другите, като имат един по-привлекателен партньор. Да повторя още веднъж: това се случва, когато мотивът е Аз-ът. Но ако партньорът също иска да се промени и човекът с тази възлова позиция има желание да го подкрепи и да помогне, и двамата могат да спечелят.

Докато не вложат сили и не си наложат дисциплина да помогнат на другия човек да преодолее ограниченията, обикновено състоянието на другия човек ще се влошава. Например, ако роденият със северен възел във Везни забележи, че партньорът е напълнял и изглежда нещастен, първото нещо, което трябва да се провери в разговор с него е да се определи какво той иска. Той може да каже нещо като: “Забелязах, че се тревожиш за теглото си и въпреки това продължаваш да се храниш доста, Разстроен ли си за нещо? Искам да знам какво става с теб и има ли нещо, с което мога да ти помогна.” В Процеса на загриженост и стремеж да разберат другия човек те могат да се научат как да му помогнат да преодолее този проблем. Тези хора се учат да се грижат за връзката си повече, отколкото се грижат за собствения си образ.

Родените със северен възел във Везни не разбират защо другите се примиряват, когато с тях се отнасят зле. Те не разбират колко много може да се обича друг човек и се страхуват от страстта и обвързването. Те се боят, че ако наистина обикнат някого, това може да доведе до неблагоприятна за тях ситуация. Хората с лунен възел във Везни трябва да вярват на сърцата си и че синхронът с другия човек ще им помогне да изградят здравословна връзка. В това прераждаш те могат да открият радостите от това да разширяват любовта, която чувстват към себе си, като включват и друг човек.

Страх от взаимозависимост

Тези хора са уплашени до смърт от връзките, в които хората са взаимозависими. Иронията е, че тъй като искат да бъдат тези, които получават през цялото време, те естествено стават зависими от това партньорът да им дава. Но той не може също да стане зависим, защото не получава нищо в замяна от човека със северен възел във Везни. Когато партньорът им ги изостави (физически или емоционално), тези хора са опустошени и не могат да разберат защо връзката не се е получила.

Ако искат истинска независимост в една връзка, винаги трябва да се опитват да дават повече, отколкото получават. Така ще бъдат по-силният човек и ще могат да се наслаждават на това да бъдат уязвими и взаимозависими с другия човек, без да съществува заплахата да бъдат изоставени. Много важно е да правят съзнателни усилия да бъдат от полза и да дават в близките взаимоотношения. Те често се въздържат да бъдат изцяло щедри, за да не загубят идентичността си. Но няма причина за тревога – тяхната идентичност е толкова силна, че изобщо не може да им се изплъзне! Родените със северен възел във Везни трябва да бъдат внимателни с необходимостта си за независимост.

Желанията им за независимост често се проявяват в неподходящо време и изглеждат груби, прекалени и водят до отчуждение. Това кара техните партньори да мислят, че родените със северен възел във Везни не се грижат за тях и че и двете страни не се отнасят с необходимото внимание един към друг. Естествено другият човек не иска да бъде единственият уязвим във връзката и затова започва да се отдалечава емоционално. Грижата за задоволяване само на собствените нужди може да бъде абсолютно бедствена в интимните приятелства. Тя може да накара най-близките хора да се чувстват необичани, неоценени, незащитавани и без специалната взаимна осъзнатост, заради което си струва да преминават през предизвикателствата на дългосрочните връзки.

Родените със северен възел във Везни дотолкова са свикнали да бъдат независими и потайни, че когато другите започнат наистина да се грижат за тях, те се чувстват неудобно. Те се страхуват, че ако бъдат уязвими, това ще ги направи слаби. Искат да бъдат винаги независими и в същото време да имат връзка – а двете неща не вървят заедно! Когато те водят, концентрацията е върху тях и се чувстват добре. Но когато някой друг е отговорен, това може да бъде неудобно за тях, защото не разбират своята роля. Те трябва да осъзнаят, че обикновено другите ще им позволят да водят, ако отделят време, за да разговарят. Другите просто искат да бъдат взети предвид техните чувства.

Хората със северен възел във Везни придават голямо значение на независимостта, но съвсем искрено подкрепят и партньорите си да бъдат независими. Те мислят: “Справедливо е всички да следват правилата.” Но когато приоритетите им се променят, техните правила се променят и те очакват всички да ги следват. Те са свикнали да бъдат водачи в миналите прераждания и в това прераждане смятат, че тяхната работа отново е да ръководят. Но сега, тяхната работа е да помагат на другите да станат способни водачи.

Страх от компромиси и промяна

Компромисът е основна част от щастливата връзка. Само като разпознаят и приемат нуждите на другия човек, както и своите собствени, те могат да създадат отношения, в които всички да печелят. Когато родените със северен възел във Везни действат от ситуация, изпълнена с вакуум, като вземат предвид само собствените си желания, тогава един човек печели, а друг губи. Накрая човекът, който губи, ги напуска, за да търси някого, който ще се отнася по-справедливо с него. Първото нещо, което родените с лунен възел във Везни трябва да направят, е да признаят индивидуалността на своя партньор и да разберат неговите нужди и несигурност.

Но понякога тези хора не искат да правят компромиси. Те не искат да отделят време да разберат ясно другия човек. Може би се страхуват, че ако осъзнаят положението му, ще трябва да правят саможертви. Но като отказват да признават необходимостта от компромиси, те отричат важността на своя близък и посяват семената на самотата. Чувствителността към другия човек е от особена важност. Когато партньорът изразява несигурността си, това е моментът, в който те трябва да оставят всичко друго и да направят необходимото, за да възстановят разбирателството.

Противоречие между даването от сърце и желанието за равен резултат

Игрите “танто за кукуригу”

Везните имат склонност към съзнание “танто за кукуригу”. Те искат всичко да бъде равно и техните партньори да се жертват в същата степен като тях. Например, ако трябва да станат в 5.00 ч. сутринта, те искат другият човек да стане с тях. Вместо да осъзнаят нуждата му от сън и да се погрижат той да бъде вътрешно уравновесен, хората със северен възел във Везни искат той да е на крак (да направи закуска или нещо друго), за да бъде в баланс с тях. Но истинският баланс се получава, когато всеки човек подкрепя 100% другия да бъде в хармония и щастлив вътре в себе си. Тогава щастието в една връзка ще бъде естествен резултат. Връзката ще разцъфтява, ако хората с лунен възел във Везни спрат да проверяват дали другите дават своя дял във всеки един момент.

Когато наистина дават, те трябва да го правят без да се изтъкват. Те имат склонност да си “водят бележки” колко точно дават и след това очакват същото количество енергия в замяна. Или поне очакват признание и дълбоки благодарности от страна на другия човек; и ако не ги получат, те му напомнят какво са направили за него. Разбира се, като изискват признание, родените със северен възел във Везни искат да получат нещо в замяна и превръщат всичко в търговия – стилът на воина! Тайната на даването е, че то създава отвореност за получаване. Другите винаги ще дадат повече, отколкото тези хора могат да си представят, ако дават водени от чисти мотиви без очакване да получат обратно. Ако концентрират своята енергия върху другия човек, щастието на техния партньор ще изпълни сърцата им и също ще ги направи щастливи.

Тези хора искат да изпитат радостта от това, че имат партньор, с когото да общуват – и радостта от това двама души да споделят товара. Проблемът е, че според техните идеи всеки трябва да носи 50 % от този товар. Те трябва да разберат, че хората са по-слаби в едни области и по-силни в други и че изискването за 50 % от товара във всяка област ще разруши връзката. Ако се научат да дават 100 %, когато е необходимо, ще открият, че техният партньор дава 100 % там, където те се нуждаят от подкрепа. Желанието им да правят повече, отколкото е техният дял, ще им се върне след време и ще получат повече от онова, което смятат, че трябва да бъде по равно.

Съревнование

Тези хора са свикнали със съревнованието от миналите си животи като воини, но сега това качество ще им пречи да постигат желаното. Те толкова са свикнали с битките, че всичко им изглежда борба. Родените със северен възел във Везни създават опозиция, където тя не съществува, и приемайки че другите ще им се противопоставят, те наистина предизвикват опозицията, от която се страхуват. Например може импулсивно да се отдадат на едно приключение, без да предупредят своя партньор, и така да предизвикат тревога и негативни чувства. Друго поведение, което саботира техните връзки, включва нехайството, прибързаността, изблиците с цел да се защитят, отказа от комуникация и други дребни (и не толкова дребни) тактически ходове, основани на идеята, че трябва да побеждават другите, за да постигат целите си.

Тези хора трябва да се научат, че техните партньори искат да ги подкрепят и да им помагат, а не да им създадат проблеми. Изисква се промяна в перспективата: да погледнат на партньорите си като на хора, които са от тяхната страна на бойното гюле и да имат желание да ги подкрепят. Специалните взаимоотношения изискват да се разбираме на най-дълбоко ниво, да споделяме от позицията на близост и уязвимост. Това представлява партньорството: двама души, помагащи си при преодоляването на препятствия, с които никой от тях не може да се справи сам.

Взаимност

Връзките трябва да бъдат взаимни и непрекъснато да се задълбочават. Когато един човек не спира да дава на друг само за да допринесе за добруването му – без да очаква нищо в замяна – получателят чувства тази чистота на намеренията и е по-добре разположен към даващия. От благодарност получаващият спонтанно ще поиска да му се отплати. Това е естествен процес – ние не можем да принудим друг човек да дава повече, отколкото желае. Истинското даване е реакция, изпълнена с любов към позитивния начин, по който друг човек се отнася към нас.

Твърде често хората със северен възел във Везни са на позицията: “Ако те оставя да направиш това, очаквам и ти да ме оставиш да направя онова.” Така партньорът всъщност не получава подарък, а нещо което трябва да бъде върнато. Това отнема чувството на ползотворност при даването. Но когато тези хора поставят на първо място партньорството и взаимопомощта и у двамата партньори се поражда желание да дават и да приемат.

Безкористност

Тези хора се учат, че е вярно написаното в Библията: “По-благословено е да даваш, отколкото да получаваш.” Не само, че е по-благословено, а е и по-мъдро. Когато човек дава, се получава празнина, а Вселената не може да търпи празнини. Незабавно животът изпраща нова енергия, която да запълни това пространство. Проблемът е, че хората с лунен възел във Везни очакват отплата за всичко.

Например имах клиентка, която изостави своите интереси, за да успокои своя приятелка в развод. Тя я водеше на вечеря и прекарваше много трудни часове с нея да й дава съвети, да я окуражава, за да й помогне да възстанови самоувереността си. Две години по-късно моята клиентка сменяше жилището си и се нуждаеше от място, където да се установи за седмица. Тя позвъни на тази жена, но тя изобщо не можеше да й предложи подслон. Моята клиентка беше съкрушена. Тя помнеше какво внимание беше показала към своята приятелка и искаше помощ единствено от нея. Тъй като нейното виждане беше ограничено само към помощ, която да дойде под тази форма, тя не забелязваше останалите възможности, които животът й изпращаше, за да я подкрепи.

Когато родените със северен възел във Везни следят за “равния резултат” по отношение на това какво дават в личните си взаимоотношения, те се ограничават за това какво могат да получат и откъде ще дойде то. Понякога те спират да дават преждевременно, макар че в сърцето си харесват този процес: вместо да следват онова, което сърцата им искат, те се стремят към еднакъв резултат. Те могат да спрат да дават точно в мига, когато другият човек е готов да им връща. Затова, докато изпитват радост от процеса на даване, те прост трябва да следват своето щастие.

Като имат конкретна представа за това, което искат от някого, те пропускат наградите, които са естествен страничен продукт от връзката. За да бъдат щастливи, тези хора трябва да се научат да ценят неочакваните дарове по пътя им.

Кармични партньори

Родените с лунен възел във Везни често привличат партньори, които имат невероятен потенциал, но на които им липсва самоувереност да използват този потенциал и да достигнат целите си. Често това са хора, към които те имат дълг от миналите животи. Може би другият човек е жертвал своята индивидуалност и им е помогнал да спечелят по някакъв начин и сега с техен ред да му се отблагодарят за услугата.

На определено ниво те знаят, че това е живот, отдаден на партньорства, и активно търсят партньор. Но непрекъснато привличат хора, които са по-слаби от тях, а това може да ги накара да изпитват гняв и омраза. В резултат на много животи във война те имат строга самодисциплина, целенасоченост, ефективно преследват целите си и мислят, че и другите трябва да бъдат същите. Те имат склонност да мразят чуждите слабости, да осъждат липсата на самодисциплина и да гледат с пренебрежение на хората, защото смятат, че нямат кураж. Те трябва да разберат, че ако са привлекли един воин за партньор, това ще бъде още един живот, изпълнен с битки, а не време, в което да се наслаждават на спокойно споделяне.

В действителност родените със северен възел във Везни имат толкова силна самоидентичност в аурата си, че тя действа като бариера пред другите хора. Те трябва да работят, за да разрешат проблемите си със силовото поле, и могат да направят това най-ефективно като отдадат енергията си на тези, които наистина се нуждаят от нея. Те имат нужда да се освободят от излишната енергия, за да привличат хора, които се нуждаят от по-силна самоличност: другият човек се зарежда с увереност, когато родените със северен възел във Везни се освобождават от нея. И двете страни печелят. Резултатът е появата на врата в аурата на хората с лунен възел във Везни, през която те могат да получат повече любов и енергия.

Взаимозависимост

Да се научат как да се свързват с другите по най-разумния начин е основно предизвикателство за родените със северен възел във Везни в този живот. Във всяка област, където побеждават, те имат едно силно партньорство. В областите, където губят – независимо дали в работата, или в личния живот – те все още не са научили уроците, през които трябва да преминат, за да създават успешни приятелства.

По един или друг начин за тези хора е предопределено да научат стойността на това да включват енергията на околните в своите планове. Те могат да се научат по най-трудния път – чрез битки и разочарования, или по лесния път – като действат на основата на житейските уроци. Всеки път, когато действат сами, или не постигат своята цел, иди ако я осъществят, откриват, че тя е повърхностна и не ги задоволява. Те се учат да разбират истината: “Ей… има и други хора на тази планета! Кой си ти?” Те също се учат да разбират, че имат нужда от енергията на другите, която да подхранва собственото им добруване и да им помага в постигане на целите.

Другари или любовници?

Тези хора имат толкова силен талант да подкрепят другите и да изграждат силата на тези хора, че могат да преживеят дълга върволица от краткотрайни връзки. Техните близки стават силни сами за себе си и след това поради различни причини, следва раздяла. Това понякога се случва защото, подсъзнателно, родените с лунен възел във Везни работят, за да изградят автономност на другия човек, така че да бъдат равни, вместо да се стремят към създаване на екип. Те могат да видят къде на другия човек му липсва увереност и затова му дават сили в тази област. След като веднъж техният близък стане самостоятелен, той вече не се нуждае от човека с лунен възел във Везни. И тъй като фокусът е бил върху изграждането на взаимна автономия, съвсем естествено е и двамата индивида да поемат по собствени пътища. Но хората със северен възел във Везни се чувстват съкрушени – изглежда им несправедливо, че вече силен, партньорът им ги напуска.

За родените със северен възел във Везни взаимоотношенията не трябва да бъдат основани на концепцията за двама изцяло самостоятелни индивида, които да правят всичко заедно в контекста на техните самостоятелни, отделни индивидуалности. Тази система е базирана на бартер, търговия, 50 % от всичко и чувствителност само към себе си. Тя ги оставя без магическата съставка на емоционалната чувствителност, която е толкова удовлетворяваща в дългосрочните връзки.

Когато емоционалната обвързаност – чувствената съзнателност към другия човек и желанието да го направят щастлив – липсва, партньорите на хората с лунен възел във Везни ги напускат. За тях съюзът може да стане сух и лишен от любов – основан на системи от очаквания, награди, изисквания и стремеж към честна игра – затова партньорът напуска, за да се погрижат за него другаде.

Ключът за тези хора е да забелязват и да действат, когато техният партньор има нужда от помощ. Тогава той ще бъде щастлив и ще остане с тях, тъй като се чувства обвързан, а роденият с тази възлова позиция ще получи обратно цялата енергия на щастието. Това е ситуация, в която всички печелят.

Слушане и чувствителност

Да осъзнават нуждите и да ценят първо другия човек е от основно значение, ако родените със северен възел във Везни искат да имат успешна връзка. Непрекъснато да разговарят и да разбират околните им отнема повече време, отколкото са свикнали да дават, тъй като техният навик е да вземат предвид само собствените си желания. Но ако искат връзката им да бъде продължителна, те трябва да се научат да бъдат чувствителни и да се вслушват в нуждите на техните партньори.

Те трябва също да бъдат внимателни, за да не нараняват другите (физически, психически или емоционално). Техните партньори може да нямат много изисквания, затова за тези със северен възел във Везни е лесно да ги игнорират. И след това са шокирани, когато партньорите, които са им изглеждали задоволени, ги напускат. Те не са обърнали внимание на тяхната идентичност и на техните индивидуални особености.

Екипът се състои от двама души, които се грижат един за друг, съзнават нуждите си, компенсират силите и слабостите си и си помагат инстинктивно, без да ги молят за това. Например, ако си нараня пръста, аз го превързвам. Не мисля за това, нито пък се питам: “Какво е направил пръстът ми за мен напоследък?” Нито пък очаквам да получа от него признание колко съм добра, затова че съм го привързала. Аз инстинктивно се погрижвам за него. Същото е и с работата в екип – ти си чувствителен към твоя партньор и инстинктивно му помагаш, когато има проблем, защото партньорът е част от теб.

Хората с лунен възел във Везни трябва да бъдат чувствителни към несигурността на техните партньори и понякога да реагират така, че просто да успокоят страховете им. Не всички въпроси се задават с намерение да се получи точен, фактологичен отговор. Понякога в партньорствата един човек може да зададе въпрос с мотив да бъде окуражен или да усети чувство на близост. Например, ако новият ви приятел попита: “Мислиш ли, че винаги ще се обичаме така?”, той не очаква да му отговорите: “Ами, така се надявам, но предполагам, че никой не знае.” (което ще бъде типичен отговор на човек с това разположение на възлите. Той иска да чуе: “Разбира се, че ще бъде така!”

ЦЕЛИ

Тези хора често са егоисти. Те могат да действат импулсивно и с пълно пренебрежение към положението, в което се намира другият човек. Родените със северен възел във Везни имат склонност да реагират неочаквано, когато целите им не се осъществяват достатъчно бързо. Понякога те действат въз основа на своите преценки, без да разговарят, за да проверят какво се случва с другия човек. Дори и техният мотив за действие да е в най-добър интерес на всички засегнати, другите започват да се чувстват лишени от сила и изпълнени с омраза, защото не са част от процеса. Вярата – ключов проблем за тези хора, се оказва подкопана и от двете страни във връзката.

Макар че разговорите с партньора са едно лесно разрешение при много препятствия, тези хора се страхуват от него. Част от тях може да смята: “Ако разговарям, той ще си помисли, че не му вярвам.” Всъщност точно разговорът кара другия човек да не се съмнява в тяхното доверие.

Например имам клиент с такава възлова позиция, който работи в ресторантския бизнес. С типичния си военен стил за даване на заповеди той се обърнал към своя мениджър с инструкцията: “Довечера ще има специално парти и искам масите да бъдат сложени до 19:00 ч.” В 18:40 ч. масите не били съвсем подредени, а хората започнали да пристигат. Моят клиент си помислил: “Боже Господи! Той няма да успее!” И затова сам се заловил със задачата. Когато по-късно неговият мениджър се приближил към него и го попитал: “Защо не ми повярва?”, той бил шокиран и ядосан. Старият воин насилил резултата, без да вземе предвид чувствата и усета за време на другия човек.

Тези хора трябва да отделят време да общуват, вместо да прибързват с всичко. Моят клиент е трябвало да каже на мениджъра си: “Стан, малко съм обезпокоен, защото масите още не са готови. Всичко наред ли е и мога ли да ти помогна с нещо?” В разговор с него той е можел да убеди себе си, че работата ще бъде свършена, и да създаде усещане за работа в екип, от която тези хора толкова се нуждаят. Когато отделят време да направят това, те проявяват редкия си талант за дипломатичност, който може да създаде невероятна привързаност и у двете страни, като в същото време бъде постигната и целта.

Хората със северен възел във Везни трябва да се обвързват с другия човек в процеса на даване на нареждания. За тях не е достатъчно просто да изложат фактите; другият човек трябва да придобие чувство за своята сила в ситуацията. Тези хора трябва да обяснят защо нарежданията са важни в контекста на цялата ситуация и да вдъхнат увереност на другия човек, че може да се справи успешно с работата. Родените с лунен възел във Везни мислят, че техните инструкции са толкова прости, че всеки може да ги изпълни, но истината е, че онова което е лесно за тях, може да се окаже много трудна задача за другите.

Преди да дадат нареждания, тези хора трябва също да забележат как се чувства другият човек. Например, ако той вече е объркан, получаването на още нареждания може да го извади от равновесие. Най-добре е да забележат другия човек и неговото емоционално състояние, преди да започнат с нарежданията.

Отделянето на време за установяване на сериозна основа за връзките прави изпълнението на заповедите приятно за другия човек и е допълнителна застраховка, че работата ще бъде правилно осъществена.

Друг добър подход, особено в ситуациите, свързани с постигане на дадена цел, е да кажат: “Ето къде отиваме и как аз искам да бъде постигнато това… а ти как мислиш да го направиш? Кажи ми, ако имаш друга идея.”

Забелязване на индивидуалните различия

На хората със северен лунен възел във Везни им е трудно да внесат свобода и творчество в своя живот. Те обичат нещата да бъдат директни и подредени и за тях може да бъде трудно да се движат по течението. Други области на конфликти могат да възникват от факта, че тези хора обичат да изпитват съдбата. В определен момент те вярват: “Аз съм центърът на света! Нищо не може да ме застигне!” И обикновено не биват наранени дори и в най-рискованите ситуации.

Този уникален стил на действие дава резултати при тях. Проблемът идва, когато решат, че другите хора също трябва да имат подобен подход. “Просто премини отвъд ограниченията си” е тяхната препоръка. Но това, което работи при тях, няма задължително да даде резултати и при другия човек. Работата е да го поддържат в пътя към постигане на целите му като вземат предвид неговия личен стил.

Постигане на повишено чувство за идентичност

Енергия от общите усилия

Единственото разрешение за тези хора е партньорството. Дори при постигане на личните цели техният успех е по-сигурен, ако тръгнат по пътя към целта си с партньор. Например, ако на човека със северен възел във Везни му се струва невъзможно да отслабне с 10 килограма, най-добре е да открие приятел със същия проблем и заедно да отслабват. В процеса на помагане на другия човек да се придържа към диетата и програмата с упражнения, ще започне да спада и теглото на човека с лунен възел във Везни. Същото се отнася и за всяка лична цел, която им е трудно да постигнат; ако открият и друг човек, с когото да работят, и двамата ще спечелят.

Тези хора имат способност да вдъхват кураж на околните, да им дават увереност да поемат инициатива и да вършат неща, които без тяхна помощ другият човек никога не би опитал. Те имат способност да признават самоличността на другите с толкова увереност, че последните започват да вярват в себе си. Тези хора имат голям успех като бизнес консултанти, психолози, учители, треньори или в друга роля, която вдъхва увереност и кураж у другите.

Родените със северен лунен възел във Везни трябва да бъдат сигурни, че не правят това от егоизъм, защото няма да имат успех. Тук от основна важност е способността да бъдат обективни: те трябва да определят целите на другия човек.

Интимност и уязвимост

Хората със северен възел във Везни трябва да развият своя капацитет за уязвимост. Те се учат да бъдат чувствителни към другите: отворени към техните чувства и гледни точки. Учат се да позволяват на другите хора да ги опознават: да споделят техните чувства и страхове. Тези хора са си изградили сериозна защита срещу уязвимостта. Тяхното сурово програмиране казва: “Никога не позволявай на никого да уязви твоите слабости.” Но те научават, че в уязвимостта има невероятна сила – наистина, най-добрият воин е този, който знае кога да се бие и кога да иска мир. Но ако не разговарят с другия човек, няма да знаят кога какво да правят.

За да имат дълготрайни връзки, трябва да се научат как да постигат по-голяма интимност. Интимността е страничен продукт от това да бъдат по-чувствителни към несигурността на другите хора и по-отворени за собствената си уязвимост. Когато те са в по-интимни взаимоотношения, ще могат да растат. Но когато не постигнат подобна атмосфера, те остават недостъпни.

Когато са наранени, първата им реакция е да се отдръпват и да не позволяват на другите да разберат какво се е случило. В този живот те учат каква е стойността на това да бъдат отворени и да позволяват на другите да се грижат за тях. Като споделят тяхната уязвимост, те откриват онова, от което в началото са се срамували, че може да се превърне в предимство и че то ги свързва с другите по специален начин. Сега могат да позволят на околните да ги опознаят – а не да виждат образа, който се стремят да поддържат. Тези хора имат вътрешна честност, кураж и прямота. Когато позволят да бъдат уязвими при взаимоотношенията си с другите, това може да бъде един скок напред към самооткриването.

Родените с лунен възел във Везни се страхуват, че ако изразят своята уязвимост, ако не са безпогрешни, ще загубят хората, които искат да впечатлят. Вместо това изразяването, на тяхната уязвимост ги сближава с другите. Нещо повече, помага им да разберат как да ги подкрепят и им дават увереност. Те включват другия човек в своя живот на едно по-дълбоко ниво и в същото време чувстват, че този човек ги приема. Старите чувства на изолираност се стопяват.

Когато тези хора позволяват на другите да споделят техните страхове, вътрешният им кураж вдъхновява всички да се обвържат по-дълбоко. Те откриват, че околните са преминали през подобни ситуации и са правили дори по-драстични грешки. Правенето на грешки, ученето и израстването е част от живота на човешките същества – нещо много различно от „военната машина”, която са били в миналите си животи. За тези хора премахването на стената между тях и другите може да се сравни с воин, който сваля своя щит – това е плашещо. Но за да бъдат удовлетворени, те трябва да имат желание да оставят щита си настрана и да бъдат уязвими.

Работа в екип

Родените със северен възел във Везни нямат усет за работата в екип. Те не са имали опит в миналите си животи в тази област. Като воини те поемат цялата работа сами и обикновено се дразнят, когато другите искат да споделят отговорността. Те искат сами да вършат работата, защото се страхуват, че другият човек ще обърка всичко и те няма да постигнат целта си, тъй като някой друг не е свършил своя дял. Също така те нямат търпение, когато на някой друг са му необходими два или три дни да направи това, което те биха свършили за един ден – при това по-добре!

Но в този живот не са тук, за да вършат работата си сами – те вече знаят, че могат да направят това.

Родените с лунен възел във Везни имат невероятна увереност при постигането на цели. Но сега, когато наистина постигат целта сами, не чувстват щастието, което са очаквали. В този живот тяхната работа е да свържат своите цели с контекста на усилията на екипа и да дават увереност на другите хора, които се нуждаят от нея.

Затова, когато работят в екип с още шест човека, те не трябва да забравят, че са общо седем. Хората с лунен възел във Везни имат невероятна способност да дават сила на другите и могат да видят къде всеки от тези шест човека се нуждае от увереност. Те с удоволствие забелязват празнотите, защото така могат да им помогнат и да се превърнат в безценна и обичана част от екипа.

Винаги трябва първо да определят какво е най-добро за екипа. За неговите членове няма да бъде разумно да липсва комуникация; най-добре е всеки да забрави собствените си интереси, за да остане във връзка с другите и да създаде положителни чувства на взаимозависимост. В този смисъл всеки член трябва да има желание да изрази обективно собствените си нужди – без да изпитва омраза или от позицията “танго за кукуригу”, а за да даде сили на другите в партньорството като бъде отворен за техните нужди. Това е друг начин да бъдеш уязвим.

Партньорство

За родените със северен възел във Везни най-силната част от самоличността им са качествата, от които печели връзката. Другият човек носи различни от тези дарове, които могат да бъдат точно онова, от което тези хора се нуждаят. В партньорството родените със северен възел във Везни откриват своя баланс с другите, а понякога и части от себе си, до които по друг начин няма да получат достъп. С партньор животът вече не е толкова сив, а една позитивна обмяна на енергия, която прави самооткриването и самореализирането по-лек и щастлив процес и за двамата.

Тъй като другият човек носи във връзката качества, които могат да липсват на родените със северен възел във Везни, необходимо е хората с тази възлова позиция да видят обективно кой е в действителност той, какво им предлага, какви таланти и качества носи, които да подсилят екипа. Той може да няма увереност или инициативност, но може би носи дара на емоционалната чувствителност и грижовност или игривост и веселие, или да гледа на живота като на приключение, или изпълнено със съчувствие опрощение. Ако хората с лунен възел във Везни могат да разберат какво носи другият човек, те стават по-отворени да приемат и да се зареждат енергийно от тези дарби.

Онова, което хората със северен възел във Везни наистина искат, е да се обвържат с някой друг и да дадат сили на този човек да осъществя мечтите и плановете си. Затова тяхна отговорност е внимателно да определят детайлите на това, което другият човек търси, за да могат да открият дали то е в съзвучие със собствената им душевност. Тези хора се учат да разбират, че личното оцеляване е основано на създаване на най-добро за една връзка. Когато се грижат за своя партньор изцяло и от сърце, те най-накрая започват да изпитват радост и удовлетвореност.

Съпротива

Тези хора са невероятни воини в резултат на миналите си животи и са свикнали с енергията на бойното поле. Във взаимоотношенията си те действително могат да провокират битка само защото са свикнали с тази енергия. Те искат да спечелят на всяка цена и затова понякога унищожават връзките, които са им най-скъпи. Родените със северен възел във Везни се бият, дори когато не е необходимо, и често завършват със загуба. Връзките могат да станат битка между “твоите нужди срещу моите нужди”, ако гледат на себе си и на другите като отделни индивиди, вместо да осъзнаят, че партньорството съществува само за себе си. В действителност онова, което прави връзките силни, подхранва енергията и на двамата партньора.

Те трябва да се научат да поставят целта за приятелство над импулса за завладяване. Много по-вероятно е да постигнат каквото искат чрез дипломация, такт и внимание към положението на другия човек. Но тези хора също се учат да не използват дипломацията, за да манипулират (това е да правят нещо така, че да изглежда честно на другия човек, просто за да получат каквото искат). Те откриват стойността да бъдеш истински дипломат: да слушаш другия човек и да споделяш своята гледна точка, за да видиш дали е възможно да се постигне компромис. Това трайно ще задоволи и двете страни.

Родените със северен възел във Везни се учат също да бъдат внимателни при изразяване на своите импулси. Те трябва да преценяват какво искат да кажат, действията, които смятат да предприемат, и какво мислят за ефекта им върху другите хора. Те се учат да слушат, преди да говорят.

Създаване на ситуации, в които всички да печелят

Хората със северен лунен възел във Везни са най-естествените радетели на мира от всички групи хора с еднакво възлово разположение по зодиакален знак. Те имат талант ясно да виждат двете страни на ситуацията или конфликта и ефективно да изразяват позицията на А пред Б и обратно. Хармонията се установява чрез обективно разбиране на чуждата гледна точка. Тази способност им дава възможност да бъдат брачни и семейни съветници – или да изпълняват друга роля, която изисква балансиране на две различни гледни точки, включително дипломация. Като странична полза, когато родените със северен възел във Везни помагат на другите да бъдат обективни, те развиват собствената си способност да уважават самоличността на другите. Те упражняват “мускул” в тяхната душа, който им помага да открият собствения си баланс, спокойствие и щастие.

Тези хора имат талант да създадат успешна връзка чрез взаимност, разбиране, обши усилия и удовлетвореност. Когато не забравят да упражняват този талант, те почти винаги създават ситуации, от които всички печелят. Например един мъж с тази възлова позиция може да обича бързите мотори. Ако той има жена и три малки деца, тя може да се тревожи за риска, който той поема. Вместо да разбере нейната гледна точка, той се ядосва, чувства, че независимостта му е заплашена и избухва (мисленето “аз срещу другите”). Това се превръща в проблем за връзката. След няколко години, ситуацията е като в много други семейства, в които няма взаимно разбиране и затова липсва разрешение. Двойката се отчуждава и бракът приключва (емоционално, ако не физически).

Нека да погледнем в алтернативата, от която могат да спечелят всички. Първият път, когато съпругата е изразила своята тревога по отношение на мотоциклета, мъжът със северен възел във Везни е трябвало да поеме дълбоко въздух и да поговори с нея. Той е трябвало да й задава въпроси, за да открие какво точно я безпокои. Само фактът, че той е отделил време да говори с нея и е поискал да разбере нейната гледна точка ще създаде атмосфера на разбиране, загриженост и подкрепа. След като веднъж е чул нейните тревоги, те могат да намерят решение.

Ключът е заедно да го открият – в края на краищата, това не е живот, в който хората със северен възел във Везни трябва да правят всичко сами. Ако съпругата се страхува, че може да се стигне до фатален инцидент и че тя ще се сблъска с финансовата отговорност за отглеждането на трите деца, може би те ще трябва да направят застраховка “Живот”, която да й даде по-голямо чувство на сигурност и ще й позволи да го подкрепя в радостта му от карането на мотор. Тези хора имат вътрешна способност да се изправят лице в лице с нещата. Хората с лунен възел във Везни трябва да развият желание да разбират тревогите на партньорите си и да работят с тях, за да превърнат всяко предизвикателство в ситуация, от която ще спечелят и двамата.

ИЗЦЕЛИТЕЛНА ПЕСЕН

Написала съм изцелителна песен за всяка група хора с еднакво възлово разположение по зодиакален знак, която ще помогне енергията да се насочи по позитивен начин, тъй като музиката е мощно средство и емоционално ни подкрепя в поемането на рискове.

Хайде, хора

Посланието на тази песен е предназначено внимателно да прехвърли вниманието на родените със северен лунен възел във Везни към по-дълбоко разбиране на другите. Тя подсъзнателно ще ги вдъхнови да помагат на околните по начин, който ще им даде чувство на любов и завършеност, за които те винаги са копнели.

Избрани стихове:

Твоят брат опитва, но става слаб.

Да избута камъка до върха на планината.

Камъкът е тежък и за да успее.

Му е нужна малка помощ.

Можеш ли да вдигнеш едната си ръка от своя камък,

За да му помогнеш с този товар,

той скоро ще се сгромоляса…

Хайде, хора – поставете се на негово място.

Събудете се, хора – и вижте гледната му точка.

Хайде, хора, помогнете му с всичко, което можете днес,

Защото всичко, което можете да получите, е онова, което сте дали!

 Откъс от книгата “Астрология на душата” на Жан Спилър, изд. Аратрон

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог