Сатурновите кризи

blog-satr-i-zvez-ris.jpg

Муси Дачева

Названието криза не е пресилено. Негативните аспекти на към Точката на рожденото слънце имат силен и дълготраен ефект върху човешкия живот. Те са съвпад, квадрат и опозиция. Преминаването през всяка специална точка трае около 2 години и половина. Например в началото на април 1996 година навлезе в Овен, а окончателно напусна знака в края на февруари 1999 година.

Преминаването на планетата през даден зодиакален знак означава навлизане в Сатурнова криза за родените със слънце в този зодиакален знак и знаците от съответния кръст. Те са кардинален, неподвижен и подвижен. Така за периода 1996-1999 година трябваше да се справят с повече трудности всички родени под знаците от кардиналния кръст Овен, Рак, Везни и Козирог.

Сатурновата криза е време за осъзната промяна. Първоначално желанието не е съвсем оформено. По-скоро се усеща силно неудовлетворение от себе си, от околните, от средата, в която се живее и работи, от родителите, от шефовете, от ниското заплащане, от отношенията в кръга от най-близки хора. След това се появяват в представите най-различни възможности за решаване на натрупалите се проблеми. Виждат се много пътища, по които може да се върви, идват много идеи как да се променят нещата.

На мисловно ниво с лекота се намират хора, които да ни подкрепят или да работят наравно с нас. Това кара повечето да се стремят да уголемят обсега си на действие, да търсят пари назаем, за да инвестират в нов бизнес или да разширят това, което имат в момента. Други влагат в чужди, прекрасни, но нереалистични проекти или, подведени от лъскави обещания, дават крупни суми в заем на некоректни хора.

Всъщност многото възможности са в повечето случаи илюзия на възприятията. В това се състои коварството на сатурновата криза. Тя е изпитание на разума, на подхода към всяка житейска ситуация. Доказано неефективен в случая е методът на пробите и грешките, когато човек опитва в една посока, не става, опитва друга възможност, пак не се получава и така от ситуация в ситуация докато налучка верния път. Много трудоемък и разтеглен във времето подход за решаване на различни житейски казуси.

В сатурновата криза нямаме много време. Не можем да си позволим пилеене на физическа енергия, умствен потенциал или емоционални ресурси, нито лекомислено поведение и безотговорност към себе си и към другите. Въздържанието и разумната пестеливост под най-различна форма, са проявление на сатурновото влияние. Всяко действие трябва предварително да е добре обмислено и да са взети предвид всички налични обстоятелства. Само тогава може да се разчита на подкрепата на Сатурн и да се излезе невредим от зоната на Сатурновата криза. За повечето от нас тези изисквания са непосилни.

Общото за всички, преминаващи през тази мъглява зона от житейския си път, е силната неудовлетвореност от себе си и от околните. Често се попада в неприятни ситуации, в които на изпитание са подложени силата на характера и моралните устои на личността. По този начин Сатурн кара човек да си направи равносметка, да преосмисли живота си, да се отнесе сериозно, както към себе си, така и към околните, да отдели важното и същественото от маловажното и нетрайното.

В тези две-три години Сатурн руши и разгражда слабите звена в нашия живот като упражнява върху тях масиран натиск. За едни хора уязвимото място може да е кариерата, за други брачните взаимоотношения или съдружията, за трети здравето свое или на близките. Акцентът на сатурновите кризи зависи от позиицята на рожденото слънце по знак и по дом.

Чрез преживяване на разочарования и несполуки ни се помага да се себеопознаем и себепреценим, да подсилим слабите си страни, да стъпим на здрава почва и да продължим напред по пътя си с повече увереност в собствените си достойнства.

Времето на сатурновите кризи е време на получаване на възмездие. Разкриват се тайни, пазени с години, разбулват се мистерии. Всякакви интриги, задкулисни игри, непочтени сделки, измами и фалшификации излизат наяве.

Сатурн забавя, но не забравя. Суровият съдник отмерва точно времето и начина на изтърпяване на наказанието за нарушаване на писаните и неписани закони.

Преминаването на Сатурн през отделните зодиакални знаци носи своите специфичности. Единствено за тези, които са родени със Слънце в средата на даден зодиакален знак, т.е в 15-ия градус, може да се каже, че влиянието трае само докато планетата преминава през някой от знаците на съответния кръст. За всички останали има преливане от един знак в друг като сатурновата криза започва от предходния кръст и продължава в следващия.

Например за роден на 1 октомври 1973г. рожденото Слънце е в 8° Везни и т.нар. орбиса, зона на влияние, е от 23° Дева до 23° Везни (± 15°). Наскоро преминалата сатурнова криза към рождено слънце във Везни, от опозицията на Сатурн в знака Овен, започна през май 1995 г., когато Сатурн все още се движеше през знака Риби. Преминавайки през 23° Риби, той отключи началото на сатурновата криза. Условен край на кризата бе средата на 1998 година, когато планетата подмина 23-я градус на Овен.

Астрологичното разделяне на знаците по качество на три групи има смисъл за отделни характерни особености на проявлението на сатурновата криза в кардинален, неподвижен и подвижен кръст. На цикловите схеми ще намерите периодите на преминаване на Сатурн през всеки отделен знак по години, а по-подробна е таблицата в края на всеки раздел за съответния кръст.

Трябва да се има предвид, че движението на Сатурн по картата не е само в една посока. От астрономията знаем, че той и Земята се въртят около Слънцето, като Земята е много по близо до центъра на въртене. В момент, когато трите тела застанат на една права, тъй като Земята се движи по-бързо, от гледна точка на земен наблюдател, за известен период от време Сатурн изглежда като спрял или движещ се в обратна посока. Това движение е познато в астрологията като ретроградно. Например в горния случай имаме ретроградно движение в периода от юни до октомври 1998 г., когато Сатурн се движи в следващия на Овен ­знака Телец до една точка и после тръгва в обратна посока пак към Овен.

Когато разглеждахме Личната слънчева година си представяхме движението на Слънцето по кръг и какпоследователно преминава от един планетарен период в друг. Ще използваме същата нагледност и при сатурновите кризи. Вместо слънчева обиколка, сега кръгът представлява пътят на Сатурн през всички знаци на Зодиака. Този път той изминава, както вече споменахме, за един много по-дълъг период, равен на 29 години и 167 денонощия.

Позицията на Сатурн може да бъде най-различна, в различните рождени астрологични карти. Може да е в съвпад със Слънцето както например при раждане на 01.01.1960г., да е в тригон (120°) с него като при роден на 18.08.1968г. или в опозиция (180°) с рожденото слънце на роден на 15.5.1985г.

Най-късно до седмата година след раждането, в своето движение, Сатурн пресича някоя от четирите точки, свързани по специален начин с Рожденото слънце.

От момента на достигане на най-близката от четирите специфични точки нататък започва ритмичния на сатурновите кризи. Те следват последователен и неизменен ход с интервал малко над седем години между равностойни точки като начало-начало, център-център или край-край на сатурновата криза.

Характеристиките на кризата могат да бъдат твърде вариативни, в зависимост от това дали в близост до четирите специални точки в рождената карта има планети, техните особености и върху кои сфери на живота влияят. Така тяхното активизиране може да доведе до промени в общото влияние, да промени центъра на тежестта и измести времевите граници на кризата в една или в друга посока.

Откъс от “Номерологичен календар” изд. през 2001 г.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

141 коментара so far »

 1. anhela каза,

  Писа на март 5, 2008 @ 17:13

  Molq napi6ete pove4e za teku6tata saturnova kriza v Deva.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на март 5, 2008 @ 19:41

  Към anhela,
  по тази тема можете да прочетете повече тук
  http://www.temura.net/2008-годишен-хороскоп-за-дева/
  Сатурновата криза преминава индивидуално за всеки човек. От момента, в който Сатурн влезе в Дева, всички от подвижния кръст – Дева,Стрелец,Близнаци и Риби, усещат по един или друг начин ограничаващия и полъх. Но коя област на живота ще засегне по-чувствително, кога и до каква степен, зависи от една страна от позицията на Сатурн в наталната карта по дом и по знак и от друга в кой от домовете се намира сега транзитният Сатурн и какви аспекти прави с наталните планети.

 3. venec каза,

  Писа на март 9, 2008 @ 19:31

  родена съм на 05.06.1961г. 8.00 ч. зодия Близнаци , ще бъда ли засегната от Сатурновата криза.
  АСПЕКТИТЕ НА ПЛАНЕТИТЕ В ЛИЧНИЯ МИ ХОРОСКОП: ВЕНЕРА КВАДРАТ САТУРН И ЮПИТЕР СЪВПАД САТУРН.
  САТУРН В 7-МИ ДОМ В КОЗИРОГ В РОЖДЕННИЯ МИ ХОРОСКОП.

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на март 9, 2008 @ 20:40

  Към venec,
  Сатурновата криза засяга всеки човек през определени периоди от време.Тя е просто един по-напрегнат отрязък от време, през който личността израства и стъпва на следващото стъпало по своята си стълба.
  Излишно е да ми пращате аспекти от наталната си карта, защото тук не правя такива анализи. Ако желаете астроконсултация, свържете се с мен на m_dacheva@abv.bg

 5. julia каза,

  Писа на март 12, 2008 @ 9:51

  Rodena sum na 13.12 1970g v 17h.V kakvo shte se izraziava satyrnovata kriza v moia period.

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на март 13, 2008 @ 0:42

  Към julia,
  вашата натална карта можем да анализираме подробно в кабинета ми в Пловдив.

 7. Спаска Симеонова каза,

  Писа на март 17, 2008 @ 18:53

  Винаги, когато имам възможност се консултирам с Ващия номерологичен календар. В момента съм в Сатурнова криза. Може ли да ми кажете кои месеци ще бъдат най- тежки и кои по благоприятни. Благодаря предварително. Спаска.

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на март 17, 2008 @ 23:01

  Към Спаска,
  щом преценявате че сте в Сатурнова криза, значи сте родена в зодиакален знак от подвижния кръст. Пълното проявление на текущата Сатурновата криза е възможно да се прецени едва след подробно изследване на транзитите към елементите на вашия рождествен хороскоп.
  В отговор на вашия въпрос:
  Неблагоприятни са 3-ти, 6-ти и 9-ти месец след този, в който сте родена. Относително благоприятни са 4-я и 8-я месец след рождения.

 9. Спаска Симеонова каза,

  Писа на март 19, 2008 @ 7:19

  Много Ви благодаря за отговора. Родена съм на 16.09. 1962 г, Асцендент Овен. Ако е възможно да ми кажете нещо повече. В кой дом е Сатурн и т.н. С уважение – Спаска.

 10. Муси Дачева каза,

  Писа на март 19, 2008 @ 9:57

  Към Спаска Симеонова,
  http://www.temura.net/услуги/

 11. Ралица каза,

  Писа на март 29, 2008 @ 10:39

  zdraweite,Mysi iskam da razbera kade se namira va6iqt kabinet.Razgledax stranicata i proqvqvam interes.6te se radvam da se sre6tna s vas.

 12. Муси Дачева каза,

  Писа на март 29, 2008 @ 12:00

  Към Ралица,
  идете на Контакти
  http://www.temura.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/

 13. Райна каза,

  Писа на април 11, 2008 @ 11:20

  г-жо Дачева имам такъв въпрос и се надявам да ми отговорите.Няма да ви ангажирам с рождените ми данни, молбата ми само е да ми отговорите съвсем кратичко. Понататък сигорно щте ви потърся за лична консултация. Цялото ни семейство се оказва че сме в сатурнова криза и вече се случиха някои неприятни неща. Аз съм близнаци, мъжа ми е Риби децата ни са Стрелци. Мислим с съпруга ми да си направим застраховки живот.Какво ще ни посъветвате? Ще ви бъдем много признателни.

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на април 11, 2008 @ 11:40

  Към Райна,
  Сатурновите кризи са трудни периоди, в които ние преживяваме не само пречки и затруднения, но и нерядко изпадаме в екстремни, опасни за здравето и живота ни ситуации.
  Аз, като Стрелец, също в момента съм в Сатурнова криза.
  В архива си имам богата,но за съжаление тъжна статистика на събития, касаещи здравето и живота, които се случват точно по време на пиковете на Сатурновата криза.
  За застраховката живот.
  Ако сте родени в първата десетдневка на знака, ви препоръчвам да си я направите. Сега се предлагат застраховки живот и със спестовен характер. Има и такива, при които до определена възраст на застрахования,се покриват тежки заболявания като инсулт, инфаркт, диабет и т.н.
  Тъй като казвате, че цялото семейство сте в сатурнова криза добре е да застраховате и имуществото си срещу бедствие или кражба.

 15. Лора каза,

  Писа на юни 14, 2008 @ 22:13

  Родена съм на 12.06.1964г. Искам да зная дали попадам в Сатурновата дупка. Благодаря предварително.

 16. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 15, 2008 @ 9:25

  Към Лора,
  има поне три понятия,свързани със Сатурн,които често взаимно се заменят.
  Сатурновата дупка представляват няколкото дни около рождения ден всяка година, когато жизненият тонус рязко пада. Понякога се случват и неприятни събития,които слагат отпечатък в паметта и тревожно очакване. Това по често става при хора, които имат така нареченото ранено Слънце.
  Рожденото Слънце е в напрегнати аспекти с малфактор. Такъв е случаят с вашата натална карта. Имате квадрат на Слънце и Плутон.
  Има и друго понятие като Сатурнов период – това са последните почти месец и половина до рождения ден, които са под знака на Сатурн. В тези дни стават изчиствания,събития с по-голяма скорост и по-забележим резултат, които са заложени в годишния хороскоп.Подробно описание има в книгата ми “Номерологичен календар”.
  Вероятно имате предвид Сатурновата криза на подвижните знаци,която тече в момента тъй като сте зодия Близнаци.
  Да, нейното влияние ще бъде по-осезаемо за вас в края на 2008 г. и особено през месец декември.

 17. elena каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 11:57

  здравеите г-жо Дачева,

  Имам един въпрос към Вас,дано е възможно да ми отговорите.

  Смятате ли 4е съм в Сатурнова криза?Имам 4увството 4е вси4ко се разпада пред о4ите ми и не ми достигат сили да променя ситуациата.
  Родена съм на 21.07.1959 в 17.00h

  Благодаря ви за невероятният саит с толкова много и полезна информация.

 18. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 27, 2008 @ 12:53

  Към elena,
  да, в сатурнова криза сте, но не на рожденото Слънце, а на асцендента. Има и други съпътстващи астрологични фактори.
  Сатурн в момента прави квадрат към хоризонта на вашата астрологична натална карта. Това влияние, не е толкова силно както сатурновата криза на Слънцето, но има значимо влияние върху две области – Аз,его,себеоценка, себеотстояване от една страна и брак, брачен партньор, оценка на другите за вас от друга. Още по-силно е, ако живеете в чужбина.
  Но за подробен анализ, ви трябва лична астроконсултация.

 19. elena каза,

  Писа на септември 29, 2008 @ 10:44

  Благодаря ви за отговора Муси.

  Тои напълно отговаря на деиствитвлността . Това сустояние ме е блокирало тотално.

  .А 6те изляза ли скоро от това полужение Муси?
  6те ви потърся и за ли4на астоконсултациа.

  4увствам 4е се пристрастявам към саита ви…невроятен е.

  Успе6на седмица ви желая.

 20. Лора каза,

  Писа на декември 7, 2008 @ 13:54

  Бяхте ми отговорили преди време,че Сатурновата криза ще я осетя най-осезаемо през мес.декември.Да така е . Без причина не ми подновиха договора за работа и от 04.12 съм безработна. Всичко друго очаквах,но не и това, защото съм голям работохолик и всички го виждаха. Мисля,че тази криза я изпитвам от 2 години насам. Може ли да ми кажете до кога ще продължи.Лора 12.06.1964г. Благодаря Ви предварително и Ви желая много успехи.

 21. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 8, 2008 @ 13:57

  Лора,
  влиянието на Сатурн върху Слънцето ви може да се очаква да отслабне в края на 2009 година. Това не значи,че дотогава ще ви се случват само неприятности. Приемете съкращението от работа като знак, че трябва да промените нещо в тази област.

 22. Павлина каза,

  Писа на декември 8, 2008 @ 17:14

  Здравейте мили дами, искам да попитам дали и аз съм в Сатурнова криза,не ми върви в любовта,загубих годеника си от друга жена, и не успявам с никой друг да запо4на връзка.Благодаря ви от все сърце!

 23. Павлина каза,

  Писа на декември 8, 2008 @ 17:49

  пропуснах да посоча рождена дата: павлина 11.05.1982 в 7,30 сутринта.Благодаря!

 24. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 10, 2008 @ 13:06

  Павлина,
  вие сте Телец и вашата сатурнова криза на рожденото Слънце бе в периода 2005-2007 година.
  През месец септември 2008 година обаче Сатурн е направил квадрат към вашия хоризонт, т.е. оста Асцендент-Декцендент. Преминали сте през сатурнова криза на Асцендента, което е създало напрежение във връзките ви.
  В средата на октомври т.г. Сатурн е навлязъл във вашия 5 ти дом, който е свързан с любовта. Това от една страна води до охлаждане във взаимоотношенията с настоящ партньр, но от друга ви прави по-взискателна и критична към противоположния пол.
  По този начин Сатурн ще ви помогне да изградите сериозна, трайна връзка през следващите месеци.

 25. марго каза,

  Писа на януари 4, 2009 @ 8:50

  Здравейте,г-жо Дачева!Аз съм родена на 30 03 1964г.Бихте ли ми казали,кога ще попадна в Сатурнова криза

 26. Мария каза,

  Писа на март 3, 2009 @ 20:19

  Здравейте г-жо Дачева,имам въпрос към Вас,ще съм ви много благодарна,ако ми отговорите.Смятате ли,че се намирам в сатурнова криза,защото имам затруднения в професионален и финансов план, а така също и неприятности в семейството.Тази криза я изпитвам от една година вече.До кога ще продължи?Вече не издържам.Родена съм на 13.06.1969г.в 00.30ч. С уважение-Мария

 27. Муси Дачева каза,

  Писа на март 4, 2009 @ 12:33

  Мария,
  в сатурнова криза от септември 2007 година насам са всички, родени в подвижния кръст, където е и знака Близнаци. През 2007-ма усетиха това, родените в първата декада, през 2008 г., родените във втората декада, а през 2009-та по-силно под това влияние са родените в третата декада. Вашето рождено Слънце е на 22 Близнаци,т.е. в началото на третата декада. Затова събитийното поле при вас е започнало да се сгъстява през миналата година и сега, когато Сатурн е ретрограден, се чувствате още по-притисната от обстоятелствата. Ще трябва да научите сатурновият урок за търпението и да си наложите да издържите поне до края на тази година.

 28. emi каза,

  Писа на март 26, 2009 @ 17:57

  Здравейте, госпожо Дачева,
  Съпругът ми е роден на 14.06.1961г 18:50ч в София и от година и половина е в доста труден период.В момента работи, но е в изпитателен срок до 15.04 и той има подозрение,че няма да продължат договора му.Това естествено ни притеснява,тъй като всички знаем каква е ситуацията на пазара на труда в момента.За това ще Ви бъда много благодарна,ако ми отговорите какви са тенденциите при него-ще остане ли на работа в тази фирма или не и ако отговорът е “не” ще успее ли в скоро време да намери нова работа?
  С уважение: Еми

 29. Муси Дачева каза,

  Писа на март 27, 2009 @ 9:21

  emi,
  на въпросите ви
  “какви са тенденциите при него-ще остане ли на работа в тази фирма или не и ако отговорът е “не” ще успее ли в скоро време да намери нова работа?”
  можем да потърсим отговор в астроконсултация в кабинета ми в Пловдив.

 30. Мирела каза,

  Писа на април 3, 2009 @ 10:36

  Здравейте г-жо Дачева,
  Чувала съм за сатурновата дупка, но никога не съм попадала в нея или поне така си мисля. Но тази година мисля, че нейното влияние на емоционалното ми състояние е доста силно. Мирела 27.03.1981 в 2.30 ч. сутринта.Може ли да ми кажете кога ще излезна от тази “дупка” и кога ще настъпят благоприятните месеци за мен.
  Благодаря Ви предварително.

 31. Муси Дачева каза,

  Писа на април 3, 2009 @ 12:19

  Мирела,
  “сатурнова дупка” е различно от “сатурнова криза”.
  В “сатурнова дупка” се попада в дните около рождения ден. Важи за хора, които имат напрегнати аспекти към рожденото Слънце в наталната карта и то в години, в които бавни планети ги активират.
  При вас случаят е такъв, тъй като имате Марс в съвпад с рожденото ви Слънце и Сатурн в опозиция към него. От края на 2008 г Плутон навлезе в знака Козирог и прави квадрат с вашето рождено Слънце, активирайки оста Марс-Сатурн в наталната ви карта. Това е една от причините, поради която усещате промяна в емоционалното ви състояние.

 32. Таня каза,

  Писа на април 3, 2009 @ 15:11

  Госпожо Дачева,всичко,което пишете е много интересно и мисля доста вярно.Аз съм родена на 01.09.1969г.в 14.15ч. и доколкото знам съм с асцендент Стрелец.Това означава ли,че усещам Сатурновата криза двойно и какво се случва когато Сатурн влезе в знака Стрелец пак ли ще имам същите трудности? С уважение : Таня

 33. Румяна каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 10:13

  Мояг Сатурн е в съвпад със Слънцето на приятеля ми,а неговия Сатурн е в съвпад с моето Слънце.Това хубави или лоши аспекти са?

 34. Михаела каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 11:01

  Здравейте,Муси!Може ли да кажете нещо накратко и за Сатурновият Възврат.Аз в момента преживявам такъв и мога да кажа,че това е най-трудният,мъчителен и тъжен период в живота ми.Въпреки,че Сатурн е вече на 8* от наталния,аз все още го усещам с голяма сила (може би заради ретроградното му движение,защото точно тогава започна всичко да се срива) и силно се надявам,че когато се обърне,нещата ще се подобрят.Благодаря ви!

 35. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 11:51

  Таня,
  вашето рождено Слънце е в 8 гр. Дева , а асцендента ви е в 3 гр. Стрелец. Поради което, когато Сатурн се движи през първата декада на подвижен знак усещате по-силно влиянието му. Хубавото е, че всичко минава наведнъж и при вас има дълги периоди между сатурновите кризи.

 36. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 12:21

  Румяна,
  това е благоприятно съчетание и показва взаимноуважение и подкрепа, което е в основата на един дълготраен съюз.

 37. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 12:29

  Михаела,
  възвратът на Сатурн се случва два пъти в живота на човек и бележи специален период на растеж.Не винаги е съпроводен с тежки и драматични ситуации и преживявания. При вас може би има допълнителни астрофактори, които влияят в този период.
  Има голям позитивизъм, колкото и да е странно, заложен в сатурновото възвръщане. Това е период на така нареченото отключване, когато човек преминава на по-високо ниво в развитието си и му се дава подкрепа в области, които в предходния период са били възпрепятствани по един или друг начин. Например да сключи брак, да има дете, да напредне в професията и т.н.

 38. Михаела каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 13:33

  Благодаря Ви,Муси!Предполагам,че промените засягат тези места в картата,които са пряко свързани със Сатурн.При мен Сатурн е изгряващ и управлява 5-ти дом.При мен точно тези места винаги са били най-чувствителни,оста 1-7 и 5-ти дом.Само още нещо да ми кажете,колко време продължава да се чувства така силно този възврат?Благодаря Ви за отзивчивоста.

 39. Спаска каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 20:28

  Родена съм на 16,09,1962. От Вас зная, че съм в Сатурнова криза. Може ли да ми кажете в кой дом на хороскопа ми се намира в момента Сатурн. Благодаря предварително. С уважение – Спаска.

 40. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 21:50

  Михаела,
  ако Сатурн прави ежегодната си ретроградност в зоната на вашия рождествен Сатурн, ефектът може да продължи около година.

 41. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 21:53

  Спаска,
  в момента Сатурн се намира в дома от наталната ви карта, който е зает от зодиакалния знак Дева и то след 16-я градус.

 42. Михаела каза,

  Писа на април 6, 2009 @ 22:59

  Благодаря Ви,Муси!

 43. Румяна каза,

  Писа на април 8, 2009 @ 20:19

  Не знам къде да попитам нещо…моят Сатурн е в съвпад със Слънцето на приятеля ми,а неговия Сатурн е в съвпад с моето Слънце.Това добри,или лоши аспекти са?

 44. Муси Дачева каза,

  Писа на април 9, 2009 @ 12:57

  Румяна,
  задавате втори път този въпрос. Отговорено ви е по-нагоре.

 45. Natalia Romanova каза,

  Писа на април 9, 2009 @ 15:36

  родена съм на 22.09.1978 в 5.50ч сутринта.В третата декада на девата съм и последния ден от зодията.Интересуваме Сатурновата криза конкретно при мен в какво ще се изрази.Благодаря

 46. Румяна каза,

  Писа на април 11, 2009 @ 13:15

  Благодаря! Не знаех,че първия път е стигнал до Вас въпросът ми! :))

 47. Над,я каза,

  Писа на септември 9, 2009 @ 21:03

  Здравейте г-жо Дачева,всичко,което пишете е много интересно.
  Имам въпрос към Вас,ще съм ви много благодарна,ако ми отговорите.
  Моля Ви, кажете ми за влиянието на Сатурновото завръщане + Сатурнова криза по едно и също време. Аз мисля, че в момента преживявам такова събитие. Усещам го с огромна сила. Точно кога е и докога продължава то?
  Искам да кажа, че ми е трудно и мъчително. От 3 години насам живота ми е объркан и силно се надявам,че когато Сатурн излезе от Дева,нещата ще се подобрят. Така ли е? Родена съм на 19.06.1980 г, 8:05ч. в Пловдив.
  С нетърпение чакам отговор от вас. Благодаря ви!
  С Уважение,
  Надя

 48. Радостина каза,

  Писа на септември 10, 2009 @ 0:58

  наистина се интересувам много и много ме възлнуват всички тези неща.Заспивам вече на този компютър,но толкова ми беше интересно да чета всичко това,да си смятам числата на името,на годината…и толкова верни неща излизат,че просто нямаше как да не изкажа възхищението съм към Муси.Има доста неща които не ми станаха ясни,но едно ми е ясно и то е че някой път нещата и без нищо се подреждат,а друг път,каквото и да правиш-Нищо!Важно е да се съобразяваме с тези неща.И ако е възможно да се обърна към теб Муси-имам малък бизнес,който прекратих за кратко,с цел да се изместя на ново място,разширявам дейността си,но то се вижда и усеща просто,че нещо не върви,нищо не се получава и…така.Дали “този” период ще отмине скоро?Родена съм на 26.09.1983,в гр.Добрич-04:05ч.Ако не е възможно да получа отговор,отново искам да ти благодаря за този сайт.
  Поздрави

 49. Весела каза,

  Писа на септември 10, 2009 @ 14:16

  Здравейте, г-жа Дачева,
  За да не Ви губя времето, питам направо-
  Родена съм на 22.09.1974 в град Пловдив. Бихте ли ми казали кога е пикът на сатурновата криза за мен и кога ще изляза от нея?
  Благодаря предварително.
  С пожелание за пъстра и шарена есен!
  Весела

 50. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 11, 2009 @ 11:49

  Радостина,
  отговорът, който мога да ви дам тук е една кратка версия.Предполагам,че усещате навлизането в поредната си сатурнова криза, тъй като от края на октомври Сатурн ще се установи във вашия рождествен слънчев знак-Везни.По този начин потребността от промяна ще ви съпътства в следващите три години. При вас Сатурн ще изиграе много силна роля в утвърждаването ви като специалист, но пътеката по която ще вървите е криволичеща и изпълнена с препятствия. Но това е пътят на растежа :)

 51. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 11, 2009 @ 12:03

  Над,я,
  точни квадрати на Сатурн към рожденото ви слънце има в средата на октомври 2009г и през май-юни 2010г. Точните дати в случая обаче могат да се превърнат в неточни, защото влиянието е продължително и някои събития могат да станат по-рано, а други по-късно.
  Съчетанието сатурново възвръщане и сатурнова криза е много силен житейски момент,който се случва един път. Резултатът е най-добре да се оценява накрая, когато двете влияния се оттекат.
  Има позитивен елемент в ситуацията и ви препоръчвам да се съсредоточите върху него – осмисляне на връзките и освобождаване от такава, която не ви прави по-добър човек и не ви позволява да се придвижвате напред.

 52. петя л.трифонова каза,

  Писа на септември 11, 2009 @ 12:11

  Здравейте! Чета книгата Ви, но искам и да попитам : Сега на 30. 10. 2009 г. Сатурн влиза във Везни. Аз съм родена на 14. 11. 1961 г – Скорпион, с асцендент Везни. Ще повлияе ли отрицателно или положително Сатурн на живота ми ? Благодаря Ви.

 53. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 11, 2009 @ 12:13

  Весела,
  Сатурн преминава през точката на вашето рождено Слънце върху еклиптиката на 13 октомври 2009, на 23 април 2010г ретрограден и на 7 юли 2010г.
  По този начин до края на 2010 г. се простира неговото затихващо влияние.

 54. Над,я каза,

  Писа на септември 11, 2009 @ 18:43

  Благодаря Ви!Бъдете жива и здрава г-жо Дачева!

 55. ани каза,

  Писа на септември 13, 2009 @ 23:32

  здравей муси,
  доволна съм от личната ми консултация която имах с теб.Благодоря ти още един път.Записала съм си, че в периода до 2011г. ще бъда в сатурнова криза, но не съм записала от кога навлизам в нея.Моля те,да ми кажеш отново,Благодаря предварително,пожелавам ти всичко най-добро:)Да скоро виждане.
  р.д -06.04.1977г.-16.20ч.-г.София

 56. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 14, 2009 @ 10:26

  ани,
  ами аз затова подканям да се записва, защото после повечето неща се забравят :)
  Тъй като си в средата на знака (16 Овен),то още в края на тази година, когато Сатурн навлезе във Везни,ще се усетят признаците на настъпващата сатурнова криза. Фактическата опозиция на Сатурн към рождено Слънце обаче ще бъде през 2011 г., на три пъти,поради ретроградното движение на планетата в тази област- и по-конкретно на 02 януари 2011, на 20 февруари 2011 и на 14 септември 2011. Има много време дотогава, а и нали сме говорили,че в сатурновата криза има и позитивни неща, още повече че Сатурн във Везни е добре поставен и действа стабилизиращо на определени области от живота.

 57. ани каза,

  Писа на септември 15, 2009 @ 9:42

  Благодаря Муси, другия път когато идвам, ще бъда по стриктна и ще запиша точно.Предполагам, че това което си ми отговорила е за мен 06.04-р.дата,тъй като си написала(16 Овен).Пожелания за хубав ден!

 58. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 15, 2009 @ 10:34

  ани,
  да, за теб е, имаш слънце в 16 градуса Овен.

 59. ани каза,

  Писа на септември 16, 2009 @ 8:37

  Благодаря:)

 60. Татяна каза,

  Писа на септември 17, 2009 @ 23:44

  Здравей Муси,
  родена съм на 28.07.1977год.
  доколкото съм запозната през септември 2009 Сатурн напуска зодиакален знак Лъв и би следвало живота ми да бъде във възход, но уви. В личния ми живот се възцари пълен хаос, противно на очакванията ми.Усещам го осезаемо, а същевременно навлезнах в лична година 1 и честно казано си мислех, че нещата ще вземат положителен обрат,но засега от началото на септември се влошават с пълна скорост. Дали все още съм в сатурнова криза?
  Предварително Ви благодаря за отговора, който очаквам с нетърпение!

 61. Весела каза,

  Писа на септември 18, 2009 @ 14:32

  Искрено благодаря за вниманието, което отделяте на всички нас!
  С поздрав,
  Весела

 62. деси каза,

  Писа на септември 22, 2009 @ 22:42

  Здравейте,
  можете ли да напишете повече за настъпващата сатурнова криза във Везни и как тя се отразява лично на Везните! Родена съм на 27 .09.1981 и наистина имам усещането за огромна обърканост, себеобърканост;намирам се прес нови предизвикателства, доста интересни занимания,а сякаш нямам необходимата енергия, увереност и мотивираност…като в хаос, в който се търсиш и не упсяваш да се намериш.. Има ли това нещо общо с горенаписаното?
  Благодаря предварително!

 63. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 23, 2009 @ 13:15

  Татяна,
  Сатурн напусна зодиакалния знак Лъв през септември,но 2007г, така че не сте в сатурнова криза на Слънцето ви. Вероятно някъде другаде трябва да се търсят причините. Хороскопът на Лъва за тази година е позитивен, но чак пък “би следвало живота ми да бъде във възход” не може да се очаква дори само поради опозицията на движещия се през Водолей Юпитер.

 64. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 25, 2009 @ 20:14

  деси,
  за влиянието на Сатурн във Везни ще има отделна статия. Усещанията,които описвате са характерни за сатурновата криза. Вашето рождено Слънце е в първата декада на знака,което значи,че вече сте в този сравнително труден период. Навлизате и в Лична година 2,която по принцип е спадова. Четете повече в книгата “Номерологичен календар”.

 65. Валентина каза,

  Писа на ноември 23, 2009 @ 17:43

  Здравейте Муси,наскоро попаднах на вашия сайт и останах изумена за сатурновата криза в Дева.При мен тя започна през 2005г и досега е все така.Дали ще има изход скоро,особено в любовта.Родена съм на(лични данни) 12.00 часа на обяд в Видин.Предварително Ви благодаря!

 66. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 24, 2009 @ 14:25

  Валентина,
  темата сатурнова криза е коментирана както в сайта, така и във форума. Разгледайте материалите по-подробно. Анализ на ситуацията при вас и отговор на многото въпроси, които поражда сатурновата криза се прави в лична астроконсултация,информация за която можете да получите на mussydacheva@abv.bg

 67. Валентина каза,

  Писа на ноември 24, 2009 @ 23:17

  Здравейте Муси,от някъде прочетох че Сатурн ми се намира в Лъв,това означава ли че съм обречена завинаги да нямам семейство и деца.Моля Ви за някакъв насочващ отговор и дали това е много лошо,предварително Ви благодаря!Родена съм на 14.09.1976г 12.00часа видин.

 68. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 25, 2009 @ 12:03

  Валентина,
  това е абсурдно твърдение. Сатурн се е движил повече от две години в Лъв 1976-78. Огледайте се около вас дали всички хора, родени в този период са без семейства и деца. Ако има проблеми при вас в тази посока, то причината не е в Сатурн, или поне не само в него.

 69. Румяна Д. каза,

  Писа на февруари 21, 2010 @ 14:20

  Здравейте! Имам жестоки проблеми в службата,понижават ме без вина/щото някой все пак трябва да свърши тази работа…/! Слава богу на личния ми живот му няма нищо!Четох год си хороскоп -в сатурнова криза съм май.Кога ще спре влиянието й за мен/род.06.04.1970г/?.Благодаря!/всъщност трябва да съм пасивна ли?или напротив,но аргументирано!/

 70. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 22, 2010 @ 11:32

  Румяна Д.,
  сатурновата криза ще продължава докато Сатурн се движи през Везни.
  На въпрос като “трябва да съм пасивна ли?или напротив,но аргументирано!” се търси отговор при подробно разглеждане на наталната карта и в лична астроконсултация.

 71. Въпрос каза,

  Писа на февруари 23, 2010 @ 16:34

  Може ли да попитам като Сатурн е във Везни как и до колко биват засегнати другите кардинални знаци.Чудно ми е защото не мога да разбера те какво общо имат с планетата Венера?Ако все пак са засегнати то по-малко ли е от Везни и като период също?Колко ще трае тази криза?

 72. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 24, 2010 @ 12:00

  Въпрос,
  доколкото схващам въпроса ви, интересувате се защо след като Сатурн се движи във Везни са засегнати другите кардинални знаци. Темата е развита донякъде в книгата ми “Номерологичен календар”, а също така предстои да излезе и друга моя книга посветена изцяло на сатурновите кризи.
  Тук накратко мога да ви кажа, че сатурновата криза е период, в който Сатурн прави съвпад,квадрат или опозиция с рожденото слънце на човек. Когато се движи във Везни, през периода от две до три години Сатурн ще премине през точките на рождените Слънца на всички от зодия Везни. В същото време ще направи квадрати към рождените Слънца на всички от зодиите Козирог и Рак, и опозиция с рождените под знака на Овен. Венера тук няма пряко значение, освен в случаите, когато в рождената карта тя е в съвпад, квадрат или опозиция с рожденото Слънце.

 73. Въпрос2 каза,

  Писа на февруари 25, 2010 @ 15:52

  Нещо като циферблата на часовника 6 е Везни 12-Овен 3-Рак а 9-Козирог.
  Значи когато Сатурн застане в 6-Везни се получава квадратура от прави ъгли спрямо останалите кардинални-така ли да се разбира най-просто?
  Така е подреден зодиака на плоска равнина но дали така са подредени планетите в космоса?Съгласен съм че когато Сатурн е в даден знак може и да има нещо в съответния знак но дали действително има и в останалите знаци?Това е малко съмнително и трудно за разбиране?Нали Слънце в даден знак означава съвпад на слънцето в неговата планета или съзвездие?Тоест когато е роден един Овен например означава че Слънцето е в съвпад с Марс от 21 март до 20 април спрямо Земята?
  Например в доскоро намиращия се Сатурн в Дева който е подвижен знак както виждате Бойко Борисов направи най-добрата си карирера по мед и масло тогава който също е роден в подвижен знак.Друго.Означава ли че Ако един човек има примерно Рождено Слънце в Кардинален знак ,Асцендент в подвижен и Луна в неподвижен-както са голяма част от хората трябва да е вечно в Сатурнова криза поради движението на Сатурн?

 74. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 26, 2010 @ 16:51

  Въпрос2,
  да, сравнението с часовника е удачно :)
  Орбитите на планетите от Слънчевата система съставят пояс, който с голямо приближение може да се приеме за плоскост, в която всички те се движат около Слънцето, нарича се Еклиптика. Когато казваме, че две планети са в съвпад, това не значи, че те се удрят една в друга, а че те заедно със Слънцето се намират приблизително на една права, но на разстояние, което е разстоянието между двете орбити в съответните им точки и отстоянието им от Слънцето. Две планети в съвпад имат една и съща еклиптична дължина.
  “когато е роден един Овен например означава че Слънцето е в съвпад с Марс от 21 март до 20 април спрямо Земята?”, не :) Марс не участва тук, той може в този момент да е във Везни например.
  “Ако един човек има примерно Рождено Слънце в Кардинален знак ,Асцендент в подвижен и Луна в неподвижен-както са голяма част от хората трябва да е вечно в Сатурнова криза поради движението на Сатурн?”
  Сатурновата криза на Слънцето е през 7 години. А Сатурн може да прави различни аспекти към всички рождени планети, предизвиквайки по този начин различни емоционални състояния или събития.

 75. Елена каза,

  Писа на май 10, 2010 @ 9:13

  Здравейте,
  Имам следния въпрос – как влияят сатурновите кризи на здравето? Имам определени наблюдения върху собственото си тяло, усещания за дискомфорт, без определени външни причини. Едно и също усещане през определени периоди – моля да ми разясните специално за тази година сатурновата криза през кои знаци преминава и на какво влияе. Родена съм на 22.02.1964г. в София.
  Благодаря Ви!

 76. Муси Дачева каза,

  Писа на май 10, 2010 @ 13:21

  Елена,
  Сатурн през по-голямата част от 2010 година се движи във Везни. В момента обаче е в Дева ретрограден и макар да е далеч от точната опозиция с вашето рождено Слънце, ако засяга планети или области от наталната ви карта, които имат отношение към здравето, това да е причината да усещате дискомфорт.
  Също така отчитайте и пролетната умора, която влияе върху тонуса.

 77. елисавета ценева каза,

  Писа на май 10, 2010 @ 16:52

  Здравейте,Муси Дачева. Имам проблем който е свързан със съпруга ми .Огнян Цветанов Ценев рождена дата 10.07.1977г.Проблема е дали ще си дойде скоро той е в чужбина.Благодаря ви.

 78. Муси Дачева каза,

  Писа на май 11, 2010 @ 9:35

  елисавета ценева,
  въпросът ви е за лична астроконсултация

 79. Теодора каза,

  Писа на май 11, 2010 @ 13:03

  Здравейте,Муси Дачева.Искам да ви попитам за едно дело наказателно което ще се гледа в ВКС.Но още не се дава ход на делото .Ако ви трябват още данни моля да ми пишете и ще ви ги дам.Делото е от 2009г.на Софийски апелативен съд.

 80. Димитров каза,

  Писа на декември 31, 2010 @ 1:48

  Здравейте Муси Дачева, Аз съм на 29 г Зодия Рак с асцендент Везни.
  Написаното във статията за Сатурновата криза напълно съответства на изпитаният които в момента изпитвам на своят гръб.
  Бих искал да разбера:
  1.Как влиае Сатурновата криза на човек в който хороскоп има 4
  кардинални знака както в моят?
  2.Какво всъщност означава да си роден с 4 кардинални знака в хороскопа
  си?
  3.Какво говори това за него,съдбата му и пътят който трябва да поеме в
  живота?
  4.Какви са силните и слабите му страни.
  Предварително ВИ благодаря!!!

 81. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 8, 2011 @ 0:18

  Димитров,
  1. Какво разбирате под “роден с 4 кардинални знака в хороскопа си?”
  2. Да се отговори на въпроси от рода на:
  “3.Какво говори това за него,съдбата му и пътят който трябва да поеме в
  живота?
  4.Какви са силните и слабите му страни.
  е дълга тема, която изисква подробен анализ на рождените ви данни, нещо което не правя тук в сайта.

 82. Хели каза,

  Писа на януари 11, 2011 @ 21:44

  Преди много години ми е правен хороскоп. Астроложката, която го е правила, през цялото време повтаряла, че имам счупен Сатурн. Какво значи това? Ако ще Ви помогне датата ми на раждане, родена съм на 31.03.1965 г. Благодаря.

 83. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 11, 2011 @ 23:09

  Хели,
  “счупен Сатурн” няма такова понятие, вероятно е имала предвид ранен Сатурн, заради опозицията му с Марс,Уран и Плутон.
  Тази позиция се коментира в контекста на цялостната рождена тема.

 84. Надя каза,

  Писа на юли 10, 2011 @ 20:39

  Здравейте Муси,
  аз съм Козирог 15.01.78 и съпругът ми е Козирог 07.01.76, преживяваме много тежък момент ей така от нищото, без никаква видима или сериозна причина изпадаме в крайности. Дали има значение, че сме в Сатурнова криза или е по друга причина. Много ми е неприятно а знам, че и на него му е така но сякаш нещо ни пречи да се разбираме. Благодаря ви за отговора предварително.

 85. Надя каза,

  Писа на юли 10, 2011 @ 20:51

  А и докога ще продължи тази Сатурнова криза за Козирозите?

 86. Муси Дачева каза,

  Писа на август 15, 2011 @ 11:25

  Надя,
  през тази -2011г и през 2012 г.

 87. Iris каза,

  Писа на август 31, 2011 @ 14:45

  А Сатурновата криза за раците от кога е започнала и до кога продължава? Както при Козирог ли?

 88. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 13, 2011 @ 20:12

  Iris,
  Рак и Козирог са кардинални знаци и докато Сатурн е в кардиналните Везни, родените в кардиналния кръст са в сатурнова криза. При тези,родени в началото и в края на зодията, границите са различни и се изтеглят напред във времето или обрато,сатурновата криза продължава и когато Сатурн премине в следващия знак. По този начин грубо може да се каже,че настоящата сатурнова криза на кардиналните знаци обхваща 2010, 2011 и 2012г.

 89. Мими каза,

  Писа на декември 20, 2011 @ 18:59

  Здравейте Муси Дачева,
  Родена съм на 19.01.1983г. и скоро Сатурн ще е в съвпад със разположението си по време на моето раждане. Пред мен се откри възможност след околко месец да замина за САЩ. Мислите ли, че това е удачно при това положение?
  Благодаря ви предварително!

 90. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 21, 2011 @ 13:06

  Мими,
  трудно е да се прецени без да се направи подробен анализ на пълните рождени данни. Сатурновото възвръщане само по себе си не е толкова задържащ фактор, а в някои случаи даже отключва сфера, в която е имало задръжки. Проблемът е в съчетаването на сатурновото възвръщане със сатурнова криза.

 91. Калина каза,

  Писа на февруари 24, 2012 @ 22:03

  Здравейте Муси, с интерес следя сайта ви. Родена съм на 27.10.1963, 23:33, предстои ми сатурнова криза. Слънцето ми е в 4-ти дом, там са още Меркурий, Венера, Лилит и Нептун. Какво мога да очаквам, от какво да се пазя и какво да се науча да приемам със смирение.
  Предварително благодаря.

 92. Калина каза,

  Писа на февруари 24, 2012 @ 22:08

  Плюс това ме чака и възврат на Хирон в 12-ти дом. Много ли е зле положението?

 93. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 25, 2012 @ 18:40

  Калина,
  вие имате рожден тригон на светилата, което е добра защита и указание за справяне с трудностите по един по-спокоен и мъдър начин.
  От преди година сте в сатурнова криза, а предстоящо е пика-точното преминаване на Сатурн през Слънцето. Сатурновата криза е време за промяна,която при вас вероятно ще се прояви в домашните условия и в професионалната сфера. В лична година 5 сте,което допълнително усилва ефекта на промените. Нови хора в дома ви, нова работна среда при вас от лятото нататък. Към здравето си подхождайте с внимание през следващите две години.

 94. Калина каза,

  Писа на февруари 26, 2012 @ 9:46

  Благодаря ви от сърце, Муси!
  Здрава е щастлива бъдете.

 95. Калина каза,

  Писа на март 21, 2012 @ 23:36

  Много се извинявам, че пак ще питам, Муси. По-горе пишете, че ме чака нова работна среда. Това означава ли смяна на работата? Имам такива намерения, по-скоро много ми се иска да стане, задушавам се на сегашната.
  Ако съм прекалила с въпросите, моля, ме отговаряйте.
  Хубава вечер от мен :)

 96. Муси Дачева каза,

  Писа на март 22, 2012 @ 18:55

  Калина,
  да, всичко това- нови хора, с които да работите, ново работно място и т.н.

 97. Калина каза,

  Писа на март 23, 2012 @ 0:17

  Благодаря ви от сърце!

 98. Rina каза,

  Писа на април 23, 2012 @ 4:21

  Здравейте Муси Дачева,
  Родена съм на 19.07.1967 Бихте ли ми казали кога ще изляза от сатурновата криза?
  Благодаря предварително.

 99. Муси Дачева каза,

  Писа на април 23, 2012 @ 23:49

  Rina,
  в края на 2012 г.

 100. Rina каза,

  Писа на април 24, 2012 @ 2:27

  Благодаря Ви много!
  Надявах се да е по рано но мисля че поотпуска вече

 101. Валя каза,

  Писа на май 1, 2012 @ 17:17

  Здравейте родена съм на 28.06.1967г в 04.45 ч.във Видин.нищо не ми върви.нямам работа,пари,жилище,мъж и то от години.не зная каква е моята мисия на земята,но не виждам смисъл от моя живот,минават ми мисли за самоубийство. какво не ми е наред в данните.мисля че сам в сатурнова криза цял живот.ще има ли хубави дни и за мен?Благодаря предварително

 102. Муси Дачева каза,

  Писа на май 2, 2012 @ 10:32

  Валя,
  Това е една много тъжна оценка за собствения ви живот. В рождената ви карта има много добри моменти, които показват сила и възможност за успешно преминаване през трудните житейски периоди. А тях ги има при всеки човек. Отказването от живот не е решение на проблемите, а бягство от тях. Ако това, което сте постигнали досега, е в основата си ваше дело, а не на някой друг, то стъпете на него и се съсредоточете върху хубавите му страни,които със сигурност има. Вероятно имате деца, които биха искали да видят във вас човек, който се изправя “лице в лице” с трудностите и ги преодолява. Начина, по който постъпвате в трудните моменти, дава на тях пример как те да се справят със собствения си живот. Една от “мисиите” в живота ви е да помагате на другите, да се грижите за другите и да им давате от собствената си сила, и увереност.
  Вярно е,че сега сте в много труден период, защото преживявате не само сатурнова криза на Слънцето, но и на Асцендента. Сатурн преминава през дъното на хороскопа ви и разрушава някои от опорите,които са ви давали сигурност. Това може да е свързано с разтрогване на връзка, с промени в домашните условия, със загуба на близък човек, но животът продължава, и предлага нови възможности.
  От рождения си ден навлизате в Лична година 3, която е силна, а от есента нататък при вас има много нови неща,които обаче искат повече лична ангажираност и желание за действие. Хубавото, което обещават звездите, за да се случи, изисква нашето активно участие.

 103. Валя каза,

  Писа на май 2, 2012 @ 11:06

  Благодаря ви много Муси.ще се опитам пак да си стъпна на краката за кои ли път.винаги съм помагала и помагам,но се оказа че на мен в труден момент от живота ми няма кой да ми помогне,това ми тежи повече.наистина всичко се разпадна от опорите,нищо не остана.нито дом.нито здраве,нито връзка,загубих и близък човек,загубих и пари и работа.поне да ми беше останало нещо на което да стъпна.поне работа да имах.остават още 2 месеца до рождения ми ден,не че е лесно да издържа но много мина ,малко остана.просто много съм отчаяна.за това искам да избягам от живота.уморих се да съм силна и да се боря.за първи път не ме страх от смъртта и я виждам като спасение.имам деца но като не мога да им помогна с нищо защо съм им.само съм в тежест и на майка ми която трябва да ме издържа.Виждате ли поне работа да започна скоро да ми се дава,и дали имам път за чужбина.Желая ви здраве и хубав ден.

 104. Муси Дачева каза,

  Писа на май 3, 2012 @ 23:20

  Валя,
  да, бъдете активна, търсете, и ще намерите работа. Добър период е втората половина на месец май и през юни. За чужбина-след рождения ден.

 105. мария каза,

  Писа на май 4, 2012 @ 21:49

  Здравейте Г-жо Дачева,
  четох това ,което е писала Валя и се престраших да Ви попитам и за себе си.Валя я разбирам, от 16 години няма мъж до мен и аз в момента съм без работа ,но все още вярвам и не губя вярата,надеждата в Бог и мен и знам,че моят ден е близо.Претесняваме това ,че все по-често минат през ума ми песимистичните мисли ,а аз не искам това.Родена съм на 08.11.1971. в 20.10 часа.Обичам и все още чакам мъжа,който като в приказките ме намери….но за малко,нещо в мен още ми казва ,че чаках много и трябва да почакам още малко.Да ли това е така,можеби Вие ще ми кажете?Роден е на 16.05.1966
  Благодаря Ви !

 106. Муси Дачева каза,

  Писа на май 8, 2012 @ 10:13

  мария,
  търсете възможности за работа в чужбина, от средата на юни и през юли.
  Там ще намерите и любовта :)

 107. Калина каза,

  Писа на юни 26, 2012 @ 17:00

  Муси, огромно благодаря от мен!
  Напуснах старата работа, която ме душеше, в понеделник започвам нова. На ново място, с нови колеги, както казахте. Дано да е успешна и продоносна :)
  Хиляди благодарности отново, бъдете здрава и щастлива!

 108. Калина каза,

  Писа на юни 26, 2012 @ 17:01

  …плодоносна исках да напиша, извинявам се.

 109. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 27, 2012 @ 9:41

  Калина,
  радвам се заедно с вас :))))
  Желая ви успех на новото място!

 110. veronka каза,

  Писа на юни 27, 2012 @ 15:52

  Здравейте,
  стана ми интересна темата за Сатурновите кризи, защото чакам предстоящ съвпад на Сатурн с моето Слънце, заедно с Меркурий и Уран през няколко градуса.Родена съм на 6ти ноември 1980г, в 1.15ч.От известно време имам чувството, че изживявам голяма криза – в отношенията, възгледите…и т.н.С какво би ме подкрепил и с какво би ме възпрепятствал Сатурн през времето на неговото преминаване през Слънцето?Благодаря предварително!

 111. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 28, 2012 @ 12:23

  veronka,
  Сатурн е далеч от вашето рождено Слънце и другите планети около него,така че е излишно да се настройвате на негова вълна сега. Анализът на тази тема е дълъг.
  Изживявайте си сега чудесния тригон на Юпитер -Венера към вашите Юпитер-Венера във въздушните знаци :)

 112. мария каза,

  Писа на юни 28, 2012 @ 19:20

  Здравейте Г-жо Дачева
  следя този форум,прочетох Вашата статия за Сатурновите кризи и на мен ми стана интересно и сега Ви пиша отново.Родена съм на 08.11.1971-20.10 часа и от ноември 2011/претърпях операция/всичко около мен е в застой и имам чувството,че всичко е притаило дъх в очакване на нещо ново/надявам се добро/.Сега ли съм в Сатурнова криза или това е плод на отчаянието и нетърпението ми?
  Благодаря Ви !

 113. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 2, 2012 @ 14:34

  мария,
  Сатурн е далеч от слънцето ви,но има други фактори,които обещават промяна при вас.:)
  В лична година 5 сте и би трябвало животът ви да е по-разнообразен. Моят съвет е да започнете да учите нещо, в тази посока втората половина на 2012 г и следващата 2013 г ви дават подкрепа.Но трябва да има и активност от ваша страна.

 114. E. каза,

  Писа на юли 7, 2012 @ 11:28

  Родена съм на 21.04.1973 в 4 часа сутринта,Пловдив. Започвам вече да усещам Сатурновата криза по описанията в статията. Кога да чакам пика и излизането от нея ? Имам намерения да търся работа в чужбина поради неудовлетвореност от сегашната ми работа .Кога мога да предприема заминаване?

 115. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 9, 2012 @ 11:44

  E.,
  да, Сатурн е в зоната на влияние вече. Годината е добра за планове, свързани с чужбина.Подробно обаче такива въпроси се разглеждат в лична астроконсултация, за която ми пишете на някой от имейлите.

 116. Петя каза,

  Писа на август 4, 2012 @ 14:01

  Здравейте г-жо Дачева,моля Ви да ми дадете съвет!Имам връзка с мъж вече 4-та година,но последната година и половина все проблеми има по отношение на работата.Но това се отразява и на отношенията ни.Кажете ми в Сатурнова криза ли е?Роден е на (лични данни) се казва.Кога ще настъпи по благотворен период за него?Много Ви благодаря,за отделеното време!

 117. Василева каза,

  Писа на август 8, 2012 @ 11:22

  Здравейте г-жо Дачева, аз съм със слънце в 19.40’в телец,/10 дом/, относно предстоящото преминаване на Сатурн в Скорпион /октомври т.г./ искам да питам кога да смятам периода на криза от 4 гр. на Скорпион до 4 гр. на Стрелец или “само” от 14 до 24 на Скорпион? (Тогава Сатурн ще е в 5 дом на мъжа ми.) Влияние за сферите на 10 дом ли може да се очаква, или и за 5 и 7? Здраве и хубаво лято! Благодаря!

 118. Муси Дачева каза,

  Писа на август 13, 2012 @ 10:39

  Петя,
  както сама можете да прецените, мъжът е зодия Козирог, със слънце в последния градус, и сега е почти в центъра на сатурновата криза.Не му е лесно, а и на тези около него. Утежнението е,че той има Сатурн на 21 Козирог,така че квадратът на транзитиращия Сатурн сега е към двете рождени планети.
  През тази седмица се добавя и влиянието на Марс,който прави съвпад със Сатурн,така че едобре да бъде внимателен за травми и конфронтация с околните.
  Сатурновото влияние ще продължи поне до края на тази година.
  Но проблемът с връзките при него не е само от сатурновата криза.

 119. Петя каза,

  Писа на август 13, 2012 @ 13:33

  Благодаря Ви,г-жо Дачева!От отговора Ви подразбирам,че търпението и разбирането което проявявам,обаче май са напразни?Щом проблемът в отношенията не е само Сатурновата криза,явно няма сериозни намерения към мен!Моля за съвет!

 120. Таня каза,

  Писа на септември 22, 2012 @ 14:54

  Здравейте Муси!Зачетох се с интерес в прогнозите и съветите, които давате. Нямах намерение да Ви пиша. Прииска ми се просто… Още повече, че Вие ми дадохте много точни разяснения за конкретен мой сериозен проблем.Предупредихте ме, че е възможно да не се разреши положително за мен. Така и стана, за съжаление.Най-важното, което ми казахте, е да престана да се самообвинявам за грешката си, защото тогава съм била в Сатурнова криза -2010г..Не мога да престана да се САМООБВИНЯВАМ, това е проблемът! Вреди ми на здравето, чувствам се различна от тогава, нищо не може да ме извади от клетката.Проблемът, явно няма да се разреши, въпреки неимоверните усилия, които положих.Не успявам сама да изчистя съзнанието си и да проправя път на НЕЩО ново.Блокирала съм! Въпросът ми е: Съществува ли за мен, в този период, Човек или Работа, което да ме изведе от тази изолация?!
  Муси, няма да се сърдя, ако не ми отговорите, защото писанието ми е спонтанно, както Ви казах. И все пак…

  Сърдечни поздрави, Таня

 121. Стеф каза,

  Писа на септември 23, 2012 @ 16:06

  Здравейте Госпожо Дачева, родена съм на 22.02.1971г. в 22.00ч. Имам проблем със съпруга си от дълги години, който злоупотребява с алкохол. Опитвала съм всякакви методи, но нищо не помага, за това съм решила да го напусна, но за тази цел трябва да напусна и работата си,която много харесвам и да замина с детето си в друг град. Това смятам да го направя през 2013г. – лятото.Какво бихте ме посъветвали , ще се справя ли сама в чужд град, и дали ще си намеря работа там? Предварително Благодаря за отговора!!!

 122. Таня каза,

  Писа на септември 24, 2012 @ 8:33

  Здравейте Муси,
  Моля Ви, изстрийте поста ми, не беше тук мястото да Ви задавам въпроси.
  Благодаря Ви, приятен ден!

 123. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 24, 2012 @ 11:09

  Таня,
  нека не бъде въпрос, а споделяне на опит.
  Изтрити са личните ви данни.

 124. Таня каза,

  Писа на септември 24, 2012 @ 14:52

  Сърдечно благодаря!

 125. Николета каза,

  Писа на октомври 6, 2012 @ 20:01

  Здравейте г-жо Дачева, родена съм на 26.09.1968,14:05 в София.
  Бихте ли ми казали кога ще изляза от сатурновата криза?
  Благодаря предварително.

 126. des каза,

  Писа на октомври 7, 2012 @ 15:13

  Здравейте,
  Статията е много хубава и разбира се винаги ма какво да се напише още за “Сатурновите кризи”:)
  Моето слънце е на 9*във Везни и съвсем наскоро започнах да дишам от сатурново влияние.От личен опит мога да кажа, че градусите на влияние (поне при мен е така) са до към 29*, като там вече всичко е твърде нагнетено и тежко.Сякаш Сатурн до последно не сваля влиянието си.Разбира се, винаги има и другия момент – на следващо или успоредно влияние(друг транзит).Но по същество:Искам да споделя, че има голяма разлика между транзитите на опозиция и квадратура Сатурн/нат.Слънце и този съвпад Сатурн/нат.Слънце.В живота си съм имала два съвпада на Сатурн със Слънцето и двата си ги спомням много добре с отчетлива загуба на концентрация(8/2 и 9/3дом-засяга и двата дома) и сякаш пълна липса на възможност да върша нещата – сякаш всичко се случва някак по инерция.Транзитите на квадратура и опозиция(по мое мнение) преминават много по-леко.Дори възврата на Сатурн не е така тежък.
  От вашия опит, смятате ли наблюденията ми за верни или по-скоро това се дължи на други тежки влияния?
  :):):)

 127. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 8, 2012 @ 20:28

  Николета,
  Сатурн е далеч от вашето Слънце.

 128. Мим каза,

  Писа на октомври 9, 2012 @ 20:56

  Здравейте,Муси Дачева,с радост следа хороскопа ви!Родена съм на 01.08.1983 още на 07.10.2012 усетих много силно сатурновата криза в живота си.До кога ще продължи така и какво още да очаквам? Благодаря предварително!

 129. Вергиния Михайлова Димитрова каза,

  Писа на октомври 10, 2012 @ 17:56

  родена съм на 19.03.1958 г. в 22.07 в Казанлък.Как мога да си поръчам
  хороскоп.

 130. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 12, 2012 @ 0:12

  des,
  влиянието на Сатурн се възприема по различен начин от различните хора.Зависи къде се движи, в какви връзки с другите планети попада по време на сатурновата криза и т.н.Някои преживяват съвпадите по-трудно, други квадратите и опозицията. Важното е да се премине през този труден период с научени уроци :)

 131. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 12, 2012 @ 0:18

  Мим,
  сатурновата криза на неподвижните знаци ще продължи до 2015 г,докато Сатурн се движи през Скорпион.

 132. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 12, 2012 @ 0:19

  Вергиния Михайлова Димитрова,
  като ми пишете на имейл.

 133. Зоя Христова каза,

  Писа на октомври 22, 2012 @ 9:24

  Четейки вашите статии за Сатурнова криза, си давам сметка, че въпреки че сега навлизам в нея, като че ли предходните няколко години са ме подготвили изключително психически за този период. Мисля и се надявам,че има космически Висш разум и каквото и да ни предстои на скорпионите ще получим много звездна подкрепа и космическа любов! Желая Успех и Успешен преход на всички – Дошло е силно време за силни хора.

 134. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 22, 2012 @ 11:12

  Зоя Христова,
  много добре казано! :)))

 135. Траяна Чолакова каза,

  Писа на октомври 22, 2012 @ 12:07

  Здравейте,Муси,

  аз съм родена на 12.11.1977година. Бихте ли ми казала,как ще се отрази преминаването на Сатурн през моя знак.Какво ми предстои? Благодаря Ви предварително! Хубав и светъл ден! :)

 136. veronka каза,

  Писа на октомври 23, 2012 @ 14:40

  Два пъти “много добре казано” на Зоя Христова!Наистина силно време за силни хора!

 137. mental каза,

  Писа на октомври 28, 2012 @ 11:23

  Здравейте, Муси,
  Първо искам да Ви Благодаря за прекрасните статии, които следя с интерес. Искам да Ви попитам нещо и се извинявам за невежеството си в астрологията и номерологията предварително. Възможно ли е сатурновата дупка, не криза да продължи повече дни от обичайните 40-50 около рождения ни ден ? Тъй като ден преди рождения ми ден напуснах 3 годишния период на сатурновата криза и реших, че ще почувствам облекчение, но уви нещата не се развиват по този начин.. :) Вече са минали 22 дни от рождената ми дата и все още усещам такова влияние..
  И възможно ли е, асцендента ми който се намира в Скорпион да е причина за това ?

 138. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 29, 2012 @ 12:10

  Траяна Чолакова,
  това е обширна тема,която се разглежда в лична астроконсултация, пишете ми на някой от имейлите дадени в Услуги.

 139. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 29, 2012 @ 12:16

  mental,
  доколкото разбирам сте със Слънце в кардинален знак и асцендент в Скорпион. Това значи,че Сатурн се движи през вашия 12 -ти натален дом и в някакъв момент ще пресече асцендента. Преминавате от сатурнова криза на Слънцето в сатурнова криза на асцендента,затова се усещате по този начин.

 140. mental каза,

  Писа на октомври 29, 2012 @ 20:33

  Да слънчевия ми знак се намира във Везни, а асцендента в Скорпион. Рождената ми дата е 06.10.1988, на 5-ти октомври точно ден преди рождения ми ден Сатурн излезе от слънчевия ми знак и се премести в асцендента ми, и усещам странни промени в състоянието на духа си напоследък и се чудех дали е възможно това да оказва влияние :) Дано скоро приключи.
  Благодаря Ви за бързия отговор :))

 141. натали каза,

  Писа на февруари 18, 2015 @ 15:45

  Здравейте Муси,
  Искам да попитам за периода на Сатурновите кризи,защото много яко ме тресат:) и предполагам на тях дължа депресията и тревожмостта в която съм изподнала от доста време.Сънцето ми е на 0гр. в Риби,но неприятните събития започнаха когато Сатурн бе на около 18гр в Скорпион.Възможно ли е толкова ранно проявление или по-скоро Урановата опозиция е виновна?Претърпях 2 операции и ме съкратиха от работа.През следващата година Сатурна ще ми мачка Луната – упавител на асцендента и всичко това в 6 дом.Вече незнам какво да очаквам.Минавам през Сатурнова и Уранова опозиции и квадратура към слънцето.Има ли изглед да се поотпусне тази примка?19.02.71.Асцендента ми е Рак и Сатурна ми се разхожда в 6 дом и вече направо не издържам,а незнам как да преработя аспектите.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог