Сатурн в Дева

blog-satr-devНа 2-ри септември 2007 г. напусна знака Лъв и премина в Дева, през който знак ще се движи, с кратко прекъсване, до юли 2010 година. За разлика от огнения и претенциозен Лъв, земната и прецизна Дева предлага по-хармонична във всяко отношение среда за господаря на времето и Кармата.

Влиянието на Сатурн върху всеки от нас е много индивидуално. Най-вече то зависи от това къде се намира рожденият Сатурн в наталната ни карта – каква е неговата астрологична сила, върху кои области от живота ни господства. Също така от значение е през кой от наталните астродомове се движи сега транзитният Сатурн и какви аспекти прави с рождените планети и другите астроточки от хороскопа.
С навлизането на планетата в знака Дева в началото на септември се даде старт на Сатурновата криза на подвижните знаци – Дева, Стрелец, Риби и Близнаци, които ще поемат най-тежкият товар през следващите две години и половина.

Пред всички хора обаче поставя изисквания, които могат да се обобщят по следния начин:

– да насочим своето внимание към обикновените неща в живота. В ежедневните си ангажименти да проявяваме повече съзнателност, практичност и прецизност. Да обръщаме повече внимание на подробностите и детайлите, на следването на определените модели и възприетите принципи.

– “Залудо работи, залудо не стой”- тази българска поговорка става изключително актуална днес. Повече смислени занимания и по-малко пилеене на времето, нещо което няма да се хареса на много хора. Но това е житейски урок, на който Сатурн- строгият учител, ще ни учи през следващите две години и половина. Как ще го учим този урок – по лесния или по трудния начин, зависи от всеки от нас.

– да бъдем почтени, да уважаваме писаните и неписаните закони на човешките взаимоотношения. Да се съобразяваме с правилата и нормите, установени в социалната среда, в които живеем. Да спазваме законите, а не да ги заобикаляме. Да изискваме и от другите да ги спазват.

– да обърнем поглед към себе си и да видим собствените си недостатъци преди да отправяме претенции към околните. Високата себекритичност е личностна черта от характера на типичната Дева, на формирането на която мъдрият учител Сатурн дава сега своята подкрепа. Да виждаш своите недостатъци и грешки, и което е по-важно да положиш усилия да ги изправиш е важна крачка по пътя на съзряването.

– да водим здравословен начин на живот и да бъдем в хармония с природата. Девата управлява шести дом в хороскопа, този на здравето. Сатурн ни кара да бъдем по-взискателни и по-критични към начина си на живот, да се стремим към повече движение, да контролираме количеството и качеството на това, с което се храним и това което дишаме. Да създаваме по-добро жизнено пространство – в домовете ни да бъде по-чисто, в градовете ни да има повече зеленина, да изграждаме повече места за отдих и спортуване.

– да водим по-икономичен начин на живот. Начинът, по който Сатурн ни учи на този урок е драстичен, но неизбежен. Още през август поскъпнаха рязко основни стоки от първа необходимост. Скочиха цените на горивата, на лекарствата и покриването на ежедневните разходи ще става все по-трудно.

– да се грижим за тези, които по една или друга причина не могат да се грижат за себе си – отхвърлените деца, тежкоболните, хората с увреждания.

В мунданната астрология Сатурн управлява изпълнителната власт. В знака Дева обаче той е в девети дом от своята обител Козирога – владението на Юпитер, който господства над законодателната власт. За времето, през което Сатурн се движи през Девата тези две основни власти в държавата ще изживеят различни периоди на конфронтация, но в крайна сметка ще бъдат принудени да заработят във все по-добър синхрон.

Муси Дачева, 7 12 2007 г.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът: Муси Дачева
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

 

Четете всеки ден своя астро-номерологичен хороскоп в Номерологичен календар.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

49 коментара so far »

 1. Ники каза,

  Писа на декември 28, 2007 @ 16:42

  Влизам редовно в вашия сайт и много ми харесва.Очаквам да напишете нещо за сатурновата криза на Девата и другите засегнати от Сатурн.

 2. veilet каза,

  Писа на април 28, 2008 @ 6:52

  Аз съм Дева- трета декада и не мога да разбера как ще се отрази Сатурн в духовното ми развитие, след като половината от условията му на влияние са спазени от представителите на Дева? Здравословен начин на живот, обичат спорта и движението, чистофайници, критични и самокритични до педантизъм и т.н. Какво е новото, което той внася? Може би ново начало- професия, личен живот, знам ли… А може би носи криза или застой в развитието? Да попаднеш в Сатурнова криза за 2 години и половина го разбирам като нещо много страшно, така ли е? Моля да дадете по- подробно описание конкретно за влиянието на Сатурновата криза върху земните знаци! Благодаря Ви предварително!!!

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на април 28, 2008 @ 21:35

  Към veilet,
  конкретно описание на влиянието на Сатурн през времето, когато се движи през Дева, може да се даде след като се разгледа и анализира наталната астрологична карта и зоната от нея, през която той преминава.
  Девата е единственият земен зодиакален знак, който в момента е в сатурнова криза. Останалите са Близнаци-въздушен, Стрелец-огнен и Риби-воден.
  През своя живот всеки човек изживява по 9-10 сатурнови кризи,които преминават по различен начин, понякога по-трудно, понякога по-лесно. Това, което е общото,че сатурновата криза води до ПРОМЯНА. Колко дълбока, къде, в коя област,на какво ниво, по какъв начин – всичко е твърде индивидуално.
  Но за всички,които са в поредната си сатурнова криза има едно общо влияние и то е свързано с професията. Сатурн отправя предизвикателства към това,с което човек се занимава или би искал да се занимава. Дават се възможности за растеж, но трябва да се плати и съответната цена, която най-често е свързана с много, много работа, себеограничения, несигурно заплащане, голяма конкуренция или противодействие от колеги, разочарования, предателства и т.н. Това е един от пътищата на себедоказване и израстване.
  За Девите от третата декада, макар и да се усеща известен дискомфорт, е рано за притеснение. Сатурн навлиза в 3-та декада на Дева през август 2009г.

 4. veilet каза,

  Писа на април 29, 2008 @ 5:43

  Благодаря Ви много за изчерпателния отговор, с интерес продължавам да следя всичко публикувано от Вас, защото е градивно и истинско!

 5. ceca parvanova spasova каза,

  Писа на май 18, 2008 @ 0:50

  ne moga da kaja nishto drugo,osven-SUPER!Blagodarja!!!!

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 5, 2008 @ 11:10

  Сатурн е вече в 19-я градус, т.е. във втората половина на своето пътуване по знака Дева. През Септември 2007, когато навлезе в Дева,у нас белезите на настъпващата финансова криза все още не бяха така очебийни. Цените на стоките за потребление скочиха, но все още се даваха ипотечни кредити на всеки, а цените на жилищата растяха с всеки изтекъл месец.
  Сега светът е друг и отношението към парите става друго. Ето една интересна статия, в която се казва,че “глобалната икономическа криза прави хората по-човечни”: “В ситуация, когато е все по-трудно да се получи кредит за каквото и да било, особено за покупка на жилище, и когато все повече нараства армията от безработни както в САЩ, така и в ЕС и Япония, добрата реклама вече няма е достатъчна да убеди потребителите да харчат пари, които всъщност нямат.” И по-нататък “Изследовател от Бизнес университета в Сидни Ник Уилс-Джонсън също смята, че кризисните времена винаги водят до обръщане към семейството, нарастване на човеколюбието и връщане към изконните духовни ценности.” А накрая:”Наскоро Ройтерс писа за българския монах брат Никанор, който по-рано е работил като брокер на Насдаг. Той посъветва бившите си колеги да сложат на бюрата си буркан с пръст, за да им напомня къде отиваме всички и какво е важното в живота.”

 7. venec каза,

  Писа на ноември 5, 2008 @ 21:11

  Страхотна статия за глобалната икономи4еска криза , може би това е промяната , която ни о4аква.

 8. emi каза,

  Писа на април 25, 2009 @ 12:24

  Госпожо Дачева,
  Бихте ли ми казали кога ще бъде върхът на сатурновата криза за човек, роден на 14.06.1961г с асцендент Стрелец и кога ще започне да намалявя нейното влияние ?

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на април 27, 2009 @ 14:45

  emi,
  през първата десетдневка на септември 2009г

 10. Здравко каза,

  Писа на септември 16, 2009 @ 18:06

  Здравейте г-жо Дачева,
  роден съм на 20.06.1986. Кога ще приключи Сатурновата криза за мен? Кога ще е върхът й? Вече едвам се държа. Моля Ви да ми кажете. Надявам се до края на октомври всичко да свърши.

  Поздрави
  Здравко

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 17, 2009 @ 11:49

  Здравко,
  това е поредна сатурнова криза :), вече сте имали поне три, а ви предстоят още няколко, така че не бива да изпадате в паника. Обърнете внимание в кои области ви се случват неприятни неща и помислете какво трябва да променте там. Точно 90 градуса Сатурн прави към вашето рождено Слънце в дните 17 октомври 2009, 28 април и 1 юли 2010 г.

 12. цвети каза,

  Писа на септември 19, 2009 @ 17:51

  Скъпа Госпожо Дачева,

  Аз съм ваша многогодишна почитателка и редовно следя номерологичния календар, който намирам за доста точен.
  Напоследък силно се заинтересувах и от значението на Сатурновите кризи, тъй като в момента съм под влияние на настоящата. Аз също бих искала да знам кога тя ще приключи за мен (родена съм на 13.03.1987), защото през последните години, даже още от 2005 насам усещам едно забавящо, ограничително и отрезвително влияние подобно на това на Сатурн. А също бих искала да попитам и за края на настоящата Сатурнова криза за 21.12.1961. Благодаря ви предварително, както и за това, че поддържате този изключително интересен и полезен сайт!

 13. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 23, 2009 @ 13:24

  цвети,
  сатурновата криза,породена от движението на Сатурн през знаците, е влияние с неясно очертани граници. Не може да се каже точна дата за начало и точна дата за край. Могат да се посочат дати на точните аспекти на планетата с рожденото Слънце като вероятността в тези периоди да има по-значими събития е по-голяма, но и тя не е 100%.Това е така първо защото към влиянието на Сатурн се добавя това и на останалите планети и второ – всеки човек преживява индивидуално своите сатурнови кризи и се справя по свой,индивидуален начин със ситуациите.

 14. Златка каза,

  Писа на октомври 4, 2009 @ 0:20

  Здравейте, госпожо Дачева,
  Родена съм в (лични данни)1956 год.Моля да ми кажете, кога ще приключат моите Сатурнови кризи.
  Благодаря за отговора и за сайта ,който предоставяте.

 15. неши каза,

  Писа на ноември 5, 2009 @ 13:43

  здравей, в много труден период съм, всичко тръгна назад в живота ми.Любимия мъж ме изостави, в работата трудности,всичко тръгна наопаки.Ако съм в сатурнова криза, моля те кажи ми до кога ще бъде така.Рож.дата(лични данни).-10.30ч.-гр.Враца.
  Благодаря от все сърце.:)

 16. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 6, 2009 @ 17:19

  неши,
  НЕ сте в сатурнова криза. Имате кармични изчиствания провокирани от Лунните възли.

 17. Румяна каза,

  Писа на ноември 9, 2009 @ 9:10

  От 2007ма г от м.февруари имам сериозни проблеми в службата /смених 2 работи от тогава до сега/ и в семейството-развод…И сякаш продължава доста трудния ми период.Асцендентът ми е в Дева,вс.род съм на (лични данни)1970г -можете ли да кажете кога най-накрая ще си стъпя на краката откъм късмет-куца ми и това е /сякаш ми е кармично заложено да изживея този кофти период,сякаш изчиствам някакви грешки отпреди…/Да беше Сатурнова криза-да изляза от нея,а то…

 18. неши каза,

  Писа на ноември 9, 2009 @ 10:08

  благодаря ти муси за отговора,
  има ли възможност за излизане от това кармично изчистване,това периодичен цикъл в живота ли е?
  мога ли да се запиша за лична консултация,
  благодаря ти.

 19. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 9, 2009 @ 12:44

  неши,
  да, периодично е,случва се през около 9 години.

 20. любомира бойчева каза,

  Писа на ноември 9, 2009 @ 16:50

  Здравейте Муси!
  Работя в държавна структура, която се реорганизира и предстои да се
  преподписат и преназначават, но само част от служителите.
  Обясними са страховете ми, а най-страшно е очакването!
  Моля да ми отговорите дали ще бъда преназначена или ще трябва да си търся нова работа и на каква подкрепа бих могла да разчитам?
  Добре би било да се консултирам и по-обстойно.
  Как да се свържа лично с Вас? Родена съм в София на (лични данни) в 20ч и 46мин
  Поздрави,
  Люба

 21. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 9, 2009 @ 19:56

  неши,
  любомира бойчева,
  за лични консултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

 22. вяра каза,

  Писа на ноември 10, 2009 @ 13:23

  Здравей Муси,
  родена съм на (лични данни).1978г., 23.10ч. в гр.Ихтиман, предстои ми склюване на брак,но се чувствам в депресия.
  Би ли ми отговорила дали съм в сатурнова дупка, и дали е подходящо да предприемам промени в този период?
  Благодаря ти.

 23. вяра каза,

  Писа на ноември 10, 2009 @ 13:30

  и ако съм в сатурнова криза, периода наистина ли е толкова дълъг и тежък, във всяко едно отношение?
  благодаря и лек ден.

 24. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 10, 2009 @ 15:07

  вяра,
  имали сте сатурново възвръщане през есента на 2008година. В сатурнова дупка сте всяка година около рождения си ден заради рожденото ви Слънце в 4 дом в квадрат към хоризонта и близостта на Плутон до него. Все още не сте в сатурнова криза тъй като и Слънцето и асцендента ви са в последната декада на кардиналните знаци Везни и Рак. Но леки симптоми може би усещате от момента, в който Сатурн нвлезе във Везни.
  Депресията е характерна за есенните месеци и може би ви спохожда всяка година по това време, а и приготовленията за сватба са достатъчно уморителни :) Като се добави рязко променящото се време и ежедневните лоши новини по медиите, виждате че има достатъчно причини да се чувствате дискомфортно.
  Ноември месец за вас е благоприятен и постепенно лошото настроение ще отстъпи на заден план. Желая ви всичко най-добро! :)

 25. вяра каза,

  Писа на ноември 10, 2009 @ 15:54

  благодаря ти за изчерпателния отговор,
  надявам се скоро да ми се отдаде възможност за лична консултация:)

 26. Мими каза,

  Писа на декември 26, 2009 @ 4:46

  Здравей Муси,

  Родена съм на 23.08.1986 с асцедент Риби. Бих искала да знам кога ще свърши Сатурновата дупка, в която съм в момента. Благодаря предварително и весели празници :)

 27. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 27, 2009 @ 16:02

  Мими,
  не сте в сатурнова дупка, не сте и в сатурнова криза на Слънцето, но може да сте в сатурнова криза на асцендента.
  В кой градус на Риби е асцендента ви?

 28. Мими каза,

  Писа на декември 29, 2009 @ 19:10

  Не съм сигурна за асцедента си, родена съм в 19.45 часа в гр. Перник. Благодаря за отговора и за статията.

 29. valentina каза,

  Писа на юни 13, 2010 @ 15:08

  Здравейте Муси,родена съм на 14.09.76г. в 12 часа на обяд Видин.Бих искала да Ви попитам дали като Сатурн навлезе в знака Везни ще има някакви поражения ,тъй като в моята карта има струпани 4 планети във Везни.Предварително Ви благодаря,желая успех във всяко ваше начинание!

 30. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 14, 2010 @ 9:34

  valentina,
  питането ви изисква един по-дълъг анализ, и аз няма как да го правя тук и сега. Това, с което мога да ви насоча,е:
  Излизате от сатурнова криза и трябва да се настройвате на по-позитивна вълна, за да привличате положителни енергии в живота си :)
  Сатурн,когато преминава през дадена планета в хороскопа, ни кара да преоценим областите, с която тя е свързана. Вижте коя зона от хороскопа ви управляват засегнатите рождени планети и там можете да очаквате промени, които в крайна сметка водят до по-голяма определеност и стабилност.

 31. valentina каза,

  Писа на юни 14, 2010 @ 9:53

  Много благодаря Муси,отговорът ти поне му успокои.А за пример може ли да ми кажещ например-Венера,Марс,меркурий и Плетон във везни и в 10 дом,какво например може да се очаква.Някакъв насочващ отговор?!?Предварително благодаря,желая ти късмет!

 32. valentina каза,

  Писа на юни 28, 2010 @ 21:36

  Здравейте Муси,род. съм на 14.09.76г в 12 часа обяд,имам 4 планети във везни ,10 дом,доколкото знам,какво може да се очаква ,когато сатурн влезе във везни и в каква насока,предварително благодаря,желая ви радост и много усмивки:)

 33. Муси Дачева каза,

  Писа на юни 30, 2010 @ 23:40

  valentina,
  този въпрос сте го задали на 13 юни и аз съм ви отговорила.

 34. Панка Димитрова каза,

  Писа на юли 1, 2010 @ 8:50

  Г-жо Дачева!Единствено от Вашите публикации научавам за Сатурновата криза на Дева.Открих ги,след като фактическата криза ме бе обхванала и несъзнателно разпознах състоянието си с описанията,които Вие давате на този период за родените под знака Дева.Ще Ви бъда благодарна,ако ми отговорите,кога се очаква да завърши този период в моя случай-родена съм на 6.09.1963г.,не ми е известен часа,доколкото си спомням 6.30ч.,но това не е сигурно.
  Поздравявам Ви!Усмихнат ден!

 35. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 1, 2010 @ 16:39

  Панка Димитрова,
  когато Сатурн излезе от Дева, а това ще стане през юли, започва оттичането на сатурновата криза за родените в първата половина на знака, както сте вие.

 36. valentina каза,

  Писа на юли 9, 2010 @ 12:25

  Здравейте Муси,сатурновия възват 2години ли продължава,,Ако не се лъжа 2005г имах сатурнов възват до 2007г , а след това от 2007г до сега сатурнова криза,това така ли е, и ще имам ли някога развитие особено в любовта,родена съм на 14.09.76г в 12ч обяд видин.предварително благодаря!!!

 37. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 10, 2010 @ 11:43

  valentina,
  продължителността на сатурновия възврат зависи от това дали Сатурн е ретрограден в зоната на рождения ви Сатурн.
  При вас за пръв път е транзитирал рождената точка през юли 2006,след това се е върнал назад и е бил максимално близо през април 2007 година.

 38. Bistra каза,

  Писа на септември 18, 2010 @ 8:16

  Здравейте Муси!
  Искам да Ви попитам моята сатурнова криза кога ще приключи? Родена съм на 02.06.1974 г., гр. София, в 3.30 ч. сутринта.
  Благодаря Ви!

 39. петър каза,

  Писа на септември 18, 2010 @ 19:08

  Здравейте г-жо Дачева!
  Въпросът ми е свързан около въпросната Сатурнова криза.
  Във момента дали съм във подобна криза, и ако е кога ще прикличи.Сега когато прочетох и другите мнения се сетих ,че при мен мисля от 1-2 години се получава някакъв кръговрат с 2 думи нищо не се случва около мен . роден съм на 22.09.1984 00:20 пловдив
  Благодаря Ви предварително, надявам се да не ви ангажирам прекалено много.

 40. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 24, 2010 @ 14:08

  Bistra,
  сатурновата криза няма фиксирано начало и край, защото е процес,който се развива в дълъг период от време и границите му са размити. Но към настоящия момент задържащото влияние при вас трябва да намалее и в началото на октомври ситуацията да стане още по-усмихната. Предстоят ви интересни и хубави преживавяния в края на тази и началото на следващата година :)

 41. Bistra каза,

  Писа на септември 26, 2010 @ 7:46

  Здравейте Муси!

  Много Ви благодаря, че намерихте време и желание за да отговорите на моят въпрос.

  Желая Ви много успехи!

 42. valentina каза,

  Писа на декември 9, 2010 @ 21:40

  Здравейте Муси,Андрей Баташов е роден на 10.09.65г в Русия ,доколкото знам и дали случилото се с него има връзка със сатурновата криза и наскоро отминалия сатурн от дева!!!

 43. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 10, 2010 @ 15:00

  valentina,
  определено има. Андрей Баташов има в рождената си карта много добре изразена опозиция, която включва светилата и три малфактора. От едната страна са Слънцето, Плутон и Уран, съответно в 17, 16 и 15-я градус на Дева.Срещу тях са Луната и Сатурн в Риби. По този начин преминаването на Сатурн през Дева е повлияло много аспекти на живота, които са указани от управлението на тези планети върху домовете на наталната карта. Включително е задействал и някои кармични натрупвания, защото освен,че е преминал през собствената си опозиционна точка в 13 гр на Дева, то по това време е направил и квадрат към оста на Възлите в 8 гр Близнаци -Стрелец. В дирекциите има напрегнати аспекти, и в прогресиите също. Така че случайни неща няма.

 44. valentina каза,

  Писа на декември 11, 2010 @ 1:12

  Муси ,тези напрегнати аспекти при А.Баташов към коя дата са били…?!?

 45. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 11, 2010 @ 23:23

  valentinaq
  “Андрей Баташов има в рождената си карта много добре изразена опозиция…”

 46. Светлана каза,

  Писа на юли 7, 2016 @ 20:20

  Здравейте,Муси!Родена съм на 26.08.1972г.Моля ви,кажете ми има ли надежда да ми потръгне в живота-какъв е този лош късмет-това при мен е цял живот..това карма ли е и ако е,ще изляза ли някога от този лош период?..или е последствие от сатурнови кризи..асцендента ми е телец-ако има някакво значение.Благодаря предварително.

 47. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 10, 2016 @ 11:38

  За лични консултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

 48. константин каза,

  Писа на юли 18, 2017 @ 6:49

  Здравейте Муси!
  Последните 6 месеца чувствам насилственно наложено ограничение,
  мисля че се намирам в Сатурнова Криза.
  Роден съм на 02.11.1973 г. 21:50 ч. гр.Варна – асцедент Рак,
  бихте ли ми помогнала да разбера каква е ситуацията около мен?
  Благодаря ви предварително!

 49. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 21, 2017 @ 10:49

  константин,
  не, не се намирате в сатурнова криза.Сатурн е на 22 градуса Стрелец.
  Има други процеси, кото се развиват около вас, които създават усещане за тежест.
  Изчиствайте мислите си, особено по отношение хора от близкото ви обкръжение.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог