Седмичен хороскоп 10-16 декември 2012 г.

Новолуние в Стрелец в четвъртък

Меркурий и Венера в Стрелец

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни една богата на астрологични събития седмица. Най-интересното за мнозина е датата 12 12 12 . Три 12-ки, разположени по този начин в датата, се срещат един път на хилядолетие.

Дванадесет е невероятно число, обожавано от питагорейците. Според Питагор то е свръхсъвършено, тъй като има много делители и сумата от тях е по-голяма от самото него. На основата на числото 12 са изградени слънчевите календари, какъвто е този, който използваме-григорианският, съставен от 12 месеца. Периодът на въртене на Земята и на Луната е 24 ч., което е кратно на 12, затова часовниците ни отброяват 12 часа ден и 12 часа нощ, 12 са зодиакалните знаци, 12 са апостолите и т.н. Във всяка религия на основата на числото 12 има посочени циклични процеси на развитие и преобразуване. Редуцирана 12-ката е 3-ка, а това е Юпитерова вибрация, носеща късмет.

За датата 12 12 12 обаче трябва да се отчита факта, че сме в година 2012, а не в година 0012. Всичко казано за 12 12 12 би могло да се отнесе и за година 12 12 1012-та, както и за 12 12 3012 -та, т.е. за всяка 12 -та година на всяко хилядолетие. На нашата планета времето се отчита не само по християнския календар, има мюсюлмански, който започва в 622 г. от н.е., китайски,чието начало е 2637 г. пр.х. и др.

12 12 2012 г., сряда, е 30-ти лунен ден-ден за равносметка и приключване. Определено не е благоприятен за сключване на брак, за нови начинания и поемане на сериозни ангажименти.

През тази седмица има важни промени при три планети. Меркурий преминава от Скорпион в Стрелец във вторник, докато Венера прави същото в неделя. Това прави живота на Стрелците много динамичен и интересен в последните седмици на 2012 година, още повече, че в четвъртък е новолуние. Слънцето и Луната се срещат в 21 -я градус на Стрелец.

Във вторник, когато Меркурий премине в Стрелец, той застава в квадрат на Нептун. Това е аспект, на който е добре да се обърне внимание, защото подчертава негативната страна на Меркурий, който и без това в този знак е в неблагоприятна позиция (в изгнание), подтиква към нарушаване на закона, злоупотреба с доверие, към лъжи, измами и кражби.

Три дни по-късно Меркурий прави точен тригон с Уран, аспект, който включва позитивната страна на Меркурий, дава яснота на мисленето, способност за намиране на вярното решение и излизане от обстоятелства – капан или лабиринт. Това е момент, в който можете да поправите грешките си, и да излезете от конфузна ситуация.

Новолунието в четвъртък в Стрелец се съчетава с излизането на Уран от ретроградната му фаза. Това ще повлияе благоприятно делата на родените под знака на Стрелец, Овен и Водолей, които определени обстоятелства от лично и професионално естество ще ги карат да се чувстват по-самоуверени и свободни.

Нека Новата Луна в Стрелец ви зарежда с юпитеров позитивизъм и да ви носи късмет!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Астрологичната обстановка в следващите дни подкрепя рационалният подход в мислите и делата. Бъдете активни и решителни, особено във втората половина на седмицата. Моментът е подходящ да изоставите нещо старо, което изисква много време и усилия, и да се съсредоточите върху нови и перспективни начинания. Разчиствайте финансови задължения до вторник включително, а в сряда обърнете повече внимание на емоционалните си ангажименти. Новата Луна ви дава възможност с повече свобода и въображение да пренаредите графика си за дните до Коледа. Благоприятни дни през тази седмица-сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Астрологичната обстановка ви подкрепя почти във всички посоки. В дните до новолунието в Стрелец, насочете усилията си към изчистване на проблемите, натрупали се във взаимоотношенията ви с близките. Поставете се над дребнавостта, завистта и ревността, гледайте напред и правете оптимистични планове за бъдещето-своето и на децата. Включете се в интересни проекти, където вашата креативна природа може да се разгърне. Избягвайте срещи с непознати, бъдете внимателни при разплащане на стоки и услуги. Благоприятни дни през тази седмица- сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица е забележителна с новолунието. Срещата на Слънцето и Луната на ваша територия ви прави привлекателни в очите на околните. Не без основание самочувствието ви нараства, а също така усещането за свобода и предстоящи нови възможности. Необходимо е обаче до четвъртък да разчистите старите си задължения, в буквален и в преносен смисъл, да си почистите „задния двор“, така че новото да дойде на чисто. Премисляйте добре преди да кажете или направите нещо, особено ако то касае близки хора. При някои, в петък и събота ще има добри приходи. Благоприятни дни през тази седмица- сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на изчистване в материален аспект. До новолунието в четвъртък направете необходимото задълженията ви към институции и хора да се сведат до минимум. Без излишно драматизиране, приемете факта, че понякога трябва да оставите настрана ползата, в името на запазване на добрите отношения с определен човек. Към новите връзки подхождайте критично и разумно, не се доверявайте на „любов от пръв поглед“, тъй като моментът е подвеждащ. Новата Луна ви дава възможност да преразгледате някои инвестиционни проекти като намерите най-доброто разпределение на ресурсите си. Благоприятни дни през тази седмица- петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Новолунието в четвъртък прокарва граница между минало и бъдеще. Докато Луната намалява, ще трябва да обърнете повече внимание на нещата, които отиват към приключване, да завършите,това което е било започнато, да изчистите задължения, да си разплатите сметките, и всичко това до четвъртък на обяд. В понеделник и вторник има вероятност за подвеждане измами и кражби. Нарастващата Луна ще ви въвлече в някои нови обстоятелства,които ще изискват промени в домашните условия и съответно пренастройване. Това в края на седмицата ще доведе до напрягане в личните взаимоотношения, което можете да избегнете с повече искреност и толерантност. Благоприятни дни през тази седмица-петък, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Новолунието в предходния знак ви подтиква към изолация и умозрителност повече, отколкото към активни действия. Но, на дневен ред излизат задачи, ваши лични, или такива, свързани с други хора, които не търпят отлагане. Чувството за дълг и прагматизмът ви карат да се мобилизирате и да следвате стриктно плана си. В някои уговорки с хора отдалеч могат да настъпят съществени промени, които да засегнат интересите ви. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, обръщайте повече внимание на здравето си, на профилактиката и укрепването на имунната система. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, през тази седмица трябва да бъдат особено внимателни във взаимоотношенията си с околните. Независимо дали става дума за лични или за служебни контакти, имайте „едно на ум“ какво говорите и какво правите. Периодът подвежда към неправилна преценка на ситуация, към ангажиране с неподходящи хора и съответно загуби в материален, а не е изключено и в емоционален аспект. Съобразявайте се с мнението на другите, не решавайте еднолично и набързо казуси, които изискват експертна намеса. Моментът не е от най-подходящите за сключване на трудов договор, за сдружаване, както и за изясняване на лични взаимоотношения. Благоприятни дни- събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. В следващите дни е важно да премисляте добре преди да говорите и действате. Напрегнатият аспект на Меркурий и Нептун може да ви отведе към самозаблуди, които да ви поставят в неловка ситуация. Новолунието в четвъртък открива възможности за придобиване на нови знания, за специализиране в определено направление, което е необходимо за вашия професионален напредък. Бъдете внимателни при поемане на финансови ангажименти. В края на седмицата бъдете коректни и искрени в личните взаимоотношения, и искайте същото от отсрещната страна. Благоприятни дни през тази седмица- сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Нараства влиянието ви сред хората, с които имате общи интереси. Вашите умения са високо оценени и това ви зарежда с позитивна енергия. Бъдете искрени и коректни с приятели и партньори, а също така и с тези, с които имате професионални взаимоотношения. Обръщайте внимание на финансовата страна на ангажиментите, които поемате, защото е възможно подвеждане и загуби от материално естество. На вашата помощ разчитат приятели изпаднали в затруднение. Благоприятни дни през тази седмица- сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. В дните до новолунието мнозина ще се чувстват отпаднали и без тонус, нещо което ще повлияе както на работните задължения, така и на личните връзки. Съсредоточете се върху разчистването на дома и офиса, на стари задължения и на отношения, в които не се чувствате комфортно. Някои ще получат „неприлични предложения“, а други ще бъдат подведени в очакванията си или погрешно разбрани. Не прекалявайте с диети, търсете своя метод на изчистване на организма и подобряване на имунитета. Правете разлика между споделяне и разпространение на клюки, второто ще ви донесе много негативи. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Предстоящото новолуние, и краят на годината, ви подтикват към по-голяма активност за разчистване на ангажиментите. Във финансово отношение периодът е критичен, възможно е да направите някои прибързани и непремислени добре стъпки. Подхождайте внимателно и към разходите, и към приходите. Втората половина на седмицата е благоприятна за закупуване на техника, за обновяване на работния и инструментариум с машини от ново поколение. Влагането на средства в полезни компютърни програми също е в темата на разположението на планетите в този момент. Бъдете коректни към поетите задължения без значение дали сте поръчител или изпълнител. Благоприятни дни през тази седмица-вторник и петък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Аспектите на Меркурий и Венера към управителя на знака ви, не оставят време за спокойствие и уединение. Различни по природа импулси ще оказват влияние на мисленето и постъпките ви. Във вашите възможности е да ги насочвате дали в позитивната или в негативната гама да бъдат те. Опитайте се да бъдете коректни и толерантни, независимо как се отнасят към вас.Можете да спечелите доверие и подкрепа с нещо, върху което работите от много време, и на него да му бъде даден начален старт в следващите дни, по времето на растящата Луна. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 11.12.2012 г., в 3:39 ч. Меркурий преминава в Стрелец.

Меркурий в квадрат с Нептун на 11.12.2012 г.

Венера в съвпад със СЛВ на 13.12.2012 г. 0:54 ч.

Слънце и Луна в съвпад на 13.12.2012 г., новолуние в 10:42 ч., в 21 Стрелец

На 13.12.2012 г.,в 14:02 ч. Уран от 4° Овен, излиза от ретроградната си фаза.

Меркурий в точен тригон с Уран на 14.12.2012 г., в 13:24

На 16.12.2012 г., в 6:38 ч. Венера преминава в Стрелец.

Венера в квадрат с Нептун на 16.12.2012 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

11.12.2012 г., в 15:08 ч. – 12.12.2012 г., в 0:22 ч.

13.12.2012 г., в 10:42 ч. – 13.12.2012 г., в 23:43 ч.

15.12.2012 г., в 23:15 ч. – 15.12.2012 г., в 23:53 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

6 коментара so far »

 1. Роси каза,

  Писа на декември 11, 2012 @ 18:54

  Здравей, Муси!
  Понеже си написала в заглавната част на статията, че 12.12.2012 е 30-ти лунен ден, бих искала да попитам: в 06:29ч. на 12.12 (сряда) не започва ли 29-ти лунен ден? Това би значело, че той ще продължи до около 08:30 на 13.12 (четвъртък), когато в 10:41ч. ще настъпи и самото Новолуние в Стрелец. Или може би информацията в лунния календар, който аз гледам, не е точна?

  Благодаря!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 11, 2012 @ 19:26

  Роси,
  На 11.12.12,29-ти лунен ден започва в 18:02 ч.
  продължава до 14:25 ч. на 12.12.12,
  30-ти лунен ден започва на 12.12.12 г. в 14:25 ч. и продължава до
  13.12.12 г. в 10:41 ч, когато е Новолунието.

 3. Илиян Димитров каза,

  Писа на декември 11, 2012 @ 19:51

  http://www.astrohoroscope.info/moon.htm

  Толкова ли дълго съм се лъгал и аз -…с години ?!?!?!?!??

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 12, 2012 @ 15:34

  Илиян Димитров,
  възможно е :)

 5. Роси каза,

  Писа на декември 13, 2012 @ 22:28

  Здравей, Муси, интересува ме дали символиката на 21 12 2012 е съпоставима с тази на 12 12 2012, и в този ред на мисли – значи ли, че и датата 21 12 2012 не е благоприятна за нови начинания? В частност – за раждане? Благодаря предварително.

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на декември 13, 2012 @ 23:09

  Роси,
  12 12 2012, не е благоприятна за нови начинания ,защото е предноволуние, разпадаща се Луна. Не виждам в този смисъл съпоставка с 21 12 2012, още повече за раждане, каквото и да значи това за вас.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни