Седмичен хороскоп 10-16 февруари 2020 година

2020 dospВенера в клещи в Овен

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново седмица без значими астрологични аспекти. Най-активни в следващите дни са Луната и Венера. Планетата на любовта е във вихъра си, подкрепена от спорния празник на светеца покровител на влюбените. Но, Венера е в особена астрологична позиция. В знака на амбициите и страстите тя е „в клещи“ между Лилит и Хирон на фона на силния его фактор – пълната Луна в Лъв. Мнозина са усетили това влияние още от неделя. Повече емоции в ниския спектър, злоба, хапливост в словесната комуникация, неотстъпчивост, заяждане, които изразяват потиснати чувства и комплекси. Това е начин и някои хора да си научат поредния урок от Хирон – да премълчават, или да кажат откровено това, което мислят. Дребнотемието ще владее почти цялата седмица.

Играта може да загрубее в сряда, когато Луната от Везни застава в опозиция с Венера, и двете заедно в квадрати към лунните възли. Женският принцип е провокиран да се изразява в различна форма и по различен начин. Вече съм писала,че заради трите мощни планети в кардиналния Козирог през цялата година, всеки месец, когато Луната се движи в кардинален знак, тя прави аспекти с тях, и съответно ги активира. А когато има и други планети в кардинални знаци, както сега е Венера в Овен, ситуациите в определени дни стават много определени, ярки и запомнящи се, провокирайки хора с акценти в кардинални знаци в рождените карти.

В четвъртък Слънцето и Луната са в тригон и това прави денят подходящ за хармонизиране на отношения, договаряне и сработване.

В петък обаче, на 14 февруари, Венера се разлютява, заставайки в точни квадрати към лунните възли. Това може да се окаже критичен момент за някои връзки, време за взимане на кардинални решения, за или против. Венера в Овен е много директна и кара хората да не мислят за последиците от думите и постъпките. Луна в Скорпион срещу Уран в Телец усложнява отношенията, и прави някои ситуации нереални. За повече свобода в този ден подбужда и Марс от последните градуси на Стрелец.

Ако Венера влияе силно върху началото на седмицата, то Марс слага своя отпечатък в края.

В неделя, 16 февруари, Марс преминава в Козирог и ще се движи през него до 30 март. Навлизането на планетата на волята и амбицията в кардиналния знак е много важен момент. За месец напред Марс ще премине през съвпад в Козирог с ЮЛВ, Юпитер, Плутон и Сатурн, в този ред.

В Козирог, в знака на неговата екзалтация, Марс се изразява добре, в позитивния спектър на своите характеристики. Силно повлиява амбициите за социален успех и издигане в кариерата. Хората,които имат Марс в Козирог, ще преживеят марсово възвръщане до края на март, и това често определя нова посока в живота, или нов силен импулс за изява и доказване.

Преминаването на планетата през земния кардинален знак е мотивиращо за земните и водни те знаци, но провокативно за кардиналните. Марс е активатор на начинанията, но не и този път, не и точно сега. От понеделник Меркурий става ретрограден и задава време за ретроспекция,ревизии и поправки, но за това в следващия седмичен хороскоп.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. В понеделник сутринта Венера се озовава между Лилит и Хирон в първите градуси на вашия знак,подбутвайки към противоречия и скандали. Преминаването и през зоната, в която прави квадрати към лунните възли, които стават точни в петък, ще държи висок градуса на емоциите през цялата седмица. Важни решения ви се налага да взимате, искате или не. Избор между някой от служебното обкръжение и друг от дома, даване на предпочитание на едни ангажименти за сметка на други, скъсване с минало и започване на нещо ново, са в контекста на това влияние. Планетният управител сменя знака в края на седмицата. В неделя Марс преминава в Козирог, от което някои обстоятелства се усложняват още повече. Добрата страна на транзита на Марс през зоната на кариерата, но и на отношенията с другия пол, е че ще ви окуражи да отстоявате собствената си позиция.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица след пълнолуние в Лъв. Началото задава Венера в другия огнен знак Овен, която е ограничена от съвпада с Лилит и Хирон, нещо което може да ви накара да се чувствате неразбрани и недооценени. Доколкото аспектите са в кардинални знаци, може да ви се налага да търпите агресивно поведение, поднесено вербално или физически. До края на седмицата Марс от Стрелец ви дава подкрепата си да се справяте с опонентите си. В неделя обаче той се настанява в Козирог и силата му преминава в друго поле, това на грижата за себе си, за здравето, за физическата и психическа стабилност. Също така подкрепа за разчистване на определени сфери, за което ще си дадете сметка в следващата седмица при ретроградния Меркурий.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана към кариерата. Професионалните отношения заемат важно място в следващите дни. Венера от Овен и нейните аспекти провокират чувството ви за справедливост. Причината, за част от групата, са финансови дела, задължения, сметки, кредити, спестявания, инвестиции и др подобни. Опитайте се да бъдете на „дълги светлини“ и да виждате отвъд сегашните обстоятелства. Стрелецът има това качество да мисли напред с няколко хода. Марс ви дава свобода в това отношение, освобождавайки ви от присъствието си в неделя като преминава в следващия знак Козирог за месец и половина напред. В зоната на финансите той внася същото безпокойство и амбиция, но ще имате достатъчно дистанция, за да бъдете обективни и адекватни на ситуациите, в които ви поставя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Дева. Луната в другия земен знак донякъде успокоява страстите провокирани от съвпада на Венера с Лилит и Хирон в огнения знак Овен. Разумният и балансиран подход е вашият добър начин да се справяте в трудни ситуации, особено когато не са застрашени сериозно интересите ви. Но и тук гаранции няма при придвижването на Венера през зоната на квадрати с лунните възли. Така до края на седмицата ще ви се налага да бъдете твърди в заеманата позиция, да проявите вашата неотстъпчивост, особено за неща свързани с хора, или обстоятелства ситуирани надалеч, или идващи от чужбина. Да се изгориш е начин да научиш урока как да се пазиш от огъня. Марс идва в подкрепа в края на седмицата. От Козирог, за месец и половина напред, планетата на волята и амбицията ще ви бъде главен мотиватор за действие, за точно определяне на целите и кураж.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В началото на седмицата ви очакват новини от чужбина. Венерината заигравка с Лилит и Хирон ще се отрази по някакъв начин на интимните отношения, поставяйки ви пред ситуации, които да анализирате и да си извеждате крайни заключения. Някои обстоятелства свързани с финанси, притежания, задължения, кредити, изискват повече внимание. Тайни неща ще излязат на светло в сряда. Вероятно ще се наложи да споделите мнението си с други. В неделя Марс се настанява в най-атрактивната зона на слънчевия хороскоп. За месец и половина напред, планетата воин ще ви мотивира за начинания, които изискват много енергия и вяра в себе си. Съвпадите му с движещите се там обекти ще са периоди на преодоляване на препятствия, борби за надмощие, но и удовлетворение от постигнатото.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Спокойствието е нарушено от аспектите на Венера, която навлезе в зоната на домашните отношения през изминалата седмица. Чувството за нестабилност, неяснота, за тайни и скрити намерения се развива през цялата седмица. Доверието в някои близки хора може да бъде нарушено. Критичен ден в това отношение е сряда. В неделя имате гост. Планетата на волята и амбицията ще се движи на ваша територия около шест седмици, мотивирайки ви за смели начинания и отстоявайки на себе си. В комбинация с останалите четири обекта, обещанието е за предстоящ динамичен период.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои семейно ориентирана седмица. В началото приятелите имат по-важна роля. Тяхната подкрепа, или липсата на такава, ще определя отношението ви в бъдеще към тях. Още повече, ако има финансови аспекти във връзките ви. По тях ще е нужно да се определите, да погасявате задължения, или да изисквате изпълнение на поети ангажименти. В някои уговорени вече съвместни начинания, ще се наложат съществени промени. Марс от края на тази седмица се настанява в зоната на тайните, на споделените чувства, и съвместните притежания. Тук той е много неспокоен от честите съвпади, които ще прави в рамките на месец и половина напред. „Дърпането на чергата към себе си“ може да ви постави в особени отношения с партньори и съдружници.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към партньорските взаимоотношения. Активността в срещуположния знак Овен е голяма в началото на седмицата и се развива до края и. Венера е аспектирана, и подлага на изпитание отношенията ви с определен човек, или с група хора, с които имате общи интереси. Партньорството е подложено на преоценка и изпитание на здравината му. Венера е планета на справедливостта, под нейно покровителство е Темида, затова отношения, които минават през съдебната система, могат да имат неочакван развой. В кардиналната зона се настанява и Марс, в марсовия период на личната година. В неделя планетата на волята и амбицията се разполага в дома ви за 45 дни. Безпокойството се пренася в семейната среда, като въпроси касаещи организация на дома, семейното жилище, родителите, ще бъдат повод за противоречия и повишаване градуса на емоциите.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. За това се е погрижила Венера от Овен. Но аспектите и ви носят повече негативи, отколкото позитиви в социалните отношения. Поне в края на миналата и през почти цялата тази седмица. Особено връзката Лилит-Венера, която изкарва най-лошото в човешкото общуване, незачитане на мнението на другите, говорене без смисъл, за спорта, обиди и огорчения. Намесата на Хирон в случая учи на коректност, придържане към истината и съобразяване с другите. Бъдете внимателни в това отношение в сряда,особено при контакти на път. Навлизането на Марс в Козирог в края на седмицата води със себе си намерение за справяне с вътрешни проблеми, с умората, неудовлетвореността, несигурността в себе си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към професионалната изява. Придвижването на Венера през зоната на кариерата е по принцип подкрепящо. Но сега планетата на хармонията е ограничена от съвпадите с Лилит и Хирон, но още повече от квадратите с лунните възли, които се развиват през тази седмица, като стават точни на 14 февруари. И тъй като Овена е зоната и на отношенията ви с другия пол, то естествено седмицата да е неспокойна и емоционално приповдигната. Действието се развива в кардиналния сектор на зодиака, оттам и категоричността, която излъчвате, или която ще бъдете принудени да приемете от околните. Възможно е да се чувствате недооценени и предадени. В края на седмицата и Марс преминава в кардинален знак – Козирог, а там е пренаселено. Подгответе се за динамични отношения с партньор/и, за оспорване на вашето мнение, за откровена враждебност и несъгласие, за открити действия срещу вас. Относително благоприятен ден е събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Активност има в зоната на работните условия. Аспектите на Венера там провокират конфликти, неразбирателство и интриги. Има вероятност да бъдете поставени в условия да избирате, да заемете страна в конфликт, или да заявите претенции, които да не се приемат от околните. Сряда е критичен ден в това отношение. От петък нататък Луната е във вашия знак и това ви дава известно предимство. В неделя Марс се настанява в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Това повишава социалната ви активност, отношенията с близката среда от приятели, роднини като братя, сестри, племенници, лели,братовчеди, съученици и съседи, и с всички тях ще имате възможност да общувате, да изградите или разградите отношения в следващия месец и половина.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, започва с Луна в срещуположния знак Дева. Потребностите на другите, на партньора най-вече, са на първо място. Но ще трябва да обръщате и внимание на себе си, и собствените нужди, и потребности. Личните финанси се нуждаят от фокусиране, и правене на нещо полезно. Активността на Венера в тази зона е противоречиво. Като цяло е положително и подкрепящо, но през тази седмица нейните аспекти изискват повече внимание и предпазливост с финикийските знаци. В неделя, когато Марс навлезе в Козирог, ще усетите силата на приятелската подкрепа. За целия транзит през земния знак планетата ще ви помага в общите начинания, в екипната работа, там където важи правилото: един за всички, всички за един.

Дати на някои астрологични събития

На 16.02.2020/13:32/Марс навлиза в Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

11.02.2020/ 20:25 – 12.02.2020 / 1:37

13.02.2020/ 23:40 – 14.02.2020 /2:37

16.02.2020 / 0:20 – 16.02.2020 /6:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 23-29 март 2020
  5. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 23-29 март 2020