Седмичен хороскоп 16-22 септември 2013 година

Съвпад на Сатурн, СЛВ

и Венера в Скорпион

Пълнолуние в Риби в четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в богата на астрологични събития седмица. Началото полага опозицията на Меркурий с Уран, част от тао квадрата с участието и на Плутон, в понеделник сутринта, която ще внесе оживление в новинарските емисии. Силни ветрове често съпътстват напрегнатите аспекти на Меркурий и Уран. Възможни са прекъсвания в енергозахранването, смущения в електрониката, повреда на компютри, объркване на информационните потоци и в комуникациите между хората.

Влиянието е краткотрайно, във вторник Меркурий е в секстил с Марс и това спомага за намиране на точното решение в подходящия момент.

Седмица обаче ще премине под силното влияние на тройния съвпад на Сатурн,Северен Лунен възел и Венера в 8-я градус на Скорпион. Срещата се случва във вторник и сряда, 17-ти и 18-ти септември, но влиянието, което оказва тя, сте усетили още в края на предходната седмица.

Съвпадът влияе еднакво силно както в емоционалните, така и в материалните дела. Той е вътрешно противоречив, заради включването на Сатурн и Венера, две планети много различни по своето влияние. Но също така дава възможност за голяма съсредоточеност в решаването на важни житейски проблеми, за целенасочени действия, реални стъпки и в крайна сметка води до решаване на тези проблеми, нещо което може да се очаква в рамките на няколко дни или няколко месеца.

Първите резултати могат да бъдат налице още в следващите дни, по време на пълнолунието в Риби, на 19-ти септември, четвъртък. Опозицията на светилата е в 26-я градус на оста Дева -Риби. Луната в Риби може да ви подведе в някои очаквания, но тя се придвижва там до края на деня, в петък е в Овен, готова за настъпление.

Плутон става директен в петък, което ще позволи по- позитивното изразяване на секстила между него и Сатурн в следващите дни.

Успешна седмица и много добро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои силна седмица.За някои тя може да бъде много успешна. Активната кардинална енергия движеща се между Уран, Плутон, Меркурий и Юпитер ви провокира за действие. Марс, управителят на знака, се движи през Лъв и прави хармонични връзки с Меркурий и Уран. Това ви прави активни и на мисловно ниво. Периодът е отличен за работа по сериозни проекти, а пълнолунието може да ви зарадва с високи резултати в края на седмицата. За някои от групата пълната Луна в Риби е повод за отдръпване, оглеждане и преценка от страни на важен въпрос от лично естество. Точният човек може би се е запътил към вас, не го пропускайте.

Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица слага акцент на финансовите дела. Ще трябва да компенсирате вече направени разходи, тези в повече от предвиденото. Необходимо е да внесете баланс между собствените си потребности и нуждите на близък човек. Вероятно ще ви се наложи да създадете по-добра организация, да въведете правила, които да се спазват от близките ви, за да бъдат защитени правата на някои от тях. Периодът е добър за закупуване на жилище, или за инвестиране в построяването му.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамично начало на седмицата. Неочаквана информация може да ви накара да промените някои от плановете си. Промяна в убеждения, освобождаване от ограничителни възгледи и предразсъдъци е процес, чието начало полагате сега, и който ще ви помогне да усвоите бързо някои уроци на Съдбата. До средата на седмицата ще трябва да вложите повече енергия в разчистване и подреждане на дома си, за да имате готовност да посрещате гости или нов член на семейството. Ще ви вълнуват въпроси, свързани с наследство или недвижимо имущество предмет на покупко-продажба.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата задава трудни задачи в сферата на личните взаимоотношения. Тройният съвпад Сатурн-СЛВ-Венера се случва в противоположния знак Скорпион, а в допълнение пълнолунието е в оста на личните взаимоотношения, както и на тези с приятелите. За свободните сърца, астрологичната обстановка е подкрепяща. Сега точно се вслушайте в шестото си чувство и тръгнете с повече доверие към една обещаваща и сериозна връзка. Успехът ви през следващите дни ще зависи предимно от знанията и от умението да ги демонстрирате пред когото трябва.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Меркурий в следващите дни прави няколко мажорни аспекта като по този начин ви кара да се включвате активно в това, което се случва около вас. Или самите вие да станете център на събитията. Понеделник е конфликтен и напрегнат ден. Ситуацията се успокоява във вторник и за сряда е препоръчително да планирате най-важните си дела за тази седмица. Успехът ви зависи от това доколко умеете да се синхронизирате с изискванията, потребностите, плановете на другите хора. От това дали можете да правите разумните компромиси и да се адаптирате навреме към промените, зависи развитието на всяка ситуация, в която попадате сега.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва напрегнато този път заради опозицията на Меркурий с Уран. Тя може да ви натовари с грижи по ремонт на битова техника или на офис оборудване. Възможно е внезапно пътуване. Петък също носи някои рискове. Позитивната страна на седмицата е в даването на ход на ваша идея или проект, в раздвижването в работната среда, което ви ангажира с намеренията на други хора. Моментът е благоприятен да се включите към група, колектив, партия, обществена организация, която отговаря на вашите възгледи и планове.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица предлага много движение. Както на физическо, така и на интелектуално ниво. Не се притеснявайте да показвате уменията си, да демонстрирате знания и креативност. Вашата съзидателна енергия, вложена в правилната посока, може да доведе до отлични резултати, с които да се гордеете, да заслужите уважение и полагащо се повишение. Вероятно ще трябва да поемат по-голяма лична отговорност, макар че личните ви интереси могат да се пресекат с тези на други хора. В материално отношение седмицата дава придобивки, събиране на богата реколта, печалба от добре свършена работа.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на сериозните избори. Понеделник е конфликтен ден, избягвайте словесните престрелки. Съвпадът на Сатурн и Венера в компанията на Северния лунен възел може да се окаже за вас „златна кокошка“, която да ви обезпечи за дълъг период напред. Откъде може да дойде доход е вече въпрос на конкретни условия. Но като цяло периодът е благоприятен за финансовите дела. Можете да вложите средства в подобряване условията на работа – вашите и тези на колегите си, да разкрасите, или да разширите работното пространство.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с предизвикателства. Те могат да бъдат свързани с човек от чужбина, или да касаят пътуване надалеч. Някой ще ви казва „истината в очите“ или пък вие ще изпаднете в откровения, които вероятно няма да се харесат на отсрещната страна. В средата на седмицата можете да разчитате на добри доходи, на печалба от нещо било то тото, лотария, бинго. Късметът е на ваша страна в сряда. Отнасяйте се сериозно към предложения свързани с поемане на по-големи служебни отговорности.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва с безпокойство по домашни дела или с човек от близкото обкръжение. Отново ви напомням, че сте в период на сериозна промяна в личния живот, подсказана от тройния съвпад на Сатурн – СЛВ – Венера в сродния по стихия знак Скорпион. Пълнолунието в другия воден знак Риби е допълнителен катализиращ емоционалния живот фактор. И не само него. В професионално отношение седмицата също е много благоприятна. Сега ви се дава възможност за изява,за привличане на вниманието върху вашата работа и постижения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, акцентът на седмицата е тройният съвпад Сатурн-СЛВ-Венера във вторник и сряда. Той може да предизвика съществени промени в живота ви като ви подтикне да поемете по-големи задължения и лични отговорности. Моментът е добър да направите съществени промени във външния си вид, такива които да ви правят да изглеждате по-сериозни и вдъхващи доверие. Излизането на Плутон, управителят на знака, от ретроградната фаза е другият важен елемент на настъпващите промени. Директният Плутон в следващите седем месеца ще ви помага в комуникациите, ще ви дава насоки за промени в плановете, така че да са в по-голяма степен реалистични и изпълними.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата носи много емоции и надежди. Пълнолунието в Риби води реализация на очаквания свързани с работа. При тези, които нямат, и търсят, могат да дойдат добри предложения. Дръжте си телефона със заредена батерия и имайте готовност да реагирате бързо. Препоръчвам ви за интервю за работа, за работна среща по важни въпроси, през тази седмица, денят сряда. Пълнолунието във вашия знак в четвъртък ви поставя в центъра на вниманието. Можете да „водите хорото“ в желаната от вас посока.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в точна опозиция с Уран на 16.09.2013г. в 9:41ч

Сатурн в съвпад със СЛВ на 17.09.2013г 7:39ч

Меркурий в секстил с Марс 17.09.2013 10:17

Венера в съвпад със СЛВ на 18.09.2013 17:07

Венера в секстил с Плутон 19.09.2013 4:51

На 19.09.2013г. В 14:12 ч. Пълнолуние в 26°Риби

Меркурий в квадрат с Юпитер 20.09.2013 г.

На 20.09.2013г., в 18:29 ч Плутон 8°59′ Козирог излиза от ретроградната си фаза.

Сатурн в секстил с Плутон на 21.09.2013 г.

На 22.09.2013 г., в  23:44 ч.,  Слънцето преминава във Везни

Луната през тази седмица се движи между знаците Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

16.09.2013 г., в 11:19 ч. – 17.09.2013 г., в 16:58 ч.

19.09.2013 г., в 14:13 ч. – 19.09.2013 г., в 19:58 ч.

21.09.2013 г., в 4:25 ч. – 22.09.2013 г., в 1:33 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

4 коментара so far »

 1. moon_in_taurus каза,

  Писа на септември 16, 2013 @ 6:13

  Здравей Муси,
  пълнолунието е в съвпад слънцето ми ,управител на 1ви дом.И опозиция плутон управител на 5ти.
  А транзитните сатурн,венера и сев възел през четвърти.Какви събития ще донесе при мен?

  Благодаря ти!

 2. valentina каза,

  Писа на септември 16, 2013 @ 20:33

  Доколкото знам моя северен лунен възел е в скорпион,асц.скорпион ,уран в скорпион /11 дом/.род.14.09.76г,12ч.видин,какво би могло да се очаква при мен и в момента имам ли такъв съвпад?

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 16, 2013 @ 21:14

  valentina,
  съвпадът е за всички. :)
  Ако готвите документи за някъде, процесът ще се задвижи по-бързо.

 4. moon_in_taurus каза,

  Писа на септември 18, 2013 @ 6:21

  Колко са ти вярни прогнозите.
  Ето днес пише за силни ветрове из страната.А пък вчера една съседка нямала ток,та викала ЧЕЗ да й го оправят.
  Хм….интересно.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни