Седмичен хороскоп 17-23 април 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в Телец от четвъртък

Меркурий в Овен от четвъртък

Плутон ретрограден от четвъртък

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази кратка, следвеликденска, работна седмица е относително хармонична. Стелиумът от Слънце-Уран-Меркурий ще се задържи през цялата седмица само с размяна на местата на участниците. Хармоничните аспекти между него, Сатурн и Прозерпина, СЛВ ще са активни през следващите дни задавайки благоприятен фон подкрепящ както огнените и въздушните знаци от последните градуси, така и земните от първите градуси на съответните зодиакални знаци.

Космичната размяна се случва в четвъртък, когато Слънцето преминава от Овен в Телец, а ретроградният Меркурий обратно – от Телец в Овен, в който знак ще се движи до 16 май. Слънцето в земния знак Телец е умиротворител и ще ни помага да насочим вниманието си към по-практични неща, да търсим смисъла от влагането на енергията си в дадена посока, съсредоточавайки я, а не пилеейки я. Този по-определен фокус е в хармония с критичния и ограничаващ Сатурн, което от своя страна води до повече разум и прагматизъм в обществените отношения.

Навлизането на Меркурий, на заден ход, в огнения Овен обаче е подстрекател на яркото и провокативно словесно изразяване, което може да подпали не един заложен вече политически фитил. При умело боравене със словото, можем да бъдем свидетели на значими дебати с убедителни аргументи. В полето на мисленето и комуникацията навлиза нов участник. Марс, планетата воин, преминава в Близнаци в петък. Така всичко, което трябва да бъде казано, ще бъде казано. Друг е въпросът дали ще ни се хареса, или не. Някои истини ще бъдат изречени, други – умишлено скрити. И това е така, защото от четвъртък Плутон навлиза в своята ретроградна фаза.

Всяка година Плутон се движи назад за малко повече от пет месеца. От 2008 година насам това се случва в земния знак Козирог. На 20 април Плутон се обръща от 19 градуса Козирог, за да тръгне отново напред на 28 септември от 16-я градус. Ретроградността на Плутон в Козирог влияе силно на климата и процесите в земната кора. Съпътстващият квадрат с Юпитер от Везни в първите месеци задава условия за земетресения, метеорологични катаклизми в голям мащаб, тектонични процеси- събуждане на вулкани, свлачища, срутвания в тунели и мини.

В отношенията между хората ретроградният Плутон е провокатор на задрямали съперничества, на притихнали противоречия, на задкулисни борби за власт.

В петък Марс, навлизайки в Близнаци прави квадратури с лунните възли. Планетата на волята и амбицията се завръща на всеки две години и около два месеца в този знак, но за пръв път от много години тази стъпка е в комбинация с напрегнати аспекти към лунните възли. За родените в първите градуси на подвижните знаци Близнаци, Риби, Дева и Стрелец седмицата задава сериозни въпроси, на които спешно трябва да се дадат отговори – словесни, или чрез действие. Някои хора ще бъдат на кръстопът, ще трябва да правят труден избор.

В петък Венера прави квадрат със Сатурн в 27 -я градус на подвижните знаци Риби-Стрелец. Планетата на любовта в конфликт с моралиста Сатурн се разполага във втората половина на седмицата, давайки повод за обтягане на отношенията между хора с рождени планети в последните градуси на подвижните знаци.

Като финал на седмицата е напредващия точен тригон на Меркурий и Сатурн, което обещава повече разум и балансирано поведение през почивните дни.

Спорна седмица!

Дати на някои астрологични събития

На 20.04.2017 /0:26 часа Слънцето преминава в Телец.

На 20.04.2017 /15:48 часа Плутон навлиза в ретроградна фаза от 19°Козирог.

На 20.04.2017 / 20:37 часа Меркурий навлиза в Овен.

На 21.04.2017 / 13:31 часа Марс навлиза в Близнаци.

Венера в квадрат със Сатурн на 21.04.2017 / 14:09 часа.

Луната през периода се движи между знаците Стрелец и Риби, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.04.2017 /21:26 – 17.04.2017 / 2:04

19.04.2017 /12:57 – 19.04.2017 /13:52

21.04.2017 /21:23 – 21.04.2017 / 22:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 23-29 март 2020
  5. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 23-29 март 2020