Седмичен хороскоп 17- 23 октомври 2016

Es016 от вторник

Съвпад на и в сряда

Опозиция на Меркурий и Уран в четвъртък

Слънце в Скорпион от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е относително спокойна. В понеделник Луната в Телец ще помага на мнозина да решат някои наболели лични проблеми. Два важни съвпада са на ход. Първият е между Марс и Плутон,в 15-я градус на Козирог. Срещата на двете неблагоприятни планети се случва веднъж на около 2 години. Откакто Плутон е в Козирог, от 2008 година насам, това се случва в този земен знак със стъпка напред от 4 градуса. Последният съвпад Марс-Плутон е бил на 10 ноември 2014 година в 11 градуса Козирог.

Енергията на съвпада Марс-Плутон в Козирог е мощна и може да предизвика значими трансформации в не една област, в не една общност, и в много човешки животи. Важно е в каква посока ще бъде насочена тази енергия. Марс и Плутон сe славят като „лошите момчета“ в астрологичния пантеон. Съвпадът провокира насилие. Тъй като Меркурий от Везни отива към опозиция с Уран от Овен в средата на седмицата, то комбинацията от безразсъдство, арогантност, безотговорност и агресия ще засегне предимно кардиналните знаци. Също така и хората, които имат асцендент, Венера, Марс, Луна или др. в кардиналните знаци.

За радост има немалко на брой хармонични аспекти, което обещава бързо преминаване през конфликтни ситуации и усмиряване на агресивните. В това отношение активна роля ще играе Венера, която от вторник е в Стрелец. Така справедливостта и закона ще се срещат в точния момент. Дано!

От неделя Слънцето е в Скорпион. Докато за дълъг период от време активността бе в подвижните и кардинални знаци, то сега на сцената изгряват неподвижните. След Слънцето, в следващия понеделник в Скорпион навлиза и Меркурий, отивайки към годишния съвпад с дневното светило.

Спокойна седмица и слънчево настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е обещаващо. Пълнолунието във вашия знак ще ви дава сила и в следващите дни. Ако имате да решавате финансови въпроси, направете го в понеделник. След това ще срещате повече съпротива и неразбиране. Съвпадът Марс-Плутон е в зоната на професионалната изява. Възможно е да получите предложение, което се разминава с разбиранията ви за добро и зло. Не бързайте, дайте си време за размисъл поне до четвъртък. Навлизате в период на контрол и ревизия на свършеното от вас. Прегледайте си документите, проверете си сметките, разчистете задълженията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои страстна седмица. Ефектът на пълнолунието в Овен ще бъде силен и в началото на тази седмица, въвличайки ви в динамични ситуации. Във вторник Венера навлиза в зоната на любовта и забавленията. Планетата на любовта ще ви радва около три седмици, време през което ще направи и съвпад със Сатурн. Предстои ви период на активност в интимния живот, но също така и на поемане на по-голяма отговорност, и взимане на важни решения. В работното обкръжение може да станете обект на провокация или предизвикване по непочтен начин. Съхранявайте доброто си настроение като изкарвате гнева и излишната енергия посредством повече движение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Темата задава Венера, която във вторник ви идва на гости. За около три седмици планетата на любовта ще облагородява емоционалните ви пориви, ще ви прави по-толерантни, отзивчиви и романтични. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог ви прави чувствителни на тема финанси, приходи-разходи, доходи-харчове. В тази зона ще ви е нужен повече самоконтрол. Бъдете внимателни с документи и поръчки, особено от онлайн магазините, за да не плащате два пъти за едно и също нещо. Намирате се в сатурновия период на личната си година, време за равносметка и „броене на пилците“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Тя започва с Луната във вашия знак, което ви дава предимство в много отношения. За хората свързани с изкуството астрологичната седмица е подкрепяща за изяви. В сряда и четвъртък някои ще се радват на добри приходи. Периодът е добър за договаряне и сделки с дългосрочен характер. В личния живот предстоят промени. От неделя Слънцето навлиза в противоположния знак Скорпион и партньорството става приоритетно. Някои нови възможности ще се появят през следващата седмица, когато и Меркурий стъпи там.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на уюта и комфорта. Поне на мнозина ще им се иска да са далеч от шума и предизвикателствата на работната среда. Венера преминава в зоната на дома и отношенията с най-близките. Периодът е добър да пренаредите мебелите, да ушиете пердетата и подредите възглавничките по големина, и цвят. Всичко става прекрасно, когато се прави с любов. През тази седмица зоната на любовта в слънчевия е активирана по много остър начин от съвпада на Марс-Плутон, затова не изпускайте от контрол емоциите си. Имате шанс да се изявите по специфичен за вас начин и да спечелите вниманието на околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Напрежението, което предизвиква съвпадът на Марс и Плутон за другите кардинални знаци, е значително по-слабо за вас в неговия отрицателен аспект. Енергията, която носи този съвпад, ако успеете да канализирате в подходящата и полезна за вас посока, може да ви зарадва със забележителен успех, с резултат от много труд и време, вложени в една цел. Не еднакви, но подобни ситуации сте имали и в предишни години, в интервал през две, откакто Плутон ви дойде на гости през 2008 година. Аспектът има криминогенно проявление, подтиква към злоупотреба с власт, и възможности. От вас зависи в каква посока ще го насочите. От неделя Слънцето е в Скорпион и осветява зоната на приятелството, и подкрепата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Началото е спокойно. В понеделник Луната в Телец ви дава време за размисъл и преоценка на някои скорошни събития. Във вторник Венера преминава в срещуположния знак Стрелец. Планетата на любовта в зоната на партньорството е обещание за подкрепа и добро развитие на взаимоотношенията както в личния живот, така и в професионалната сфера. Трудно ще дадете предимство на някоя от двете. Ако досега емоциите и любовните вълнения са имали приоритет, активирани от няколко планети в зоната на личните взаимоотношения, то работните такива сега излизат на преден план. Ще трябва да гледате по-сериозно на задълженията си, да бъдете по-организирани и стриктни към поетите ангажименти след като Слънцето напусне зоната на любовта и навлезе в сериозния Скорпион в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Ve12Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак в следващите дни ще продължавате да бъдете във водовъртежа на събитията, завихрил се около пълнолунието в срещуположния знак Овен. В следващите дни енергията е възпламенена от съвпада на Марс-Плутон в най-чувствителната зона на хороскопа, домашната среда и всичко онова, което ви кара да се чувствате стабилни. Бъдете внимателни в домашната среда, ако ви се налага да боравите с режещи инструменти, огън, възпламеняеми течности и газ, тежки или зле прикрепени уреди и съоръжения. От вторник нататък Венера в Стрелец ще ви подкрепя в стремежите да разширите знанията си, и да подобрите комуникативните си умения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активните социални контакти. От вторник Венера ще ви радва с нови приятели и засилен интерес към вашата личност. В рамките на две-три седмици можете да установите нови лични и професионални контакти, да намерите своя кръг „по интереси“, да създадете своя група, да направите профила си в социалните мрежи по-атрактивен. Съвпадът Марс-Плутон в предходния знак Козирог задейства скрити сили, които могат да предизвикат недоволство, гняв, разочарование, неадекватни постъпки. Имайте нагласа за повече внимание към хора и обстоятелства, които целят да ви изведат от равновесие. В неделя Слънцето навлиза в Скорпион и осветява зоната на вашата професионална активност, която става приоритетна в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Предстоящият съвпад на Марс и Плутон в срещуположния знак е причина за вътрешно безпокойство, и остри реакции към околните. Очакват ви провокации от хора от работната среда, или такива, с които ви свързват общи ангажименти. Вашата мнителност и недоверие към партньора може да доведе до конфликти. Венера напуска зоната на любовта и преминава в огнения Стрелец, натоварвайки ви с повече отговорности, като остава по-малко време за забавления. Периодът е добър да обърнете повече внимание на здравето си, да предприемете каквото трябва за укрепване на имунитета.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък,петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. В първите дни Луната се движи в противоположния знак Телец. Понеделник е чудесен за преговори и уточняване на позиции, с голяма вероятност за съгласуване. От вторник нататък ситуацията се променя. Съвпадът на вашите съуправители Марс и Плутон на всеки две години се случва за пети път в Козирог и ви „изправя на нокти“. Можете да очаквате от некоректно отношение до резки „удари под кръста“ от хора от близката ви среда. Позитивното проявление на аспекта може да ви подкрепи в дейности като преподаване, преводаческа работа, посредничество и комисионерство. Но все пак „пазете си гърба“. Венера ви напуска във вторник,навлизайки в съседния знак Стрелец. Оттам през следващите седмици ще ви помага да подобрите бюджета си.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Понеделник е подходящ ден за пътуване, и или за започване на обучение. Периодът е добър да предприемете стъпки за подобряване на квалификацията. Венера навлиза в зоната на професионалната изява във вторник. В следващите две-три седмици ще ви бъде особено важно да демонстрирате добро самочувствие и висок професионализъм, да привлечете повече почитатели и хора, които ви подкрепят. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог може да изведе на показ неприятелско отношение, като ви провокира с мнения и оценки. Можете да изберете „кой вълк да храните“ и така да насочите хода на събитията. От неделя Слънцето е в сродния по стихия знак Скорпион, отваряйки широко вратите към нови светове и интересни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 18.10.2016 / 10:00 часа Венера навлиза в Стрелец

Съвпад на Марс-Плутон на 19.10.2016 / 14:23 часа

Меркурий в опозиция с Уран на 20.10.2016 / 10:48 часа

На 23.10.2016 /2:45 часа Слънцето навлиза в Скорпион.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

17.10.2016/ 17:46 – 18.10.2016 /17:30

20.10.2016 /14:16 – 20.10.2016/ 18:28

22.10.2016/ 22:14 – 22.10.2016 /22:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед