Седмичен хороскоп 21-27 май 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в Близнаци от понеделник

Слънце и Марс в тригон в четвъртък

Юпитер и Нептун в тригон в петък

Венера и Сатурн в опозиция в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с навлизане на Слънцето в Близнаци. Въздушната енергия набира сили. Във въздушен знак е и Марс, който навлезе във Водолей на 16 май. Слънцето и планетата воин застават в хармонична връзка в четвъртък, в деня на най-светлия български празник. Въздушната стихия управлява ума, комуникациите, любознанието и любопитството, стремежът към разнообразие и способността за бърза адаптация към променящите се условия. Общуването става по-лесно, възможностите са по-големи за договаряне, за преодоляване на различията, за достигане на сближаване на позициите, през цялата седмица.

Докато на тригон Слънце-Марс се надяваме за подкрепа веднъж на около две години, то тригонът на Юпитер-Нептун се случва значително по-рядко. Откакто Нептун се движи през Риби, тригоните между двете планети са групирани в серии на времево разстояние от четири години. През 2013 и 2014-та е първата серия, когато Юпитер се движеше през Рак. А сега е втората при преминаването на Юпитер през Скорпион, ноември-декември 2017 и през май и август 2018 година. Предстоящите точни аспекти за тази година са на 25 май и на 19 август.

Тригонът на двете планети, управляващи знака Риби, повишава вибрациите на всичко живо на земята, дава възможност за разбирателство и приемане, за проява на съчувствие и състрадание. Религиозните противоречия ще стихнат, човеколюбието ще бъде водещо в онези сфери, където има достатъчна критична маса от хора с пробудено съзнание. Сегашният тригон е при ретрограден Юпитер и директен Нептун, а този на 19 август е при директен Юпитер и ретрограден Нептун. Директната планета е водеща и по-добре изразява позитивната страна на влиянието си. Така нептуновото влияние сега е по-осезаемо, още повече, че планетата е в силата си, в собствен знак. Водните знаци и там, където те доминират, ще бъдат в основата на процесите пораждащи се сега,в периода на нарастваща Луна.

Последният значим аспект за тази седмица е опозицията на Венера към Сатурн. Тя се случва веднъж годишно, но за пръв път от близо 30 години по оста Рак-Козирог, откакто Сатурн навлезе в земния кардинален знак. Опозицията противопоставя грижовната и любвеобилна страна на планетата на красотата и хармонията с консервативното и емоционално сдържано поведение на планетата на структурата и ограниченията. Влияе неблагоприятно върху емоционалните взаимоотношения, внушавайки недоверие, подозрителност в предателство, измяна и изневяра, нарушава хармонията в личните взаимоотношения. Аспектът не е дълготраен и се компенсира с влиянието на хармоничните аспекти посочени по-горе. Опозицията, за разлика от квадратурата, има добрата страна да балансира противоположностите. Така неделята е ден за сдобряване и загърбване на противоречията.

Слънчева седмица и добро настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в Близнаци, актвирайки зоната на комуникациите. Предстоят ви много срещи, учене и/или преподаване, работа по нови проекти, пътуване до съседни населени места, както и активно общуване с близки роднини и съседи. Слънцето хармонизира влиянието си с това на планетния управител, както и с Хирон от вашия знак. Така получавате всичките възможности да постигнете свои цели, да влезете в нов социален кръг, да създадете екип по свое усмотрение и да реализирате желаното. На някои от групата съдбата се усмихва по свой начин и така както е заложено в житейската програма. Възможни са печалби и придобивки от дарения, наследства, поискана финансова подкрепа. Краят на седмицата предполага известно обтягане на отношенията в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Вашата личност, амбициите, плановете, намеренията са във фокуса на вниманието – вашето и на близките ви хора. В понеделник Слънцето преминава в зоната на приятелството и подкрепата, която можете да получите от тези, които споделят интересите ви. Така, обединявайки своите лични планове с тези на екипа, на групата, ще успеете да постигнете много повече. Марс се движи в зоната на партньорството, поощрявайки всяка конкуренция, но хармоничният аспект със Слънцето ви прави успешни и способни да я преодолеете. Както в духовен, така и в материален аспект, седмицата е изключително добра. Някои ще имат късмет да намерят желаното жилище, или да се срещнат с подходящия клиент и да уговорят ден за подписване на предварителен договор за покупко-продажба на имот. Благоприятни в това отношение са вторник и сряда. Използвайте празничните и почивните дни за истинска почивка, не се претоварвайте нито емоционално, нито физически.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. В понеделник нарастващата Луна е в другия огнен знак Лъв,в хармонична връзка с рожденото ви Слънце. Тя задава позитивен тон на седмицата. Слънцето преминава в срещуположната зона, в знака Близнаци. За месец напред зоната на партньорството ще бъде огрявана от него, с всичките активи и пасиви там. Намирате се в меркуриевия период на личната година, време за динамична комуникация, движение, социална активност, и привличане на нови партньорства. Във вторник ще трябва да правите избор да поемете ангажимент, или не, прекаленото натоварване не ви се отразява добре. Планетният управител е в хармонична връзка с Нептун, един важен за вашето духовно развитие аспект. Сега минавате своеобразен изпит, с възможност за изкачване на по-високо стъпало,затова е важно какви са мислите, намеренията и постъпките. Интуицията ще ви подскаже правия път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Слънцето активира зоната на финансите и тя става „крайъгълен камък“ за всички проблеми и взети решения. Тригонът на Слънцето с Марс във въздушните знаци носи улеснения при преговори с шефове за увеличение на възнаграждението или за заемане на по-добра служебна позиция. Имате всички условия да спечелите доверието на хората, които са ви нужни. Във вторник и сряда използвайте своя чар и словесни умения, подкрепени от Меркурий във вашия знак, за да изложите по най-добрият начин идеи, виждания, стратегии. Но бъдете внимателни в споделянето на лични тайни и информация, която в последствие може да бъде използвана срещу вас. В края на седмицата планетният управител е в напрегнати отношения с господаря на кармата Сатурн. Обръщайте внимание на „червените лампички“, които светват за да ви насочат какво трябва и какво не трябва да говорите и правите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои ангажирана седмица. В понеделник Слънцето навлиза в Близнаци и прави още по-активна зоната на професионалната реализация. Във вторник, когато Луната е във вашия знак, имате възможност да придвижите ваш проект, идея, намерение, по начина по който искате, да вземете важно решение, касаещо професията, или семейството, или и двете. Сряда е добър ден за работа и бизнес. Ако имате план да сключвате сделка, бъдете внимателни, защото на пръв поглед всичко може да изглежда чудесно, но тригонът на Юпитер и Нептун понякога е коварен, като подвежда с нереалистични представи и идеализация на хора и обстоятелства. Стъпете здраво на земята и проверявайте всичко за коректност и перспективност. Аспектите в края на седмицата подтикват към откровеност и изясняване на спорни моменти в партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник Слънцето преминава в Близнаци като активира зоната на работната среда и отношенията с колегите. Някои промени тук ще са наложителни и трябва да им обърнете внимание в най-скоро време. Имате отлични шансове да съчетаете нуждите си с възможностите на момента. Това ще ви помогне да решите някои финансови въпроси, но още повече да регулирате работните си отношения в името на по-доброто качество и ефективност. Очакват ви интересни запознанства в средата на седмицата. Можете да привлечете към каузата си подходящия човек, или хора, да създадете най-добрият и успешен екип за работата, с която сте се захванали. В края на седмицата обаче бъдете сдържани и премерени в отношенията си с някой, който е от близкия кръг от хора. Опозицията на Венера от срещуположния знак Рак и на Сатурн от вашия, предполага размяна на мнения и предизвикателства, с които заедно трябва да се справите.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои първата седмица от новата слънчева година. В понеделник Слънцето влиза в знака ви и родените в първите градуси празнуват рождените си дни. Астрологичната картина е добра и фиксирана в солара обещава добра лична година. Силен акцент е тригонът на Слънцето и Марс, който подобрява жизнения тонус и улеснява постигането на набелязаните цели. Другият тригон, този на Юпитер и Нептун, обещава добри условия на работа, подкрепяща работна среда, разбирателство с колеги и шефове, както и добри доходи. Късметът спохожда смелите, затова не разчитайте нещата просто да се случват, а действайте. Дръжте настрана, разделяйте, финансовите проблеми и личните взаимоотношения през втората половина на седмицата. За да имате успех в партньорството, бъдете готови да направите някои компромиси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. В понеделник Слънцето навлиза в другия въздушен знак – Близнаци. Намирате се в юпитеровия период на личната година. Време е за пътувания и трупане на нови впечатления, за реорганизиране на живота, промяна на целите с по-добри и по-високи, за разширяване на кръгозора, обогатяване на знанията и намиране на по-добра среда за лична изява. Тригонът с Марс от зоната на любовта придава известна романтична окраска на периода. Но повече оказва влияние върху творческата ви нагласа и способността да развиете своята идея в завършен проект, изделие, книга или друго материално изражение. Търсете приятели и сътрудници сред широко скроени хора, които имат същите като вашите разбирания за живота. На някои късметът ще се усмихне в материално изражение през тази седмица. Ще има и такива, които ще срещнат важен за тях човек, когато са на дълъг път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. В понеделник Слънцето навлиза в другия въздушен знак Близнаци, правейки в същото време тригон с Марс, който се движи през вашия знак. Двете силно енергетизирани космични тела задават позитивен тон на седмицата. А за някои и с плътни романтични нотки. Честолюбивите ви амбиции ще намерят добър прием, ще имате подкрепата на любим човек, или на някой, който се възхищава на творческите ви умения. Силният аспект с духовни измерения между Юпитер и Нептун свързва зоната на професионалната изява с тази на личните доходи и притежания. Така ваша идея може да се окаже достатъчно оригинална и реализируема, за да ви обезпечи за дълго време напред. Вниквайте в нещата, не се плъзгайте по повърхността и ще имате успех.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Лъв, което задейства темата финанси. Имате да решавате проблеми от финансово естество, които изискват проява на повече решителност и увереност в собствената правота. С навлизането на Слънцето в Близнаци в понеделник, се повишава вашата сензитивност. Чувствителността ви към отношението на околните, както и умението да вниквате в проблемите на другите ще бъдат водещи в следващите дни. Водният тригон между Юпитер и Нептун е в 16-я градус на знаците Скорпион и Риби, което облагодетелства най-вече родените между 8 и 10 юли. Късметът е на ваша страна, не пропускайте шанса да постигнете нещо, което да ви донесе радост и удовлетворение. Венера е във вашия знак и това ви прави привлекателни за околните. В края на седмицата обаче тя прави опозиция със Сатурн в срещуположния знак. Противостоенето е в 8-я градус на знаците Рак и Козирог,което влияе силно върху рождени Слънца близо до тази зона. В събота избягвайте обсъждане на теми, от които могат да произтекат конфликти, отлагайте изясняването за неделя, а още по-добре за следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Така се задействат процеси свързани с професията, което дава импулс за изява на важния аспект между Юпитер от вашия знак и Нептун от зоната на творчеството, любовта и децата. През тази работна седмица, макар да е кратка, имате шанс да получите подкрепа и похвали, които си заслужавате. Слънцето преминава в Близнаци в понеделник и активира зоната на финансовата подкрепа. Работата за друг човек/хора ще ви носи добри доходи. Моментът е добър да се договорите за по-високо заплащане. Или да поемете допълнителни ангажименти, с което да подобрите финансовото си състояние. Бъдете щедри към хората, които харесвате, но не и безразсъдно разхитителни. В края на седмицата е възможно да бъдете разочаровани от близка роднина, която не оправдава очакванията ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Венера се движи в зоната на любовта и творчеството, привличайки към вас внимание и обожание. В понеделник Слънцето преминава в Близнаци, огрявайки домашната среда и взаимоотношенията в нея. Ще ви трябва повече време, за да подготвите дома си за предстоящо гостуване или важно семейно събитие. Тригонът на Юпитер и Нептун от вашия знак е катализатор на желанието ви да се откъснете от рутината на ежедневието и да потеглите „където ви видят очите“. Това не е „мисия невъзможна“, предстои голям воден тригон и за някои от групата съвсем скоро желаното може да стане реалност. Вярата върши чудеса, а вярата в себе си – най-големите от тях. Но в края на тази седмица слезте на земята, защото господарят на кармата е в опозиция на любвеобилната Венера от другия воден знак Рак. Преосмислянето на някои страни в отношенията ви с обичан човек, ще се окаже здравословно за връзката ви.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 21.05.2018/5:14/Слънцето навлиза в Близнаци

Слънце в трион с Марс на 24.05.2018/5:39

Юпитер в трион с Нептун на 25.05.2018/12:53

Венера в опозиция със Сатурн на 26.05.2018/9:40

През тази седмица Луната се движи между знаците Лъв и Скорпион, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

21.05.2018 / 6:30 – 22.05.2018 / 5:03

23.05.2018 /17:55 – 24.05.2018 / 9:52

26.05.2018 / 0:04 – 26.05.2018 /16:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед