Седмичен хороскоп 23-29 април 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера в Близнаци от вторник

Марс и Плутон в съвпад в четвъртък

Слънце и Сатурн в тригон в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в началото на седмицата е доминирана от земния и огнения елемент. В земни знаци се движат общо пет планети, изключая Луната,която всяка седмица за средно два дни е в земната стихия. Земният елемент свързваме със стабилност и сигурност, със здравина и надеждност на това, което правим, със спокойствие и благополучие, тук и сега.

Липсата на планета във въздушен знак, изключая Луната, от средата на февруари насам, е причината някои, родени под въздушен знак, или със сила в него, да се чувстват пренебрегнати и подценени от околните. В сферите управлявани от въздушния елемент като мислене, комуникации, обмен на идеи, движение, транспорт имаше известен застой и недостиг на енергия.

Картината се променя във вторник, когато Венера нализа във въздушните Близнаци. От 24 април до 19 май планетата на любовта и хармонията е във въздушния знак. В обществените отношения венериното влияние внася повече баланс, и готовност за договаряне, много дипломатичност, компромиси по вид и степен според конкретните хора и обстоятелства.

Акцент на седмицата е съвпадът на Марс и Плутон. Срещата на двата малефика е в четвъртък, 26 април, в 21-я градус на Козирог. От навлизането на Плутон в Козирог съвпадът на двете планети се случва в този знак през интервал от около две години. Предишни съвпади между Марс и Плутон в Козирог е имало на 16 октомври 2016 година, на 8 ноември 2014, на 25 ноември 2012 , на 11 декември 2010, и на 26 декември 2008 година. Астрологичната картина е била различна.

Особеното в настоящия съвпад е близостта на Сатурн. Съвпадите обединяват енергиите на планетите за добро или зло в зависимост от тяхната характеристика. Марс е планета на волята и амбициите за доминиране, подклажда агресивните импулси в хората, прави ни настъпателни и упорити. В Козирог планетата е в екзалтация, което носи очакване за повече сдържаност и потискане на емоциите, но под влияние на манипулативния Плутон страстите и амбициите се усилват, още повече, че е включена и Лилит в 18-я градус.

Ретроградният Плутон може да връща към стари причини, да ни кара да възпроизвеждаме стари противоречия и да се въртим в омагьосания кръг на виновност, и нови, и нови грешки. Ретроградният Сатурн не е в състояние да ни извади от него без да си платим кармичните дългове. Квадратът с Меркурий в Овен в деня на точния аспект, четвъртък, усилва амбициите за власт и контрол, ще кара някои хора да си разчистват сметките по словесен път, упражнявайки вербална агресия, или с хитри, но не много умни маньоври. Картината породена от тази комбинация е притеснителна, но преживяема. Всеки създава своята реалност, всички заедно създаваме нашата реалност.

Влиянието на съвпада Марс-Плутон е продължително, засяга предходната седмица, тази и част от следващата. Най-силно ще го усетят родените със Слънце в зоната на 15-23 градус на кардиналните знаци Козирог, Рак, Овен и Везни, и също така с други рождени планети и кардинални домове там.

Добро обстоятелство е в съпътстващите съвпада Марс-Плутон аспекти, които разсейват неблагоприятната му енергия. Две планети, посланици на доброто, предлагат помощта си. Юпитер и Нептун, разположени във водните знаци Скорпион и Риби, правят хармонични аспекти (секстили) и съответните опити да омекотят влиянието му. Секстилите са интелектуални аспекти, а и присъствието на Прозерпина близо до Юпитер, задават очакване за активна мисъл, намиране на уместни решения за сложни въпроси, включване на търпимост, великодушие, добронамереност, прозорливост и далновидност.

Краят на седмицата е под влияние на настъпващото пълнолуние в Скорпион. Опозицията на светилата е в понеделник, 30 април, сутринта в 3:58 часа, в 9 градуса Скорпион.

В неделя Слънцето слага мъдър финал на тази седмица с тригона си към Сатурн.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Плутон в зоната на социалната активност и професионалната изява е голямо предизвикателство към вашата огнена природа. Някои ще получат предложения за нещо, което на пръв поглед е свръх възможностите им. Възможно е да попаднете в твърде сложна ситуация, и тъй като Меркурий от вашия знак е блокиран от квадрата си с ретроградния Сатурн, прави да ви много трудно да вземете решение. Страхове, консерватизъм, ограничено мислене и липса на визия за бъдещето са вероятни фактори, които могат да ви накарат да пропуснете възможност, да се пробвате да изкачите по-високо стъпало, да достигнете позиция, за която нямате увереност,че ще се справите. Или имате? Хубавото при Овен е, че предизвикателствата го мотивират. Затова мислете, колкото е необходимо, но при всички случаи – действайте. Венера стъпва в Близнаци и ви прави по-успешни в общуването с хората. Пълнолунието в края на седмицата идва с обещание за финансова подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. В понеделник тя прави съвпад с намиращия се във вашия знак СЛВ, чудесно време за предприемчивата страна на личността ви. Бъдете смели и всеотдайни в това, с което се захващате. Във вторник Венера преминава в Близнаци. В зоната на приятелството и съкровените желания планетата на любовта ще ви помага да намерите съмишленици, да разгърнете своя творчески потенциал и организационни умения, а също така да подобрите комуникацията си в социалните мрежи. Някои свободни сърца точно там могат да намерят своята сродна душа. Акцентът на седмицата- съвпадът Марс-Плутон при вас може да се прояви по твърде коварен начин в работната среда, като обърка някои ваши планове. С повече ум и добре обмислени стъпки ще излезете от трудна ситуация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак – Лъв. Тя ви дава предимството в началото на седмицата да се движите по собствения план и с желаното от вас темпо. Във вторник Венера се настанява в срещуположния знак Близнаци за времето между 24 април и 19 май. Планетата на любовта в зоната на партньорството е благодатен период за личните дела, време за годеж или сватба. За работните взаимоотношения Венера в Близнаци може да направи много, като ви подкрепя да съгласувате дейността си, плановете, намеренията със съдружника, или работодателя. Аспектите в земните знаци активират зоната на финансите, като отправят предизвикателство към знанията ви в тази област, както и към умението да балансирате бюджета си, което в общия случай означава да намалите разходите и да увеличите приходите си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Активността в домашната среда изисква много внимание и грижи, особено ако планирате важни промени като кардинален ремонт или преместване в ново жилище, годеж, брак, посрещане на новородено. Предстоящото пълнолуние в Скорпион, в зоната на партньорството ви кара да търсите повече сигурност, увереност и яснота във връзката си. От вторник Венера е в Близнаци. Планетният управител във въздушния знак ще ви помага да изясните приоритетите си, да сложите в ред личния си живот, да потърсите по-добре платена работа или такава, която отговаря по-добре на новите, по-високи изисквания. В средата на седмицата е възможно да получите предложение, което е свързано с допълнителни условия. Аспектите в кардиналния Козирог ще въвлекат някои в борби за надмощие на възгледи, теории, концепции, предизвиквайки чувството им за справедливост, и коректност.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Активността в земните знаци е силно подчертана със съвпада на Марс и Плутон в Козирог, аспект който енергетизира зоната на любовта, страстта, творчеството и децата. Обещава ви се много емоционални ситуации свързани с близки хора, букет от идеи, които искате да реализирате по възможно най-бързия начин. Всяка пресечена точка на финансови интереси обаче ще ви носи критика и неудовлетвореност. Квадратът на Сатурн с планетният управител е изпитание за това доколко гъвкави можете да бъдете при внезапна промяна на условията в дадена ситуация. В сряда и четвъртък, когато Луната е във вашия знак, с разумни доводи и аргументи ще успеете да намерите най-доброто решение.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои противоречива седмица. Съвпадът Марс-Плутон във вашия знак е силен мотиватор за действие. В някои случаи би могъл да бъде прекалено силен, в случай че имате рождено Слънце близо до него, и то е в напрегнати аспекти с рождени планети. Планетният управител, който е ретрограден, прави квадрат с Меркурий от Овен в деня на съвпада, затова преди да критикувате работата на някой друг, се убедете в достоверността на информацията, която имате. Имайте готовност да посрещнете и някои забележки за своята работа, или за плановете си. Краят на седмицата предлага повече сигурност и комфорт във взаимоотношенията с важен за вас човек. Един проект е на път да се реализира по пълнолуние.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица подвластна на Венера. Планетата на любовта ви идва на гости веднъж в годината. Сега това се случва от 24 април до 19 май. За това време Венера прави малко аспекти, като най-важният е с Нептун, квадрат, в първата десетдневка на месец май, бележейки несигурно време за личните ви начинания. Свободната, необременена от връзки с другите планети, тя ще ви отдава цялото си внимание. Венера ще привлича към вас интерес от околните, като ви прави по-привлекателни и интересни. В същото време ще ви подтиква да обърнете повече внимание на външния си вид, да подобрите някои неща като прическа, облекло, говор, маниери. Добър период да се обърнете към специалисти, и да попълните празнините, за да сте готови за успешни участия и приемане на поздравления. Отношенията с някой, с когото имате общи финансови ангажименти, задължения, сметки за уреждане, в края на седмицата могат да станат много важни и обсебващи вниманието.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Като въздушен знак сте облагодетелствани от преминаването на Венера в Близнаци. Планетата на любовта ще пътешества през най-свободолюбивата зона на слънчевия от 24 април до 19 май. Предприемайте пътешествие в реалността, или по географската карта виртуално, или в сферата на знанията, но не оставяйте ума и сетивата си неангажирани. Някои промени е възможно да не ви се удават лесно, заради напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. Несъгласуваност с партньор, или с близък роднина, или с някой с когото споделяте общо жилище, могат да осуетят плановете ви за преместване и промени в домашната среда. Търсете общи допирни точки, особено по финансовите въпроси, и разумност в поведението. В края на седмицата е възможно да намерите удачното решение за финансово обезпечаване на проектите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Вниманието ви в началото на седмицата е в другите, в нечии очаквания, изисквания и претенции. Във вторник Венера навлиза в сродния по стихия знак Близнаци. В зоната на любовта и творчеството, за времето от 24 април до 19 май, планетата на красотата и хармонията ще усилва творческото вдъхновение, ще ви прави по-любвеобилни, но също така по-чувствителни към красивото и хармоничното в природата, и в хората. Избухливата смес- съвпадът на Марс и Плутон, е носител на натрупано недоволство, което се стреми да се изрази по някакъв начин. Какъв ще бъде, зависи от вас самите. Справедливо е да искате добро заплащане за труда си, или поне признание и благодарност. С предстоящото пълнолуние в зоната на кариерата, обещанието е това да се случи в края на тази и началото на следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог активира зоната на партньорството. Аспектът е меко казано предизвикателен. Възможно е да ви постави в условия на остра конфронтация с партньор, колега, работодател, съпруг/а. Срещу вас могат да бъдат приложени и някои манипулативни техники,целящи да подронят авторитета ви. Ретроградният Сатурн ще донесе допълнителен натиск да се съобразявате с някого или с нещо, и да понесете значима доза критика. На помощ могат да бъдат единствено вярата в себе си, в своята правота и умението да подберете точният момент за уместното действие, без да превишавате права и пълномощия. От вторник Венера е в предходния знак Близнаци. Това прави интуицията ви добър съветник, вслушайте се в нея.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. Управителите на вашия знак са в съвпад в знака на властта и закона – Козирог. Това се случва веднъж на около две години, а в последните десет в една и съща зона, тази на комуникациите, най-вече с хората от близката среда- братя, сестри, приятели от детството, съседи, съученици. Енергията на съвпада може да бъде изразена по твърде остър и манипулативен начин от човек или група хора, от тази среда. Манипулативният характер се подсилва от включването на Лилит, и играта може „да загрубее“, ако се поддадете или включите активно в нея. За да се неутрализира влиянието, отклонете вниманието си към близък на сърцето ви човек, дете, любим/а, правете нещата с любов и себераздаване. Предстои пълнолуние във вашия знак – време за успехи и реализация на личните планове.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционално ангажирана седмица. Във вторник Венера преминава в зоната на дома, семейната среда и отношенията с най-близките. Венериното влияние е хармонизиращо и успокояващо. Помага ви да направите най-доброто за близкия кръг от хора, да подредите дома си така, че всички да се чувстват уютно и обичани. За влюбените това е чудесно време за създаване на семейство и родителство. Аспектите в знака на властта Козирог, и на неговия управител, могат да ви провокират към действие в приятелската среда, реална и виртуална, което не се приема еднозначно и провокира конфликти, и противодействия. Разумните решения идват в края на седмицата, който попада в зоната на пълнолунието в Скорпион.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

На 24.04.2018/19:39/Венера преминава в Близнаци.

Меркурий в квадрат със Сатурн на 26.04.2018

Марс в съвпад с Плутон на 26.04.2018 /14:00

Слънце в тригон със Сатурн на 29.04.2018 /13:04

През тази седмица Луната се движи между знаците Лъв и Скорпион, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.04.2018 /21:39 – 24.04.2018/ 23:40

26.04.2018 /12:49 – 27.04.2018 / 4:13

29.04.2018 / 8:32 – 29.04.2018 /10:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Водолей
  2. gravatar Таня за Хороскоп 2019 за Водолей
  3. gravatar svetski за Хороскоп 2019 за Водолей
  4. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2019 за Везни
  5. gravatar Милена за Хороскоп 2019 за Везни