Седмичен хороскоп 23-29 ноември 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера-Уран в опозиция

от 29-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е твърде семпла. Но затова пък сме вече в коридора на затъмненията. Последните две от общо шест затъмнения за 2020 година.

Предстои ни меркурианска седмица. Първите дни са под благотворното влияние на тригона на Слънцето и Луната. Светилата обединяват енергии в огнените знаци Стрелец и Овен във вторник през нощта. А през деня Меркурий прави тригон с Нептун, във водните Скорпион-Риби, активирайки дългият аспект Прозерпина-Нептун, на който дължим способността да провиждаме през булото на полуистините, да намираме корените на нещата и своето място. Водните знаци са свързани с интуицията, а Меркурий и Прозерпина в съвпад засилват ума. Мислете, мислете, и пак мислете… със собствения си ум стигайте до собствени истини.

Меркурий е най-активната планета в дните преди затъмнението в Близнаци на 30 ноември. Вестоносецът на боговете е активен преносител на информация в следващите дни. След съвпада с Прозерпина, тригона с Нептун във вторник, следва серия от секстили с тройката от Козирог. В петък с Плутон, в неделя с Юпитер, а в деня на лунното затъмнение, понеделник, е секстила със Сатурн. Знаем, че секстилите са интелектуални аспекти. Така седмицата е изпъстрена с новини, с информация, която е специално пусната, но и такава, която успешно прескача либералните изказни препятствия. Настройте честотите си на вярната дължина на вълната, за да не пропускате важното от активния поток информация, който ни залива.

На границата четвъртък/петък ни очаква тригона на Слънцето и Хирон, в 5-я градус на Стрелец и Овен. Той успешно се съчетава със секстилите на Меркурий, носейки осъзнаване в много широк спектър от събития, които се случват близо до нас, но и такива отдалече, които изискват съпричастност. Осъзнатата активност през тази седмица идва дни преди лунното затъмнение близо до СЛВ, което дава превес на лунното влияние и подсъзнанието.

Венера не стои безучастна в Скорпион. В петък тя застава срещу Уран. Видяхме нейната намеса в предходната седмица на напрегнати аспекти с Юпитер и Сатурн как се отразиха на юристите. Опозицията с Уран в неподвижните знаци ще изкара на повърхността някои драматични, дори шокиращи обстоятелства. Този аспект на поляризацията и разделението ще повлияе определени групи хора. Всеки има собствена честота, на която вибрира, като привлича, или е привлечен от съответни хора, идеи, обстоятелства, които са на същата честота. Затова изборът ни, във всяка ситуация, винаги е вътрешно обусловен и носим лична отговорност за него.

В последния ден на седмицата се случва най-важното събитие. На 29 ноември Нептун става директен. Ретроградната фаза на планетата на мечтите и фантазиите започна на 23 юни от 20Риби, продължи пет месеца и една седмица. През тази седмица и част от следващата планетата на мечтите е стационарна, извън нулевата зона се движи със скорост под 10% от средната.

На 29-ти, неделя, планетата става директна от 18Риби. През цялото това време тя бе в тригон с Прозерпина, но от месец март, когато последната влезе в 17-я градус на Скорпион, повече хора започнаха да усещат благотворното влияние на този аспект. Прозерпина, малката планетка на аналитичността и прозорливостта, се съюзи с далечната, но силна планета на духа, на интуицията и вътрешното зрение. Неща, които не сме можели да си представим, че съществуват, ги виждаме в реалността, това което се считаше за конспирация и много хора му се присмиваха, се случва. Проглеждаме за истини, които са минавали края нас, чрез музика и филми, книги или виртуални материали. Ако Нептун в Риби допуска самозаблуда, то Прозерпина в Скорпион намира дълбоко заровените истини и ги подлага на анализ. Двете заедно носят Прозрение. Дават ни отговори на много въпроси. На този добронамерен тандем през лятото помагаше Юпитер от Козирог, за да се види картината от по-високо, в по-големи мащаби. И все още я има тази подкрепа. Но този ключ се дава за кратко ползване и каквото открием, трябва да го запазим. С оттеглянето на Юпитер и Сатурн във Водолей в края на годината, ситуацията се променя съществено.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои невероятна седмица. Луната в Риби,в съвпад с Нептун ви прави изключително интуитивни в първите дни. Следете знаците, записвайте сънищата си. В сряда и четвъртък е във вашия знак. Грабвайте флагчето и водете дружината в избраната посока. Слънцето от Стрелец дава силна подкрепа на родените в първата декада на знака. В юпитеровия период на годината имате много какво да направите за напредък в професията. Мислете за съществена промяна докато Марс е в знака ви, още повече наближава тригона му със Слънцето. През втората половина на седмицата Венера от Скорпион, в съучастие с Уран, ще ви поднесе някои изненади във финансовата сфера.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на тайните. В първите дни съвпадът на Луната и Нептун в аспект с Меркурий-Прозерпина ви дават подсказки за неща, на които не сте обръщали нужното внимание. В най-активния период на годината-марсовия Слънцето отива към тригон с Марс и тази огнена енергия раздвижва всичко около вас. В коридора на затъмненията отношенията с някои хора, приятели, колеги, роднини, стават много крехки. Опозицията Венера-Уран е възможно да ви поднесе някои изненади през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в съвпад с Нептун в Риби. В зоната на домашните дела настъпва добър период за излизане от сложна ситуация, в която сте въвлечени по силата на обстоятелствата. Нептун е стационарен сега и през следващата седмица, но когато тръгне с добра скорост напред, ще благоприятства хармонията в семейните отношения и тези с близките родственици. Двете вътрешни планети, движещи се в задния двор на слънчевия хороскоп, особено сега в слънчевия период на личната година, изискват да определите границите на достъп. Прекаленото съобразяване с другите, често води до престъпване на тези граници, и това ще стане много ясно при лунното затъмнение в срещуположния знак Близнаци.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на приятелите. Луната от Риби в съвпад с Нептун в понеделник ви напомня, че имате приятели и можете да разчитате на тяхната подкрепа. Обратното би било странно и не по вина на планетите. В тази доминирана от Меркурий седмица, се очаква раздвижване в партньорската среда. По-активна комуникация, по-съдържателни разговори и практическа полза от тях. Венера обаче ви готви изненади, противопоставяйки се на арогантния Уран от вашия знак. Търсете баланса в интересите при договаряне на сделки, не дърпайте прекалено чергата към себе си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои меркурианска седмица. Ще ви се налага да решавате задачи с много неизвестни. В коридора на затъмненията сме и темите на предстоящото, лунно и в Близнаци, се проявяват все по-отчетливо. В началото на седмицата голяма е динамиката в срещи и разговори с много хора, за някои те се случват в и от дома. Следете информационния поток, за да сте в час. Общуването с близките роднини е много важно, използвайте всяка възможност за това. Венера-Уран ви носят някои изненади, вероятно странна среща, или запознанство с особен човек.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Многостранната информация, която получавате, ще изисква концентрация и бърза мисъл, за да бъдете на добро ниво и достатъчно успешни в справянето с предизвикателствата. А те касаят както новите проекти, така и тези, по които работите, но все още сте далеч от завършване. В дните до лунното затъмнение в Близнаци ще ви посочат белите полета и как да ги запълните. Конфликтността в края на седмицата нараства, възможни са сюрпризи от близък на сърцето ви човек.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои меркуриева седмица. Планетният управител е много ангажиран в следващите дни и прехвърля тази динамика върху случващото се около вас. Трябва да сте добре центрирани и адекватни, за да се впишете в тази подвижна планетарна картина. В понеделник някои ще получат интересни предложения за промени в работната среда, по-добра позиция, по-добро работно място, някои бонуси и други такива неща. Някои въпроси свързани с вашето здраве или с това на близък човек, ще получат отговори още в началото на седмицата. През втората половина на седмицата обаче се намесва Венера с Уран и събитията могат да имат обрат.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на изненадите. Планетният управител от зоната на личните доходи се е погрижила за това да не скучаете. Меркурий е също там и с неговите аспекти ви помага да намирате нужната информация. Възможно е някои разходи, заделени за здраве и лечение, да се окажат различно от предвидените. Слънцето от зоната на кратките пътувания ви подканя за движение и да държите в готовност раницата или малкия куфар. Може би това, което искате да узнаете се намира съвсем наблизо, но иска да направите нужните крачки. В коридора на затъмненията се увеличават поводите за конфликти, затова намирайте равновесната точка между вашите интереси и тези на партньора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои финансово ориентирана седмица. Личните ви доходи ще бъдат предмет на обсъждане. Поставяне на директно искане за увеличение е възможно да даде резултат. Но трябва да е придружено със солидни аргументи. Подкрепата и уважението на хората, с които работите също е важна. Това което правите за другите се връща в подходящия момент. Изправянето на Нептун дава добра прогноза за доходността в следващите месеци. Противопоставянето на Венера с планетния управител ще ви изправи пред трудни избори между професионалните ангажименти и семейните задължения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Съвпад с Нептун и тригон към Меркурий-Прозерпина, планетният управител ви дава няколко жокера за справяне. Настройте се на вълната на спокойствието, толерантността и добронамереността, и всичко ще си дойде на място. Ще намирате това, което търсите, ще разбирате както вербалните, така и невербалните послания на околните, ще сте наясно със себе си. Слънцето от Стрелец ви подсеща да бъдете по-организирани, да обръщате внимание на здравето си. Венера от Скорпион може да ви изненада с романтичен подарък или признание.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, започват седмицата под благосклонния поглед на Меркурий и Венера от Скорпион. Меркурий изисква повече лично участие в случващото се, за да се реализира добрата страна на аспектите му. Отношенията на взаимност и подкрепа с близки хора са най-важни в следващите дни. Взаимното разбиране и прошката изчистват недоразумения и огорчения. Слънцето от зоната на личните доходи и притежания обнадеждава с аспектите си и ви дава някои ключове за подобряване на материалното състояние. Венера обаче е предизвикана от Уран от противоположния знак, което прави втората половина на седмицата с вероятност за изненади и сюрпризи,за които нямате готовност.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. В понеделник Луната от вашия знак прави съвпад с Нептун и катализира тригона му са Меркурий-Прозерпина от Скорпион. Важен момент на информационна яснота и прозрения, които ви дават отговори на много въпроси. Напишете си добре домашното, подгответе се, преди да вземете важно решение. Венера ви води до запознанства с интересен човек, или ви връща към отминала връзка, от която ще трябва да прецените дали сте научили всичко, което ви е необходимо. Слънцето огрява зоната на кариерата, която ще бъде арена на разиграване на двете идващи затъмнения, лунното на 30-ти и слънчевото на 14 декември.

Дати на някои астрологични събития

Венера опозиция с Уран на 27.11.2020 /19:11

На 29.11.2020/2:36/ Нептун директен от 18°Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Риби и Близнаци, през втора четвърт.

Луната е без курс на:

24.11.2020 /12:44 – 24.11.2020 /17:05

27.11.2020 /1:46 – 27.11.2020 / 5:43

29.11.2020 /14:48 – 29.11.2020 /18:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни