Седмичен хороскоп 25-31 януари 2016


OLYMPUS DIGITAL CAMERA директен от понеделник

Меркурий в аспекти с Плутон и Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица е бедна на точни значими астрологични аспекти. Колкото ги има, то те са свързани с Меркурий. Планетата на комуникациите отново е “във вихъра си”. В понеделник, на границата с вторник, приключва първата ѝ за годината ретроградна фаза. Меркурий тръгна назад на 5 януари, когато току що бе „кацнал“ в 1-я градус на Водолей, прекоси половината знак Козирог, и сега ще тръгне отново напред от 14-я градус на третия земен знак.

Последната седмица на ретроградната фаза на Меркурий се оказва най-драматична, заради съвпада с Плутон, а оттам и квадратурата с Уран. Ретроградният Меркурий в Козирог изкарва на показ скритите амбиции за власт и контрол, а Плутон в Козирог като фокусна точка на страстта за доминиране ги преобразува в конкретни стъпки.

Тъй като обръщането на Меркурий е в зоната на квадрата Уран-Плутон, то това, което е започнало под негово влияние през отминалата седмица, ще продължи и в тази. В събота е третият точен съвпад на Меркурий и Плутон. Първият бе на 19 декември 2015 година, вторият на 22 -ри януари 2016 -та и третият е на 30-ти януари. Съвпадът на Меркурий и Плутон слага акцент на идеи, мнения, решения, които засягат интересите на много хора. Трансформиращият и предизвикателен момент е много силен заради съпътстващата все още силна квадратура с Уран. Предстоят корекции при третия съвпад на планетите с вече директен Меркурий. И излизане на някои истини наяве. Венера,която навлезе в Козирог, ще носи знамето на справедливостта до момента, в който не направи съвпад с Плутон и не се завърти още по-голяма интрига от тази по времето на ретроградния Меркурий. Въоръжете се с търпение и много толерантност в края на седмицата.

По-топли и усмихнати зимни дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната картина е отново с акценти на професионалната сфера. Слънцето излезе от Козирог през миналата седмица,но Венера зае неговото място. Венера в зоната на кариерата внася повече баланс и емоция, с която да приемате обратите в ситуациите на работното място. А те са провокирани от продължителния контакт на Меркурий и Плутон в средата на знака Козирог. През миналата седмица ретрограден, а през тази – директен Меркурий може да ви „изправи на нокти“, ако не проявите достатъчно прозорливост, за да предвидите развоя на събитията. Можете да разчитате на интуицията си, Марс -планетният управител продължава да бъде в чудесна астрологична позиция от мистичния Скорпион. Разчитайте на хора с влияние, старайте се да бъдете на ниво – компетентни и надеждни, така ще успеете във всяко свое начинание в следващите дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, настоящата седмица е продължение на предходната. Мост хвърля пълнолунието във вашия знак, което ви изпълва с ентусиазъм и очаквания. Луната е в знака ви в първите дни на седмицата, което ви поставя в центъра на вниманието на околните. Имате какво да кажете и покажете. От вторник Меркурий се движи уверено напред през амбициозния Козирог. С негова помощ някои грижи отпадат, особено такива породени от недоразумения с хора от близкото ви обкръжение. Настъпва период на разместване в работната среда, чиято цел е подобряване на комуникацията и на психологическия климат. Имате остра нужда от съгласуване на мнения и разбирания с партньора ви. Положете усилия в тази посока, за да не се задълбочават проблемите ви през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Тръгвайте по стъпките на новото без много отлагане. Разбира се след като Меркурий тръгне в права посока, тоест от вторник нататък. Съвпадът на СЛВ с планетният управител – Юпитер е активен и през тази седмица. Може би някои стари идеи можете „да изтупате от прахта“ и да развиете съгласувано с настоящия момент. Меркурий се движеше назад в знака на вашите лични доходи и притежания,затова там вероятно е зоната с най-много задръжки в последните седмици. С изправянето на посоката му, можете да очаквате подобрение във финансовата сфера. Ще трябва да се потрудите като потърсите нови възможности, но също така като придобиете някои знания и умения в икономическата сфера.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица обещава повече лекота в общуването и по-лесно справяне с проблемите. Напрежението в кардиналния кръст породено от включването на Меркурий към квадрата Плутон-Уран за някои от групата бе свързано с грижи за близки хора. С тръгването на Меркурий в права посока предстои разреждане на напрежението. Още повече,че планетният управител – Венера е вече в сродния по стихия земен знак Козирог и отправя подкрепата си към родените в първата декада на знака. От вторник нататък имате „карт бланш“ за планиране на отпуска, резервации, за организиране на учебни мероприятия, пътуване с цел обмяна на знания, както и за добро представяне на изпити. Някои промени в личния живот могат да ви изправят пред сериозна конкуренция в края на тази и през следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник обаче е препоръчително да наблюдавате и анализирате повече, преди да се включите в дадена ситуация. Планетният управител – Меркурий до края на деня е все още ретрограден, след това стационарен, и тръгва напред във вторник. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак, което ви прави водеща фигура както в личните дела, така и в тези от служебен характер. От миналата седмица Венера е в сродния по стихия знак Козирог, допринасяйки за известно раздвижване в емоционалната сфера. Това, което е било в застой, заради ретроградния Меркурий, или в разпад заради квадрата на Плутон и Уран, има шанс да потръгне в желаната от вас посока.

Благоприятни дни през седмицата –вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Ретроградният Меркурий,който се движи през вашия знак, изправя посоката. Лошата концентрация, отвличането на вниманието,разсейването, което ви съпътстваше през последните три седмици, е на път да се промени. Това ще доведе до промяна и във взаимоотношенията с най-близките и с брачния партньор, но не веднага, а през следващата седмица, когато Меркурий ще изостави двойката Плутон от вашия знак и Уран от Овен. Венера ви е на гости и ще ви помага да бъдете по-отзивчиви и внимателно към околните, поне докато не попадне в коварните прегръдки на Плутон в началото на месец февруари. За да се справите в новите ситуации, ще ви трябват някои стари знания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, астрологичната обстановка през тази седмица обещава повече позитивни емоции. Ретроградността на Меркурий,част от която премина при утежнени условия – в съчетание с квадратурата Уран-Плутон, разбуни скрити опозиционни сили. Много от това, което сте казали, или направили, е било разчетено от отсрещната страна по погрешен начин. В мистичната зона на слънчевия ще бъде все така напрегнато както до края на тази седмица, така и през следващата. С тръгването на Меркурий в права посока рационалната нотка постепенно ще утихне за сметка на емоционалната, под влияние на Венера,която се насочва към съвпад с Плутон и съответно квадратура с Уран. Финансовата сфера ще продължава да бъде главна тема, особено когато са намесени общи средства, фирмени сметки, съвместни инвестиции. Ще имате нужда от правна помощ за по-заплетени ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва оптимистично. Приятел ще ви се притече на помощ, ако имате нужда от такава разбира се, и сте я поискали. Разчитайте повече на себе си. Преминавате през силен период на слънчевата си година – марсовия. Сега можете да поемете повече ангажименти, да се захванете с неща, които изискват по-голяма физическа активност и емоционална включеност в събитията. От вторник Меркурий се движи в права посока през зоната на вашите семейни отношения. Там нещата може да не са много гладки,заради неговото присъствие, още известно време. На помощ дойде Венера – вашият планетен управител, очаквайте раздвижване, гости, покани за весели събития и други радостни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои предизвикателна седмица. Още в понеделник ще ви се наложи да се представите като компетентен специалист и да решите сериозен проблем на работното място. Това едва ли ще ви се получи „от раз“ заради ретроградния все още Меркурий. Планетата на комуникациите тръгва в права посока реално от вторник. Разчитайте на интуицията си и на онези моменти на прозрение, когато виждате ясно решението на проблем, или развитието на сложна ситуация. Периодът е добър за търсене, и намиране, на подкрепа от сериозни хора, за обединяване за обща работа. Работете в екип, разчитайте на „групата за подкрепа“ и така успехът ви ще е гарантиран сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. От вторник директният вече Меркурий ще ви помага да поправите „пробойните“ в партньорския кораб и да продължите напред с вдъхновение. Венера, която от миналата седмица влезе в зоната на дългите връзки, ще внася баланс и хармония, там където тя е била нарушена в последните три седмици. Тя ще ви помогне да обърнете в своя полза някои недоразумения, или констатации на контролни органи. Има още един „препъни камък“ в следващите дни, особено в края на седмицата, някоя интрига, която ви засяга, но през която ще трябва да преминете по възможно най-бързия и безболезнен начин. За сряда и четвъртък насрочвайте делови срещи и планиране на бъдещи съвместни начинания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои още една емоционална седмица. Идва край на объркването в комуникациите, предизвикано от ретроградния Меркурий. От вторник планетата се движи в права посока, но все още в критичната зона на квадрата на Плутон и Уран. Мините, словесни или писмени, заложени от ретроградния божествен вестоносец, могат да загърмят в края на седмицата. На помощ ви идва усмихната и сериозна Венера, с чиято помощ можете да загладите всяко недоразумение. Марс,който е все още в знака ви, обаче ви подбутва да бъдете активна страна при изясняване на междуличностни проблеми. В сряда търсете близък контакт с приятели – реални или виртуални, някой има нужда от помощ и морална подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. Вашата чувствителна природа няма как да не отчете разликата от тръгването на Меркурий в права посока и времето преди това. Зоната на активната комуникация с приятелите в последните три седмици търпеше ограничения и задръжки по негова вина. Възможно е някой да се е почувствал пренебрегнат без това да е истина. А вие от своя страна да сте били лишени от тъй нужната ви подкрепа. От вторник ситуацията се променя в позитивна посока. Плановете за общи начинания с хора от вашия кръг на интереси сега имат шанс да бъдат реализирани. Някои договори за професионални ангажименти също могат да бъдат подновени, сега или в началото на февруари. В петък и събота бъдете внимателни във финансовата сфера, пазете си вещите,не харчете повече, отколкото можете да си позволите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 25.01.2016 / 23:49 ч. Меркурий става директен от 14°54’Козирог

Меркурий в съвпад с Плутон на 30.01.2016 / 7:58 ч.

Луната през периода се движи между знаците Лъв и Везни, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

23.01.2016 / 9:21 – 23.01.2016 /22:21

25.01.2016 / 5:51 – 26.01.2016 / 6:46

28.01.2016 / 3:10 – 28.01.2016 /17:59

30.01.2016 / 4:34 – 31.01.2016 / 6:50

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

5 коментара so far »

 1. tedi123 каза,

  Писа на януари 25, 2016 @ 20:12

  Здравей Муси! Какво имаш предвид за зодия Телец, че “някои промени в личния живот могат да ви изправят пред сериозна конкуренция” ?
  Поздрави !

 2. Радостина Джурова каза,

  Писа на януари 27, 2016 @ 14:04

  Муси,аз имам въпрос. Позволявам си да се обръщам на “ти”, защото сме приятели във фейсбук. Защо приемаш Сатурн за управител и на Водолей.Кои черти от водолея отговарят на характера на Сатурн? Аз съм водолей/31.01/ и мисля, че нашата планета е Уран, а Сатурн са го приели като “наш”управител преди да е бил открит Уран.На мен ми допада много Линда Гудман.И още- мислиш ли, че новата планета, която откриха може да е управител на Везни?

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 27, 2016 @ 15:57

  Радостина Джурова,
  това не е нещо, което аз съм приела. Владението на знаците е основополагащо. За септенера Сатурн владее два знака Козирог и Водолей. Както Марс – Овен и Скорпион, а впоследствие Плутон -Скорпион. След откриването на Уран, на него му се придава владичество на Водолей. Но Сатурн си остава съвладетел.И как се нарича новата планета? :)

 4. Радостина каза,

  Писа на февруари 2, 2016 @ 17:02

  По повод горния отговор: питам за Сатурн и Водолей, защото знам, че в астрологията има различни школи и съответно техни привърженици.И знам, че някои астролози приемат Сатурн и Уран за съуправители на водолей, а други държат, че е само Уран, с което аз съм съгласна. Но това е повече от усещане и някаква интуиция. Аз съм абсолютен лаик. Затова и попитах кои черти на Водолей идват от Сатурн?
  А за новата планета прочетох в интернет. Засега има само номер, тежка и голяма.Ако това е истина, тогава мисля, че ще бъде управителят на Везни, Венера ще си остсане на Телец, а Дева единствена е без истински неин управител. Фаетон/Вулкан/ е разрушен. Дали съм права?

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 2, 2016 @ 21:10

  Радостина,
  “кои черти на Водолей идват от Сатурн?”
  хладина и емоционална резервираност, усещане за организация, ред и структура, надменност,сериозност и др. :)
  Колкото повече напредва техниката, толкова и небесни тела ще бъдат открити,във или извън границите на Слънчевата система.
  Ако имате предвид Седна, то тя по-вероятно да стане управител на Телец, а не на Везни. Но тя е планета джудже.
  А за газовия гигант още нищо не е сигурно.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед