Седмичен хороскоп 27 април-3 май 2020

2020 4 26 от 27-ми

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Шокът от срещата с ковид-19 премина. Отмина пика на уплахата. Не знаем всичко за него, но знаем много. А това е началото на пътя за преминаване през това общочовешко изпитание. За мнозина е ясно, че част от нашия живот остана в миналото. Дали ще бъдем като златното момиче от приказката и ще преминем през черната вода, или ще останем като сестра и в нея, зависи от нас самите. Пътища много, но само един е верният.

Предстоящата седмица е силно повлияна от Меркурий. И съответно слага фокус върху това какви ги вършат меркурианците, тези родените под знака на Близнаци и Дева, или с повече планети там. Обърнете внимание колко силно представен е знакът Близнаци сред управляващите, у нас, и по света. Въздушната енергия е проправила пътя си от години, защото няма нищо случайно в това, кой е на върха на социалната пирамида.

В понеделник Меркурий преминава от Овен в Телец. Високопарните думи ще трябва да отстъпят място на спокойната разумна реч. Мисленето да се преориентира от показност към смисленост, и търсене на решения, които са полезни за всички. Венера е в подкрепа на Меркурий. Двете вътрешни планети се озовават във взаимна рецепция (всяка в знака на другата), което стимулира изразяването на най-доброто от тях, и обединява енергиите им в двойка с още по-голяма сила на влияние. Това продължава до 11 май, но и след това, когато Меркурий ще бъде в своя знак Близнаци до 28 май, заедно с планетата на любовта.

Меркурий в Телец прави осъзнавани идеите на новолунието в Телец. Земният знак на спокойствието, на навика и на радостта от посяване на семената. Това е знакът, който най-добре се грижи за себе си и за удовлетворяване на потребностите си. Природата за него е истинско вдъхновение. Да преоткрием земеделеца в себе си, да засаждаме семена и растения, ако не на двора, на терасата. Много зеленчуци и плодове могат да растат в саксия. Саденето не покрива хранителните нужди, но носи радост, която укрепва духа и тялото.

Меркурий в Телец ни прави реалистично мислещи като с това ни помага да приемем ситуацията, в която се намираме, да изграждаме навици, които внасят вътрешен баланс и ни помагат в ежедневието. А Меркурий и Венера заедно ни подканят каквото и да правим то да бъде здраво и красиво.

Докато бе в Овен, в неделя, Меркурий направи квадрат с двойката Юпитер-Плутон, която е в Козирог. Юпитер като посланик на истината и Плутон – на дълбоките тайни бяха провокирани от Меркурий да заявят позиция. Така квадрата провокира някои да отправят словесни нападки, да обявят своите претенции, които изглеждат неоснователни и прекалени, но отварят врата за следващи стъпки.

Във вторник, от Телец, Меркурий прави квадрат със Сатурн. Макар кратък, този аспект изостря критичното мислене. По-вероятно е това да бъде насочено към другите. Както казва най-мъдрият сред пророците „виждаш сламката в чуждото око, но не и гредата в своето“.

Сряда и четвъртък са най-динамичните дни от седмицата. Луната в Рак, а после в Лъв, стои срещу трите далечни Юпитер, Плутон и Сатурн. Излизайки от тази опозиция, тя застава в квадрат към други три – Меркурий, Уран, Слънце. Така в средата на седмицата предстои значима социална активност, промени в наредби, в закони, несъгласия, протести, вълнения.

Съвпадът на Меркурий с Уран е в четвъртък. Обединението на силата на двете планети свързани с идеите, ума, мисленето, ще доведе до прозрения, които да насочат поведението на осъзналите го, в определена посока. Който може да мисли самостоятелно, ще намери отговори на много въпроси. Който не, ще чака да му сдъвчат и направят лесносмилаемо.

През следващата седмица, в знака на идеите и умствената активност навлиза СЛВ, съответно ЮЛВ ще излезе от Козирог, за да се установи в Стрелец за година и половина.

Стелиумът в Телец ни прави сетивни, чувствителни към цветове, звуци, миризми. В знака, най силно свързан с природата, ще чувстваме много силно потребността от нея. Зеленото, птичите песни, ярките цветове на цъфналите дървета ще ни дърпат навън, на въздух, на слънце и простор. И никакви външни забрани няма да могат да спрат този човешки повик. Затова ще се осланяме на вътрешните. Да правим това, което е най-добро за нас, за близките ни, за общността, в която живеем.

Уран в Телец ни учи да преоткриваме природата, да бъдем близо до горите и билките, да укрепваме здравето си чрез общуване с нея. Връзката с природата е тази, която ще ни прави здрави, а не ваксините. Горите са белите дробове на земята, а ние и ги отнемаме. Природата ни отговаря по своя си начин, но ние нито чуваме, нито разбираме. Първото нещо, което трябва да направим, е да престанем да сечем горите си. И да залесяваме непрекъснато.

В края на седмицата Луната от Дева, в хармонична връзка със Слънцето и планетите от Телец и Козирог, оформя голям земен тригон. Земната енергия е успокояваща и обнадеждаваща.

Дати на някои астрологични събития

На 27.04.2020/ 22:52/Меркурий в Телец.

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, в първа и втора четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

5 коментара so far »

 1. ilian каза,

  Писа на април 27, 2020 @ 13:28

  Здравейте.
  Защо не правите хороскопите, както преди по зодии.
  Това с планетите бил немиговори.
  Хубав ден!!!!

 2. Сиси каза,

  Писа на април 28, 2020 @ 12:54

  Здравейте,
  И аз искам да попитам същото. Всички не сме специалисти по астрология и така поднесен, хороскопа звучи много общо.
  Хубав ден и от мен!

 3. Весела каза,

  Писа на април 29, 2020 @ 14:57

  Здравейте,г-жо Дачева
  Благодаря Ви за точната астрологична подкрепа.
  Имам въпрос:удачно ли е закупуване на недвижим имот в тази и следващите 2 седмици? Стрелец- първа декада.

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на април 29, 2020 @ 14:58

  Като вдигнат карантината ще има и хороскопи по зодии.

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на април 30, 2020 @ 18:36

  Весела,
  да, след 11 май няколко планети стават ретроградни и това води до повече спънки и задръжки
  при договаряне и оформяне на документи

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни