Седмичен хороскоп 28 декември-3 януари 2020

2021 1 1Слънце-Уран в тригон

Пълнолуние в Рак

Венера-Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ето, дойде време да преминем през последната, вододелна седмица, когато се разделяме със старата година и посрещаме новата. Изпращаме без носталгия тази тежка 2020-та и съответно посрещаме с голяма надежда 2021 година. Номерологично преходът от 4-ка към 5-ца не е лесен. Оставяме в миналото консервативната и разпъваща на кръст уранова четворка, в която ограниченията са били повече от свободите, за да се озовем в многообразието на пъстроцветната меркуриева петица. В деветгодишния цикъл на промените 5-та е точката на обратите. Това което сме започнали на 1-та, но не е дало очаквания резултат, на 5-та можем да го прекратим и да започнем нещо съвсем различно, което да развием в останалата част на цикъла до завършващата 9-ка. Цикъл в цикъла.

Планетата на обратите – Уран е много активна в началото на годината. В първите два месеца на 2021 година Уран прави аспекти с всички планети преди него, от Меркурий до Сатурн – съвпад, тригони и квадрати. Това прави първите месеци инфарктно променливи и непредвидими.

Седмицата започва с тригон между Слънцето и Уран. Тригоните между Слънцето и далечната планета се случват два пъти годишно, но точно този, разходящия, един път всяка година, като в земните знаци това става за втори път от 2018 година, откакто Уран влезе в Телец. Земният тригон на Слънце-Уран е позитивен аспект, зареден с добри очаквания и надежда за добро. Носи остра прозорливост, умение да се прониква зад булото на ограниченията и заблудите, облагородяващ и вдъхновяващ хората, които имат развити духовни сетива. Ще се отрази освежаващо на тези, които имат хармонични аспекти на Слънце и Уран в рождените хороскопи, особено при тези с тригони. За някои могат да се открият възможности, които досега не са забелязвали. Това е аспект на новите идеи и на разгръщане на работа по текущи проекти, които са били задържани от консерватизъм, неверие, но най-вече от липса на ресурси-финансов и не само. Земните знаци ще усетят по-ясно това подкрепящо реализма и творческия практицизъм влияние.

В сряда ни очаква пълнолуние в 8Рак. Най-семейният знак на зодиака беше силно акцентиран през тази година. През 2020 година имахме две новолуния и две пълнолуния, включая, лунно и слънчево затъмнение в Рак. През следващата година пълнолуние в Рак няма да има, нито затъмнения, само едно новолуние през месец юли. Макар да ни донесе много тревоги, 2020 година ни направи по-задружни в близкия кръг от роднини. Във времена на опасност, семейството е най-сигурното убежище, близките хора най-здравата опора. Пълнолунието в Рак през тази седмица ще ни фокусира в това, което е най-важно за семейството, родителите, рода, корените. Здравите корени правят дървото силно и плодовито.

Също в сряда Венера-Нептун са в квадрат. Планетите на физическата и небесната любов ни подлагат на проверка за устойчивост на разбиранията ни за справедливост и истинност. Тези, които предпочитат да се носят по течението и други да взимат решения вместо тях, имат попътен вятър. Тези, които търсят, мислят и имат съмнения, ще получат потвърждения и много храна за размисъл.

Да запомним този аспект на съмнението и недоверието, квадратът на Венера и Нептун, защото той влиза в картата на новата година. Венера управлява идващата година. Както се вижда на хороскопа за координати София, Венера и Луната са силно представени и активни в огнените знаци Лъв и Стрелец. Венера управлява асцендента във Везни,задавайки основната цел постигане на справедливост и промяна на законите в тази посока. Луната е най-високо и управлява МС в Рак. Народът е движещата сила и той ще наложи правилата, по които ще се води държавата. Глас народен, глас Божи. Управляващите са затворени в дъното, ограничени с техните противоречия и амбиции. Предстоят ни кардинални промени, и то бързи. Марс, Ерис и Хирон са в седми дом, този на съюзите и договорите с други държави. Квадратът на недоверието Венера-Нептун е разположен в домовете на търговията и комуникациите-трети и този на здравеопазването и обслужващите институции-шести. Работещите в здравеопазването и тези в органите на реда ще бъдат манипулирани както досега и купувани. Съвпадът на Венера с ЮЛВ предупреждава за кармичните последици за тези, които взимат решения, и тези, които ги изпълняват. Когато правиш добро, то се връща при теб умножено, и обратно, ако служиш на противоположната страна. Нищо няма да бъде постигано с лекота. За всяка крачка напред ще плащаме скъпо и прескъпо. Но усилията си струват. Картата ни показва, че можем да постигнем национално обединение в името на народа, държавата и общото ни бъдеще.

Да постигнем най-напред обединение в мислите! Да игнорираме всички опити за вмешателство и контрол над умовете ни! Да се изпълваме с позитивни, светли мисли! Да следваме Доброто и Истината!

Честита да ни е Новата 2021 година!!!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да пътувате, често и наблизо, да контактувате с повече хора от обичайното. Пълнолунието Рак в последните дни на годината поставя семейството, родителите, най-близките хора в центъра на вниманието и влагането на лична енергия. Не оставяйте неизпълнени обещания и неотработени ангажименти за по-нататък. Предстои ви романтично навлизане в новата година, с много огнена енергия и страст.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на динамичната социална комуникация. Колективните активности ще бъдат средата, чрез която най-добре ще се изразявате. Възможно е да не ви допадат прекомерните претенции на някои хора, и затова да се отдръпнете. Сигурно има много интересни неща, които можете да правите, без да бъдете наблюдавани и контролирани, особено в дните на пълнолунието в Рак. Новата година посрещате с Луна във вашия знак, което си има много плюсове и някои минуси, като твърде много ангажименти и очаквания отправени към вас.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник Луната е в срещуположния знак, което ви прави чувствителни към нуждите на другите. Ангажирането с проблемите на друг човек може да се окаже по- продължително занимание от очакваното. Ще ви се наложи да правите компромиси. Пълнолунието в Рак, в края на годината може да ви постави в условия на уговаряне на имотна сделка. При съпътстващ квадрат на Венера и Нептун, бъдете внимателни, за да не бъдете подведени, или измамени. Новата година посрещате преизпълнени с надежда и хубави очаквания, и с всички шансове те да се сбъднат.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ангажирана седмица. Краят на годината е време на разчистване и приключване на текущи, и стари, задължения. Ако сте забравили някои от тях, ще ви бъде напомнено. Пазете се от измами. Планетният управител предупреждава да не хващате вяра на всичко, което ви се предлага. Пълнолунието в Рак в края на годината ви подканя да пътувате, реално по-малко, но виртуално при всички случаи, като оставате здраво свързани с близките си хора. Здравата връзка с корените ще бъде това, което ще ви крепи през цялата следваща година.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Последната работна седмица на годината за някои може да се окаже златно време за реализация на труд и оправдаване на очаквания. Ако се вживеете в ролята на шеф обаче,ви очакват и повече претенции от подчинените, и подмолна съпротива. Пълнолунието в Рак ще ви даде представа на кого можете да разчитате, и на кого не. Навлизате в новата година със стар багаж, с който ще трябва да се справяте, борейки се за правда и справедливост.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана с другите седмица. Луната в Близнаци и в съвпад със СЛВ още в понеделник ще ви подкрепя в опитите да установите работни отношения с някого, както и в усилията да научите нещо ново, да усвоите полезно умение. Пълнолунието в срещуположния знак Рак поставя във фокуса на вниманието партньора, и партньорството по принцип. Ще ви се налага да се съобразявате повече с нечии чужди изисквания и правила. Ако ви се налага да сключвате договор, помислете по-добре върху необходимостта да правите отстъпки. В новата година ще ви е нужна по-голяма гъвкавост и прозорливост.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Имате основание да сте самоуверени и с високо самочувствие. Но, не позволявайте похвали и ласкателства да преминат границата и да ви създадат фалшиво високо самомнение. Пълнолунието в Рак обещава добри доходи в края на годината. Някои ще получат високи бонуси, но други могат да останат само с „потупване по рамото“. За новата година са ви гарантирани активна комуникация и чести пътувания.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. Луната в другия въздушен знак Близнаци прави съвпад със СЛВ и това задава някои нови теми, върху които да съсредоточите внимание и енергия. Планетният управител е в конфликт с Нептун, което не влияе добре на очакванията нещо да стане точно по вашият начин. Имайте готовност за компромиси. Пълнолунието в другия кардинален знак Рак ви изпълва с позитивни очаквания. Вероятно ще има раздвижване в мнения и намерения на важни за вас хора. Новата година слага акцент върху отношенията с приятели и социални мрежи, където ще плувате в свои води.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Луната от Близнаци и в съвпад със СЛВ изпълва с очаквания зоната на любовта, страстта, творчеството, и децата. За свободните сърца това е обещание нещо ново да влезе в живота им. Квадратът на Венера и Нептун обаче е препъни камък за прекалено доверчивите. Пълнолунието в семейния знак Рак дава възможност „картите да бъдат сложени на масата“, и позициите изяснени. Новата година ще ви предложи много възможности за подобряване на отношенията в личния живот, но също така и за по-успешни служебни партньорства.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в Рак. В понеделник се старайте да запазвате спокойствие при всякакви обстоятелства. Насрочете важните си дела за късния следобед. В дните на пълнолунието, второ за тази година, напрежението около вас може да стане прекалено явно, и да пречи на общуването с околните. Усамотявайте се, когато това е възможно. Новата година отправя предизвикателства към чувството ви за справедливост и привързаността към семейството.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълнолуние в другия воден знак Рак. Някои стари задължения, а вероятно и нови, ще ви предизвикат в началото на седмицата. Пълнолунието в Рак е чудесно време да обърнете поглед към бъдещето, да си уточните намеренията и целите за следващата година, както и да обмислите най-добрата стратегия за постигането им. Навлизате в новата година с големи планове и амбиции. За реализацията им ще ви бъде необходима моралната и материална подкрепа от семейството, и най-близката родна среда.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата е ориентирана предимно към дома и условията на живот. За някои необходимостта да сменят жилището си, става все по-остра. Или да променят състава на хората, с които живеят под един покрив. Пълнолунието в Рак дава чудесни възможности темата да бъде обсъдена и да се намери решение. За някои това пълнолуние е свързано и с важното решение да се обвържат с любим човек. Навлизате в новата година с темата за любовта, силата на интимната връзка и условията на съвместен живот, или работа, които изискват подобряване.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тритон с Уран на 28.12.2020 / 5:25

На 30.12.2020/ 3:28/ Пълнолуние в 8°Рак

Венера в квадрат с Нептун на 30.12.2020 /12:19

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

29.12.2020 / 5:01 – 29.12.2020 /12:28

31.12.2020 /15:45 – 31.12.2020 /20:58

3.01.2021/ 0:00 – 3.01.2021/ 3:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни