Седмичен хороскоп 28 октомври – 3 ноември 2013 година

Слънчево затъмнение в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои да преминем през една от най-интересните в астрологично отношение седмици на 2013-та година. Двете най-важни астросъбития в нея: точният квадрат на Уран и Плутон и слънчевото затъмнение ще се случат в края на седмицата, в петък и в неделя.

Всъщност точният квадрат на Уран и Плутон е единственият напрегнат аспект през следващите седем дни, останалите са хармонични и това в голяма степен компенсира негативните влияния.

Писала съм го и преди, но сега ще припомня, че квадратурата Уран-Плутон е част от цикъла на взаимното движение на двете планети и се развива в рамките на почти едно десетилетие. Двете планети се приближиха до значимите 85 градуса за първи път през лятото на 2009 година, когато икономическата криза набираше скорост и още никой не си даваше сметка за нейните мащаби и продължителност. Подобна е била ситуацията през трийсетте години на миналия век по време на Голямата Депресия в САЩ, когато Уран и Плутон са били в квадрат в кардиналните знаци Овен и Рак,и последващите я 15 години на войни и разруха .

Квадратурата Уран-Плутон сега преминава през три фази: период преди точните квадрати 2009-2012 г, период на точните квадрати 2012-2015 г и период след точните квадрати 2015-.2018 година.

Сега се намираме в средата на цикъла. Точните квадрати са седем на брой: два през 2012-та, на 24 юни и 18 септември, два през 2013 г., на 21 май и на 1 ноември, два през 2014 година и един през 2015 година.

Точните квадрати на Уран и Плутон в кардиналните знаци Овен и Козирог са съпроводени с нарастване на напрежението в света, повишаване на сеизмичната активност и климатични особености, които надминават характерните за сезона.

Почти едновременното случване на точната квадратура Уран-Плутон и слънчевото затъмнение допълнително усложнява процесите и им придава повече сила и експанзивност.

На 3 ноември 2013 година, неделя, в 14 :46 ч.бг.,време Слънцето и Луната се срещат в 11-я градус на Скорпион,близо до СЛВ, намиращ се в 7Скорпион. Отново, както на предишното новолуние, имаме стелиум в Скорпион. Този път обаче в малък участък от знака,между 7 и 14 -я градус на Скорпион се събират Слънцето, Луната, Меркурий, Сатурн, СЛВ и дори Прозерпина.

Отново козовете държат в ръцете си водните знаци. Енергията на стелиума се предава по хармоничен начин, посредством тригони на всичко свързано с Рак и Риби,в този сектор на знаците, между 7 и 14 -я градус. Те ще получат своя предколеден подарък сега и до края на годината.

При родените в Скорпион ситуацията е по-различна, натоварването може да се окаже твърде много, а песимистичните мисли задържащи движението напред. Последното се дължи на поредния съвпад на Меркурий със Сатурн,този път при движението на планетата ретроградно. Предишният съвпад бе на 8 октомври, и това, което е планирано тогава, сега може да бъде подложено на преоценка и преправяне. След настоящия съвпад на 29-ти октомври,вторник, предстои още един -трети, на 26 ноември, когато свежият,напредничав и бърз Меркурий отново ще постави на дневен ред въпросите си.

Меркурий е свързан с младите хора, с новите прогресивни идеи. А Сатурн от своя страна е носител на стария ред, на установеното статукво, на приетата вече форма, и на стремежа тя да си остане такава каквато е.

Срещата на новото и старото във вторник ще постави на дневен ред въпроси, на които трябва да бъде намерен отговор най-късно до месец. Стара песен ще бъде запята на нов глас и от млади хора. Съвпадът на Меркурий-Сатурн може да задейства кризисна ситуация в управлението, подхваната от слънчевото затъмнение в Скорпион и задълбочаваща се в следващите дни и седмици. Включване на студентите в протестите е изражение на това Меркуриево-Сатурново съчетание.

По линия на квадратите напрежение ще има във взаимоотношенията, острота на реакциите, невъздържаност и неадекватност в поведението на част от родените в неподвижните знаци Скорпион, Телец, Лъв и Водолей, и на всички, които имат важни астроточки в натала, като асцендент, МС, Луна, Марс, Венера и др., в първата половина на тези знаци. Хората от тази група ще бъдат в най-голяма степен повлияни от слънчевото затъмнение.

Всичко това предвещава една много емоционална седмица за почти всички зодиакални знаци. Слънчевото затъмнение до СЛВ дава сила на лунното влияние и потиска слънчевото. На повърхността ще изплуват подсъзнателни стремежи, претенции, комплекси и амбиции, емоционално оцветено мислене, драматични вълнения и недооценка на мнението на другите. Ретроградността на Меркурий ще допринася допълнително за объркването и неразбирането между хората.

Затова е много важно да се запазва спокойствие в напрегнати ситуации, да не се позволява на страстите да взимат връх, да се мисли и действа в подкрепа на Доброто!

Ползотворна седмица!

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Към родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната обстановка през тази седмица е много провокативна. В понеделник нещата са на пръв поглед много добре. Квадратът на Уран и Плутон обаче е в стихията си и това води до натрупване на много гняв,който ще търси да се излее, както обикновено върху най-близките. Или върху тези, които имат неблагоразумието да ви пресекат пътя, да не се съгласят с вас или най-общо казано,да бъдат на „неподходящото място в неподходящ момент“. При някои могат да дойдат данъчни на проверка, или да ви бъде направена вътрешноведомствена ревизия, или друг вид контрол върху документи, свързани с парични потоци, общи сметки, доходи, спестявания, отпуснати пенсии или помощи. Най-силно е влиянието за родените през март и в първата седмица на април. Имате нужда от подкрепа, направете така, че тя да ви бъде дадена с радост. Четвъртък може да бъде успешен за мнозина, ден в който някои ще намерят подходящия човек за реализация на свой проект или бизнес намерение за следващите месеци.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и четвъртък.

Към родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, стелиумът от планети в Скорпион отправя предизвикателства. Понеделник подлъгва със спокойствието на тригона на Луната и Венера. Вторник не е ден за обсъждане на финансови въпроси с партньор. От вторник нататък става все по-горещо около вас, и във вас. Намерете си отдушник в повече движение и физическа активност, за да не товарите близките си с лошо настроение, непремислени думи и непремерени постъпки. Пренаредете мебелите, чистете, освободете се от стари дрехи, стари вещи, разчистете място за нови неща в дома си. Моментът е подходящ да си търсите по-добро жилище, да планирате преместване в ново, да ровите обяви, да ходите на огледи, но не и да подписвате договор за покупко-продажба. Ако сте на такъв етап, отложете го с две седмици,толкова колкото Меркурий да тръгне в права посока. Петък е неблагоприятен ден за пътуване. В събота и неделя избягвайте конфликти с близки хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, така както за всички предстои неспокойна седмица. Струпването на няколко планети в предходния зодиакален знак е като заговор срещу вашата личност. Някой ще се опита в следващите дни да навлезе грубо в личното ви пространство, да ви съди и поучава. Ваши думи или постъпки, отскоро или от недалечното минало, могат да ви бъдат припомнени и приведени като доказателство срещу вас. Новолунието в 12-я дом на вашата слънчева карта обаче ви дава защита, благославя ви за здраве и успехи. Възползвайте се от ситуацията и благодарете на съдбата. Стойте далеч от хора,които ви напрягат или оставят горчиво чувство след контакт с тях. Моментът е добър за медитация, за отдръпване от активност, за прекарване на повече време в размисъл, анализи и правене на стратегии за бъдещето.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна в много отношения седмица. Новолунието и слънчевото затъмнения са чак в неделя, но струпването на няколко космични тела в срещуположния знак измества фокуса на вниманието от вашата персона към някой друг. Ще се наложи да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките и изискванията на другите. В личен план моментът е добър да поставите личните си отношения на нова основа, да проведете сериозни разговори, да търсите общи решения на проблемите си и то не само за настоящия момент, но и в по-далечна перспектива. Ретроградният Меркурий обаче не подкрепя годеж или брак, изчакайте да тръгне напред, а дотогава планирайте. Новолунието, разбира се от неделя нататък, може да даде шанс за намиране на нова работа. Бъдете активни в това отношение и до края на тази седмица разчистете старите си задължения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, Меркурий, управителят на знака, предлага теми за размисъл. Във вторник Луната е във вашия знак и много от това, което се случва около вас,в този и следващия ден, ще бъде плод на ваши намерения и вложени усилия. В сряда обаче Меркурий за втори път прави съвпад със Сатурн, което от своя страна може да ви принуди да промените някои свои планове и да се съобразите с тези на друг човек, или група хора. Моментът е подходящ за някои важни промени, за смяна на документи, за договаряне на сделка, в която сте в ролята на посредник. Възможно е да получите някои интересни предложения за съвместна работа. Вашите умения ви правят необходим участник в процес на обучение, на предаване на знания, отзивчивостта ви ще бъде високо оценена. В ролята на съдник обаче бъдете съпричастни и не прилагайте „буквата на закона“ без да отчитате човешкия фактор. Близки роднини и приятели от детинство могат да ви бъдат полезни в следващите дни.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната обстановка е предизвикателна. Точният квадрат на Уран и Плутон може да доведе до известно разминаване в намеренията и очакванията с близки хора. Имате нужда от подкрепа,която можете да намерите в средата на приятелите си. Неудобството е, че трябва да се съобразявате с други хора, да подчинявате вашите лични интереси и амбиции на интересите и волята на групата. Но това е цена, която трябва да се плати, за да получите своето. Хора, с които сте били свързани преди време, сега отново са във вашето полезрение. Може вие да ги потърсите, или те вас, но по-важно е са се установи контакта. Моментът е добър за „засяване на семената“, които след обгрижване с постоянство и търпение, ще дадат плодове, ще сбъднат ваше желание, след около половин година.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, както за всички останали, седмицата предлага много вълнения. Меркурий, управителят на знака, предстои да направи три важни съвпада само в рамките на няколко дни: със Сатурн във вторник срещу сряда, със Слънцето в петък срещу събота и със СЛВ в неделя,в деня на слънчевото затъмнение. Всичко това се случва на територията на Скорпион. Предстоят ви много интензивни комуникации с околните. Може би трябва да преразгледате договорите си, някои поети ангажименти, за които не ви достигат ресурси, или желание да ги изпълните, или защото има клаузи „със ситен шрифт“,за които сега ви се напомня. Търсете си помощници и сътрудници, на които да делегирате част от отговорностите. Някои „бивши“, хора с които преди сте работили и имате доверие, могат сега да се окажат удачното решение. Разтоварете се от излишното, за да имате време да изградите нова стратегия, по-надеждна и успешна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, са под влияние на квадрата на Уран и Плутон от самото му пораждане. През тази седмица обаче, най-вероятно в петък, когато аспектът става точен, особеностите на това влияние ще изпъкнат забележимо за тези от първата декада на знака. На дневен ред са някои промени в работните условия, преразглеждане на договор, подписване на анекс, включване на важни за вас клаузи, осъвременяване, пригаждане към нови условия. Финансовата страна е може би най-важната за момента, както и запазване на някои принципни положения от формален характер. Новолунието,съчетано със слънчево затъмнение в съседния знак Скорпион ще ви зарадва с някои нови възможности за доходи, за допълване на домашния бюджет. Намиране на клиенти за отдаван под наем имот е в контекста на астрологичната картина през тази седмица. Бъдете внимателни при разплащане както в кеш, така и по сметка. Проверявайте цифри и банкноти по няколко пъти, последните дори и да са „намерени на пътя“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои още една седмица с натоварена работна програма. Възможно е да се налага преработване, преразглеждане на нещо, което отива към финал, или да е било считано за приключено. Периодът е добър за изчистване на някои остарели и неефективни техники на работа, за разтоварване от нискоефективни и неработещи модели, за освобождаване от хора, които задържат развитието ви. Ако те са на ръководни постове, това може да се окаже трудна и дори непосилна задача. Тогава ще е по-разумно вие да предприемете промяната, да си търсите ново поприще, нова работна среда, нови възможности за развитие. Новолунието в неделя дава възможност да излезете от някаква форма на ограничение в рамките на следващите няколко месеца.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък и събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои уникална седмица. И това не е пресилено, защото стелиум от планети се настанява в зоната на емоционалните вълнения, креативността и забавленията. При всеки това ще се прояви по различен начин, но общото е,че имате шанс да направите голяма промяна в живота си. Нищо не се дава даром, така че ще е необходимо и активно лично участие. От квадрата на Уран-Плутон могат да ви дойдат някои изненади, може и пречки да има, притеснения и неувереност заради намаляващата Луна и съвпада на Меркурий със Сатурн. Ще трябва да се откажете от някои очаквания, отправени към неподходящи хора, компрометирани и безперспективни, и да гледате напред към нещо ново и с потенциал за развитие. Ще трябва да преминете и серия тестове, да си направите нови разчети и планове,които почиват на натрупан вече опит.

Благоприятни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

Родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, са в центъра на събитията през тази седмица. Стелиумът от планети ви прави забележими, активни и включени в ставащото около вас, наблизо и надалеч. Позитивното предстои да се случи през следващата седмица, при нарастваща Луна. Сега все още може да се чувствате недооценени от факта, че не се обръща достатъчно внимание на идеите, на проекта, на продукта, в който сте вложили толкова много труд. Нещо ще трябва да прекроите, да подложите на критичен анализ и изчистване на излишното и неефективното. Проверете добре техниката си, защото през втората половина на седмицата от нейната изправност ще зависи ходът на събитията около вас. Моментът е добър да направите и някои изменения във външния си вид, в гардероба си, да се снабдите с неща, които не само привличат, но и задържат окото.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата е забележителна с новолунието-слънчево затъмнение в неделя. То ще бъде в сродния по стихия знак Скорпион и това предопределя голямата подкрепа, която можете да получите от него. Каквото се случва има особен смисъл, може да бъде съдбовно и значимо, да промени плановете ви за следващите месеци. Връзките с чужбина, там където ги има,сега могат да станат още по интензивни. Съсредоточете вниманието си върху собствените проблеми и по-малко се бъркайте в чуждите. Ангажиментите с хора на перото изискват преразглеждане, някои стари идеи могат сега да се окажат удачното решение. В понеделник жена ще ви бъде подкрепа и помощник, а във вторник разчитайте на мъжете. Петък е неблагоприятен ден за финансови операции, особено такива със спекулативен характер. В събота очаквайте новини отдалеч. Моментът е добър за пътуване, за преместване,за важна промяна в духовен план.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в съвпад със Сатурн на 29.10.2013г.

Марс в тригон с Плутон на 31.10.2013г.

Уран прави точен квадрат с Плутон на 1.11.2013 г., в 12:30 ч. ,в 9°Овен -9°Козирог.

Меркурий в съвпад със Слънцето на 1.11.2013 г.

Меркурий в съвпад със СЛВ на 3.11.2013 г.

На 3.11.2013 г., в 14:46 ч., бг.време, новолуние в 11°Скорпион и пръстеновидно слънчево затъмнение.

Луната през тази седмица се движи между знаците Лъв и Скорпион, през четвърта четвърт.

 

Луната е без курс на:

28.10.2013 г., в 14:26 ч. – 29.10.2013 г., в 5:45 ч.

31.10.2013 г., в 4:48 ч. – 31.10.2013 г., в 14:22 ч.

2.11.2013 г., в 14:47 ч. – 2.11.2013 г., в 19:35 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

8 коментара so far »

 1. moon_in_taurus каза,

  Писа на октомври 28, 2013 @ 7:49

  Здравей Муси,
  много ти благодаря за чудесната статия.
  При мен слънчевото затъмнение ще е в 4ти дом,точна опозиция с венера -управителка на 4ти и 11 дом.
  Какво ще ми се случи в следващите шест месеца?

 2. Петя каза,

  Писа на октомври 28, 2013 @ 12:00

  Ама и аз искам да знам какво ще ми се случи, и сповече подробности моля, какви са тия общи описания.На мен пък слънчевото затъмнение ми попада в първи дом, а на братовчедка ми в шести,какво ще ни се случи в следващите шест месеца, ааа? Хайде хора задавайте си въпросите,какво чакате,Муси си няма друга работа,ще отговаря.
  Муси, мила моя, това бе шегичка, надявам се че го разбра :) Благодаря ти за ценните съвети! Ти си златооо!!!

 3. moon_in_taurus каза,

  Писа на октомври 28, 2013 @ 14:42

  Петя, благодаря за иронията!!!

 4. Илиян каза,

  Писа на октомври 28, 2013 @ 16:10

  Олеле майко , аз съм Водолей с Ас Телец и Венера в Водолей и съм и на границата с Козирог .. Лъва и Скорпиона …..абе направо втънах….ужас

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 29, 2013 @ 11:49

  Радвам се,когато споделяте как астрологичната обстановка ви влияе.
  Какво се случва на всеки поотделно, зависи от него самият и от личната рождена карта разбира се. :)

 6. moon_in_taurus каза,

  Писа на октомври 29, 2013 @ 20:47

  Да,явно не е писано да разберем :D

 7. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 30, 2013 @ 14:00

  Докато сайта не работеше,ретрограден Меркурий :) публикувах това във ФБ профила си, но надявам се да ви е интересно и тук :) Муси Дачева: Стелиумът в Скорпион сега е много особен. Ретрограден Меркурий в съвпад със Сатурн и Прозерпина,при разпадаща се Луна, но близо до СЛВ и Слънцето прави някои хора по-решителни. Сега те правят това, което са отлагали, някаква кардинална промяна в живота си. Това може да е скъсване на връзка,промяна в семейния статус, смяна на името, смяна на местоживеенето. Стелиумът е силнодействащ в случая, ако попада в кардинален дом и влияе по-силно при тези,които имат рождени съвпади на Меркурий-Сатурн, на Прозерпина-Сатурн, на Меркурий и Прозерпина. Това са някои от родените през 1952 г., през 1983 г. също, особено там където Сатурн прави напрегнати аспекти с рождените слънца.
  Например Сатурн е в съвпад с Прозерпина на 14.11.1951- 25.03.1952 година, 29.07.1952 – 23.10.1952 година,13.10.1982 – 15.01.1983 година, 15.02.1983 – 25.09.1983 година.

 8. moon_in_taurus каза,

  Писа на октомври 30, 2013 @ 17:44

  Транзитната прозерпина е в 5ти ми дом,а скоро прогресивната луна ще съвпадне с нея.Дали ще се случи нещо значимо Муси?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог