Седмичен хороскоп 30 януари – 5 февруари 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМеркурий в квадрати с Юпитер и Уран

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В началото на седмицата Луната в съвпад с Нептун в Риби продължава мистичната тема от предходната. Но сега в по-духовен аспект, а не толкова като странни събития, които правят някои хора да изглеждат на околните по различен начин.

Съвпадът на Меркурий с Плутон в Козирог, в неделя, напомпва егото на някои меркурианци. Тенденцията продължава в началото на тази седмица с много емоции и външно изразяване, заради активния кардинален двоен квадрат между Меркурий-Плутон, Юпитер и Уран.

Някои хора ще изпаднат в дълбоки вътрешни противоречия. От една страна активната водна енергия с придвижването на Луната от Нептун към Венера настройва фините полета на духовни вълни, дали като приказки и ритуали повърхностно и демонстративно, или като истинско, искрено поведение, всичко спрямо конкретния човек. Тук съмнение в искреността внася квадрата на Сатурн от Стрелец. Затова някои напъни за показна религиозност ще изглеждат твърде нелепо, съпоставени с истинските намерения.

От своя страна кардиналният тао- квадрат с включен в него Меркурий, подкрепен от Плутон, прави всичко да излиза наяве, да няма скрито-покрито, да се казват нещата в прав текст, в очите. И не само говорене, но и действия, някои предвидими, други не. Активността на двойния квадрат е през цялата седмица, но в четвъртък и петък има нов импулс привнесен от Луната и Венера в огнения Овен.

В петък Венера преминава в кардиналния Овен. Нейната роля в случая е възпламеняваща тлеещ огън. Доближавайки се до Марс, тя няма да направи точен съвпад с него. Но и петте градуса разстояние ги обединява в една амбициозна, емоционална и страстна планетарна двойка, която ще повишава градуса на емоциите на много хора до края на месец февруари.

Слънчеви дни, топло време и горещи емоции!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е измамно спокойно. Луната в съвпад с Нептун в Риби влияе отпускащо и себесъхранително. Може да се самосъжалявате, или да очаквате прошка и съжаление от партньора си. Но едва ли това ще се случи. Планетният управител,който ви дойде на гости миналата седмица, е подстрекател. Марс в Овен „не си оставя магарето в калта“, той е борбен и отстояващ себе си. Дори, когато не е прав. А съмнения в правотата има. Меркурий, господарят на комуникациите и информацията е много активен в последните дни. Съвпадът му с Плутон е като атомен реактор пред избухване, само една малка грешка и аварията става факт. В сряда Луната идва във вашия знак, а в четвъртък минава през позицията на Уран и допълва напрегнатата картина с неочаквани обстоятелства. В петък Венера ви идва на гости. Планетата на любовта и хармонията ще ви бъде добър съветник и помощник в хармонизиране на отношенията в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата дава възможност да се уталожат някои страсти, породени от външни обстоятелства в края на миналата седмица. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци ще продължават своето влияние и през тази седмица. Това ще даде възможност да разгледате ситуацията от различни ъгли и да преминете през различните фази на реакция, разбиране и приемане. Ако ви е нужна изолация и усамотяване, това може да стане до сряда, когато искате или не, излизате на светло. В обкръжението на повече хора ще се разтоварите и ще си възвърнете позитивизма. Позволете си да мечтаете и вярвайте, че мечтите се сбъдват. Планирайте летния си отпуск, ако трябва направете резервация. С подкрепата на Венера, която в петък влиза в Овен, и Марс, който е вече там, ви очаква романтичен месец на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Хората от най-близкия ви кръг имат потребност от подкрепа. Чувствате се въвлечени в обстоятелства, към които не можете да останете безразлични. Не и вие, огнен подвижен знак с изострено чувство за справедливост. Избягвайте думите „нали ти казах“. Те нямат позитивен ефект точно в този момент. В сряда, когато Луната е в Овен, вашата огнена енергия се активира, ставате организирани и бързи, както на работната площадка, така и в личните дела. В четвъртък ви очакват изненади. Бъдете внимателни с финансите, там изненадите могат да бъдат неприятни. В петък Венера се отправя на пътешествие в огнения знак Овен. В следващите седмици тя се движи синхронично с Марс, в страстен планетен танц. От него ще има за всички, за обвързаните и за необвързаните. Позитивната енергия на планетите на страстта и емоциите ще освежава личния живот през целия месец февруари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Новолунието във Водолей задвижва механизми, които влияят благоприятно върху професионалната изява. Включването в групови начинания е препоръчително, за да обедините креативната си енергия с тази на други талантливи хора. Вдъхновението ще ви съпътства навсякъде и във всичко. Разширявайте контактите си, създавайте нови приятелства. В сряда, когато Луната е вече в Овен, идеите ще се избистрят и ще приемат конкретни очертания, готови да бъдат материализирани, приведени в практиката. В петък планетният управител сменя знака. Венера преминава в огнения Овен, а Луната стъпва във вашия знак. Новото идва с бързи крачки и ще раздвижи инертната ви природа за активност и промяна. Венера ще бъде за дълго в Овен, тъй като ще направи и ретроградност в този знак между 4 март и 15 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в срещуположния знак – Риби. Другите играят важна роля в началото на седмицата. Включването на Нептун и Венера може да ви постави в ситуация на прегрешилия, да ви кара да давате обяснения и да се оправдавате. Ще ви бъде трудно да дадете отговори на всички въпроси, и отправени претенции. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци продължават и през тази седмица. Доколкото те включват и вашия планетен управител – Меркурий, не можете да останете страничен наблюдател и да не вземете отношение. Някои истини трябва да бъдат казани, независимо, че са неприятни и ще предизвикат обтягане на отношенията. С чувствителните си сетива можете да различите истината от фалша и лицемерието. Настъпва момент за ясно очертаване на границите, които някои хора не трябва да преминават. В петък Венера се насочва към Марс в Овен. Двете страстни планети обещават много динамика в личния живот през месец февруари.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Луната в Риби в първите дни, в понеделник и вторник, ще насища отношенията ви с близки родственици с много съпричастност и емоции, от споделени чувства, проблеми и намерения. Нарастващата Луна задвижва някои процеси на обновяване, на започване на общи начинания, на пускане на демо версии, на изпробване в начален стадий, на пробни серии и предварителни прегледи. В домашната среда назряват промени,които Марс в Овен подклажда така, че да не останете пасивни наблюдатели, а да се включите в процеса на реорганизация, преустройство, премебелиране. В петък ви идва помощник. Венера, планетата на красотата и хармонията ще ви подкрепя в това, всичко да бъде естетично, атрактивно, но и удобно. В нейни ръце е комфортът на дома ви за периода февруари -март. Тя съдейства и за балансиране на взаимоотношенията, като заедно с Марс няма да ви остави да скучаете през месеца на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Луната във водните Риби ви прави много активни, стремящи се към показност и похвали. Меркурианската ви природа е наелектизирана от съвпада на управителя Меркурий и Плутон в Козирог, още повече в квадрати с Уран и Юпитер,от Овен и Везни. Това засилва вашите амбиции да се докажете, да постигнете своето, да спечелите една битка, на „натриете носа“ на някого. В това плаване обаче ви очакват много подводни камъни. Не бързайте, не очаквайте резултати там, където е необходимо повече време, те да се получат. И друго, прекомерният натиск също не води до добър резултат. Ако опънете твърде много една струна, тя ще се скъса, от нея звук няма да получите. В петък Венера сменя знака и преминава в зона, от която ще увеличава подкрепата за вас, на приливи и отливи до месец април.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, романтичната тема се развива и през тази седмица. Луната в Риби ще ви прави чувствителни към вниманието на околните. Особено на хората, с които споделяте едно работно място, или имате общи служебни ангажименти. За свободните сърца периодът е добър за сближаване с обекта на внимание. Свързването на трите планети отговорни за чувствата – Луната, Венера и Нептун, ви прави твърде емоционални и отзивчиви,нещо с което е възможно да си създадете повече грижи. Марс в зоната на партньорството е нож с две остриета. Активността му привлича към вас внимание и желания за контакт и взаимоотношения. Но също така Марс е проводник на противоречия и амбиции на хора, които открито не ви харесват. Критичен ден в това отношение е четвъртък. Търсете баланса. В това ще ви помага Венера. Вашият планетен управител преминава в срещуположния знак в петък. В Овен Венера ще се движи по-продължително време,отколкото изминава един знак. Това е, защото там ще протече и по-голямата част от нейната ретроградна фаза. Венера в зоната на връзките е обещание за стабилност и добро развитие.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои делова седмица. Нарастващата Луна в Риби активира зоната на вашите доходи и притежания. Темата е актуална винаги, но през тази седмица ще ви се наложи да се занимавате по-задълбочено с нея. Дали приходите са малко, или разходите -големи, или и двете, в зимните месеци ще се главоболите над тези въпроси. Вашата рационална природа, способността ви да намирате най-прекият път и най-точното решение, сега ще намерят възможност за изява. В средата на седмицата някои ще трябва да тръгнат на път. Бъдете внимателни при дълги пътувания. В петък Венера навлиза в зона, от която ще влияе подкрепящо обучението, взимането на изпити, организирането на курсове, школи, преподаване и разширяването на приятелския кръг. Периодът в края на тази, и през следващата седмица е добър за подмяна на превозното средство с по-съвременно и надеждно.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък, и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Активността във водните знаци е целебна за вас, а в понеделник като бонус получавате съвпад на Луната и Нептун в другия воден знак – Риби. Добро начало за месеца на любовта. Любовната еуфория ще бъде в силата си в понеделник и вторник. От сряда слизате на земята и ежедневието ви завърта в луд бяг. В работната среда настъпва раздвижване, провокирано от Марс, който навлезе в Овен преди няколко дни. На някои ще се наложи да поемат работата на колега, или да заместват шефа, или да поемат по-голям товар на работното място. Конфликтите трудно могат да бъдат избегнати, още повече при активен двоен квадрат в кардиналните знаци. В този смисъл четвъртък е критичен ден. Избягвайте претоварване и конфликти. В петък Венера навлиза в зоната на професионалната реализация. Тук тя ще се задържи по-дълго, заради ретроградната си фаза, която е между 4 март и 15 април. Близостта на Венера и Марс обещава много динамика в личния живот, през месеца на любовта.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Активността във водната стихия прави водните знаци много емоционални, но вашият е по- по- най-. Луната в Риби пренася любовна енергия от Нептун към Венера, включвайки и трите космични тела в общ лирично-чувствен танц. Така дните от понеделник до петък са дни на пресяване на чувствата, на осъзнаване на обичта към себе си най-напред, на слагане, а после сваляне на розовите очила, когато Венера се откъсне и премине в директния и импулсивен огнен знак Овен. От петък планетата на любовта ще се движи в кардиналния знак, доближавайки се достатъчно близо до Марс, за да превърне някои работни взаимоотношения в нещо повече.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в Риби. Нощното светило във вашия знак е подходящ момент за обръщане внимание на собствените си емоции, тяхното разбиране, и ако се налага, налагане на контрол над тях. Нещо, което е необходимо, заради присъствието на Нептун и Венера под вашия покрив. Имате нужда от време за себе си, от романтика и нежност, от разбиране и подкрепа. Ако не можете да ги получите от друг, дайте си ги сами. В петък Венера ви напуска, за да се приближи до Марс в огнен дует за месеца на любовта. Темата за приходите и разходите ще ви занимава в следващите седмици и месеци, и по някакъв начин ще бъде свързана с личния живот. През април Венера отново ще бъде при вас, отначало на заден ход, а от 15 април директна, време през което ще ви прави по- харизматични и добронамерени.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Уран на 1.02.2017 / 5:32 ч.

Меркурий в квадрат с Юпитер на 2.02.2017 / 17:15

На 3.02.2017/17:51 ч.,Венера преминава в Овен.

През тази седмица Луната се движи между знаците Риби и Близнаци, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

31.01.2017 /19:36 – 31.01.2017 /23:46

2.02.2017 /18:50 – 3.02.2017 / 3:50

5.02.2017 /0:41 – 5.02.2017 / 6:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

2 коментара so far »

 1. ники каза,

  Писа на февруари 23, 2017 @ 15:13

  Г-жо Дачева,бих искала да ви попитам кога са удачните периоди за преместване в нов дом от астрологична и нумерологична гледна точка.Интересува ме конкретно през март и април тази година,ако може да ми посочите?Благодаря предварително! :)Очеквам с нетърпение компетентния ви отговор!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 25, 2017 @ 14:18

  ники,
  през март и април Венера, и Меркурий след нея, са ретроградни и не е благоприятно за влизане в нов дом.
  Това по принцип.
  А иначе, темата трябва да се разгледа свързано с рождените данни на собствениците,които ще се местят в нов дом.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед