Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъвпад на ретроградната Венера с Марс

Опозиция Слънце-Нептун

Тригон на Слънце-Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои относително спокойна астрологична седмица. Страстната прегръдка на Венера и Марс в Лъв е в своя апогей. Точният съвпад ще бъде във вторник, но цялата седмица минава под знака на силните чувства провокирани от срещата на движещата се назад планета на любовта и война Марс. Мъжката енергия доминира над женската. На лесно влюбчивите няма да им е лесно. Масло в огъня на емоциите налива опозицията на Слънцето и Нептун, която се случва почти по същото време, сутринта на 1 септември. Всяка година Слънцето застава срещу Нептун. Във вторник това ще се случи в 8-я градус по оста Дева-Риби. Най отчетливо ще забележат влиянието на този аспект хората,родени със Слънце, Асцендент, Луна, Венера в подвижните знаци Дева, Риби, Стрелец и Близнаци.

А какво е то? Слънцето е извор на живота, позитивизъм, експанзия на чувства, но също така е его, егоцентризъм, самовлюбеност и нарцисизъм. Нептун е планета на вдъхновението, интуицията, мечтите, благородните стремежи, но също така и на илюзиите, напразните очаквания и несбъднатите желания, на фината манипулация и измамите, нещо което Слънцето осветява и дори преекспонира в периодите на опозиция на двете космични тела.

Има вероятност за удавяне, в буквален и преносен смисъл. Почиващите край водни басейни добре да преценяват обстановката преди да се гмуркат в дълбокото. За повечето от подвижните знаци опозицията Слънце-Нептун ще се прояви на емоционално ниво с неудовлетворение, самообвинения и самосъжаления, със силно чувство,че са жертва на обстоятелствата . Измамите и кражбите през тази седмица може да бележат своеобразен връх. На хората с психични проблеми аспектът влияе неблагоприятно, като тук се включва и квадратът на Сатурн към оста на опозицията. Повече внимание към храната и напитките, има вероятност от натравяне.

За края на седмицата има добри новини. Загърбвайки мъглявите обещания на Нептун, Слънцето се отправя към тригон с Плутон в 13-я градус на земните Дева и Козирог. Тук всичко е по-определено и ясно. Някои тревоги ще отпаднат, ще стъпите на здрава почва, отнася се най-вече за земните знаци, но радост ще има и за водните. Доверете се на интуицията си, „следвайте знаците на съдбата“.

В неделя, 6 септември, Венера излиза от ретроградната си фаза, в която влезе на 25 август, като се върна до 14-тия градус на Лъва. Има кратък период за „поемане на въздух“ за всичко свързано с венерините дела- любов, годеж, брак. Той е до 17 септември, когато Меркурий става ретрограден.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои изпълнена с емоции седмица. Съвпадът на Венера и Марс ще ви прави много чувствителни към всичко свързано с любовта и личните взаимоотношения на различни нива. Вашата импулсивна страна на личността ви ще бъде подтиквана да говори и прави неща, с които искате да се харесате на определен човек. Или ще искате отговор на важни за вас въпроси, с което да си изясните кой къде е в пъзела на взаимоотношенията ви. Ретроградната Венера и Лилит от срещуположните Везни вероятно сгъстяват краските,затова намерете си отдушник в друга посока и разредете напрежението. В работната среда има много неясни моменти, които опозицията на Слънцето и Нептун допълнително ще размие и направи още по-неясни. Понеделник и вторник не са добри за важни преговори, за окончателни договаряния,нито за сключване на сделки. Добрата тенденция започва от сряда нататък.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. И как иначе, планетите на страстта обединяват енергиите си на ваша територия. Венера е ретроградна и това прави всичко още по-приповдигнато и емоционално. Някои ще се влюбят от пръв поглед, други ще намерят достатъчно стимули за да укрепят връзката си. Всичко сега работи в посока на силните страсти и ярката изява на чувствата. Не е така обаче в материалните дела. Вярно,че Юпитер е вече в дома на доходите ви и за година напред ще ви подава ръка да преминавате успешно през финансовите лабиринти. И Слънцето сега работи за вашите приходи, но нещо недогледано има и може част от средствата, с които разполагате, да изтичат в неизвестна посока. Някои непредвидени разходи, или пропуснати задължения, или обещана, но неполучена финансова помощ са в темата на опозицията Слънце-Нептун. През втората половина на седмицата астрологичната картина се променя и подкрепата пристига по неочакван начин.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. През първата половина влияят два важни аспекта с противоположни значения. Съвпадът на Венера и Марс в сродния по стихия огнен знак Лъв ще ви прави амбициозни и настойчиви по повод ваше намерение, план или поставена краткосрочна цел. Там ще влагате сили и средства, с най-благородни намерения, с много енергия и страст. Но паралелно със съвпада се развива и опозицията на Слънцето и Нептун. А тук нещата са много размити, неясни и нестабилни. Може да се чувствате принудени да правите неща, които не желаете, но трябва заради близък човек. Ролята на подчинен, зависим от обстоятелствата човек съвсем не приляга на огнената ви природа, и естествено ще породи дискомфорт, който може да се отрази на домашните взаимоотношения. Не губете почва под краката си, през втората половина на седмицата силата ви се възвръща и от вас зависи как ще я използвате.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, продължава добрата тенденция, заложена от съвпада на Юпитер и Слънцето в сродния по стихия знак Дева. Юпитер в Дева ще ви радва година напред. Но Слънцето през тази седмица изпраща противоречиви сигнали. Ако се смятате за неотразими и харесвани без много усилия, то някои хора могат да ви направят разочароващи оценки,подкопавайки самочувствието ви. В някои връзки от типа „любовен триъгълник“ могат да настъпят промени, Лилит навлезе в кардиналните Везни и ще ви кара да бъдете още по-ревниви и собственически настроени. В дома обаче ситуацията е твърде гореща, заради съвпада на Марс и прекрасната Венера, време за прошка и сдобряване. Приятелите, и някои взаимни ангажименти, ще станат повод за оценки, недомлъвки и подозрения в некоректност, които е добре да изчистите до края на седмицата. Управителката на знака ви – Венера е все още ретроградна, но в неделя тръгва в права посока,като ще повлияе в позитивна посока плановете за близкото бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда,четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои мистична седмица. Акцентът е опозицията на Нептун към Слънцето, което се движи през вашия знак, а в момента на точния аспект във вторник сутринта, ще бъде в 8 -я градус. Така родените в края на август и началото на септември я имат заложена в годишния хороскоп (солара). Ще има различно влияние в зависимост от това в кои домове на рождения хороскоп попада. Но общата тенденция е за малко или много разпиляване на вниманието от важните дела, губене на точната цел и ясната картина, за успеете да си направите коректните планове за деня, седмицата и годината. Юпитер и Слънцето във вашия знак по принцип са чудесна комбинация, но сега влияят твърде силно на самолюбието ви,затова някои обстоятелства могат да ви впечатлят повече от обикновено. Или някои оценки и критики на хора,които се опитват да ви влияят и насочват мнение и постъпки..

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои интересна седмица. Може да се натъкнете на процеси или събития, които са в странен синхрон. През първата половина на седмицата повечето от групата ще имат усещането, че се пилеят, че въпреки усилията резултатите не са според очакванията. Не е добър момента за сериозни разговори и преговори, за делови срещи от важно значение, защото голяма част от информацията просто ще се губи в пространството без да бъде възприета на съзнателно ниво. Втората половина на седмицата ще мине под знака на тригона на Плутон от вашия знак и Слънцето,движещо се през сродния по стихия земен знак Дева. Чудесно време „да се съберете“, да се съсредоточите в собствените си цели, да направите крачката към важно за вас начинание. Разбира се от следващата седмица, когато Венера ще е вече директна.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и, четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична първа половина на седмицата. Ако това е първата седмица след лятната отпуска, имайте готовност да чуете и разберете някои интересни новости. Близки до вас хора ще ви зареждат с новини и информация,част от която касае работата, кариерата, позицията, която заемате на работното място. Нептун внася нови нотки в тази сфера откакто е стъпил в Риби,но сега опозицията със Слънцето ще направи някои сенки да изглеждат по-плътни, и по този начин да скриват от очите ви действителната картина. Нужен ви е ясен фокус. Настройте сетивата си за важните неща. Може би трябва да се поогледате за нещо ново, да смените работата си, или да подновите договора с работодателя. Скоро Сатурн ще влезе в срещуположния знак и проблемите на работното място ще изкристализират.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. В понеделник Луната е в срещуположния знак Овен. А при вас съвсем скоро, на 25 август, дойде Лилит. Двете са в опозиция и то върху оста на лунните възли. Така в началото на седмицата може да се чувствате пренапрегнати, всеки по различен повод, но с достатъчно ярки емоции. Те се подсилват и от съвпада на страстните Венера-Марс в Лъв. За другите знаци този съвпад е много позитивно енергийно включване. При вас обаче той задейства аспекти като полуквадрат и квадрат и половина, които носят провокации от среда, в която вероятно има и ваши приятели. Опозицията Слънце-Нептун ще помогне да се размият конкретните обстоятелства и някой да се измъкне от отговорност, или да ви я прехвърли на вас. Имате нужда от помощ, търсете компетентни съветници. В личния живот имайте още малко търпение, в края на седмицата Венера, управителката на знака ви, излиза от ретроградност.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на добрите възможности. През първата половина може да не виждате ясно каквито и да са възможности зад нечие добро предложение. Интуицията ви ще може да се прояви в целия си блясък, за да ви покаже правилният път. Така ще елиминирате всякакви опити да ви насочат в нежелана посока и да ви подведат. Опозицията Нептун-Слънце се проявява при вас на материално ниво,под формата на непогасени задължения, невърнат дълг, с претенции на хора или институции. Имате шанс да предоговорите задълженията си, но ако преподписвате договор с банка,бъдете много внимателни към условията,които ви предлагат. В личния живот ще се намесят Венера и Марс, които са в страстна прегръдка в срещуположния ви знак Лъв. Добър момент да преразгледате някои обстоятелства във връзката ви, може би теми,които сте загърбили, сега имат нужда от освежаващ поглед и развитие.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е в Риби и това допълва силното нептуново влияние,което ви прави в повече разсеяни и неориентирани за практичните неща на ежедневието. Нещо важно, което сте подхванали, ви ентусиазира и кара да пилеете с пълни шепи време и пари. Последното има компенсация, защото съвпадът на Венера и Марс в зоната на доходите,ще ви донесе достатъчно приходи, някои очаквани, други не. Опозицията на Нептун със Слънцето може да ви подведе към фантазии свързани с нови идеи и цели, към които имате очаквания да запълнят свободното ви време през следващите седмици и месеци. Добрата страна е, че засилва интуицията и прозорливостта, нещо което ще ви бъде много необходимо в следващите дни. В емоционалния ви живот се вмъкват с идеи Венера и Марс през първата половина на седмицата, а през втората – тригонът на Слънцето и Плутон доразвиват темата. Очакват ви нови и интересни запознанства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои страстна седмица. Силни емоции предлага както работната среда, така и полето на личните взаимоотношения. А при някои те може да са смесени, в смисъл любов на работното място. Постарайте се през първата половина на седмицата да бъдете дискретни, макар това трудно да ви се удава заради опозицията Слънце-Нептун. Нещо доверено на приятел, може да стане обществено достояние. Не включвайте параноидните страни на личността си, и без това картинката не може да стане по-ясна. Повече шанс имате в края на седмицата. В неделя предстои тригон на Слънцето към вашия управител – Плутон, и то в зона, от която ще получите нужната ви информация и яснота. Получавате „две в едно“, защото в този ден и Венера се обръща. От понеделник нататък, на прав ход, тя ще ви помага да намерите яснота и отправна точка на професионалните си намерения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Нептун,управителят на знака, застава срещу Слънцето. Ежегодната опозиция този път ще бъде в 8-я градус на вашия и срещуположния знак Дева. Така родените в края на февруари ще почувстват най-силно нейното влияние. Криза на идентичността, потъване в сенчестата страна на личността, самообвинения и самоунижения, възприемане като жертва на обстоятелствата и ред други ирационални състояния,разбира се не за всички, а за част от групата. Други може да изпитат силен прилив на творческа енергия. В края на седмицата картината става все по-добра и с повече възможности да приведете в изпълнение ваше намерение,стига да позволите на разума да надделее над чувствата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце опозиция с Нептун на 1.09.2015 / 6:38

Венера в съвпад с Марс на 1.09.2015 / 8:04

Слънце в тригон с Плутон на 6.09.2015 / 2:10

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, през трета и четвърта  четвърт.

Луната е без курс на:

31.08.2015 / 9:53 – 31.08.2015 / 11:33

1.09.2015 / 19:37 – 2.09.2015 / 12:02

4.09.2015 / 13:20 – 4.09.2015 / 14:48

6.09.2015 / 2:04 – 6.09.2015 / 20:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Няма етикети.

4 коментара so far »

 1. Албена каза,

  Писа на август 31, 2015 @ 5:58

  Благодаря, Муси!

 2. Цветелина каза,

  Писа на август 31, 2015 @ 11:21

  Благодаря за прогнозата, звучи успокояващо за скорпионите

 3. Valya каза,

  Писа на август 31, 2015 @ 15:28

  Добре дошла муси!
  много ме зарадва твоя хороскоп!ако може един въпрос, родена съм на 14.09., а тази година нали има слънчево затъмнение на 13.09. ,каква година да очаквам?

 4. Стефка каза,

  Писа на септември 2, 2015 @ 10:44

  Привет Муси, През лятото ни липсваха твоите хороскопи, радвам се, че отново публикуваш своите прогнози.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Елвира за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Nia за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Мариела за Седмичен хороскоп 27 януари-2 февруари 2020 година