Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020

2020 8 31 на 2-ри

Меркурий във Везни от събота

Венера в Лъв от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново сме заедно, за да проследим танца на планетите и да се опитаме да разберем посланията, които ни изпращат.

Есента заявява властта си с пълнолунието в сряда. Слънцето в Дева и Луната в Риби застават едно срещу друго на 2 септември, сутринта, в 10-я градус на знаците. Пълнолунията са време на реализация, за жътва, за прибиране на реколтата. Пълнолунията са времето на изпълнение на желания отправени при новолуние, като най-свързано е с предходно новолуние в същия знак. По този начин пълнолунието в Риби сега, за някои може да са момент за изпълнение на желания от новолунието на 23 февруари тази година.

Пълнолунието в Риби прави така, че контурите се размиват, границите стават неясни и противоположностите не толкова различими. Водени от добрата си интуиция едни ще видят по-ясно картината, ще намерят отговори на въпроси, и път към истината. Други обаче ще потънат още по-дълбоко в съня си, в илюзорния свят, който им обещава сигурно убежище. Задълбочава се разделението по оста истина-лъжа. Това което с години мнозина наричаха измислици и конспирации, сега залива света с информация и факти, и дава възможност да се отворят широко затворените очи на скептиците. Разумът отказва да приеме това, което излиза на светло, и затова търси обиколни пътища, за да го приеме. Искаме или не, в интересни времена живеем.

Пълнолунието в Риби през тази седмица е съпътствано от значими аспекти. Опозицията на Меркурий и Нептун предхожда тази на Слънцето и Луната, но на практика работи съвместно с нея като активира знаците от подвижния кръст. Така Дева и Риби, Близнаци и Стрелец, ще се окажат включени в динамиката на случващото се през цялата седмица. Умението да се изплъзват, да минават бързо и леко през проблемни ситуации ще им бъде от полза, но не съвсем, ако имат засегнати зони в кардинални знаци в рождените хороскопи. Защото основна арена на случващото се продължават да бъдат кардиналните знаци. Петте планети движещи се в Козирог, Овен и Рак сключват напрегнати аспекти помежду си в конфигурацията тао, дойна квадратура.

Тъй като Марс е в своя знак Овен, силен и предизвикан като бик на корида от квадратите с половината обитатели на планетарния пантеон, то битките продължават, и стават все по-ожесточени. Марс в Овен предпочита честните битки, тези с кауза и ясни противници. Но към него са се прилепили Лилит и Ерис в съвпад, което в комбинация с напрегнатите аспекти в подвижните знаци пришпорва нещата да се случват бързо, без време за прецизност и изпипване, количество и бързина за сметка на качеството.

Венера, която управлява дипломацията и разбирателството между хората, е в кардиналния Рак от 7 август и в края на седмицата го напуска. След опозицията с Плутон в неделя, на планетата на любовта и хармонията предстои точна опозиция със Сатурн в сряда, в деня на пълнолунието, и квадрат с Марс в петък. Така през цялата седмица върху нея се упражнява масиран контрол и системни провокации. Едно е ясно, там където има нерешени въпроси,съмнения за предателство и измяна, спокойствие не може да се очаква. В много връзки ще има разногласия и конфликти,които ще преминат в ожесточена борба за надмощие.

Слънцето блести ярко, но успокояващо и обнадеждаващо в тази оцветена в страстното червено астрологична картина. В деня на пълнолунието, Слънцето е в точен тригон с Уран. Най-силно ще го усетят тези, които имат хармонични аспекти между Слънцето Уран в рождените си хороскопи. Аспектът активира ума и способността да се намират точни прости решения на сложни проблеми. Разположен в земните знаци обещава разум и далновидност, които насочени към решаване на глобални проблеми могат да направят много смислени и полезни неща за много хора. Тенденцията на Доброто се подкрепя и от предстоящия голям земен тригон на Слънце-Уран- Юпитер, който ще се развие през следващата седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на ангажиментите. Предимно служебни и то отпреди много време. Това което сте отлагали, сега се стоварва с цялата си тежест и ангажира изцяло времето ви. Пълнолунието в Риби ви прави чувствителни към всичко случващо се. Ако сънувате, ще забележите,че сънищата ви са по-широкоекранни и цветни. До края на седмицата Венера е в зоната на семейните отношения. Но е неспокойна,заради напрегнатите аспекти с Марс и Сатурн. Това ви поставя в сложни ситуации с роднините. Ще ви се налага да взимате страна, или да сте по-категорични в позицията си, или да приемете нечии претенции, макар да не сте съгласни с тях. От четвъртък нататък картината е по-благоприятна за вас.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Водолей. Голяма част от вниманието ще трябва да насочвате към другите, към обстоятелства касаещи партньора. Пълнолунието в Риби ви поставя в условия, в които да проявите повече сила на характера и по-голяма решителност. Напрегнатата конфигурация в кардиналните знаци, включваща Марс, Венера, Сатурн и други, е разрушител на илюзии, но също така катализатор на промени, които сега и в близко бъдеще ще намерят начин за изразяване. Оглеждайте се за добри възможности през тази и следващата седмица, когато ще се развие земния тригон с участието на Слънцето, ваш управител, Уран от зоната на кариерата и Юпитер от зоната на работните отношения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да тръгнете на път, или да си организирате пътешествие в близко бъдеще. Пълнолунието в Риби ще огрее дома и необходимостта от промяна. Добър период да смените жилището си според новите потребности. Или да набележите план за промени в собствеността си – доброволна делба, прехвърляне на имот, покупко-продажба или замяна. Имате в подкрепа земен тригон, който активира съответните зони от слънчевия хороскоп за две седмици напред. Началото полага хармоничния аспект между Слънцето и Уран в практичните знаци Дева и Телец.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. Луната е в другия неподвижен знак Водолей като още в понеделник ви поставя в зоната на динамични професионални взаимоотношения. Пълнолунието в Риби активира оста на подкрепата, която очаквате да получите. Ще ви се наложи да вникнете в мнението на другите, да преформулирате своята позиция, за да постигнете по-голяма съгласуваност. Планетният управител е в сложни отношения почти през цялата седмица, което ви връзва ръцете с неточна информация и ненадеждни източници. Да припомня, че Марс е в тила ви, активирал всичко, което е готово да застане срещу вас. Разчитайте на буден ум и оригинални идеи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак. В сряда пълната Луна в Риби огрява зоната на партньорството. Кой е с вас и кой против вас ще стане пределно ясно. Но също така ще ви покаже плюсовете и минусите от личен или професионален съюз с друг човек/хора, както и необходимостта от баланс. За необвързаните, пълнолунието в Риби е удачен момент за първа крачка, знак, насока към нещо по-определено. В това отношение ще ви помага планетата на любовта, която през тази седмица зове за яснота и определеност. От кардиналния знак Рак методите на Венера може да изглеждат провокативни, но не ги отхвърляйте. Слънцето и Меркурий са във вашия знак, а с тях добрите идеи и разумните постъпки. Още повече, че предстои голям земен тригон, изпълнен с подкрепа и вдъхновение.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието в Риби ще разкрие необходимостта да заделите повече от предвиденото средства за обучение, или за възнаграждение на хора, които са ви били в подкрепа, когато това се е налагало. Възможността да разчитате на сигурен човек/хора, да бъдете в движение и свободни, е безценна. Напрегнатите аспекти на Венера в зоната на партньорството подсказват, че това няма да стане бързо и лесно. Ще ви се налага да направите отстъпки, или да изчакате по-подходящо време. А времето работи за вас с развитието на земния тригон от хармоничните аспекти на Слънце-Уран-Юпитер в Дева, Телец и Козирог.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей, хармонично начало, което отправя много изисквания. Пълнолунието в Риби се разполага в зоната на професионалната изява. Това, което се реализира сега, може да сте заложили като желание преди шест месеца при новолунието в Риби през февруари. Ще събирате плодовете на засятото преди шест месеца. Включването на Меркурий, планетния управител, и Нептун могат да поднесат изненади. Сложната напрегната конфигурация в кардиналните знаци повлиява финансовата сфера. В средата на седмицата ще взимате важни решения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, позитивно начало на седмицата задава Луната в другия въздушен знак Водолей. Пълнолунието в Риби и поставя през различни възможности да подобрите физическата си кондиция и здравето като цяло. Досегашният опит и добрата интуиция ще ви насочат към най-добрите методи за изчистване на организма и подобряване на имунната система, подготовка за наближаващите зимни месеци. Превенцията е най-доброто лечение. В зоната на професионалната изява се вихри Венера. Планетният управител е в напрегнати аспекти с няколко планети и това вероятно се отразява на служебните отношения. Ще ви бъде трудно, а може би и излишно, да се придържате към деликатно и любезно поведение там, където е нужно категорично изказване на мнение.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва динамично с луна във вашия знак. Озовавате се в центъра на вниманието на група хора, дали по ваше желание, или не. Планетният управител прави тригон със Слънцето и то огрява дори най-сенчестите аспекти от вашия живот. Пълнолунието в Риби подчертава ролята на финансите в живота, потребността от добри и стабилни лични доходи. Венера от зоната на здравето е в сложни, провокативни, отношения през тази седмица със Сатурн и Марс. Това ви кара да търсите отговори на въпроси свързани със здравето. Искайте най-доброто за себе си, дори да трябва да изчакате и да не взимате решение до края на седмицата. Добрите решения ще се появят съвсем скоро, вслушайте се във вътрешния глас и в интуицията си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в другия воден знак Риби е чудесно време на сбъдване на желания и съкровени очаквания. Обстоятелства свързани с пътуване е възможно да се променят във ваша полза. Но Венера от вашия знак е в сложна ситуация през тази седмица. Напрегнатите и аспекти ще ви поставят през повечето дни в разногласия и конфликтни обстоятелства с партньор, колеги и роднини. Земният тригон, в който се включват Слънцето, Уран, а по-нататък и Юпитер, е подкрепящ идеите и усилията насочени в полезност на повече хора. Ще получавате съдействие и благодарност за намеренията и още повече за резултатите.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои семейно ангажирана седмица. Домашните дела ще бъда в центъра на вниманието и в дните на пълнолунието. Пълната Луна в другия воден знак Риби огрява зоната на творчеството и изявата, на идеите, които искате да реализирате сега, или в близко бъдеще. Нещо върху което работите от февруари насам, излиза на дневен ред и подлежи на обсъждане с колеги или с близки хора. Планетните управители на знака ви-Марс и Плутон, обаче са в конфликт, и заедно се противопоставят на харизмата на Венера. Ако сте вложили добри намерения, ще ви трябват още воля и търпение, за да убедите другите в тях. Слънцето и Меркурий от зоната на приятелите обещават подкрепа като през втората половина на тази и през следващата, тя ще има реални измерения.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица с пълнолуние в Риби. Пълната Луна във вашия знак и поставя във фокуса на вниманието на много хора. Пълнолунието носи резултати от пожелани, или направени неща при предишни новолуния, като най-силно проявено е това във вашия знак от месец февруари. Берете плодове, които сте посяли в началото на годината. Венера в другия воден знак Рак, при други астрологични условия, би била много подкрепяща. Но сега планетата на любовта и хармонията е силно притеснена от напрегнатите аспекти с лошите момчета -Марс и Сатурн. Затова не бъдете излишно доверчиви към „приятели“, въздържайте се от показност и прекомерни разходи. Вслушвайте се в мнението и разумните препоръки на партньор.

Дати на някои астрологични събития

На 2.09.2020/8:21/ Пълнолуние в10°Риби

На 5.09.2020/22:46/Меркурий преминава във Везни

На 6.09.2020/10:21/Венера преминава в Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Водолей и Телец, втора и трета четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

5 коментара so far »

 1. Милена каза,

  Писа на септември 1, 2020 @ 15:23

  Здравейте уважаема Муси,

  Много благодаря за хороскопите, които за пореден път се оказват много точни!

  Моля Ви за съвет, подходящ ли е периодът през м. септември, за започване на нова работа и съответно до колко ще бъде дългосрочен и стабилен ангажиментът въз основа на сключеният трудов договор?

  Благодаря Ви и желая здрава, ползотворна и слънчева седмица!
  Поздрави,
  Мила

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 2, 2020 @ 9:52

  Милена,
  периодът е добър за сключване на трудов договор. Дали ще бъде “дългосрочен и стабилен” зависи и от други условия.

 3. Милена каза,

  Писа на септември 2, 2020 @ 12:19

  Много Ви благодаря за отговора, Муси!

  Поздрави и успешен ден,
  Милена

 4. Виктория пенчева каза,

  Писа на септември 2, 2020 @ 14:00

  Здравейте Муси ,
  Благодаря ви за информацията която ни давате , чакам с интерес всяка ваша публикация
  Бих искала да ви попитам защо не пишете за датите когато луната е без курс

  Поздрави

 5. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 3, 2020 @ 11:26

  Виктория пенчева,
  отнемат ми време, а и не видях някой да реагира на липсата им.
  Ще ги публикувам отново от следвщия хороскоп нататък.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни