Седмичен хороскоп 4-10 април 2016

НЛ 7 4  16 в Овен от вторник

в Телец от сряда

в Овен в четвъртък

Слънце в съвпад с Уран в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна в астрологично отношение седмица. Главен акцент разбира се е новолунието в Овен на 7-ми април. Слънцето е най-важното действащо лице, включено в мажорни аспекти – съвпад тригон и квадрат с Луната, Уран, Сатурн и Плутон. Това значи,че всичко ще бъде на показ, няма „скрито-покрито“. Хората ще си казват нещата директно, ще изразяват мнение и емоции, ще искат яснота в отношенията си, ще признават чувства, ще поемат ангажименти, или ще развалят такива.

Тази директност и еднозначност ще бъде по-видима в първата половина на седмицата, докато Меркурий е все още в прямия, като изказ и поведение, Овен. Меркурий преминава в Телец в сряда сутринта и това ще придаде повече практицизъм на мисловните процеси. Земната енергия влияе благоприятно на „хвъркатия вестоносец на боговете“ като приземява някои от твърде нереалистичните идеи и намерения. Гостуването на Меркурий в Телец сега ще бъде по-дълго от обикновено, повече от два месеца, от 6 април до 13 юни, тъй като обхваща и ретроградната му фаза между 28 април и 22 май.

На мястото на Меркурий в огнената територия на Овен навлиза Венера. От 5-ти до 30 -ти април планетата на любовта е в първия знак на зодиака и ще придава повече импулс в личните отношения, насищайки ги с ентусиазъм и страст. Езикът на дипломацията, към който скланяше Венера в Риби при спорни ситуации, отстъпва пред директното, до болка искрено послание на Венера в Овен.

Цялата седмица е под влияние на аспектите на Слънцето с останалите планети. Първият хронологически е тригонът на Слънце и Сатурн. Този аспект се случва два пъти в годината. Тъй като Сатурн сега се движи в Стрелец, това се случва по времето, когато Слънцето от своя страна е в Овен или в Лъв. Огненият тригон Слънце – Сатурн е стимул за сериозните планове, за намеренията разположени в по-дълго време напред, за предварително добре обмислени ангажименти. Той благоприятства цялата седмица, дори при някои хора е започнал като процес по-рано, още в предната седмица. Тригонът Слънце-Сатурн ще ни помогне да изкараме „на светло“ аргументи за и против по важен въпрос, за някои ще е от личен характер,за други – ще има социални измерения.

През тази седмица Слънцето навлиза в зоната на квадрата на Уран и Плутон. Квадрат,който както знаете, бе много активен в последните 6 години, и все още не е загубил силата си. Най-напред е точният квадрат на Слънцето към Плутон на границата между сряда и четвъртък, последван от точния съвпад на Слънцето и Уран, отново на границата,но между събота и неделя.Съвпадът на Слънце и Уран се случва един път в годината. Миналата година това е станало на 6 април. Новолуние в съвпад с Уран се случва веднъж на две години. Последната близка среща на трите космични тела и имало на 13 март 2014 година.

Включването“ на квадрата Уран-Плутон от дневното светило ще влияе през цялата седмица. Отново ще се „разбунят духовете“, защото квадратът Уран-Плутон, както видяхме през последните години, има разрушителна сила, активира бунтарството, отхвърлянето на ограниченията, безразсъдността, агресията, преобръщането на представите за добро и зло. Допълнително усилен е и от включването на Луната по време на новолунието в четвъртък, 7-ми април. Така втората половина на седмицата е напрегната и с неочаквани последици, както следствие на активността, така и от пасивността на хората, и институциите.

Новолунието в четвъртък, 7-ми април е в 18-я градус на знака Овен. Съвпадът на светилата ще ни прави нетърпеливи да се случват нещата по начина, по който ги виждаме и искаме. Най-активно включени в седмичните астрологични аспекти са родените в средата, втората декада, на кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог, на подвижните – Стрелец, Близнаци, Дева и Риби, както и всички които имат Асцендент, МС, планети, и особено съвпади на планети в тази зона, между 15-я и 20-я градус.

Новолунието в Овен,в съвпад с Уран, подкрепено от тригона на Сатурн и Меркурий в Телец, влияят благоприятно върху бизнеса. Успех ще имат тези, които са инициативни, смели и решителни, които бързо мислят, бързо намират най-краткия, но и най-верният път до целта. Периодът е добър за сериозни разговори и договаряне на сделки, за въвеждане в действие на изобретения, на иновативни разработки и изделия, резултат от новите технологии, и прогресивните разбирания на създателите им.

Успешна работна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Всичко, което се случва около вас, ви засяга пряко. Слънцето е в средната зона на знака ви и много активно, което ви поставя в центъра на събитията. Новолунието във вашия знак залага новата астрологична година. Венера, която ви идва на гости за близо четири седмици, допълнително увеличава вашата привлекателност и ви вкарва в полезрението на много хора. В сряда и Луната идва при вас. Бъдете на кормилото на живота си, обръщайте внимание на това, което можете да промените и подобрите както във външния си вид, така и в бита. Имате нужда от коренна промяна в някоя сфера от живота си. Но, за да имате гарантиран успех, тя трябва да е добре обмислена и планирана. Петък и събота са благоприятни за финансовите ви дела.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Вдъхновението ще бъде ваш надежден спътник в следващите дни. То ще привлече към вас нови енергии, нови идеи и съответно нови върхове за покоряване. Меркурий навлиза в зоната на кариерата в сряда, което прави работната среда много динамична и предизвикателна. Тогава Венера е вече в сродния по стихия знак Овен, което дава на емоционалния ви живот нова посока, разширявайки хоризонти и възможности. Новолунието, което се случва също там, в Овен, за някои ще даде старт на планове свързани с чужбина – пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит, преместване за известен период от време. Други ще постигнат изгоден договор за популяризиране на свой творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю, организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, време за напредък, но и за преформулиране на целите, по-големи амбиции и „натискане педала на газта“.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Сега вече любовта е на прага ви. От вторник Венера стъпва на огнена земя, в Овен, и до края на месеца ще поддържа розовия цвят в личните взаимоотношения. Новолунието в четвъртък, което събира светилата и Уран в едно, задава голяма доза енергия в сферата на емоциите и преживяванията, свързани с хора близки на сърцето ви. Прави ви по-смели, решителни и предприемчиви, като амбициите за успех и себедоказване срещат разбиране и подкрепа. Подсилената огнена енергия в денят на новолуние, в марсовия период на личната година, ви прави превъзбудени и склонни към импулсивни реакции. През втората половина на седмицата, включените напрегнати аспекти в кардиналния кръст предполагат претоварване и травми. Децата, техните радости и грижи ще заемат значителна част от времето. За необвързаните, Новата Луна идва с обещанието за запознанство с интересни хора, за нова връзка, за нова любов.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична в емоционално отношение седмица. Активността при кардиналните и подвижните знаци е в апогея си през тази седмица, което при вас ще се отрази посредством връзките с хора от включените в тях зодии. Във вторник планетният управител Венера влиза в огнения Овен, като ще се задържи там до края на месец април. Планетата на любовта ще ви прави по-активни в личните дела, готови за настъпление и защита на собствените права. Дипломацията ще остане встрани, идва ред на действието, и постигането на своето. В сряда Меркурий идва във вашия знак. Ежегодното гостуване на планетата на комуникацията ще бъде по-дълго от обикновено, от 6 април до 13 юни. Това е така,защото между 28 април и 22 май Меркурий ще бъде в ретроградност във вашия знак. За тези повече от два месеца Меркурий ще ви прави по-находчиви и изобретателни, по-бързи в мислене и действие. Новолунието в Овен в средата на седмицата ще ви помогне да промените гледната си точка за някои обстоятелства в живота ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Тон задава планетният управител, който сменя знака си. Меркурий преминава от огнения импулсивен Овен в сродния по стихия знак Телец. Тук, господарят на вашия знак, ще се заседи по-дълго време от обикновено. Вместо три седмици, Меркурий ще се движи през Телец повече от два месеца, заради ретроградната си фаза през април-май. По този начин до средата на месец юни планетата на комуникацията ще ви държи будни за всички новости, за възможностите, които се отварят пред вас и как да се възползвате от тях. Ще имате подкрепа да трупате знания, но и да ги прилагате в практиката. Новолунието в Овен в четвъртък ще изкара на преден план интимните взаимоотношения, общите сметки и споделените собствености. Можете да разчитате на добро развитие във финансовата сфера, да получите изгоден заем, или дарение от възрастен роднина, да се сдружите с подходящ партньор, да стартирате план за добра инвестиция, който подготвяте от дълго време.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на семейството. Във вторник Меркурий премина в в сродния по стихия знак Телец като внася раздвижване в емоционалната сфера. Тук той ще се задържи относително дълго време, близо девет седмици, през които ще се движи напред и назад, по време на ретроградната си фаза. Така личният живот ще бъде подложен на промени, с цел заздравяване. Планетата на любовта също сменя знака си като преминава в Овен, зоната на вашето семейно огнище. Тя ще внесе хармония и баланс, поправяйки щетите нанесени от Уран, с неговите бунтарски похвати. Новолунието събира в едно светилата и Уран, което внася светлина, но и разбъркване в целите и намеренията касаещи домашната среда. Имате нужда от много неща, най-вече на свобода как да реорганизирате дома си, за да стане той по-спокойно и сигурно място за живеене. Някои промени ще настъпят там, но човек ще влезе, нов член на семейството, или ще промените местоживеенето си. Периодът е благоприятен за създаване на семейство и сключване на брак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една неспокойна седмица. Този път Слънцето е активният участник, но вашият планетен управител също има важна роля. Меркурий сменя знака си, а това означава, че и при вас предстоят промени. В сряда планетата преминава от импулсивния огнен Овен в земния и прагматичен Телец. През този знак Меркурий ще се движи както напред, така и назад-ретрограден, общо повече от два месеца. Така ви се дава възможност да подхождате по различен от обичайното начин, да забавите някои процеси с цел обмисляне и намиране на най-доброто решение. От вторник, Венера ще бъде в огнения Овен, което ще направи някои ваши приятелства по-емоционални, и може да ги пренасочи в посока на повече близост и интимност. Новолунието в същата зона, тази на огнения Овен, запалва искрата на преживявания, които ще сложат траен отпечатък в паметта ви. Бъдете смели и предприемчиви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на изненадите. В дните преди новолунието на 7-ми април имате да приключите куп важни дела. Някои могат по особен начин да провокират чувството ви за справедливост и да предизвикат остра реакция, особено в сряда, когато Венера ще бъде в срещуположния знак Овен. Меркурий, планетата на комуникациите напуска овена и преминава в земните поля на Телец за един относително дълъг период от девет седмици. През това време някои скрити истини, които ви засягат, ще стигнат до вас. Новолунието в четвъртък поставя във фокуса на вниманието ви партньорът в личен, и в служебен план. Ще трябва да взимате под внимание различни външни обстоятелства, да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките, претенциите дори на други хора, а в някои случаи и на институции, от които зависите. Новата Луна, от четвъртък нататък, ще ви кара да погледнете „с други“ очи на връзката си, да поставите личните си отношения на нова основа, да потърсите най-доброто решение на настоящ проблем и да обмислите нови общи начинания. Растящата Луна е добър за започване на нова работа, за подписване на нов трудов договор, за промяна на работното място.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои бунтарска седмица. Планетният управител е в активна позиция в следващите дни. При него се събират светилата в четвъртък, нещо което се случва веднъж на две години. Така някои страни от живота ви стават твърде ярко осветени, до преекспониране на кадъра. Новолунието в огнения Овен ви поставя пред необходимостта да бъдете в центъра на информационния поток. Вашите знания по даден въпрос са спешно необходими някому. Можете да бъдете консултант, експерт в дадена област или просто приятел-съветник, който идва на помощ в подходящия момент. Необходимо ви е да се ориентирате бързо в обстановката. За да вървите напред, ще трябва да се откажете от някои ваши стари схващания, към които сте се придържали досега. Новата Луна в Овен ви дава нова посока и по-ясна перспектива. Моментът е добър за започване на обучение – в школа, в курс, в колеж или във висше училище.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна в професионално отношение седмица. Новолунието в зоната на кариерата бележи важен момент от годината, когато ще можете да се докажете доколко „тежите на мястото си“, дали се справяте със задълженията си и дали може да се разчита на вас, и за в бъдеще. Във вторник Венера се включва към предстоящата „комисия по посрещането“ придавайки доброжелателен тон на всичко случващо се в работната среда. Можете да разчитате на подкрепа и съдействие, още повече ако от своя страна се отнасяте сериозно към задълженията си, проявявате смелост, предприемчивост и визия за новото. Отправяйте пожеланията си към новолунието, но също така след четвъртък бъдете активни в социалните мрежи, увеличете контактите си, засилете присъствието, разнообразете представянето си. Новолунието в Овен слага акцент върху работа с техника, нови разработки, нови приложения. За някои, романтиката и емоционалния живот ще се пренесат на работното място.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в сродния по стихия воден знак Риби. Това създава плавност и лекота в отношенията, далеч от вълненията на кардиналните знаци. Във вторник Венера влиза в зоната на работните взаимоотношения и прави работното място по-привлекателно и приятно. В сряда Меркурий се установява в противоположния знак Телец за почти девет седмици, един относително дълъг период, заради ретроградната му фаза. Това си има съответно положителни и отрицателни следствия, но общото е повишената комуникативност с хората, с които общувате на личностно или на служебно ниво – партньорите, в най-общ смисъл. Новолунието в Овен в четвъртък задава период, подходящ за някои профилактични мерки за подобряване на физическата и емоционална кондиция. Нова гледна точка към потребностите на физическото тяло, ще ви насочи към подходящия за това начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в собствения знак. Луната в Риби ще ви прави активен участник в случващото се около вас. Не правете опити за измъкване от сложни ситуации, защото така ще ги правите още по-сложни. В сатурнова криза сте, време за разчистване на кармични възли, но и на активно създаване на нови. От вторник, когато Венера влезе в съседния знак Овен, ще ви се даде възможност да постъпите по правилния начин. Тя ще отвори и темата за финансите, по-точно личните доходи. Новолунието в четвъртък ще внесе повече енергия и яснота в тази област. Моментът е добър за искане за повишаване на заплатата, за намиране на друг източник на доходи, за увеличаване на платените ангажименти. От сряда Меркурий е в зоната на комуникациите, което ще ви даде възможност за повече общуване и придвижване, за разширяване на познанствата, както и за придобиване на повече практически умения в дадена област. Някои ваши предубеждения ще трябва да отпаднат, или да направите компромис с твърдите си разбирания по даден въпрос.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон със Сатурн на 5.04.2016 /19:09 часа.

Слънце в квадрат с Плутон на 6.04.2016 / 23:13 часа.

На 7.04.2016 / 14:23 часа новолуние в 18° Овен.

Слънце в съвпад с Уран на 10.04.2016 / 0:27 часа.

Луната през периода се движи между знаците Водолей и Близнаци, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

4.04.2016 / 1:16 – 4.04.2016 / 7:45

5.04.2016 /12:33 – 6.04.2016 / 8:46

7.04.2016 /16:56 – 8.04.2016 / 8:10

9.04.2016 /11:49 – 10.04.2016 / 7:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

5 коментара so far »

 1. tedi123 каза,

  Писа на април 4, 2016 @ 19:26

  Здравей Муси! Имам рожд.Венера в Овен и Меркурий в Телец.Нещо по-интересно тази седмица?

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на април 5, 2016 @ 12:47

  Новолуние в Овен!!! Емоциии!!! :D

 3. Пепа каза,

  Писа на април 5, 2016 @ 14:29

  Здравейте, в момента Уран е в опозиция с натален (3д) и определено е период на промени. Дали съвпада със слънце тази седмица ще даде малко “светлина” и положителен за мен резултат? Много благодаря!

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на април 6, 2016 @ 9:10

  Пепа,
  да, може да се случи нещо неочаквано и значимо. Все пак и Сатурн помага от Стрелеца.

 5. Пепа каза,

  Писа на април 9, 2016 @ 10:23

  Благодаря, да вярно и Сатурн, дано помощта му е + и градивна, защото цяла година ще аспектира ” тежките” ми планети във въздушните знаци. (а си мислих, че като мине опозицията му със слънцето ми…)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни