Седмичен хороскоп 4-10 юни 2018

Ven18Венера и Плутон в опозиция

Слънце и Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Добър старт на седмицата задава тригонът на светилата. Хармоничният аспект между Луната и Слънцето е чудесна основа за разбирателство и успешен вървеж на делата. Към него добавя въздушна енергия съвпадът на Меркурий със Слънцето. В годината Меркурий се среща поне веднъж с дневното светило и тази среща дава силен импулс за мислене, говорене, писане и действие. Още повече, когато съвпадът е в Близнаци. Докато в понеделник и вторник общуването става с лекота, то в сряда картината се променя.

В сряда е точната опозиция на Венера и Плутон, но аспектът ще се усеща като влияние още от вторник. Венера застава срещу Плутон всяка година, а откакто далечната планета е в Козирог, това се случва през пролетта или лятото, когато Венера се намира в срещуположния знак Рак. Аспектът подлага на изпитание личните взаимоотношения, по-силно там където се разполага в кардинални домове в личните хороскопи, или в аспекти към рождени планети, и по-специално за кардиналните знаци. Тези, които имат квадрат или опозиция на рождените Венера и Плутон са много по-чувствителни към влиянието на настоящия аспект. Силни, изпълнени с драматизъм чувства, страхове и притеснения за близки хора, обида, ревност, подозрения, завист, отмъщение, силни страсти, остри реакции, всичко това влиза в арсенала на опозицията Венера-Плутон.

Освен върху личните дела, влиянието се простира върху всичко свързано с финикийските знаци. В предложенията от сферата на бизнеса, сключването на сделки или трудови договори, ще има много подводни камъни-скрити намерения, подвеждащи условия, манипулирани данни, измамени очаквания. Допълнителен усложняващ момент е квадратът на Луната и Слънцето в сряда, в подвижните знаци Близнаци и Риби.

Подвижните пясъци на несигурността се увеличават с квадрата на Слънцето и Нептун, който става точен в четвъртък, но влиянието му се простира върху цялата седмица. Слънцето застава в квадрат на мистичната планета два пъти в годината. Откакто Нептун се движи в Риби това се случва в периода, когато то е в Близнаци през пролетта и в Стрелец през есента. Напрегнатият аспект влияе върху възприятията, емоциите, способността да се преценява ситуация и да се взимат решения, като те често са далеч от реалността.

В петък Марс преминава през ЮЛВ провокирайки ситуации на кармични изчиствания. Пътуванията по въздух носят рискове през втората половина на седмицата.

Астрологичната картина се успокоява в събота, когато Луната от огнения Овен се хармонизира със съвпада Меркурий-Слънце. Каквото трябва да се изрече, нека се каже, за да се изчистят недоразуменията и да се изяснят отношенията.

Безоблачно небе и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. В зоната на кардиналните знаци наближава буря, провокирана от опозицията на Венера и Плутон. Не бъдете самонадеяни, не разчитайте на стара слава и предишни заслуги, защото очакванията към вас сега са завишени- и в семейната среда, и в професионалната сфера. Новите условия изискват поемане на повече ангажименти и отговорности. Планетният управител минава през ЮЛВ, южния лунен възел, което влияние се проектира в зоната на желанията и мечтите. Отношенията с приятел могат да бъдат едновременно предизвикателни и разочароващи. Надценяването на собствения принос в рамките на екипа също. Необходимо ви е предоговаряне на условия, така че и двете страни да бъдат удовлетворени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в зоната на партньорските отношения. Те ще бъдат във фокуса на вниманието през цялата седмица. Някои неизгладени недоразумения, неразплетени обстоятелства, нерешени проблеми в близкото минало дават заявки за активност и изискват да им обърнете внимание. На желанието ви да проявите благородство и доброта някои ще погледнат с присмех. Усещането за несправедливост и злоупотреба ще се засилва през втората половина на седмицата. Във финансово отношение седмицата предлага добри възможности да подобрите съотношението личните доходи- разходи. В сряда и четвъртък някои ще взимат важни решения като в края на седмицата на една идея може да бъдат направени първите стъпки за нейната реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Пътуването можете да осъществите в началото или в края и, но през всичките дни ще бъдете ангажирани с него. В сряда се струпват няколко аспекта, които се обединяват около темата финанси. Имате да решавате въпроси от тази сфера, да правите промени и размествания на средства, или на хората, на които сте ги поверили. Опозицията Венера-Плутон,при съучастие на Лилит, обещава силни емоции, противопоставяне на мнения и позиции, вземане -даване, претенции и взаимно недоверие. Договаряне в сряда и четвъртък е свързано с рискове, и възможни загуби впоследствие.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои натоварена с ангажименти седмица. В понеделник и вторник можете да разчитате на разбиране и подкрепа от шефа. Много неща зависят от вас. Заредете се с позитивизъм,, който ще ви трябва в следващите дни. В сряда и четвъртък имате и подкрепа, но и много прегради, които да преминете. Най-трудната е тази издигната от опозицията Венера-Плутон, която ви поставя в конкурентни условия,за които трябва да имате много сина вътрешна сигурност, да не се поддавате на изкушението да се взирате в „чуждото канче“. Разчитайте на себе си, и на това което умеете. В неделя Луната е при вас и ви носи прозрения как да се справите със ситуациите от изминалата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои комуникативна седмица. Социалните ви контакти са обременени от нездравото любопитство на някой или на група хора. Това, което казвате и правите, което пишете и публикувате, става предмет на подробен анализ и критично обсъждане. В сряда и четвъртък Луната е в срещуположния знак Риби, правейки контакт с няколко планети, и посочвайки ви пробойните във взаимоотношенията с партньора. Има неясноти за изясняване и преоценка на взаимоотношенията, като колкото по-надалеч се отдръпнете от ситуацията, толкова по-ясно ще виждате пълната картина. Предстои ви промяна, подготовка за пътуване, или неговото начало, предложение за нова работа или заемането на по-добра позиция.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. Венера от срещуположния знак Рак премина зоната на хармоничните си аспекти и навлезе в тази с опозиция с Плутон от вашия знак. По този начин емоциите от едната полярност затихват, а се активират тези от другата полярност, негативните. Отношенията с партньора в следващите дни ще бъдат напрегнати и в голяма степен активно манипулативни. Възможно е да ви се открият истини, които не сте знаели досега. Участието на Лилит засилва подозренията и чувството за злоупотреба с доверието. Като кардинален знак знаете как и кога да слагате граници и да защитите личната си неприкосновеност. В сряда и четвъртък търсете форма на диалог и разрешаване на проблемите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Далечните пътувания са свързани с проблеми и тревоги. Планетният управител е във вашия знак и прави съвпад със Слънцето в сряда. Така първата половина на седмицата е удачното време да заявите себе си, да покажете добрите си страни, уменията, които имате, новите идеи и визията за тяхното реализиране. В сряда очакването на нечие решение по важен за вас въпрос може да ви вкара в съмнения относно правотата и позицията, която заемате. В петък попадате в благоприятна за вас среда и подкрепа няма да ви липсва. Финансовите въпроси през тази седмица са обаче камъчето, „което обръща колата“. Бъдете внимателни с вашите, и с чуждите средства, тяхното противопоставяне няма да ви донесе полза, знаете, че „безплатно е само сиренцето в капана за мишки“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. До сряда хармоничните влияния следват едно след друго. Луната е в сродния по тихия знак Водолей и в тригон със Слънцето в понеделник. Не отлагайте планираното за началото на седмицата за следващите дни. Венера, която ви радваше с хармоничните си аспекти през миналата седмица, през тази показва другото си лице. Дали вие ще бъдете източник на интриги, или ще бъдете въвлечени в тях, зависи от конкретните условия. Но опозицията на планетния управител с манипулативния Плутон противопоставя разбиранията ви за, или хора от, близкия семеен кръг и работната среда. Възможно е да бъдете въвлечени като арбитър в спор, да мерите чуждите грехове, и да раздавате правосъдие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна във Водолей. Чувствате се на кормилото на своя живот и сте готови да яхнете гребена на вълната. Това е чудесно и Марс от вашия знак е на същото мнение, давайки ви своята обилна огнена мъжка енергия. Има едно малко „но“ в случая, защото планетата воин преминава през ЮЛВ, който се движи през вашия знак. А това значи „минно поле“, през което внимателно трябва да преминете, за да не попаднете на мина – кармично изчистване. С тях се учат болезнени кармични уроци, със запомнящи се лични преживявания. Драматичният елемент е подсилен от опозицията на Венера и Плутон. Тяхното влияние засяга кръг от хора в двата полюса, такива които вие учите, или такива от които се учите. Наложително е очертаването на ясни граници на допустимост в изказа и поведението, така че да се запази взаимното уважение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои страстна седмица. Венера от вашия знак, която през изминалата седмица привличаше за вас фенове, и обожатели, сега се превръща в голям провокатор за обтягане на отношенията ви с околните. Опозицията и с Плутон от срещуположния знак в вкарва в ситуации на съперничество, неразбиране, недоброжелателност, остра критика и манипулативно поведение на партньор. Ще ви се наложи да проявите кардиналната си природа и по отношение общи инвестиции, фирмени сметки и партньорски начинания. Проблемите на партньора вероятно са преувеличени и ако свалите „розовите очила“ и включите на високи обороти лявото полукълбо ще можете да видите действителната картина в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на седмицата е притеснително. Едно неспазено обещание, или промяна в първоначалните планове ще ви постави в трудната ситуация да намирате бързо решение и да спасите каквото можете. В понеделник и вторник това ще ви се удава лесно с подкрепата на хора от домашната среда. Но колкото можете да разчитате на тях, толкова и ще се ангажирате в бъдеще време. Планетният управител е в конфронтация с миролюбката Венера през тази седмица. Това прави част от добрите ви намерения неразбрани и недооценени. В сряда и четвъртък романтичната зона на слънчевия е активирана от Луната в Риби, което ви кара да бъдете много чувствителни към жестовете на внимание и привързаност от страна на любимия човек.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е относително спокойно. Във вторник след обяд Луната е във вашия знак и всичко което се случва наоколо става много лично. Опозицията на Венера и Плутон активира емоционални зони в слънчевия хороскоп, като ви поставя в светлините на хорските прожектори, оценки, мнения и клюки. Амбицията да се състезавате с някого за хорското внимание, ще ви изтощи както емоционално, така и финансово. В средата на седмицата можете да сложите ограничителните ленти и да спрете процеса на външно вмешателство. Имате силата и куража да се справяте сами, затова отхвърлете опитите за натиск, манипулация, и насочване в посока, която не желаете.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Луна на 4.06.2018 / 4:23

Слънце в съвпад с Меркурий на 6.06.2018/ 5:02

Венера в опозиция с Плутон на 6.06.2018 / 5:25

Меркурий в квадрат с Нептун на 6.06.2018 /17:07

Слънце в квадрат с Нептун на 7.06.2018 / 8:58

Марс в съвпад с ЮЛВ на 8.06.2018 / 8:09

През тази седмица Луната се движи между знаците Водолей и Телец, през трета четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

4.06.2018 / 8:10 – 5.06.2018 /13:53

7.06.2018 / 9:35 – 8.06.2018 / 0:26

9.06.2018 /22:37 – 10.06.2018 / 7:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед