Седмичен хороскоп 5-11 май 2014 година

Меркурий в Близнаци от сряда

Слънце-Сатурн в опозиция в събота

Венера-Марс в опозиция в неделя

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

В началото сме на една трудна работна седмица, не толкова заради аспектите между планетите, а заради поредицата от почивни дни, което изисква бърза пренастройка към работен режим. В това отношение ще ни помага Меркурий, който в сряда след обяд преминава на своя територия – в Близнаци. Меркурий придвижващ се през Близнаци, в рамките на три седмици ще ни помага да намираме радост в общуването с околните.

Повече разговори, по-бързо намаляване на напрежението, това е естествен начин да се намали стреса и да се намират точни и леки решения на сложни проблеми. Монетата има и обратна страна, съчетанието Меркурий в Близнаци и ретрограден Марс във Везни до 20 май ще насочва жизнената енергия на някои хора повече към говорене и по-малко към действие. Тази амбивалентност на астрологичната картина ще усетят най-силно родените под знака на Водолей в края на седмицата, когато Слънцето застава в опозиция на Сатурн в неподвижните знаци Телец-Скорпион.

Противостоенето на Слънцето и Сатурн се случва един път в годината и откакто Сатурн навлезе в Скорпион през есента на 2012 година, за втори път двете космични тела се изправят едно срещу друго по оста Телец-Скорпион.

Големите играчи на световната сцена и през тази седмица няма да успеят да намерят взаимно удовлетворителни допирни точки.

На личностно ниво опозицията Слънце-Сатурн в Телец-Скорпион подтиква към по-голяма зрелост в мисли и постъпки, към създаване на реалистични планове за бъдещето, ориентирани повече към „програма минимум“ и постоянно постъпателно напредване, вместо стремителното и бързо изкачване, което изчерпва тотално силите. Всеки на своя територия може да наблюдава примери на противопоставяне на помпозност и блясък срещу пестеливост, на нарцисизъм и скромност, на самонадеяност и въздържаност.

От четвъртък до неделя, изключая петък, ще бъдат трудни всякакви преговори за важни начинания, особено такива свързани с материалните дела, с купуване и продаване на недвижима собственост, с уреждане на спорове по имотни делби, дарения, право на ползване и други правни обстоятелства от подобен характер.

Опозицията на Венера и Марс в кардиналните Овен и Везни ще поставят на изпитание отношенията в не една връзка.

Светъл планетарен прозорец се отваря в петък, когато Голям земен тригон между Луната, Слънцето и Плутон се комбинира с Бисекстил между Юпитер, Луна, Слънце, и образува невероятната астрологична конфигурация Хвърчило. Начеващият тригон на Юпитер и Сатурн също ще оказва благотворно влияние, балансиращо това на напрегнатите аспекти в кардиналния и неподвижния кръст.

Успешна седмица и много слънчеви усмивки!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата, макар и кратка, донася добри възможности. Те са както в личния живот, така и в професионалния. Венера се движи в първата декада на знака ви. Това ви прави чаровни и привлекателни за околните, за което са нужни минимални усилия от ваша страна. В сряда, в късния следобед, Меркурий навлиза в Близнаци,нещо което може да направи отношенията ви със съседите твърде динамични, а може и в някакъв аспект предизвикателни, що се касае задължения по общи части или други между съседски ангажименти. В края на седмицата силата на вашия характер може да бъде подложена на изпитание. От вас ще се очаква да проявите твърдост и категоричност по даден въпрос, но и да сте готови за компромисни решения.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Основният тон задава Венера, планетата на любовта, която сега се движи през сродния по стихия знак Овен. Тя ще ви подкрепя в намирането на най-доброто, това което отговаря на вашия изначален замисъл, във всяко нещо, в което насочите вниманието и целите си. Периодът е подходящ наред с основното си занимание да намерите такова, с което да се разтоварвате и което да превърнете в свое интересно хоби. В сряда ще се опитвате да намерите баланса между две взаимно изключващи се тенденции. В четвъртък преди обед бъдете внимателни за всичко свързано с финанси. Всички важни дела свързани с парични преводи, разплащане, купуване, продаване, смяна на валута, прехвърляне на суми от една сметка в друга, всякакви парични операции, правете в петък. В неделя бъдете внимателни, ако ви се налага да пътувате надалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва обещаващо. Някои получават подаръци и похвали, към други текат интересни предложения. В сряда ще бъдете изправени пред дилемата дали да поемете още един товар за носене, или да откажете. В меркуриевия период на годината сте, когато промените в близката среда са много интензивни. Меркурий от своя страна навлиза в Близнаци, в противоположния на Слънцето знак, което ви прави по-отворени към средата, в която живеете, с повече готовност за общуване и обмен на емоционална енергия. Моментът е добър за включване в екип, за създаване на съдружие, за обединяване във формация с общи интереси. Петък е подходящ за тази цел. В неделя стойте настрана от „приятели“, които провокират лошото у вас.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, продължава добрата тенденция от предходната седмица. В сряда известно напрежение може да има в семейните дела и в отношенията с най-близките. Но Меркурий навлиза в зона, в която се чувствате най-добре, тази на решаването проблеми от материално естество. Меркурий в Близнаци в следващите три седмици ще ви подкрепя в това отношение, като от него можете да получите ценни съвети по финансово оцеляване. В четвъртък бъдете внимателни при парични операции, в които има нещо неясно, незаконно или направо измамно. Петък е вашият ден през тази седмица, насрочете за тогава важните си срещи и тези, от които очаквате позитиви в дългосрочен план. В събота и неделя обаче преценявайте добре какво говорите и какво правите, защото може да се наложи да преодолявате неразбиране и противодействие.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, силен момент в предстоящата седмица е отново Меркурий. Управителят на знака ви навлиза в другия собствен  знак –  Близнаци в сряда следобед. Той ще бъде благоразположен към вас три седмици, време в което ще успявате да отговорите на големите очаквания, отправени ви сега, в юпитеровия период на личната ви година. С помощта на Меркурий в Близнаци ще станат очевидни уменията ви да бъдете убедителни в аргументи и слово, да намирате подходящите хора и подходящите начини за благоприятно развитие на планираното. В четвъртък Луната навлиза в знака ви и ще се движи през него до събота, включително. Бъдете инициативни, „водете хорото“ в желаната посока, но проверявайте внимателно важните точки, преди да взимате решение. Добър ден за целта е петък. Неделята е неблагоприятен ден за уговаряне на каквито и да са условия по бъдещи материални ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, навлизат в седмица забележителна с важно астрологично събитие. Опозицията на управителя на знака – Сатурн със Слънцето е аспект, който се случва веднъж в годината. Той поставя на изпитание някои черти от характера ви с поредица от предизвикателства в следващите дни. Честолюбие и лични амбиции противостоят на общите интереси и защита на кауза. В сряда Меркурий навлиза в собствения си знак Близнаци и спомага за това да постигате целите си по много ефективен начин, с по-малко вложени ресурси, и това ще бъде така поне до края на месеца. Петък е вашият ден тази седмица, насрочвайте за него важните си дела. В неделя стойте настрани от конфликтни ситуации.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата отново кратка работна седмица, отново има за акцент Меркурий. Управителят на знака навлиза в Близнаци в сряда следобед. Ще имате подкрепата му цели три седмици, време достатъчно да направите бързите промени, да начертаете спешните мерки и да „натиснете бутоните“ там, където трябва. В сряда стойте далеч от съседски конфликти, а в четвъртък се отнасяйте сериозно към претенциите на близък човек. Повече действия, по-малко планове и говорене за действия, ще бъде успешна формула за в петък. В събота и неделя обаче се въздържайте от квалификации и оценки, които могат да предизвикат нечие честолюбие.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои отново кратка, но емоционална седмица. Още в първия ден – сряда, ще бъдете поставени пред важен избор, с морално етичен привкус. Ще ви се налага да претеглите много „за и против“ преди да стигнете до някакво лично становище. Има известна доза коварство в ситуацията, в която се намирате, и в четвъртък това ще стане по-очевидно. Стремете се към почтеност, пазете авторитета си, не се поддавайте на натиск отвън. В петък можете да стигнете до правилното решение, ако се доверите на интуицията си и отчитате закона за причинно-следствените връзки, в смисъл „каквото посееш – това ще пожънеш“. В неделята Луната е във вашия знак, в една напрегната ситуация в кардиналния кръст при опозиция на Венера-Марс, на фона на опозицията Слънце-Сатурн. Опитите ви да поемете нещата в свои ръце, да проявите инициатива, могат да доведат до сериозен конфликт с партньор или хора от семейството.

Благоприятни през тази седмица – петък и събота.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, в първата половина на седмицата са изправени пред важен избор. Дом, семейство или кариера, къде да влагате повече време и емоционална енергия, и дали да не потърсите помощ, за преодоляване на проблемите във връзката ви. В сряда Меркурий влиза в сродния по стихия знак Близнаци, една чудесна територия, от която може да изрази най-доброто от себе си. Така в рамките на три седмици планетата на комуникациите, ще ви подтиква към по-активно общуване, към по-ярко личностно изразяване и творчески подем. Меркурий ще ви помага да поддържате добро настроение и хармонична вътрешна нагласа, което неизбежно ще привлича вниманието на околните към вас. В петък можете да извлечете полза от това и да бъдете център на купона.

Благоприятни през тази седмица – петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, астрологичната обстановка отправя някои предизвикателства. Ще имате успех в дейности с не толкова материален характер и там, където можете да оставите личния си интерес настрани. Това, което в началото на седмицата изглежда лесно и с възможности за бързо приключване, от сряда нататък навлиза в друга тоналност. Финансовите задължения излизат на преден план и ако сте дръпнали прекалено „чергата към себе си“, и не сте предвидили достатъчно ресурс, за да излезете „на нула“, то ще трябва да търсите нови начини за справяне. Сряда и четвъртък могат да се окажат много напрегнати в това отношение. Ще ви се налага да правите компромиси и да намалите оптимистичните си очаквания. Насрочвайте такива разговори за петък. В неделя избягвайте конфликти с близки роднини.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с люшкане между честолюбие и разум. Ще ви трябва известно време, за да осмислите ситуацията, в която сте, и да намерите не толкова „златната среда“, колкото убедеността, че това, което правите, има смисъл за близък на сърцето ви човек. В четвъртък е възможно да бъдете подведени от приятел, или в оценката си за някой от вашия екип да бъдете неоснователно критични. В петък ще имате възможност да поправите грешката и да поставите нещата на точните им места. Петък е подходящ ден да създадете нова ФБ група, спортен тим, екип за спешна задача, или друга формация от хора с определена цел. В неделя изберете най-изолираното място в дома си, далеч от хора и животни, и почивайте.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, е препоръчително спокойствие и пасивност до средата на седмицата. В сряда обаче, някои морално етични страни на важна за вас тема ще предизвикат острата ви реакция. В четвъртък до обяд може да бъдете подведени по външни и несъществени фактори да вземете решение, което по-късно да отхвърлите. Сериозни дела насрочвайте за петък, когато голям земен тригон между светилата и Плутон, ще ви направи социално забележими. В събота и неделя напрегнатите аспекти могат да ви поставят в конфликтна ситуация с възрастни роднини.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 7.05.2014 г в 17:56 ч Меркурий навлиза в Близнаци.

Слънце в опозиция със Сатурн на 10.05.2014 г в 21:28 ч.

Венера в опозиция с Марс на 11.05.2014 г в 12:27 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

5.05.2014 г в 11:46 ч – 5.05.2014 г в 20:55 ч

7.05.2014 г в 13:50 ч – 8.05.2014 г в 9:24 ч

10.05.2014 г в 1:08 ч – 10.05.2014 г в 20:19 ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Елвира за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Nia за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Мариела за Седмичен хороскоп 27 януари-2 февруари 2020 година