Седмичен хороскоп 7-13 декември 2020

zim020aСлънце в квадрат с Нептун

Слънце в тригон с Марс

Слънце в съвпад с ЮЛВ

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в доминиран от Слънцето период. Седмицата започва неспокойно заради квадрата на Луната и Слънцето, който се добавя към напрегнатите аспекти на Нептун към лунните възли, за които писах в предишния седмичен хороскоп. Така образувалата се конфигурация в подвижния кръст създава краткотрайни и променливи вихри от емоции, обхващащи големи групи хора. Най-важната тема е разбира се ваксините, които докато ги нямаше, сега станаха значителен брой, готови да задоволят всеки вкус, както казват търговците. А че си е търговия ще видим ясно след две седмици, когато планетата на търговците ще се сближи със Слънцето, на 20 декември Меркурий ще съвпадне с него.

Нептун преминава през квадрат с лунните възли в две фази. Първата, когато бе ретрограден и навлезе в орбиса на влияние на квадратурите на 18 септември до 29 ноември, когато стана директен в 18-я градус на Риби. Неговата ретроградност през септември и октомври съвпадна с тази на Марс в Овен и Меркурий в Скорпион/Везни,което дава астрологичното обяснение за невижданите досега по мащабност и арогантност фалшификации на изборите в САЩ. В седмичния хороскоп тогава писах: “На 3 ноември Луната е в Близнаци и преминава през СЛВ в 20Близнаци, а също така през рождените СЛВ и Слънце в тази зона на Тръмп. Въпреки резултатите от предварителните избори, които са в полза на Байдън, Луната, подкрепата на народа, и Меркурий вестоносецът на боговете, който вече директен, е в същата зона 25Везни, показват подкрепа за Тръмп. Светлото има преимущество с оформящия се двоен секстил между планетите на духа Юпитер и Нептун, и Слънцето.“ Бавно, но сигурно истината си проправя път.

Втората фаза на квадратите на Нептун към лунните възли започва с неговото изправяне на 29 ноември при директни Марс и Меркурий. Единствената планета ретроградна остана Уран в знака на парите Телец. Когато се изправи на 14 януари 2021,ще ни се открият други пластове на играта.

През тази седмица, на 9 декември, Слънцето прави квадрат с Нептун, в 18Риби, а в събота е съвпада Слънце-ЮЛВ. Южният лунен възел е миналото, старата опитност, това което сме отработили и предстои да загърбим, да вървим напред към СЛВ. ЮЛВ е старото и отживялото времето си, но то също е зрялата карма, на която търпим изчистването тук и сега. Подсилващо ефекта на откъсване от стари модели, нагласи, отработени вече уроци е,че аспекта се случва в последната четвърт на Луната, време за разчистване, измитане пред прага на новия цикъл.

Нептун в двойнствения знак Риби, в квадрат към лунните възли, ни поставя пред сложни житейски дилеми. На много хора ще им бъде трудно да се ориентират, защото в информацията, която ни залива, има много откровена лъжа, но още повече полуистини, които претендират за истини от най-висок порядък. Затова Нептун ще постави на изпитание способността на всеки да се ориентира в информационната мъгла. Ваксините, лекарствата, лечебните практики, всичко което укрепва или разпада тялото и духа, е в обсега на това влияние. Утежняващ момент е, че тази дълга двойна квадратура ще продължава да се развива през зимните месеци, времето на грипа и депресиите. Нептун управлява фармацията, но също така психотерапията и нестандартните методи на лечение,без тези, в които се използват електрически и електронни уреди. Затова препоръката ми е да търсите средната точка при различните възможности за укрепване на здравето, да не се хвърляте през глава в една или друга посока. Слушайте, мислете, преценявайте плюсове и минуси в дългосрочен план, и тогава взимайте решение за себе си, или за близките си.

Съвпад с ЮЛВ направиха планетите от Козирог, когато той беше в този знак, през миналата година. През април 2019-та Сатурн и Плутон бяха в стелиум с ЮЛВ в Козирог, когато Юпитер беше в Стрелец в квадрат с Нептун. 2019 година бе предстартовата на случващото се през 2020 година. На 8 януари 2020-та Юпитер се сближи с ЮЛВ, тогава тръгна лавината с нулевите пациенти, за да набере скорост в следващите месеци. На 5 май ЮЛВ премина в Стрелец. Ако акцентът преди, при ЮЛВ в Козирог, се даваше на властта и старото отношение към ролята на властимащите, то сега ЮЛВ в Стрелец поставя фокуса на промяната в правото, законите, юридическите основи на обществото и доколко те са на страната на истината, правото, справедливостта.

И тъй като Нептун управлява медиите, посредством които и масовото съзнание, то квадратът му с лунните възли изисква яснота, проясняване, достъп до истината. Затова неговата позиция на 19-я градус на Риби, в квадрат към ЮЛВ в Стрелец, а СЛВ в Близнаци, представлява врата-преход, през която ще преминем или просветени, или дълбоко заблудени. Точната квадратура е на 25 януари 2021 година, но влиянието е от сега, в коридора на затъмненията, когато Нептун тръгна вече уверено напред, до 9-10 март, когато Слънцето ще направи съвпад с него. С разгръщането на тази конфигурация медиите няма да бъдат това, което бяха.

Квадратът Слънце-Нептун, при Слънце в съвпад с ЮЛВ ще ни направи свидетели на битка между лъжата и истината, между доброто и злото, войната между които се води в нашето настояще и неопределено бъдеще. А изходът-неизвестен, но зависи от отношението на всеки, от включването или изключването му.

През втората половина на седмицата, на 11 декември, е съвпадът на Слънцето с ЮЛВ, който в дадената астрологична ситуация ще подчертае някои грешки, ще активира критичния поглед на много хора към настоящето особено в сферата на правото и съдържанието на някои закони, на които се позовават определени активности на тези, които прилагат законите.

Слънцето в тригон с Марс в огнените знаци Стрелец и Овен е също на 11-ти, петък, което прави конфронтациите много по обосновани и активни. Огненият тригон мотивира за действие без забавяне, за разпростиране на позитивна енергия в голям мащаб, сред много хора. Двата аспекта влияят едновременно като единия служи за повод на другия. Критичното прозрение мотивира за действие.

Тази противоречива във всяко отношение седмица завършва с квадрат на Меркурий и Нептун, убедителен начин да се направи пореден опит да се затвърди погрешно впечатление, една лъжа да се приеме за истина, много хора да бъдат въведени в заблуждение. Квадратите са провокатори и правят така, че тайните да бъдат разкрити и представени за разглеждане и анализ.

Преди зазоряване е най-тъмно. А следващата седмица, от 14 декември, започва с новолуние, и пълно слънчево затъмнение, което се случва в дома на славата на боеца отвъд океана.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. В последната четвърт на Луната ви притискат срокове, които са изтекли. Поели сте твърде много ангажименти и времето не стига. В юпитеровия период на личната година сте, когато Слънцето прави хармоничен аспект рожденото. През тази седмица Марс се включва с мощна подкрепа, заставайки в тригон със Слънцето, нещо което ще усетят значимо тези от втората половина на знака. През втората половина на седмицата, в четвъртък и петък ви очакват разногласия с шеф, което може да е плод на недоразумение. В почивните дни получавате съпричастност и подкрепа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица, в която финансите ще са във фокуса на вниманието. Не толкова заради празниците, колкото заради напрегнатите аспекти в зоните на паричните потоци. Ако управлявате чужди пари и инвестиции, проверявате добре сметките си, пазете се от крадци и измамници. В марсовия период на личната година отношенията в личния живот стават много интензивни. В средата на седмицата някои ще пътуват. В петък ви очакват изненади в домашната среда. В почивните дни се заредете с добро настроение и хубави очаквания.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои социално ангажирана седмица. В понеделник ще трябва да заемете твърда позиция по важен за вас въпрос. Преминаването на ЮЛВ през вашия знак е период на разграничаване на вашите лични желания от потребностите на другите. Аспектите, в които се включва ЮЛВ сега, ви поставят в условия да правите избор дали в едната или в другата посока да насочвате енергията си. През тази седмица ще получите подсказки как да постъпите в конкретни ситуации. Пазете се от кражби и измами.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Луната от другия земен знак Дева ще ви ангажира с приятни занимания и с хора, които харесвате. Но избягвайте темата пари, заеми, наеми доколкото е възможно. Ще ви се наложи да проявите повече твърдост и взискателност в отношенията с деца. Възможно е да ви се случи опит за измама, кражба, пазете си вещите и пинкодовете от чужди очи, особено в четвъртък и петък. В почивните дни умът ви е като бръснач, готов да разкрие и най-добре пазената тайна.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Идеите са от вас, а изпълнението им зависи в голяма степен от личното ви участие. Възможно е да ви се струва, че другите твърде много разчитат на вас, което ви мотивира, но и ограничава. В лунния период на личната година, семейството и най-близките са средата,която изисква много от вас, но и много ви дава. В четвъртък внимавайте за личните си вещи, собствености и финанси. Петък не е добър ден за пътуване. В събота се радвайте на компанията на хора, с които имате много спомени.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва обещаващо с Луна в другия земен знак Дева. При това Луната е в тригон към Уран от Телец. Така родените в първата половина на знака ще бъдат приятно изненадани в началото на седмицата. В кардиналния кръст обаче все още предстоят напрегнати аспекти, най-неприятният от които е този между Марс от Овен и Плутон от вашия знак. Затова отнасяйте се с повече разбиране и търпение към случващото се в домашната среда. Възможни са битови инциденти, а също така конфликти с близки хора, особено в четвъртък и петък. Разчиствайте непотребното, освобождавайте се от ненужното.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с предизвикателства. Светилата са в квадрат и това се отразява на отношенията ви с най-близките, а също така и с партньорите по служба. Възможно е да осъзнаете интуитивно, или след като анализирате фактите, че сте въведени в заблуждение. Или някой умишлено се опитва да ви манипулира и използва. Планетният управител отива към съвпад със Слънцето и много скоро ще разберете истината. Предстои ви специално новолуние, със слънчево затъмнение, в зоната на партньорството, а това е момента на проясняване на съзнанието.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е спокойно. Каквото и да се случва наоколо, минава покрай вас да ви вълнува. В сряда обаче, Луната е във вашия знак и личното ви участие е много важно, за да се придвижват нещата в желаната посока. В четвъртък бъдете максимално търпеливи и дипломатични, за да не се разгаря пожара, който някой е запалил. Разчистете си ангажиментите по сключени договори. През следващата седмица е възможно да бъдете претрупани с работа и да не ви стига времето.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на тайните. Луната в Дева в първите дни подтиква към детайлен анализ на информацията, до която имате достъп. Всичко може да бъде обяснено просто и ясно, мистерии няма за готовият да анализира ум. Разчистете неизвестните, освободете се от дребните наглед въпроси без отговори и се настройте за мащабната картина, която ще ви се открие с новолунието-слънчево затъмнение през следващата седмица. Петък е ден за борба и отстояване на собственото мнение.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Луната в Дева ви подканя да проверите добре автомобила си преди да тръгнете на път. В средата на седмицата домашните ангажименти могат да ви дойдат в повече. Четвъртък ви прави раздразнителни и неотзивчиви към нечии претенции, много близо сте до скандал и разваляне на отношения. Разчистете служебните си ангажименти, не отлагайте. Очакват ви промени в работната среда. В почивните дни хармонията и спокойствието се завръщат под вашия покрив.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична в професионално отношение седмица. В понеделник и вторник е важно да отстоявате позицията си, ако сте убедени в правотата си. Особено, когато става дума да приходите ви. В емоционално отношение седмицата е благоприятна за стопляне, там където е имало охлаждане. В петък избягвайте конфликти с работодатели. В почивните дни бъдете с близки на сърцето ви хора.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. При това тя е много активна с аспектите си към Слънцето и Уран. Някои ще бъдат поставени в ситуация, в която настойчиво да отстояват собственото си мнение, да отправят изисквания към другите, но и да търпят нечии претенции. Като воден двойствен знак умеете да се изплъзвате бързо и леко. Но, не пропускайте да разчистите това, което няма да ви върши работа. Предстои специално новолуние в зоната на кариерата, откриват се нови възможности.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Нептун на 9.12.2020 /19:41

Слънце в тригон с Марс на 11.12.2020 / 6:01

Слънце в съвпад с Южн.Узел на 11.12.2020 /12:52

Меркурий квадрат с Нептун на 13.12.2020 /11:38

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

9.12.2020 / 0:35 – 9.12.2020 / 2:01

11.12.2020 / 2:56 – 11.12.2020 / 3:58

13.12.2020 / 3:58 – 13.12.2020 / 4:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни