Седмичен хороскоп 7-13 септември 2015

2015-9-13Тригон на Марс и Уран

В неделя в Дева

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата, която се намира между двете ретроградности на вътрешните планети Венера и Меркурий, се очертава да бъде забързана и вдъхновяваща. Основният акцент е тригонът на Марс и Уран, който става точен на границата между вторник и сряда. Всяка година Марс и Уран застават в тригон един към друг. От 2010 година насам, откакто Уран навлезе Овен, в редицата на огнените тригони в едната година Марс е в Лъв, а в следващата е в Стрелец. Последният подобен аспект бе на 14 септември 2013 година,когато Марс и Уран бяха хармонично свързани в 11-я градус на Лъв-Овен. Сега точният тригон Марс-Уран ще бъде на 8.09.2015 година в 22:54 часа,съответно в 20-я градус на Лъв-Овен.

Огненият тригон е тонизиращ аспект, който оказва влияние върху волевите процеси, върху мисленето и енергетиката на тялото, върху предприемчивостта и амбицията за себедоказване. Много хора той ще подтикне към действие, особено за начинания, за които смелостта им не е била достатъчна досега. Тригонът Марс-Уран влияе силно върху IT сферата, новите технологии, нестандартните решения, странните на пръв поглед идеи.

След като Венера излезе от ретроградната си фаза, през тази седмица и предстои хармоничен аспект с Меркурий – секстил. Той се развива до края на седмицата, но нито през тази, нито през следващата ще стане точен, защото Меркурий забавя ход, за да навлезе в ретроградната си фаза на 17 септември. Благоприятният аспект Меркурий-Венера в средата на мъжките знаци Лъв-Везни обаче е факт и той синхронизира влиянието си с тригона Марс-Уран. Така желание и възможности се обединяват, повишават креативността, и реализацията на дарбите, за да доведат до значими постижения в изкуството, и приложните занаяти.

Добра седмица за находчивите и сръчните! Последното има сила и в негативен аспект, когато се отнася за тези,които обичат да взимат „назаем“ чуждото. В сряда Меркурий, който е бог и на мошениците, прави квадрат с Плутон. Така той пренася енергия между двата малфактора Плутон и Уран, с който ще направят опозиция (неточна) през следващата седмица. На фона на опозицията Юпитер-Нептун ще се разгърнат нови схеми на подвеждане на хората и измами.

В края на седмицата предстои второто за годината слънчево затъмнение, на 13.09.2015 г в 9:41 ч. То е частично, лунната сянка ще премине през южното полукълбо. Срещата на светилата е на 20 градуса Дева. Новолунието в Дева е стимул за трудолюбивите, то ще подтикне много хора към търсене на начини и средства за повишаване на продуктивността, за по-добра организация на времето при пестеливо използване на ресурсите, за по-голяма ефективност и смисленост на вложените усилия. Подвижните знаци Близнаци, Стрелец и Риби могат да се чувстват притиснати от обстоятелствата и недооценени. Позитивите са най-вече за земните знаци Дева, Телец и Козирог, към които и Юпитер отправя подкрепа. Водните знаци Рак и Скорпион също ще имат „попътен вятър“.

Слънчеви и топли есенни дни!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои предизвикателна седмица. Като огнен знак в следващите дни сте под силното влияние на тригона на Марс и Уран, който се движи през знака ви. Импулсивната нотка на характера ви ще бъде стимулирана и някои неща ще говорите и/или правите „без много да му мислите“. В повечето случаи късметът ще е на ваша страна. В сряда и Луната влиза в Лъв, което ще ви прави още по-забележими и привлекателни. Ако искате да направите впечатление някому, било то в личен или в професионален аспект, използвайте двата дни -сряда и четвъртък. С новолунието в Дева в края на седмицата, идват и добри възможности да промените към добро работната си среда, да намерите подходящия за вас екип, подкрепящата среда, добронамерените колеги.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, вълненията от предходната седмица продължават и през тази. Мнозина от групата правят важна житейска крачка и са на прага на съществена промяна. Силата, която ви дава Марс, движещ се през вашия знак, сега е увеличена и канализирана в определена посока от хармоничния аспект между него и Уран. Промените в професията, към които ви насочваше Уран от момента, в който стъпи на територията на огнения знак Овен, от 2010-та насам, сега са в ход. Едно след друго отпадат ограниченията,налагани от Сатурн в последните 3 години, и сега можете да навлезете в съвсем нови територии, където да покажете способностите си, правейки нещо, което ви харесва. Новолунието в неделя, съчетано със слънчево затъмнение,може да ви даде един нов поглед върху вашите доходи, с цел тяхното увеличаване.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои силна седмица. И как иначе с чудесния тригон в огнените знаци Лъв и Овен. Най-чувствителни към неговото влияние ще са родените със Слънце близо до 20-я градус на Стрелец, между 10 и 13 декември. По този начин големият огнен тригон ще стане катализатор на важни събития в личния живот,семената на които са посяти през пролетта на тази година. Всичко трябва да става много бързо, за успеха на което ще помагат добре разположените лични планети Венера и Меркурий. Предстои, през следващата седмица, Сатурн да ви дойде на гости за дълго време, което ще намали значимо усещането ви за свободен избор и контрол над обстоятелствата. Затова обръщайте внимание на възможностите, които се появяват с новолунието в Дева в края на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, отново добра седмица. Тригонът Марс-Уран в огнените знаци Лъв-Овен ще разпали страстите в домашната среда. Директната вече Венера, управителката на знака ви, ще помага за хармонизиране на семейната обстановка, за повече разбирателство и намиране на средното положение по спорни въпроси, най-вече касаещи дома, обзавеждането или обгрижването на децата. Ако не сте започнали все още домашния ремонт, сега е момента. Не отлагайте за следващата седмица,това което можете да свършите през тази. Защото наближава ретроградността на Меркурий, когато много планове могат да се объркат. А предстоящото новолуние в сродния по стихия знак Дева дава „зелена светлина“ на вашите забележителни идеи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Предстоящото новолуние във вашия знак носи предчувствието за нови неща в живота ви. Сетивата ви са изострени, интуицията работи на пълни обороти. Възможно е да имате пророчески сънища или да ви се случват неща, за които сте имали предчувствие, че ще се случат. Може би някаква тайна ще ви се открие в следващите дни, или разбиране за нещо в неговата цялост и дълбочина. Седмицата попада изцяло в последната лунна фаза, което е добро място за приключване на стари теми и отваряне място за новите. Новолунието е съчетано със слънчево затъмнение, в близост до северния лунен възел. То може да бъде отправна точка за по-голяма лична свобода, за повече самостоятелност по важни аспекти от живота ви.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак -Рак. Това слага фокуса на внимание в нуждите и потребностите на другите хора, партньора или колегата. Огненият тригон на Марс и Уран ще ви извежда от рутината на ежедневието, по-често отколкото можете да понесете. Огнената енергия в повече около вас може да ви прави нервни и напрегнати, но добрите резултати от вложените усилия ще бъдат вашата награда и успокоение. Стремете се към яснота, сега тя ви е много нужна. Новолунието в сродния по стихия знак Дева ще ви помогне да я постигнете макар и за кратко. През следващата седмица Сатурн, управителят на знака, преминава в Стрелец, в зоната на скритите за вас процеси, на тайнствата и подсъзнателните импулси1 както и на неразплатените дългове.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Меркурий, планетният ви управител, който се движи през въздушните Везни, е активиран от аспектите с някои планети. Хармоничните отношения с Венера ще ви помагат да намерите най-верният тон във всяка ситуация, но също така да бъдете достатъчно бързи, за да не изтървете шанса си. Имате подкрепата на огнения тригон Марс-Уран, който ще ви дава сила както на мисловно, така и на физическо ниво,за да се захващате за по-енергоемки неща. Можете да намерите подкрепа от приятели, реални и виртуални, такива от социалните мрежи,които да приемат присърце ваша идея, да се включат в инициирано от вас начинание. Съдействието от най-близките обаче може да не е според очакванията, ще ви се налага да се съобразявате с обстоятелства, които са извън вашия контрол. Новолунието в Дева носи промени в домашната среда.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Първият акцент – тригонът на Марс и Уран в огнените знаци Лъв и Овен внася страст и емоции във взаимоотношенията ви с хора от близкия приятелски кръг и колегите. Ентусиазмът ви може да бъде твърде завладяващ и да увлече повече хора към ваше начинание. Моментът е добър за присъединяване към група, екип или среда, в която да се чувствате добре приети и оценени. Меркурий е във вашия знак и засилва комуникативните ви умения, както и това да намирате най-удачното за всички решение на всяка проблемна ситуация. В сферата на личните взаимоотношения имате чудесната възможност за нови запознанства, но също така и за трансформиране на едно старо приятелство в нещо много повече. Новолунието със слънчево затъмнение в неделя ще ви донесе прозрение за посоката,която трябва да поемете.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, четвъртък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Марс аспектира управителят на знака ви – Уран и това внася безпокойство в близката ви среда. В голяма степен позитивно и укрепващо връзките с родственици, брачен партньор, приятели. Тези, с които си съперничите за идея, проект, позиция, или човек, също отправят своите претенции. Яснотата в позициите ще ви помогне да стигнете до корена на проблемите и да направите нужните корекции навреме. С новолунието в Дева,съчетано със слънчево затъмнение, може да ви бъде отговорено утвърдително на молба за финансова подкрепа. Ако разполагате със собствени средства имате благоприятно,но кратко време, за да решите къде най-добре да инвестирате парите си.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Луната е във вашия знак до сряда и това ви кара да поемате върху себе си много работа и много отговорности. Тригонът между Марс и Уран ще ви прави по-смели и предприемчиви, ще ви дава кураж да се захващате с неща, от които очаквате повече професионални възможности, но и по-големи доходи. Позволете си бягство, макар и за кратко, от скуката и еднообразието. Скоро Сатурн ще навлезе в зоната на работните взаимоотношения и това ще ви се случва все по-рядко. Новолунието в Дева ви дава подкрепа за работа върху нови и интересни проекти. Ако имате намерение да подобрите квалификацията си, сега е момента да го направите. Най-напред като намерение, а от понеделник нататък до ден два, преди Меркурий да тръгне назад, и като конкретни стъпки.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на промените. Те могат да бъдат както в плановете и намеренията, така и в тяхната реализация. За разлика от предходната седмица, техните контури сега са значително по-ясни и определени. Тригонът Марс-Уран ще ви помогне да намерите точния фокус, най-добрата формулировка на целите си, както и необходимата за това добра организация. В работната среда имате нужда от повече свобода, а също така и от промяна на екипа, или на мястото на упражняване на дейността. Нужни са ви нови приятели, нови съмишленици, нещо което ще усетите по-отчетливо в дните около новолунието в Дева, съчетано със слънчево затъмнение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Заредени с огнената енергия на тригона Марс-Уран някои сфери от живота ви ще претърпят промени, бързи и ефектни. Ако не се носите по течението и успеете „да уловите мига“, ще се радвате на ярки и запомнящи се преживявания, споделени с хора от приятелския кръг, или от работната среда. Новолунието в срещуположния ви знак Дева, съчетано със слънчево затъмнение, може да положи началото на удовлетворително партньорство както в професионалната сфера, така също и в личния живот. Може да ви раздели с едни хора, и да ви събере с други, по-подходящи за вас, или за момента.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Solar sistm

Марс в тригон с Уран на 8.09.2015 г.,в 22:54 ч.

Меркурий в квадрат с Плутон на 9.09.2015/ 22:28

На 13.09.2015 г в 9:41 ч частично слънчево затъмнение в 20°Дева

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Дева, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

9.09.2015 / 4:28 – 9.09.2015 / 5:36

11.09.2015 / 16:03 – 11.09.2015 /16:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Елвира за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Nia за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Мариела за Седмичен хороскоп 27 януари-2 февруари 2020 година