Седмичен хороскоп 8-15 октомври 2017

729-11 от вторник

от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична седмица има своя акцент и той е смяната на знака на транзитния Юпитер. Планетата гигант е най-големият добродетел в астрологичния пантеон. Дори да има лоши моменти с него, това не променя ореола му на благодетел. През тази седмица, на 10 октомври, в 16 20 ч., Юпитер преминава от Везни в Скорпион, през който знак ще се движи до 8 ноември 2018 година. За последно, във водния знак Юпитер е гостувал от 26.10.2005 г до 24.11.2006 година.

Скорпионът е последния от 12-те зодиакални знака, които трябва да измине планетата преди да навлезе в свои води, в Стрелец, затваряйки поредния еволюционен цикъл. В дълбоките и потайни владения на Скорпион на Юпитер не му е комфортно. Екстровертната енергия на гиганта на слънчевата система трудно се синхронизира с интровертната природа на втория воден знак на зодиака. Но, за разлика от преминаването му през кардиналните Везни, където приемаше предизвикателствата на дългата квадратура Уран-Плутон, от Овен-Козирог, в неподвижния Скорпион обещава спокойно плаване, дори подкрепата на далечните събратя с хармонични аспекти. В неподвижния знак Телец навлиза през 2018 година Уран, но между двете планети няма да се случи опозиция.

Юпитер е планета на разширението, разгръщането, хиперболата, преувеличението, големите надежди и очаквания, големите мащаби, големите обещания, великите идеи, добрите намерения, позитивизмът, високият боен дух, яркото шоу, великолепният спектакъл ,самонадеяността, смелостта, готовността да се поемат рискове. Той е планетата на мечтателите, но не тези от кохортата на Нептун, с облачетата и розовите слонове. Юпитер ни кара да виждаме напред, да пренебрегваме страховете и пречките, да мечтаем близо до реалността, имайки предвид действителността, и понякога въпреки нея. Неговите действия могат да бъдат не винаги почтени, но затова пък са открити – колкото повече под светлината на прожекторите, толкова по-добре, нека всички знаят какво и как съм направил, няма какво да крия.

Последното е много трудно за прокарване като модел на поведение в Скорпион. Зоната на Скорпион е най-скритата, пълна с тайни и неизвестности, зона в зодиака. Никакви прожектори, никакви светини, никаква откритост, никаква публика. Така с окастрени крила добронамереният и щедър Юпитер ще ни подкрепя през следващите месеци. И ще го направи с цялата изобретателност, на която е способен, а бъдете сигурни че я има в изобилие.

Юпитер е планета покровител на знанието, на самообразоването, на науката, а Скорпион е знакът на изследователите, проучвателите, на тези, които копаят надълбоко, за да стигнат до истината. Така тези, които работят в сферата на науката,ще получат силен импулс да правят своите открития и да ги споделят със света. Някои добри идеи отпреди 12 години, сега могат да бъдат развити и заявени.

В материален план Юпитер усилва желанието за придобивки и натрупване, а в Скорпион се чувстват добре парите, вещите, инвестициите, собственостите. Който иска да придобива материални блага, ще има тази възможност в изобилие. Работата в местата, където преминават паричните потоци, като банки, застраховане, обменни бюра, данъчни служби, търговията с имоти, ще бъде много и да се работи там ще бъде все по-престижно.

Подвластни на Юпитер са вярата и религията. В Скорпион някои започнали вече процеси на противопоставяне на религиозна основа, ще имат тенденция към задълбочаване. До ескалиране по вина на Юпитер едва ли ще се стигне, заради хармоничната му връзка през целия период с Нептун от Риби, другата планета, влияеща върху масовите вярвания.

Юпитер силно влияе върху връзките между хората, върху обединенията, групите, общностите, семействата, двойките. Той е големият баща, покровител и опекун, на големите семейства. Под негово влияние са браковете, както гражданските, така и църковните. Докато се движеше през Везни, под негово влияние се свързаха много хора с изразена въздушна тема в рождените си хороскопи. В Скорпион под топлите юпитерови лъчи попадат предимно водните знаци, тези които имат рождена планета във воден знак, Асцендент, Десцендент, МС, ИС, спектърът е голям и обхваща на практика много хора. Земните знаци също ще се радват на подкрепа. Огнените и въздушните знаци да обърнат внимание през коя зона на рождения им хороскоп преминава Юпитер, и там да очакват даровете му.

За да не стане много шекерено от казаното дотук, през тази седмица имаме да посрещнем с твърдост две значими квадратури. Във вторник Слънцето прави точен квадрат с Плутон, а в сряда – Марс кръстосва шпаги със Сатурн. Съучастници и на двете са Венера в съвпад с Марс, и Меркурий в съвпад със Слънцето. Меркурий в понеделник е скаран с Плутон, а в неделя с Уран,като по този начин поддържа през цялата седмица двоен квадрат (тао-) Слънце-Плутон-Уран. За разбирателство по спорни въпроси периодът не е добър, особено в дните сряда, четвъртък и петък, когато Луната е в кардиналния Рак.

В събота Венера сменя знака. Юпитер напуска Везни, но сега идва Венера, покровителката на знака. Венера в знака на любовта и хармонията е добро обещание за края на седмицата и до 7 ноември, когато и тя ще се премести в Скорпион.

Щедра и благодатна по юпитериански седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на партньорството. Активността в срещуположния знак Везни, където една планета си тръгва, а идва друга, и с присъствието на Меркурий и Слънцето там, дават основания за завишени очаквания към другите, прехвърляне на отговорност, и разминаване в дните между сряда и петък. Преминаването на Юпитер в Скорпион задейства процеси, които досега са стояли в сянка, или са отлагани по различни причини. Темите спестявания, общи сметки, инвестиции, съдружествени начинания, заеми, задължения, издръжка, наследство и всичко свързано със собствености, ще бъдат в полезрението ви, докато Юпитер се движи там. Опити за освобождаване от нечие нездравословно влияние, манипулация или доминиране, ще бъдат успешни до края на годината, преди големият ограничител Сатурн да навлезе в зоната на кардиналния кръст. В събота Венера се настанява за три седмици в срещуположния знак, за да ви помага да намерите общ език, и да съумеете да работите успешно съвместно с другите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. През първата половина, квадратурата Марс-Сатурн може да ви създаде притеснения относно финанси, разплащане, или обгрижване на дете/деца. Някои неизяснени обстоятелства по наследство, или съвместна собственост, могат да бъдат повод за разногласия с роднини. Навлизането на Юпитер в Скорпион във вторник също има отношение към наследства и собствености, като сега и през следващите месеци, ще ви кара да обръщате внимание на всичко свързано с тях. Транзитът на Юпитер във втория воден знак ще ви подтикне да укрепите връзките с рода, да се задълбочите в изследване на родовата история, да се сближите с роднините, да се радвате на успехите на родственици, да присъствате на радостни събития свързани с тях, брак, раждане на дете. Съвместни начинания с роднини, общ бизнес също ще имат успех. Семейните придобивки в този период ще бъдат крупни, едрогабаритни, като купуване на жилище, парцел за строеж, нов автомобил и др. Венера във Везни в събота ще ви направи съпричастни към радост,свързана с брат или сестра.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на смяна на знака на планетния управител. Юпитер преминава от въздушните Везни, зоната на вашата активна комуникация с приятели и групи по интереси, в дълбоките тайнствени селения на Скорпион. Предстои ви период на самоналожена изолация или отдръпване от досегашния начин на живот в полза на разширяване на вътрешните граници и духовно израстване. За всеки е различно, в зависимост от конкретните лични условия. Юпитер подкрепя пътешествията на далечни дестинации, което може да бъде в буквален и в преносен смисъл. Някои ще предприемат пътуване в чужбина с цел установяване надалеч, а други ще навлязат в неизследвани територии на знанието, и самопознанието. Натрупването на знания, умения, опитности, в този едногодишен период, ще бъде много ценна база за времето, в което Юпитер навлезе във вашия знак, през ноември на следващата година, и надуе платната на кораба ви.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, преминаването на Юпитер в знака Скорпион носи много ползи. Юпитер ще ви подтиква да бъдете по-комуникативни и готови за диалог, да разширявате кръга от хора, с които имате партньорски взаимоотношения. В даден момент от това преминаване, ще успеете да направите съдружие с подходящия човек, или хора, да създадете общ бизнес, да се отделите като самостоятелна фирма, ако това е назряло, или да се влеете в обединение от фирми за разширяване на дейността. В личните взаимоотношения Юпитер влияе укрепващо връзката, накланя към нейното узаконяване, ако не е направено вече, както и към разширения в семейството – в броя на членовете, в размера на жилищното пространство, или за преместване в по-подходящо населено място.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Квадратът на Марс и Венера от вашия знак със Сатурн, е повод за притеснения, свързани с лични планове и дома. Ефектът се усилва от другия квадрат, протичащ през тази седмица, между Слънце-Меркурий и Плутон,което може да ви принуди да промените някои свои планове в последния момент. Основният акцент на седмицата – Юпитер в Скорпион, е обещание за повече свобода в комуникациите през следващите месеци. Транзитният Юпитер от водния знак ще ви кара да търсите най-добрата информация по интересуващи ви теми, да намирате подходящите хора, с които да разширявате знанията и уменията си, да бъдете по-подвижни, по-комуникативни и социални. По-интензивни ще бъдат контактите и общуването с близките роднини – братя, сестри, племенници, братовчеди, със съседи и съученици. Закупуването на подходящото за вас МПС, при добро съчетание и на други астрологични фактори, ще ви помага да бъдете по-мобилни.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на сериозните ангажименти. В кардиналните знаци се случват напрегнати аспекти, с участник Плутон от вашия знак, което изостря сетивата и ви прави остро реагиращи на опитите на хора от работното обкръжение да ви размахват пръст. Планетният управител -Сатурн също участва в напрегнати аспекти с Марс, Венера, и Хирон, което допълнително създава усещане за натиск и принуда. Главното действащо лице през тази седмица е Юпитер. Гигантът на слънчевата система навлиза в зоната на активното общуване. За вашия строго организиран знак може да бъде голямо предизвикателство придвижването на атрактивната планета в търсещия дълбокото и корените на всичко воден знак. Благоприятното влияние е върху общуването в интернет, IT сферата, новите технологии и разработки, създаването на мрежи и разпространяването на информацията в тях. Ще разширявате приятелския кръг, реален, и виртуален такъв, ще намирате сродните души, хората с подобни на вашите интереси и възгледи за живота.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, транзитът на Юпитер през Скорпион ще донесе някои промени в ежедневието. Мнозина ще се интересуват повече от здравето си, от начина на хранене, и от ежедневния режим, за да бъде той по-здравословен. В условията на работа могат да настъпят благоприятни промени, там където има вече изградени отношения, те да станат по-подкрепящи и колегиални. На хората със собствен бизнес, сега и през следващите месеци Юпитер ще помага да намират оптималния състав на персонала, да направят добър подбор на хората, които да работят за тях. Юпитер в Скорпион ще даде възможност на мнозина да разширят собствеността си, или да направят нужните промени, и подобрения. А за тази седмица Венера ще ви зарадва с навлизането в другия въздушен знак Везни в събота, обещавайки романтичен край на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на промените. Една планета ви напуска, друга идва, макар сравнението да не е в полза на втората. Юпитер направи много за вас през последната една година, благодарете му, и го изпратете с почести, ще му хареса. Както всяко нещо има край,така и гостуването на Юпитер приключва във вторник. От Скорпион, планетата на разширението, ще ви наставлява във финансовата сфера, допринасяйки за увеличаване на доходите и притежанията ви, но също така и да получите нещо безценно – своята финансова независимост. Ще ви помага да обогатите своята финансова култура, за да боравите успешно с материалните дела. В нематериален аспект, Юпитер ще ви кара да подредите своя морален кодекс, да си изясните приоритетите, да повишите критериите си за етика, почтеност, чест и достойнство. В събота Венера ви идва на гости, ще се задържи до 7 ноември, време през което имате много възможности да привличате внимание, но също така и да подобрите някои неща във външния си вид, така че да се харесвате най-напред на себе си, а също така и на другите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак – Близнаци. Активността във въздушните Везни също работи във ваша подкрепа. А Юпитер, след опозицията с планетния управител – Уран, преминава в Скорпион. За период от над една година планетата на късмета и благоденствието ще се движи в зоната на кариерата, на професионалната изява. Така натрупаната енергия от транзита му през въздушните Везни, сферата на идеите и добрите пожелания, сега предстои да се изрази в нещо конкретно и забележимо. Юпитер ще ви помага да бъдете забелязвани и заслужено подкрепяни в стремежите ви за професионален растеж. За жените, придвижването на Юпитер през Скорпион може да донесе запознанство с подходящия мъж, от който да имат нужната подкрепа,в личен и социален план. В събота Венера преминава във Везни и за три седмичен период дава шанс в живота ви да има повече романтика и красиви преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна, в пълния смисъл на думата, седмица. Юпитер, най-благодатната планета, навлиза в другия воден знак Скорпион. От тази позиция, в даден момент, той ще направи тригон към рожденото ви Слънце, което ще бъде времето на неговото най-силно добротворно влияние, естествено ако няма възспиращи го планетни конфигурации. За целия период, юпитеровото влияние ще се простира върху личния живот, връзките, семейството, децата, забавленията, творчеството, разгръщането на талантите ви. Годеж, брак, зачеване и раждане на дете, деца, всичко това е в полезрението на Юпитер, както и печалби под една или друга форма. А за тази седмица Венера ви готви семеен подарък, придвижвайки се към най-романтичния знак – Везни в събота.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на Юпитер. Планетата на разширението, късмета, придобивките и т.н., ви идва на гости във вторник, 10 октомври. До 8 ноември 2018 година Юпитер, движейки се през вашия знак, ще ви подтиква към повече откритост, повече активност в социалните отношения, към разширяване на личните граници и постигане на невъзможни досега неща. За последно Юпитер ви бе на гости между октомври 2005 и ноември 2006 година. Връщането назад към миналото, може да ви ориентира за влиянието на планетата, но в никакъв случай това не е повторение едно към едно, защото астрологичния фон сега е друг, а и вие сте на друго възрастово, и емоционално-психологическо, ниво след тези 12 години. Ще се усили желанието да живеете живота си в неговата пълнота, да се радвате на себе си и на общуването с околния свят под най-различни форми. Може да се сравни с пробуждане от дълбок сън, с проглеждане и отваряне на сетивата за многообразието на живота. Да не подминаваме неблагоприятните аспекти на юпитеровото влияние, а те са най-вече в самозабравата, самонадеяността и повишения апетит, за храна, удоволствия и сетивни усещания.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Юпитер навлиза в сродния по стихия знак Скорпион във вторник, 10 октомври, за близо 13 месеца напред. Юпитер ще ви подкрепя да бъдете по-подвижни, социално, емоционално, ментално, да разширявате контактите си, знанията, перспективите. Безпокойството, което предизвиква гигантът на слънчевата система, ще размести някои застинали пластове от живота ви, ще ви кара да бъдете смели и предприемчиви, да поемате рискове, да прекрачвате граници, да търсите различни начини за разширяване на кръгозора, за себепознание, и опознаване на други култури, с пътешествия, или посредством книги и интернет. Неблагоприятното влияние на Юпитер от този сектор на слънчевия хороскоп може да ви отведе в различни посоки и да разпилее творческата ви енергия, затова бъдете по-избирателни и конкретни в планиране на целите си.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Плутон на 10.10.2017 / 3:12

На 10.10.2017 / 16:20 часа Юпитер преминава в Скорпион

На 14.10.2017 / 13:11 часа Венера преминава във Везни

Меркурий в опозиция с Уран на 15.10.2017/ 10:52

През тази седмица Луната се движи между знаците Телец и Дева, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

11.10.2017/ 1:24 – 11.10.2017 / 6:38

13.10.2017 / 7:00 – 13.10.2017 / 9:41

15.10.2017 / 8:27 – 15.10.2017 /14:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

 1. Ели каза,

  Писа на октомври 12, 2017 @ 9:58

  Здравейте, бихте ли казали на кое астрологично събитие се дължи предвиждането ви за Водолей “За жените, придвижването на Юпитер през Скорпион може да донесе запознанство с подходящия мъж, от който да имат нужната подкрепа”,

  с най-добри пожелания
  Ели

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 13, 2017 @ 11:43

  Ели,
  въпросът ви е риторичен.
  Астрологичното събитие е придвижването на Юпитер през Скорпион.
  За жените Водолей това е най-високата зона на слънчевия хороскоп, която се свързва с мъжете, бащата, съпругът, шефовете, подкрепата от позиция на висшестоящ и др.

 3. Ели каза,

  Писа на октомври 14, 2017 @ 23:14

  Благодаря ви

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar мариана николова за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  2. gravatar Eve за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  3. gravatar Муси Дачева за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 22-28 февруари 2021
  5. gravatar дафи за Седмичен хороскоп 22-28 февруари 2021