Седмичен хороскоп 9-15 март 2020 година

2020 3 9 в понеделник

от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през динамична астрологична седмица. В началото е пълнолунието в Дева. В понеделник в 19:47 часа Луната застава срещу Слънцето в 19 градуса на Девата. Така началото на седмицата е под влияние на импулса за ред и чистота, който ще тласка част от хората да гледат грешките на другите под микроскоп, подценявайки своите собствени. Девата е пословична с аналитичността и привързаността към детайлите. Тя се взира в кората на дървото, но и е трудно да обхване с един поглед цялата гора. Всичко, което може да бъде посочено като недостатък и грешка, ще бъде. В насаждания от 30 години нихлизъм у нас, фокусирането в недостатъците ни като нация стана национален спорт. Сега на пълнолуние в Дева кой каквото има да казва, да го казва. Още повече, че в началото на седмицата продължават влиянието два важни съвпада, на Венера-Уран и на Слънцето с Нептун,в женските знаци Телец и Риби. Така женският принцип е в апогея си, по времето и няколко дни след осми март.

Оста Дева-Риби е тази на болест-лечение, на здравето и милосърдието. Пълнолунието в Дева ни кара да се фокусираме в темата здраве. И главната към настоящия момент е тази за вируса с корона. Както изкуствено бе създаден и преднамерено пуснат, така и разгръщането му в световен мащаб изисква изкуствено дишане, тоест раздухване, докато се постигне това, което се очаква от него. В картата на пълнолунието се вижда съвпадът на Нептун, фармацевтичната индустрия, със Слънцето-елита срещу Луната-народа. Това е опростен поглед, но ясен. Планетите в Козирог правят астрологична оттечка на енергията, което е в посока на здравия разум и естествения имунитет като начин за преминаване през истерията на деня.

Добрата страна на пълнолунието в Дева е внасянето на ред в някои забатачени (объркани) страни от живота ни. По-добра организация в ежедневието, в дома, на работното място, в отношенията с околните. По-добри хранителни навици, които да ни правят здрави и жизнеспособни. Да се научим да бъдем повече полезни на другите, да се научим да се грижи един за друг. Простота и ефективност във всяка човешка ангажираност. Не бива да се пилее енергия в празни работи като надуване на свирката на парния локомотив, а нека парата да отива за движение напред. Без много шум да си вършим работата, след като сме подредили собствените си мисли, дома си и отношенията си. Няма напразен труд.

В помощ на импулса за излизане от неуредиците идва изправянето на Меркурий. Във вторник, 10 март, в 5:48 часа, планетата преминава през нулевата точка на скоростта си и тръгва в права посока, видно за нас, земните жители. Началото на директната част от пътя на планетата на комуникациите е в 28 градуса Водолей. В най-хуманния и ориентиран към бъдещето знак на зодиака, Меркурий може да направи много за подобряване на международния климат, за изясняване на позициите и пристъпване към изпълнение на обещанията.

Директният Меркурий във Водолей до края на седмицата влияе добре за излизане от омагьосания кръг на бюрократщината и премахване на пречките, които спират започването, реализацията, или приключването на проекти.

През тази седмица големият съвпад в Козирог има още един участник. С Марс стелиумът става от четири планети, много силен, както в съграждането, така и в разрушението. Градивната сила е значителна, заради хармоничната връзка със съвпада Слънце-Нептун.

В края на седмицата е тригонът на светилата, когато те ще бъдат в подкрепа на планетите от Козирог за разум в отношенията ни,за повече взаимно разбиране и взаимно зачитане.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. Пълнолунието в Дева дава храна за придвижване напред на ваши проекти, които са били в застой. Имате нужда от добро планиране и строг график, за да успеете с всичко, с което сте се ангажирали. В сатурновия период на личната година сте също така и на финала на вече започнати дейности. В това отношение Меркурий, който тръгва в права посока от вторник, с напредване на дните ще ви бъде все повече в подкрепа. Както и някои ваши доверени приятели. Във вторник и сряда ще ви се налага да бъдете по-решителни и неотстъпчиви. Седмицата е добра за материалните дела, за имоти и собствености, особено дните четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието в Дева задава тон за тази и следващата седмица. Финикийските знаци, притежанията ви- движими или недвижими, ще бъдат обект на специално внимание. Както и на други хора, с които сте обвързани. Ще и се наложи да бъдете по-критични към финансовите си възможности, като ограничите излишните разходи, или тези, които не са актуални към момента. Обръщането на Меркурий във вторник освобождава от някои задръжки- лични или институционални партньорските взаимоотношения. Намерението за промяна на дейността, на местоработата, или на работодател сега е добре подкрепено и може да даде резултат.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия подвижен знак Дева. В Дева е и пълнолунието в понеделник. Пълната Луна в Дева внася раздвижване в професионалната сфера. Мнозина ще получат своя звезден миг. Окръглената Луна се свързва хармонично с Марс, което повлиява зоната на личните доходи. При някои се очакват приходи в повече, или ангажименти за бъдещи такива. Меркурий става директен от зоната на Водолей, което дава шанс на уговорки, устни или писмени, да излязат от зоната на условностите и да добият характера на дългосрочен договор, с подписи и печати. Ще се радвате на подкрепата на приятели и на хора, с които обединявате усилията си в името на обща цел.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Дева. По отношение личните дела пълнолунието носи много позитиви, подкрепата на близки на сърцето ви хора, развитие в интимните отношения, сближаване и синхрон в предпочитанията. В професионалната сфера влияят два неблагосклонни фактора-ретроградният Меркурий и Сатурн. Меркурий в понеделник почти е спрял движението си, което забожда на дъската на графика нещо изпаднало от него, но важно, което имате да свършите. От вторник тръгва бавно напред и с времето ще наваксате забавянето. Сатурн все още не е във Водолей, това предстои да стане на 22 март. Господарят на кармата обаче вече отправя своите изисквания, следвайте знаците. Четвъртък е важен ден в това отношение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В понеделник е и пълнолунието в Дева, нещо което се случва един път в годината. За вашият скромен в основата си знак, е истинско предизвикателство да заявите себе си, да изтъкнете качества и принос, който другите не оценяват. Но обстоятелствата налагат да излезете от сянката на самохвалците и да сложите ред в хаоса. Планетният управител също помага да се спуснете смело в начинанията. От вторник той е директен, във Водолей, акумулирал множество идеи и потенциал, който очаква подходящ момент да се разгърне. Големият стелиум в Козирог, поотделно и заедно планетите в него правят тригони към рождените слънца на тези от втората декада. Попътният вятър е по петите ви, не пропускайте възможностите.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Пълнолунието в другия земен знак Дева е предизвикателство към консервативната ви природа. Движение и пак движение, обмисляне на нови цели, разширяване на кръгозора самостоятелно или с помощта на учител, както и уточняване на приоритетите за следващите няколко месеца. Марс от вашия знак се свързва хармонично с темата на пълнолунието, зареждайки ви с енергия и мотивираност. Придвижвайки се към съвпада си с Юпитер, той прави стелиума от планети във вашия знак още по-мощен. Силата му е голяма, но и противоречива. Може да ви изстреля в желана от вас орбита, но също така да разруши съграденото досега. Осланяйте се на позитивизма и очакването доброто да надделее.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои домашно ориентирана седмица. Пълнолунието в Дева раздвижва пластове в близката среда, сред всичко онова, което ви кара да се чувствате стабилни до този момент. От вас се изисква силна, искрена вяра в доброто, а не просто приказки и показност. Слънцето и Нептун подкрепят от Риби, но са силни индикатори за фалш и лицемерие. Пълнолунието в Дева може да усили желанието ви за съществена промяна в домашната среда, за смяна на жилище, или на местоживеене. Пълната Луна в Дева засилва критичността към близките и може да ви създаде затруднения в общуването, или да ви ангажира за по продължително време със здравето на близък роднина. Важен в това отношение е вторник, когато Луната преминава в кардиналните Везни, навлизайки в зоната на напрегнати аспекти с планетите в Козирог. От вторник, планетният управител се обръща. Меркурий тръгва в права посока от Водолей, което носи облекчение и позитивни очаквания.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в предходния знак Дева. Тук е и пълнолунието в понеделник. Ако за другите зодиакални знаци препоръката е за активност и реализация в дните на пълнолунието, то за вас отдръпването от света е най-доброто,което можете да направите за себе си. Дайте си време да огледате и обмислите живота си в последните седмици, релаксирайте, медитирайте, задавайте въпроси, търсете отговори. Пътят към себепознание преминава и през такива периоди, когато изключвате външния шум, за да слушате само вътрешния си глас. Директният, от вторник, Меркурий обещава чистота и яснота на сигнала.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с пълнолуние в Дева. Активирането на оста Дева-Риби ви поставя в условия на научаване на чужди тайни, и избора дали да им придадете значение или да подминете. Друго влияние на пълната Луна през тази седмица е в зоната на финансите, на споделените ресурси, на фирмените средства, общите сметки, и задължения. Понеделник не е добър ден за взимане на решения, но във вторник ситуацията се променя. Меркурий става директен от вашия знак а в следобедните часове Луната е във въздушните Везни. Това, което казвате, ще бъде по-добре разбрано, това което правите, по-добре прието. „Зад гърба“ ви се събира голям отбор, голям стелиум от четири мощни планети. Обръщайте поглед назад, наострете сетивата си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да пътувате, за да не бъдете изненадани. Но наблизо, в квартала или до съседния град. Пълнолунието в Дева ви поставя в центъра на събития, които касаят съседите и най-близките роднини. Вероятно се явявате изразител на общо недоволство, от вас се очакват конкретни и ефективни действия. По тази, или друга подобна причина, е възможно във вторник и сряда да попаднете в конфликтна ситуация, в която категорична да отстоявате своята и общата позиция. Меркурий става директен във вторник. До края на седмицата ще се движи във Водолей, което за някои е свързано с откриване на тайна, на неща, които са скривани, вероятно с добри намерения. В четвъртък и петък астрологичната картина е значително по-благосклонна към вашия знак.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Пълнолунието в Дева подчертава ролята на приятелството в живота ви. Малко, но истински, е вашето разбиране за приятелския кръг. Пълната Луна в Дева активира и екипа, в който работите, давайки ви усещането за общност, за обединена сила, която може да се справи с препятствия и ограничения, които засягат всички. Пълната Луна в Дева може да разкрие неформални отношения, които не искате да са на показ. Меркурий става директен от вторник, като дава възможност някои недоразумения в домашното обкръжение да се изяснят. Намеренията ви за промени, или премествания, добиват актуалност в края на тази и през следващата седмица.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. В понеделник е пълнолуние в Дева,което дава тласък на партньорските взаимоотношения. В слънчевия период на личната година сте, време подходящо за стратегическа себереклама. С тръгването на Меркурий в права посока, във вторник, навлизате в добър период за бизнеса си, за сключване на сделки, за промени в договорни отношения, за нов трудов договор, за нови партньорски споразумения… Четвъртък и петък са най-благоприятните дни в това отношение.

Дати на някои астрологични събития

На 9.03.2020/19:47/Пълнолуние в 19°Дева

На 10.03.2020/5:48/ Меркурий директен от 28°Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, втора четвърт.

Луната е без курс на:

10.03.2020 /10:32 – 10.03.2020/ 12:03

12.03.2020 /10:12 – 12.03.2020 /11:28

14.03.2020 /12:06 – 14.03.2020/ 13:09

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед