Седмичен хороскоп 9-15 февруари 2015 година

BLOG nom zodii 1Меркурий директен от сряда

Петък 13-ти

Св. Валентин и Трифон Зарезан в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната обстановка през тази седмица е спокойна. Няма точни напрегнати, но няма и точни благоприятни аспекти, предстои седмица на минорните аспекти. Спокойният и равен тон е раздвижен единствено от обръщането на Меркурий.

Седмицата е бедна на мажорни аспекти, но богата на кармични такива. Във вторник Слънце и Венера са в полусептил (26), Венера и Сатурн в бисептил (102), Меркурий и Марс в септил (51). В сряда Слънце и Уран са в септил, в петък Слънце е в нонагон (40) с Плутон. Всичко това на фона на продължителните кармични аспекти между Нептун и Плутон – септил, и между Сатурн и Плутон – нонагон. Не са много хората, които могат да усетят и разберат влиянието на тези аспекти,защото за да се проявят, те изискват голяма точност във връзката с лични планети или точки от рождения хороскоп. Като цяло кармичните аспекти изискват изпълнение на дълг, изчистване на неразбирателство и противоречия с околните, приемане на някои ситуации като част от житейския ни път, разчистване на кармичните възли, създадени в настоящия живот.

На 11 февруари, сряда, в 16:57ч., Меркурий излиза от ретроградната си фаза като тръгва напред от 1°Водолей. Следващата ретроградна фаза на планетата започва след около три месеца, на 19 май.

Тръгвайки напред Меркурий задава импулс в зоната от хороскопа, която прекосява към момента. Може да се очаква,ако не „отваряне на врати“, то поне на „прозорци“, там където е имало задържане.

Освен изобилие от кармични аспекти, през тази седмица има силно представяне на творческите аспекти – квинтил и неговите производни. Подем ще има в сферата на технологиите и новите проекти очакващи реализация. Повечето от творческите аспекти, като квинтила между Меркурий и Уран, се случват в понеделник, когато е и тригонът на светилата. Това дава чудесен старт на седмицата за повечето знаци,но най-вече за огнените – Овен, Лъв и Стрелец, както и за Козирог, Водолей и Риби.

В петък предстои първият за 2015 година „Петък 13-ти“. „Календарът, по който у нас се водим … (григорианският календар е в сила от 1582 г, а е въведен в България през март 1916 г.), е така устроен, че съчетанието дата-ден от седмицата са еднакви за месеците февруари, март и ноември, когато годината не е високосна. И това е така защото февруари има 28 дни (4х7), а между първите дни на месеците март и ноември разстоянието е 245 дни (35х7). По този начин 13-то число се появява в Петък на 13 февруари, на 13 март и на 13 ноември…“

Св.Валентин и Трифон Зарезан ще се борят за вниманието ви в събота – на 14 февруари.

 

Да ви е усмихнато и слънчево в зимните дни!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен,предстои подвижна седмица. Още в понеделник ще имате подкрепата да правите някои важни неща за другите. Поет ангажимент към приятел ще ви прави неспокойни и търсещи най-правилният начин да се отчетете. От вторник до четвъртък ще е наложителна равносметка, с която да бъдете наясно с финансите си, да решите дали да инвестирате, или да задържите за известно време, до изясняване на ситуацията. Директният Меркурий от сряда нататък ще ви прави много по-отворени за комуникация и приятелство, реално и виртуално, за съгласуване на действията с други хора. В петък и събота имайте готовност за изненади и пътешествия.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

lav

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с хармоничната връзка на светилата. Тригонът на Слънцето и Луната огрява всяка мисъл и действие в понеделник. Имайте готовност за много контакти и за различни форми на общуване. Най-вече с близки роднини, съседи, приятели от детинство и съученици, с братовчеди и племенници. Някои нови запознанства очакват своя шанс. Четвъртък е ден за равносметка на това кой какви ангажименти има към семейството, и какво от тях е изпълнил. Директният Меркурий ще ви подтиква да планирате нови неща и да правите нови разчети на бюджета си. Самотните сърца да не пропускат шанса си през тази любовна седмица. В петък и събота не отказвайте покана, бъдете сред повече хора и се забавлявайте.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

 

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата предлага относително спокойствие. Повече раздвижване може да очаквате в сферата на виртуалните контакти, ако се включвате в социалните мрежи. Приятелската аудитория ще бъде извор на позитивни емоции и удовлетворение от нещо добро, което сте направили. От четвъртък нататък можете да разчитате на подкрепата на Меркурий. Директната вече планета ще намали донякъде ефекта на задържане от ретроградния все още управител Юпитер, най-вече в сферата на знанието и комуникациите. Можете да приведете в изпълнение всяко намерение за пътешествие и обогатяване на знанията сега и през пролетта. В петък и в събота, в най-любовния ден на годината, Луната е във вашия знак. Не се страхувайте да направите първата крачка към човек, когото харесвате – „победата заслужават смелите“.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на изпълняване на поетите задължения. Резултатите, които постигате, от индивидуално занимание или колективно, са много важни сега. Те са измерител на вашата ефективност. Моментът е добър да набележите някои подобрения в тази посока, да придобиете ново умение, да затвърдите старо, да оптимизирате цената на вашия труд. За тези,които търсят работа, четвъртък и петък са подходящи за преговори и постигане на съгласие по предстоящ работен ангажимент. В петък и събота бъдете внимателни при обсъждане на финансови въпроси, проверявайте информация, която идва от „приятел“.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

deva

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна заради обръщането на Меркурий. Планетният управител излиза от ретроградната фаза в сряда,късният следобед. Устремявайки се напред,той ще ви подтиква да влезете в ритъм и да изпълнявате стриктно планираните задачи, нещо, което ви убягваше в последните три седмици. Придържането към здравословен начин на живот сега е важно, можете с малко усилия и точните промени да направите много. Освободете се от излишните ангажименти и това, което яде време и енергия. В края на седмицата се постарайте да приемате с хумор някои неща, които се случват в дома ви, иначе рискувате семеен скандал точно в най-любовния ден на годината.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

koze

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Тригонът на светилата в понеделник ще ви дава крила да решавате и правите нещата по най-добрият начин. До сряда включително ще ви трябва подкрепа и съдействие от друг човек или група хора, но основният мотиватор и двигател ще трябва да сте вие. След четвъртък при директен Меркурий ще имате по-добър поглед върху вашите финанси и повече възможности да правите планове на тази основа. Получавате подкрепа, която не виждате пряко, но която е компенсация за страдания или щети нанесени ви от други хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с обръщането на Меркурий. В сряда към 17 часа Меркурий излиза от ретроградната фаза и постепенно набира скорост в движението си напред през следващите дни. Директният ход на планетния управител ще ви помогне да излезете от зоната на разпиляването и заблудите, да си дадете сметка за някои обстоятелства,свързани с други хора и да търсите по-коректна форма на изява на отношението си към тях. Свежият Меркурий ще бъде вашият катализатор на енергия и амбиция за реализация на назрял за това проект. Може би трябва да положите повече усилия, но по-важното е сега да ги съсредоточите точно и единствено в тази цел. Четвъртък е добър ден за важни срещи, от които очаквате оферти за работа или покана за интервю.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

vezn

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е във вашия знак,което ви поставя в лидерска позиция. От вас лично зависи какво и как ще се случи, вашата инициатива и лично участие са важни, за да се придвижите по набелязаната цел. Бъдете активни, но и дипломатични. Венера е все още в тайнствените Риби откъдето влияе на интуицията и на умението ви да намирате взаимноизгодни решения. От сряда нататък ще бъдете подкрепени и от директния Меркурий в сродния въздушен знак Водолей. Това,което е задържало вашата творческа енергия, ще остане назад в миналото. Включвайте се смело в начинанията, към които имате привличане. В личния живот също имате шанс да направите важна промяна, като поемете риска да направите първата крачка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

vod

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, най-важното астрологично събитие през тази иначе спокойна седмица, е обръщането на Меркурий, който се движи през вашата територия. Тръгвайки напред от първия градус, Меркурий ще ви гостува до 21 март. Това е добър период за комуникация, за разширяване на контактите и то по ваша инициатива, както и за сдобиване с полезна за вас и близките ви информация. Бъдете предприемчиви и смели, следвайте собствения си план и график. В четвъртък и петък обаче потърсете и друго мнение, за по-заплетени случаи искайте мнение на специалист. В събота,в най-любовния ден на годината, не се изолирайте, съберете се с приятели и хора, които ви харесват.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата е позитивно и продуктивно. В понеделник Слънцето и Луната са в тригон и това слага светъл отпечатък на всичко, с което се захванете. Съзнателно или не ще се окажете обединителен център на роднинско или приятелско събиране, за организация на празненство или планиране на пътешествие. Сряда е ден за равносметка, за преброяване на действителните участници, за последни уточнения преди потегляне по финалната права. От сряда вечерта нататък директният Меркурий ще ви помогне да внесете яснота във взаимоотношенията си и да изчистите някои недоразумения с важен за вас човек, или група хора.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

skor

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои мистична седмица. В следващите дни рационалното и ирационалното ще „се прескачат“ и всяко ще иска да окупира вниманието ви. Вашата интуиция е най-важният ориентир, който ще ви подсказва как да подходите в дадена ситуация. Може би някой край вас се нуждае от помощ, или вие самите имате нужда от такава. Общуването на фино ниво ще ви свързва с хора и обстоятелства поне до сряда вечер, когато Меркурий ще излезе от ретроградната си фаза. Директният Меркурий ни кара да бъдем по- рационални и конкретни в мислене и постъпки. Някои изоставени дела в дома, или касаещи членове на семейството, сега ще бъдат на дневен ред. От вторник до четвъртък Луната е във вашия знак и ви дава правата на инициатор и главно действащо лице. В петък и събота бъдете внимателни в паричните дела.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на разбулените тайни. В мистични води навлизате още в понеделник, когато ще се натъкнете на информация, отваряща ви очите за нещо интригуващо. Някои ще трябва да пътуват спешно през първата половина на седмицата. За други едно пътуване, или предстояща почивка, ще изискват събиране на информация и подготовка на необходимите документи. От четвъртък нататък директният вече Меркурий, ще ви помага да сте „в час“ и да правите нещата по най-ефективния начин, следвайки добрата си интуиция. В четвъртък-петък имате важен разговор с шеф, предстоят ви промени, които касаят професията.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,вторник,сряда и четвъртък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

 

На 11.02.2015 г.,в 16:57ч, Меркурий излиза от ретроградната си фаза от 1°Водолей.

 

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.02.2015/13:58 – 10.02.2015/9:05

12.02.2015 /7:32 – 12.02.2015/18:46

14.02.2015/17:15 – 15.02.2015/0:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

2 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на февруари 9, 2015 @ 7:01

    При мен ретро меркурий ще се обрне директно в съвпад със северен възел и ДС.
    Това дали е значимо Муси?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 12, 2015 @ 13:02

    moon_in_taurus,
    обещание за срещи -служебни и лични.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии