Съвпадът на Юпитер и Уран в Овен

Jup i UranМуси Дачева

В годишния хороскоп за 2010-та отделих внимание на ингресиите на и в Овен, и по-специално на техния съвпад, който става точен през месеците юни и септември. Тъй като това вълнуващо астрологично събитие наближава, то нека да навлезем малко по надълбоко в темата, разбира се без особени претенции за изчерпателност.

Тъй като Юпитер, и най-вече Уран, са планети от по-висш порядък, по принцип насочваме анализа на тяхното влияние към по-големи групи от хора. Юпитер е планета на социалните нагласи и разгръщането, на образованието, на религиозните вярвания и духовните стремежи. Уран от своя страна влияе силно в периоди на дълбоки социални промени, подтиква цели поколения към разчистване на стари нагласи и стереотипи и реформирането им в нещо авангардно ново, ориентирано изключително към бъдещето.

Навлизайки в Овен и двете планети започват нови “лични” цикли. Юпитер е в началото на своя следващ 12 годишен цикъл, толкова колкото е периодът му на въртене около Слънцето, който започна през февруари 1999 година. За Уран,който е с много по-дълъг орбитален път, сега приключва 84 годишен цикъл, започнал през 1927 година.

Съвпадите на Юпитер и Уран са през период от 13-14 години в различни знаци. Последният съвпад в Овен двете планети са направили през втората половина на 1927 и първите месеци на 1928 година. Това се случва при една много по-спокойна астрологична обстановка, ненатоварена от напрегнати аспекти на висшите планети както е сега, през 2010 година.

Всеки съвпад на Юпитер-Уран, независимо в кой знак се случва, носи на света промени, които слагат отпечатък на развитието през следващите години. Повлияват се всички сфери на живота, отношенията между хората и държавите, пораждането и движението на идеите в световен мащаб, новите течения в науката и изкуството, промените в икономиката и политиката.

Съвпадът Юпитер-Уран е особен, защото се случва в Овен- първият знак на зодиака, най-енергичният, импулсивен, директен и чистосърдечен знак, смел и безразсъден до саможертвеност. Вече усетихме тенденциите на волунтаризъм и безразсъдство у нашата съседка Гърция. Все повече се увеличава броят на желаещите да протестират и у нас, на искащите някой да оправи държавата и да намери път през кризата.

Сега срещу насаждания в последните години у нас нихилизъм и себенеуважение се изправя прекомерният юпитеров оптимизъм в съчетание с урановия анархизъм и реформаторски дух, склонен към крайности. Неоправдани, твърде оптимистични, очаквания провокира тази комбинация. Като цяло, на нас българите, в голямата си част по сатуриански търпеливи и изчакващи, космическата среща на територията на напористия, искащ тук и сега да се случват нещата Овен, няма да ни е леко.

Какво влияние оказва съвпадът на Юпитер и Уран върху отделния човек?

Най-силно повлияни ще бъдат тези, при които Юпитер и Уран правят аспект в наталната карта. По-значимите от тези аспекти (ъглови разстояния с особено значение) са съвпад, секстил, тригон, квадрат и опозиция.

Съвпад на двете планети имат родените през пролетта на 1941 г, през есента и зимата на 1954 и до средата на 1955 година, от средата на 1968 до средата на 1969 година, зимата на 1982 до есента на 1983 година, през 1997г.

Съвпадът на Юпитер и Уран в рождената карта е силен показател за късмет, за умение успешно да се излиза от трудна ситуация, използвайки интелект, находчивост и смелост. През цялата 2010 година, а не само за времето на точния съвпад, който е на 8 юни и на 19 септември, се възпроизвеждат условия, заложени в наталната карта като потенциал. Ако рожденият съвпад е в кардинален дом, то силно подложени на съзнателна промяна са областите от живота указани от домовете, разположени в Стрелец, Риби и Водолей, които двете планети управляват.

Тригон Юпитер и Уран правят през 1946г., през 1950-51г., през 1960 – 61г., през 1964 – 65г…. А в секстил двете планети застават през 1952- 53 г.,през 1957 г., през 1966 – 67г….
Съвпадът, тригонът и секстилът между двете планети дават силен подтик към нестандартното, към занимания с наука в най-общ план, към мистика и окултизъм, и в частност разбира се към астрологията. Невероятните посветени Елена Блаватска има съвпад, а Николай Рьорих – секстил. Астролозите Линда Гудман, Грант Леви и Алън Лео имат секстил, а Нострадамус, Еванжелиста Адамс, Ноел Тил и Марион Марч – тригон.
За родените с благоприятни аспекти, сегашният съвпад на Юпитер и Уран може да стане отправна точка за нов възход, да отвори затворени врати, да даде силен тласък в сферите,указани от наталните домове, заети от  знаците Стрелец, Риби и Водолей.

Опозиция на Юпитер и Уран в наталната карта имат част от родените през 1948 г., през 1962 г., през 1975 – 76 г, през 1989 – 90 година и т.н. Докато в квадрат двете планети са в рождените хороскопи на част от родените през 1951 – 52 г, през 1958 – 59 година, през 1965 – 66 година, през 1972 – 73 година, през 1979 – 80 година, през 1986 – 87 година и т.н.
Квадратите и опозициите на Юпитер и Уран дават неспокоен дух, готов да отдава много време и енергия в преследване и развитие на собствена идея. Ани Безант и Долорес Кенън имат квадрат на Юпитер и Уран в наталните карти.
За хората от тази група, срещата на Юпитер и Уран в Овен, може да повлияе разтърсващо областите в рождествения хороскоп, управлявани от двете планети, като посочи нови възможности и нови цели за постигане.

Независимо дали правят аспект в наталната карта или не, съвпадът на двете планети през тази година влияе на всички по един или друг начин.  Дори в първия момент да не изглежда така, влиянието като цяло е позитивно и за дълъг период напред. И двете планети работят отчетливо на събитийно ниво, но не винаги това, което се случва, е в дните на точния съвпад. Обикновено като катализатори служат Слънцето и вътрешните планети – Меркурий и Венера, а най-често това е Луната. Някои ще го усетят като лека закачка и подсещане да изоставят старите нагласи  и модели и да търсят нови решения, в нова среда. При други могат да се случат невероятни неща, да попаднат в странни, неочаквани ситуации, да преживеят нещо, което досега не им се е случвало в живота, и оттам да тръгнат ситуационни вериги в бъдещето.

Съвпадът Юпитер-Уран ни кара да се пробудим и да погледнем на живота си по нов начин, той ни подтиква към свобода,която може да има много измерения.
Вариантите са безкрайно много!

24 май 2010 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

60 коментара so far »

  1. teodora каза,

    Писа на май 26, 2010 @ 15:03

    Здравейте, г- жо Дачева родена съм на 19.01.1979 аз в опозиция ли съм на Юпитер и Уран и дали тези две планети ми действат благотворно.

  2. libra каза,

    Писа на май 26, 2010 @ 23:01

    Благодаря за поредната интересна статия!
    Луната ми е овен 7гр. 40′ в 7д., а юпитер ми е 15гр. в 8д. , съответно слънцето ми везни 9гр. и венера- везни 18гр. са във 2-ри дом, какво влияние ще окаже предстоящит транзитиращ съвпад юпитер-уран при мене?

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2010 @ 9:52

    teodora,
    между рождените ви Юпитер 4 Лъв и Уран 20 Скорпион няма аспект.
    А как ще ви повлияе съвпада на двете планети зависи в кой дом на наталната ви карта попада той.

  4. valentina каза,

    Писа на май 27, 2010 @ 18:50

    Здравейте Муси,родена съм на 14.09.76г. в 12 ч.обяд-видин,при мен какви аспекти имат Юпитер и Уран,и в кои домове ми се намират,какво развитие би могло да се очаква и в кои области?Предварително Ви благодаря и с пожелание за много професионални успехи!!!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2010 @ 21:07

    valentina,
    между Юпитер в 1 Близнаци и Уран в 4 Скорпион при вас няма значим аспект.
    Съвпадът на двете планети при вас ще бъде в 4 натален дом и може да доведе до по-голяма активност в средата където живеете ,да ремонтирате или да смените жилище, да решите да напуснете родното място и др. варианти..

  6. valentina каза,

    Писа на май 27, 2010 @ 21:29

    Благодаря Муси :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 27, 2010 @ 23:15

    libra,
    къде попада съвпада, кои домове управляват рождените Юпитер и Уран?

  8. libra каза,

    Писа на май 28, 2010 @ 0:37

    ASC 13гр. 53’дева , 3 окт 63г.
    кои домове управляват рождените ми Юпитер и Уран?
    юпитер нали е планета на стрелец и на риби, а уран на водолей,значи юпитер е управител на моя 4-ти и 7-ми дом, а уран на 6-ти, доколкото разбирам с моите скромни астро познания :)

  9. Михайлова каза,

    Писа на май 28, 2010 @ 10:58

    Здравейте Муси!
    Родена съм на 20.05.1971г.- в 10.20 часа.
    Бих искала да Ви попитам,какви аспекти имат при мен Юпитер и Уран, в кои домове са и какво развитие може да се очаква от тях.
    Благодаря Ви предварително за отговора.

  10. Христова каза,

    Писа на май 28, 2010 @ 12:51

    Здравейте, Муси, родена съм на 18.03.1980, 20.55, при мен са в квадрат. В момента транзитите ми аспектират наталното Слънце в 5ти дом и са в опозиция с нат. и тр. Сатурн, в 11ти дом. Какво да очаквам? Вече започвам да усещам неприятна тенденция в личните отношения, само там ли ще е влиянието?

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на май 28, 2010 @ 23:33

    libra,
    мога да ви насоча, а предполагам че и вие си го усещате, защото процесът трябва да се е задвижил, за някаква форма на пробуждане и осъзнаване на ситуация във взаимоотношенията и служебни, и лични. Съвпадът се случва в 7 натален дом, а същевременно са включени 4 и 6 домове.

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на май 28, 2010 @ 23:56

    Михайлова,
    нямам намерение да ви правя анализ на рождената карта, но ще ви кажа две думи:
    Двете планети при вас са ретроградни, свързани с кармичен аспект-септил. Юпитер е на 1 Стрелец в 5 дом и негов управител. Уран е в 9Везни в 3 дом и управлява 7 дом. Сегашната им среща ще бъде в 9 натален дом, свързан с образование. При вас е възможно да тече процес на освобождаване от зависимост и подчинение на други хора в сферата на преподаване и наемни отношения.

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 0:16

    Христова,
    в квадрат са и са ретроградни, а това значи затруднения в областите, обозначени от домовете, които управляват- 3, 4 и 5-ти.
    От съвпада Юпитер-Уран можете да очаквате по-скоро хубави неща :) улеснение в намиране на начини за решаване на жилищен проблем например, добра идея, нов източник на доход, влияе добре и на зачеването.

  14. libra каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 0:40

    Благодаря за отговора!
    Днес четох в книгата на Грант Леви за съвпад на транзитен уран с рождена луна- пише, че в този транзит се отваря душата на човека, но ми беше интересно да разбера как ще се прояви този съвпад в 7-ми дом.

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 10:51

    libra,
    нали разбирате, че транзитът на Уран е продължителен и заради бавното движение и заради дългата ретроградност, той се придвижва с около 4 градуса на година. Ще се “залюлее” над вашата Луна след година-две. Но може сега, съвпадът с Юпитер да провокира ситуации на “отваряне на душата” :)

  16. Михайлова каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 13:49

    Здравейте Муси!
    Благодаря Ви за отговора.
    Не разбирам рязкият Ви тон, тъй като моят въпрос не се отличава от останалите.
    Не съм поисквала пълен хороскоп в това запитване.
    Дори мислех за среща с Вас, тъй като редовно чета Вашият сайт и очевидно сте добър астролог.
    Желая Ви ЛИЧНИ и ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕХИ.

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 14:23

    Михайлова,
    не съм вложила лошо чувство, а тъй като отговорът на въпроса ви:
    “Бих искала да Ви попитам,какви аспекти имат при мен Юпитер и Уран, в кои домове са и какво развитие може да се очаква от тях.”
    търпи дълъг анализ, съм внесла уточнението “нямам намерение да ви правя анализ на рождената карта, но ще ви кажа две думи:”, за да не се учудвате, че ви отговарям кратко.
    Опитвам се да отговарям на всички, които задават въпроси, но понякога зависи и как е зададен въпросът.

  18. Анна каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 15:05

    Звучи прекрасно! :))

  19. Христова каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 15:15

    Благодаря, Муси! Всичко добро Ви желая :-)

  20. Ния каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 17:31

    Здравейте г-жо Дачева, съвпадът на Юпитер и Уран в Овен се реализира в моя 9-ти натален дом. Означава ли това, че следва да очаквам някакви благоприятни промени в областите, указани от този дом? Колко дълго ще продължи това влияние? В наталната ми карта двете планети не са свързани с някакъв аспект.
    Благодаря предварително, желая ви всичко добро.

  21. venec каза,

    Писа на май 29, 2010 @ 22:13

    Здравейте г-жо Дачева, прочетох с голям интерес тази статия .Как ще се прояви този съвпад при мен, какво влияние ще окаже имам Юпитер във Водолей в 7 дом 6гр. 58с. и Уран в Лъв в 3 дом 22гр. 16с. В рожденния хороскоп Юпитер е ретрограден р.д. 05.06.1961г. Благодаря предварително.Желая Ви приятен уикенд!!!

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 0:39

    Ния,
    знаете,че Уран е бавна планета и когато влезе в един дом се застоява дълго там. Самото присъствие не винаги може да бъде усетено отчетливо. Това става ако Уран транзитира планета от 9 дом или прави мажорни аспекти с планети от други домове.
    Девети дом има много нива на проявление, това е например стремеж за образованост в по-висока степен, разширяване на интересите и мирогледа, желание за пътуване и опознаване на други култури, туризъм като практикуване или работа в тази сфера, преподаване, издавне на книги, списания, водене на дела, прилагане на закона като професия или като реципиент и др. сигурно изпускам нещо.
    В някоя от тези области човек изпитва потребност да промени нещо, за да се почувства свободен, самостоятелен, независим.
    Към тази тенденция се добавя навлизането на Юпитер в дома,той катализира процеса и кара нещата да се случват по-бързо, дава подкрепа там, където е нужно,прави човек по-оптимистичен и уверен в правотата си.
    По-чувствителните може да са усетили ефекта от приближаването на Юпитер към съвпада още докато той се движеше през Водолей, в края на миналата година. Тогава двете планети бяха във взаимна рецепция Юпитер във Водолей, а Уран в Риби.
    Така че половин година преди точния съвпад е възможен период от време.
    В други натални карти може да се усети чак,когато пресече куспидата на 9 дом вече там зависи,колко близо това е до точката на съвпада.
    По принцип влиянието е благоприятно като да вдишаш свеж, разреден планински въздух на голяма височина :) може да изпиташ известно неразположение, да ти се замае главата, дори да те заболят дробовете от чистия въздух. Всеки човек реагира различно и затова не може да се дават категорични мнения.

  23. Славея Македонска каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 9:16

    Здравейте, госпожо Дочева,
    редовно чета вашите статии и проявявам голям интерес към астрологията от години. При мен съвпадът на Уран с Юпитер става по средата на 11 – ти дом, Слънцето ми е в знака Телец и е на границата 3 градуса от купсидата на 1 – дом, имам съвпад на Слънце с АС и Луна, всичките в края на Телец, наталният ми Юпитер се намира на 6 гр. Водолей на МС и управлява 8-ми и 11- ти дом, в момента на съвпада Юпитер и Уран правят секстил към натални АС и Луна – 1- ви дом и натален Сатурн в 9 – ти дом, най-точен е секстилът с Луната и Сатурн, в същото време наталната Луна е в точна тригонация с наталния Сатурн.В същото време транзитния Сатурн се намира в 5 – ти натален дом и е в тригонация с натална Луна и натален Сатурн. Наталният Сатурн е ретрограден и е в широк съвпад / 6гр. / с наталния Юпитер. Наталните Юпитер и Уран не са аспектирани, наталният Уран е в 4-ти дом и управлява МС. Какво мога да очаквам от този съвпад? Промени в кариерата може би …

  24. Ния каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 9:23

    Благодаря, госпожо Дачева. Вашите думи ми дават сили да продължа напред, навярно така е и с повечето други хора, които търсят вашето мнение и разчитат на съветите ви. Още веднъж ви пожелавам всичко добро.

  25. Муси Дачева каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 11:03

    Славея Македонска,
    фамилията ми е Дачева

  26. Славея Македонска каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 11:40

    Извинете ме за правописната грешка.

  27. Нели Станева каза,

    Писа на май 30, 2010 @ 21:53

    Здравейте г-жо Дачева. Поздравления за прекрасните ви статии и точни прогнози! Принципно го чакам този транзит от няколко години. Слънце,Венера и Сатурн са ми в 4 дом в Овен, а Меркурий и Северен възел в 3 дом, също в Овен. Желая да си сменя местоживеенето по град, а това от своя страна заради професионална реализация. Възможно ли е това да се случи този месец – правя необходимото. Нямам особенна подкрепа /особено материална/, разчитам предимно на себе си, това леко ме плаши, въпреки силния ми характер. Дали ще имам подкрепата на звездите :).Благодаря ви.

  28. venec каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 7:50

    Извинявайте , но при мен Уран е във 2 – ри дом 22гр.15с. , Плутон също е във 2-ри дом 5гр. 37с.Много се извинявам зя грешката но сега видях.

  29. Муси Дачева каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 15:21

    Нели Станева,
    ситуацията не е толкова проста при вас. Съвпадът става в трети дом,което е по-скоро към сферата на изявата, идеите и движението, на кратките престои в друго населено място, а не на установяването,какъвто е смисълът на смяната на местоживеенето.
    При всички случаи ще имате раздвижване в това отношение, когато Юпитер влезе в 4 дом и транзитира рождените планети в него.
    Трябва да отчитате квадратурата на Марс и Луната в НК, които владеят 4 и 8 дом и създават проблеми при покупкопродажба на жилище.
    Това е важно, защото Юпитер ще ви подтиква да си купите жилище, особено в края на тази и началото на следващата година.
    Факторът Сатурн също не е за пренебрегване, той транзитира сега рождения ви съвпад Юпитер-Уран.

  30. Муси Дачева каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 15:47

    Славея Македонска,
    11 дом е свързан със сферата на желанията и ако те при вас са проектирани в кариерата, най-вероятно там да има скок или благоприятно стечение на обстоятелствата. Още повече, че Уран управлява МС, затова ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ, че може да се случи :)

  31. Нели Станева каза,

    Писа на май 31, 2010 @ 17:17

    Благодаря ви много за изчерпателния отговор. Желая ви добро здраве и много успехи!

  32. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 1, 2010 @ 15:48

    venec,
    знаете, че така не може да се предвиди, без подробен анализ на наталната ви карта и съответно към настоящия момент. След като нямат аспект двете планети, възможно е да не усетите някаква съществена промяна. Тъй като са намесени 6, 8 и 9 домове, ако имате активност по отношение на имоти, собствености, там да има някакво събитие в тази посока. Заради 2 и 7 дом,може проявлението да е свързано със заплащане по трудов договор. Варианти най-различни. :)

  33. venec каза,

    Писа на юни 1, 2010 @ 16:32

    благодаря Ви , поздрави . Имам имот за продаване .

  34. Славея Македонска каза,

    Писа на юни 5, 2010 @ 11:12

    Много Ви благодаря за изчерпателния отговор, ще внимавам с желанията си, макар че те в момента са не само в областта на кариерата, но и в сферата на личния живот, но транзитният Сатурн в моя 5- ти натален дом едва ли ще позволи на личните желания да се реализират, макар че прави добри аспекти.
    Още веднъж Ви благодаря!

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 5, 2010 @ 16:14

    Ето една новина в духа на съвпада Юпитер-Уран в Овен.
    Има предположение,ча на Титан, един от спътниците на Сатурн, има условия за живот.
    “Учените на НАСА изразиха подобно предположение още през 2005 г., но последните данни от американската междупланетна сонда “Касини” (Saturn.JPL.NASA.gov) го потвърждават.

    На Сатурновия спътник може би живеят примитивни биологични видове, съобщава Би Би Си. Тези форми на живот дишат атмосферата на Титан и се хранят с въглеводородните съединения на повърхността му, като получават от тях енергия.

    Учените обясняват с това факта, че в атмосферата на Титан се появяват водородни молекули, които изчезват на повърхността му…”
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3033211

  36. РИЛКА каза,

    Писа на юни 23, 2010 @ 16:09

    Здравейте Муси Дачева,

    Съвсем скоро започнах да чета вашите статии и съм впечатлена. Интересувам се повърхностно от астрология без да имам задълбочени познания.
    Родена съм на 28.02.1956 год. и Ви моля без да Ви затруднявам да ми отговорите какви аспекти имат при мен Юпитер и Уран, в кои домове са и какво развитие може да се очаква от тях лично при мен и в семейството ми.
    Благодаря предварително и благодаря, че писането на кирилица за вас е важно

  37. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 24, 2010 @ 19:14

    РИЛКА,
    за да се приложи домификация, трябва да има точно време на раждане- час, минути, местораждане.

  38. РИЛКА каза,

    Писа на юни 25, 2010 @ 9:37

    ЗДРАВЕЙТЕ!

    Извинявам се, че от не знание не съм написала всичката необходима информация.
    Родена съм на 28.02.1956 год. 10ч 20 мин. в с. Лозица обл. Плевен.Живея в гр. Плевен.
    Надявам се това да е достатъчно.

    ПРИЯТЕН ДЕН

  39. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 28, 2010 @ 12:03

    РИЛКА,
    астрологичната картина, според въпроса ви, е следната:
    рождените
    Юпитер 24Лъв, ретрограден
    Уран 28 Рак, ретрограден
    нямат аспект
    настоящият съвпад на двете планети се случва във вашия 11 натален дом
    “какво развитие може да се очаква от тях лично при мен и в семейството ми.”? това е дълга тема и такъв анализ тук в сайта не се прави.

  40. РИЛКА каза,

    Писа на юни 28, 2010 @ 12:47

    ЗДРАВЕЙТЕ МУСИ ДАЧЕВА,

    БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОГОВОРИТЕ!

  41. Елена каза,

    Писа на ноември 2, 2010 @ 11:25

    Муси,харесвам статията Ви. Самата Вие по стила на изказване имате много приятно излъчване, и ми се струва,че стечовек с хубаява душа. Не Ви четкам, просто имам силна интуиция. Което и сама можете да прозрете,ако погледнете хороскопа ми. Искам да Ви попитам, имам ли аспекти между Юпитер и Уран, и как биха ми повлияли, евентуално?Не съм образована астрологически достатъчно,за да направя справката сама. Родена съм на 16.04.1961 г в 17 часа в Ямбол.
    Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите.
    Желая Ви много успехи в попрището,на което сте се отдали!

  42. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 3, 2010 @ 13:47

    Елена,
    благодаря ви за добрите думи и пожелания! :)
    нямате аспект между Юпитер и Уран в рождената карта,но Уран се намира в първи натален дом. Това е едно от основанията да имате силна интуиция :)
    Съвпадът се случва в зона отнасяща се до професията ви. Така че в следващите 1-2 години ще имате преориентация и нови теми които ще ви вълнуват в тази област.

  43. Елена каза,

    Писа на ноември 5, 2010 @ 13:02

    Благодаря Ви много,Муси Дачева!
    Ако позволите още едно уточнение,стига да не Ви досаждам…?
    Въпросната преориентация в професионалната област в негативен аспект ли ще бъде,означава ли,че ще остана без работа? На прага на 50-тте ми години,това звучи зловещо…Питам, защото знаете,в каква икономическа криза се намира целият свят в момента.А в БГ въпросът с намирането на работа,особено след определена възраст,стои още по-сложно.
    Благодаря вВи,още веднъж,дори и да не ми отговорите на уточнението, оставам с прекрасни впечатления от вас и статиите Ви!

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 5, 2010 @ 15:26

    Елена,
    и на 50 години човек може да учи нови неща, да обогатява знанията си в областта, в която се реализира, и да усвоява нови такива. Животът е движение, а ако искате да бъдете ценена, трябва да сте в крак с времето. Гледайте на това като на нови възможности, и не си внушавайте безпочвен страх.

  45. Елена каза,

    Писа на ноември 8, 2010 @ 10:18

    Благодаря Ви,явно ми предстои да остана без работа. И на това не мога да погледна по друг начин,освен с безпокойство.
    Можете ли поне да уточните,ще си намеря ли въобще нова работа…

  46. Diana каза,

    Писа на февруари 1, 2017 @ 4:39

    Здравейте,Муси! Предстои ми съвпад на Юпитер и Уран в 12 дом. В натала са в тригон помежду си.Уран в 8 дом радикса,Юпитер в 12. Какво мога да очаквам от този транзит? В радикса Юпитер ми управлява 8 дом а Уран 10. Ще съм много благодарна на отговор. Поздрави

  47. Таня каза,

    Писа на февруари 2, 2017 @ 17:36

    Здравейте Муси,
    Означава ли,сега,когато Юпитер и Уран са в опозиция,че онова което е започнало при техния съвпад,ще е в кулминация в своето развитие и след
    като Юпитер навлезе в Скорпион ще започне бавно затихване?

  48. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2017 @ 23:36

    Diana,
    въпросът ви е неясен.
    Юпитер и Уран скоро няма да са в съвпад,тъй като са в противоположни знаци.
    Юпитер е във Везни, а Уран е в Овен.

  49. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2017 @ 23:51

    Таня,
    не бих казала че ще има затихване.
    При бавните планети аспектите имат разсейващо влияние, така че дори в Скорпион, когато е Юпитер, трябва
    да се усеща резултат от активност започнала при техния съвпад. Още повече,че втората половина на цикъла по принцип е по-силно изразен на събитийно ниво.

  50. Diana каза,

    Писа на февруари 11, 2017 @ 1:37

    Уточнявам по въпроса ми , че транзитен Уран в Овен ще направи съвпад със наталния ми Юпитер. Съвпада Се случва в 12 ми дом. По натал Уран е в 8 ми дом стрелец , а Юпитер е управител на 8 ми дом . Исках да разбера какво мога да очаквам от този транзит. Благодаря предварително за отделеното време и отговор

  51. Таня каза,

    Писа на февруари 11, 2017 @ 13:28

    Благодаря ти, Муси!

  52. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 11, 2017 @ 21:46

    Diana,
    от Уран идват неочаквани неща.
    Така че каквото и да очаквате,той може да ви изненада.
    Но тъй като са намесени Юпитер и 8 дом, то има вероятност от събития, които да ви донесат материална подкрепа.
    Или морална, която да има подобен ефект.
    Рождените ви Юпитер и Уран са в тригон,което само по себе си е чудесна подкрепа за материалните дела.
    Но сега двете планети са в опозиция,затова твърде оптимистичните очаквания са нереалистични.

  53. Пепа каза,

    Писа на февруари 12, 2017 @ 10:18

    Здравейте, този отговор ме подтикна – г-жо Дачева, да приемам ли че имам тригон в натала между Юпитер 11.28 (водолей) и Уран R 19,51 във везни. Сарурн е 19,34 (близнаци). Имам ли голям въздушен тригон? Много ви благодаря!

  54. Diana каза,

    Писа на февруари 12, 2017 @ 17:26

    Благодаря за отговора !

  55. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 13, 2017 @ 12:32

    Пепа,
    имате чудесен почти точен тригон между Сатурн и Уран във въздушни знаци.
    Имате и зодиакален голям тригон, с добавката на Юпитер в 11 Водолей.
    Но не и действителен голям тригон,тъй като ъгловото разстояние между Юпитер и Сатурн е 128 гр, а Юпитер-Уран, 111 гр.

  56. Снежана каза,

    Писа на февруари 14, 2017 @ 22:32

    Здравейте Муси,
    Предстои ми съвпад на транзитен Уран с натални Венера- на 26 и Сатурн -на 24 градуса в 5 дом в Овен.В наталната ми карта Сатурн и Венера не образуват никакви други аспекти ,освен помежду си.
    Какво мога да очаквам от този транзит?
    Ще съм много благодарна на отговор.Поздрави!

  57. Снежана каза,

    Писа на февруари 15, 2017 @ 9:10

    Здравейте Муси,
    Предстоящото Слънчево затъмнение в Риби е в съвпад с наталната ми Луна,която е на 9 градуса там /3-ти дом/.Търсих информация за този аспект, но за съжаление не намирам такава.Може да е полезно и за други с подобни аспекти да научат повече.
    Благодаря предварително за отделеното време.
    Поздрави!

  58. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2017 @ 12:32

    Снежана,
    Уран е далечна и бавна планета, затова макар да казваме, че той действа неочаквано, процесите, които протичат под негово влияние се разтеглят във времето.През тази година Уран има ретроградност във втората декада на Овен,което значи, че ще премине през позициите на двете рождени планети три пъти. Имайте предвид и съпътстващата опозиция на Юпитер от Везни и все още астивната квадратура с Плутон от Козирог.
    Еднозначен отговор няма.
    През 5-ти натален дом преминаването на Уран е свързано с много неща, като например творчеството, децата, разхищението,хазарта и др.
    Ще засегне и домовете, които управляват всички участници, основно Сатурн и Венера.
    Важен елемент от транзита на Уран през Овен е стремежът към освобождаване.
    Освобождаване от обвързаност, зависимости, нездравословни навици, лоши маниери, отровни контакти, семейни обременености, нереалистични очаквания и…други.

  59. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2017 @ 15:19

    Снежана,
    в трети дом са близките роднински връзки,
    и тези от близката среда на живеене. Слънчево затъмнение тук, може да преекспонира някои противоречия.
    Имайте предвид, че затъмнението е близо до ЮЛВ, и по това време се образува стелиум от светилата и Нептун.
    Така емоционалната енергия е подхранена и преумножена, като на някои предизвикателства отвън може да реагирате по-остро от обикновено, или с повече отрицателно чувство.
    Така че са възможни проблеми със съседи, заради неуредици в обща собственост, или течове, аварии в дома от неизправни инсталации.
    Както и напрягане във взаимоотношенията с братя и сестри, ако ги имате, племенници и братовчеди също попадат в тази група, така също и преподаватели на децата, или водеши на школи и курсове…списъкът е дълъг.

  60. Снежана каза,

    Писа на февруари 15, 2017 @ 19:16

    Муси,
    Много ви благодаря за отговорите на поставените от мен въпроси.
    Поздрави и бъдете здрава!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии